Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
quailstorm #461 üzenetére
Mondjuk nem tudom, linuxnál hogy van, de windowst érdemes legalább 1-2 évente tisztán újratelepíteni, és akkor már sokat mondtam. Addigra tele szemeteli magát.
közel 10 évesen csoda, hogy még működik. -
válasz
quailstorm #461 üzenetére
Gondolom az is benne volt a pakliban, hogy 6 éve az akkori gépem nagyon nem volt már a topon, de Linuxon még relatíve lubickolni tudott a fullos DE ellenére is. Itt rohadt sokat nyomott a latba viszont, hogy semmilyen online virusírtó meg tűzfal nem kellett plusz a jóval modernebb fájlrendszer és a jobb memó és CPU kezelés újra használhatóvá tette a gépemet.
Pár éve több kollégám régi gépére raktam lightos disztrót és csak egy dolgot sajnálok, hogy azt a percet nem vettem videóra, amikor először leültek a Linuxos gépük elé és végignézték a bootot!
A legjobb az a koma volt, akitől megkérdeztem 4-5 perc monitor bámulás után, hogy nem akarja esetleg kipróbálni, működik-e minden? Azt mondta az ember, hogy megvárja, míg minden elindul......újra kellett indítanom a gépét, hogy elhiggye, nem kell már 7 perc a boothoz, csak 35s.
Persze ugyanígy elképedtem én is a ma kb átlag cc 10 éves konfigom 2,7s bootidején. (ez 5 éve volt, ma már nem tudok 5s alá bemenni, egy esetben sikerült múlt évben egy Chakra nevű disztróval)Persze totál laikusként az is lehet, hogy ennyire nem értettem a Win7-hez, amiatt is vált egyre hamarabb kezelhetetlenné meg nem is vagyok túl türelmes......
Új hozzászólás Aktív témák
ph Persze a Microsoft operációs rendszerét Pro licenc mellett nem muszáj elhagyni, de aránytalanul sokat kell fizetni a terméktámogatásért.
- 9. Gen Gamer // i5-9400F // 16GB DDR4 // GTX 1650 OC 4GB GDDR5 // 240GB SSD // 1TB HDD // WiFi //
- Laptop bontás, alkatrészek, hibás készülékek
- AKI KAPJA! Samsung Galaxy A40 Hibátlan!
- Eladó Intel Core i9-9900k proci + Asus TUF Gaming Z390 alaplap + Alpenföhn hűtő
- HP OfficeJet Pro 7720 Színes A3-as Multifunkciós Nyomtató (+ patron)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest