Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Benőke

őstag

Az eneloop akukkal felemás a tapasztalatom.
    Előtte sima nimh akukat használtam kb 4 - 4,5 évig. Télidőben ritkábban nyáon pedig gyakrabban használtam őket. Melette voltak még más akuk mp3 lejátszóba asszony fényképezőgépébe. A saját tapasztalatom hogy inkább az idő számít mint az hogy hányszor töltjük őket. Persze intenzív használat melett ez nem feltétlenül igaz.
    Nagyjából fél év leforgása alatt megadta magát az összes. Mármint lyan értelemben hogy nagyobb terhelésnél olyan feszültség esésé volt hogy azt hitte a fényképezőm, hogy lemerültek, pedig nem. pl a gyerek távirányítós autója igen erős fogyasztó és azzal vígan eljátszott csak úgy söpört az ebédlő burkolatán.

Aztán helyetesítendő vettem néhány eneloop akut. 8db 2000mah -s standard -et és 4db 2500mah. Nos nincsennek meg 4 éve csak 1,5 de 3 db már nem igazán jó olyan felemás (ipcl -el leheltem beléjük életet meglátjuk mennyit bírnak még). Mennyire őrzik jobban a kapacitásukat nem tudom, letesztelni sem igazán tudom hogyan kéne. Érzésre nem jobbak egyáltalán mint a sima nimh akuk. Úgyhogy az áruk miatt én hagyományos 2700 -as akukat fogok a legközelebb venni. 2-3 hónapra eltéve majd még 2-3-400 fényképet még mindig ki lehet sajtolni így is belőllük, nagyjából ezt hozták a 2500 -as eneloop -ok is. CSak 2-3k val drágább egy 4db -os szett.

Új hozzászólás Aktív témák