Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tropico
tag
válasz
joysefke
üzenetére
(#169) És itt van a kutya elásva, mert ahelyett hogy a nagy "Linux rulz" arcok korrektül leírnák, hogy mire való és mire jó a Linux és hol vannak lemondások és korlátozások nyomják a Linux mindenkinek és mindenre mantrát.
Mire való a linux?
Alapvetően ipari könyezetben használt és fejlesztett multiuser-es rendszer. Pl: NASA, Pentagon, Pixar,...
Kb. mikor a Canonical Ltd. beszállt az ubuntu fejlesztésébe akkor kezdett a desktop vonal is robbanásszerűen fejlődni(sztem).
Mire jó a linux?
Otthoni általános felhasználásra. Fb, net, filmnézés, torrent, zene tehát amit az okostelefonokkal csinál az emberek 90%-a. Felhasználói szintű megtanulása/használata egyszerübb mint a win-é. (Szerintem nem, de a környzetemben ezt hallottam vissza.)A linux distro-k NEM next-next-finish rendszerek. Teljesen más a szerkezeti felépítése mint a win-nek. Más a telepítési és frissítési szisztémája. Aki időt szán a tanulásra annak bőven megtérül. Igen, meg kell nézni, hogy milyen hardwer van/veszel a renszer alá. Win alatt is így van, aki mást mond az hazudik.
Hol vannak lemondások és korlátozások?
Játszani akarsz. ---> játszál ott ahol erről szól a fejlesztés win.xx/xbox/PS/....
Dolgozni akarsz. --> vannak erre szakosodott cégek/tanácsadók/szakemberek akiknek elmondod, hogy mit szeretnél és megmondják, hogy megoldható vagy nem. És igen ez pénzbe kerül, ha nem jársz utána a dolognak magad. És vannak olyan esetek amikor a linux nem alkalmas a feladat elvégzésére. -
Dave™
nagyúr
válasz
joysefke
üzenetére
Idézek a cikkből:
Szórakozásra szintén könnyen beválhat, bár a játékok kérdését nem tudom objektíven megítélni, mivel érdemben nem játszom számítógépen, így ezt meghagyom a tapasztaltabbaknak.
Mondanám, hogy játékra nem jó, de ez sem igaz ebben a formában, mert van 3000 steames cím, ami elérhető rá és rengetegen játszanak Linuxon is. A probléma ott van, hogy egyesek CSAK játékban tudnak gondolkodni egy számítógéppel kapcsolatban. Ha ugyanebben a helyzetben lennék, személy szerint dual bootot választanék. De akinek megfelel a Windows 10 és esetleg még szereti is, az használja azt nyugodtan, nincs itt semmi térítés. Azoknak szól az írás, akik nem elégedettek, és bemutat egy működőképes alternatívát. Ennyi, ne láss bele többet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- Bomba ár! HP ProBook 650 G3 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 WQHD OLED 120Hz Touch i7-12700H 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Garancia
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest