Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zolee11

senior tag

válasz Cifu #61 üzenetére

...és honnan is indultunk? Hogy "ugyanolyan költségű" dVGA Zolee11 szerint "bármikor" gyorsabb lesz, mint az IGP... :U

Jah persze világos, majd külön lesz GDDR memória hozzá, külön slotban, lesz külön dedikált kommunikációs csatornája, és lényegében csak a nyák fog hiányozni, egy bonyolultabb alaplapon. Vagy egybe lesz minden egy chipben, akkor esetleg olcsóbban meg lehet úszni, de ott lesz a melegedés ami ma is ott van és problémát jelent a nagy sűrűségű integrációban. Előbb utóbb persze változnak a trendek, de mai tudásunk lapján én ezt mondom, hány éve is fut a nagy API technológia, épp csak, hogy súrolják a középkategória alját teljesítményben. Majd ha már a csúcskategória alját súrolják, alacsonyabb áron, na akkor térjünk vissza eme beszélgetésre. :)

• Zolee11

senior tag

válasz Cifu #58 üzenetére

Arról beszélsz, amelyekben leolvadt a GPU a nyákról? Jah az valóban jó és átgondolt döntés volt. :D
    Én csak a PC-ről gondolom mindezt így, se a telefon, se a konzoloknál nem érzem ennek szükségességét. Miért? Mert azt nem cserélik minden évben, nem jön az új DX 2.000.640.888 verziója, nem akad a következő GTA sem (annyira :D). Nos ez a mai integrált APU-k esetében nagyon de nagyon nem így van, alig nyújtanak töredék teljesítményt a dVGA-khoz képest. Ha konzol szintre hozzák, azaz nem kell évente új gépet vennem, mert lassú a VGA, vagy CPU, és bármilyen játékkal el tudok pötyögni, akkor felőlem lehet integrált is, de nem lesz, mert ez ellentmond ennek a csodás üzleti modellnek, ahol dől a lé. :) Ennyike.

• Zolee11

senior tag

Jajj ezek a megmondóemberek, mindig mindent megmondanak, aztán a sok birka sikítva pánikol utánuk. :DDD
    Nincs már igény a dedikált vga-ra, túl drága, olcsóbb lenne az integrált. Na akkor álljunk meg egy szóra, ki kérte, hogy minden évben új architektúrát, vagy legalább átnevezett kártyákat kell kiadni, ki kérte, hogy több ezer dollárért lehessen vga kártyákat vásárolni?
    Nekünk évekig is jók lennének azok a gépek amik épp jelenleg vannak, de ontani kell az újat, hadd vegye a sok újgazdag, legyünk mi is még gazdagabbak... erről szól ez az egész, előbb utóbb ez a hajszolás a dugájába dől, visszaesnek ezek a trendek, ahogy telefont nem veszek minden évben, úgy már pc-t sem, a mostani konfigom se egy mai darab, és egyelőre nem is újítok, pont a vga lesz cserélve legközelebb. Egyelőre amivel akarok el tudok pötyögni, szerintem ezt egyre többen gondolják majd így, persze lesznek kivételek, no nekik lesznek majd félmillás kártyák, nekünk meg max 20-30 ezres vga-k, szerintem egy dedikált vga-val bármikor jobb eredmény lehet elérni, mint egy ugyanolyan költségű integrált cuccal, én nem szeretném mással együtt cserélni a vga-t sem, nem kérek az integrációból sem, és szerintem lesznek még páran, ha lesz igény, akkor lesz ki kielégítse is, ezt nevezik piacnak, kedves megmondóemberkém. :)

Új hozzászólás Aktív témák