- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttfgyb10
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani filmnézéshez bluetooth fejhallgatót? Köszi előre is!
-
bcsarli
tag
Sziasztok!
Mennyit fogyaszt ebből egy 43 col-os méretű óránként?
-
Inhouse
őstag
Szia!
A háttérvilágítást mindenképpen vedd le a gyári 100%-ról olyan 60-66%-ra...aztán ehhez képest állítsd be a fényerőt, kontrasztot, stb. Nem érdemes túlcifrázni, házilag nem lesz kalibrált.
Egyébként meg neked kell tetsszen a képe. Én megőrülök amikor neoncsőként világít, úgy rá van húzva a szín...más meg ezt szereti.
-
bcsarli
tag
Sziasztok!
Nekem egy 43 colos van ebből a típusból (UN7400LB).
Tudna valaki konkrét számokkal egy jó beállítást hozzá, mert sehogy sem akar összejönni. A "gamer" beállítást használtam, de az valamiért eltűnt.Köszi a segítséget
-
Inhouse
őstag
Nagy valószínűséggel én voltam a hunyó. A film lejátszása közben a további opcióknál, ahol a feliratot, hangot lehet váltani, van egy piktogram, hogy folytassa-e vagy nem és ez ki állásban volt. Nem emlékszem, hogy ez régebben ott volt-e, de valószínűleg igen. És arra sem, hogy átkapcsoltam volna, de a gyerkőc is kezeli, úgyhogy bármi megtörténhetett.
-
Inhouse
őstag
Ami változást még észrevettem a kezelésben, hogy a Youtube keresésnél, az ABC már tartalmazza az ékezetes karaktereket is, az adott betűhöz tartozó karaktereket tartalmazó plusz sor jelenik meg. Sajnos van olyan, ahol úgy jelenik meg, hogy kitakarja a felette levő sort.
Engem továbbra is bosszant, hogy nem jegyzi már meg a TV, hogy az adott filmet hol hagytuk abba, és mindig elölről kezdi. -
Inhouse
őstag
Az létezik, hogy már nem tudja a TV, hogy meddig néztem meg egy adott filmet a NAS-ról? Eddig tudta folytatni legközelebb. Vagy vannak kiterjesztések, amiknél nem tudja? Eddig nem tűnt fel, de most a legutóbbiaknál az elejéről kezdi mindig.
-
szoszo75
aktív tag
Üdv. ! Lehet nem túl jó a kérdés de mégis felteszem hátha kapok okos választ. Nekem egy 49UN71003LB típusú tévém van. Milyen értékekere érdemes beállítani a képet / háttérfény, kontraszt stb.../ ugyan is valahogy sehogy sem tetszik a képe ha pl. sötét jelenetek vannak egy filmnél. Egy részt nekem nem elég fekete a fekete szín inkább szürkés, ugyan akkor mégis túl sötétnek tűnik, elvesznek a részletek.. Az egyéb képjavító funkcióknál is már kikapcsolgattam párat, esetleg itt is hogy mit érdemes hagyni vagy mire érdemes állítani vagy kikapcsolni teljesen. Az ezer éves 3D LED LG 47LW4500/mondjuk az akkor volt 260.000 Ft, sok éve/ tévém nézhetőbb , élvezhetőbb volt a képe /értem itt főleg a sötét jeleneteket/. Előre is köszi ha valaki tud érdemben segíteni.
-
asdf_
veterán
Hopp, barom vagyok, ezt akartam: https://mobilarena.hu/tema/lg_led_tv-k/hsz_106257-106257.html
-
asdf_
veterán
-
Inhouse
őstag
Több frissítés is jött az elmúlt hetekben. Vettetek észre valami változást?
Gondolom itt is kb. annyi a tájékoztatás, mint a Samsung-os frissítéseknél...semmi. -
-
Inhouse
őstag
válasz
vargalex #131 üzenetére
Te gyakorlatban mértél már ekkora sebességet ilyen kommersz eszköznél? Alapból a Windowsban auto-ra van állítva a duplex/half duplex...igazából megnézni sem egyszerű, hogy min is van a hálókártya, gigabittől már nem kérdés. Szépek ezek az elméleti sebességek, főleg Wifinél.
-
vargalex
félisten
Te direkt nem akarod megérteni, amit írok? A és C között az átviteli sebesség legyen csak 80 Mbps. B és D között legyen szintén 80 Mbps (direkt nem írok 100 Mbps-t, de természetesen írhatnék azt is). Ezek ugye egyszerre mennek. Akkor a wifin összesen milyen sebességgel zajlik éppen az átvitel? Csak nem 160 Mbps? Akkor volt értelme a 300 Mbps-es wifinek? Igen!
Lehet, hogy a switch működésével nem vagy tisztában? Egy 100 Mbps-es 4 portos switch esetében 4 vezetékes eszköz esetén mehet 2-2 között párhuzamosan 100 Mbps-es forgalom, ami összességében 200 Mbps. Sőt, mivel full duplex kapcsolatról beszélünk, így akár lehetne mindkét pár esetében mindkét irányban 100 Mbps, ami összesen 400 Mbps forgalom.
-
vargalex
félisten
Lehet, hogy számodra könnyebben emészthető magyarázat: a 300 Mbps-es N wifi szabványt a 150 Mbps Liter N követi sebességben. A legtöbb esetben ez nem éri el a 100 Mbps gyakorlati sebességet.
Hasonló okok miatt raktak anno 100 Mbps-es WAN portot azon routerekre is, amik ténylegesen csak 30-60 Mbps átvitelére voltak képesek. -
-
vargalex
félisten
-
Inhouse
őstag
válasz
vargalex #124 üzenetére
Ha 100Mbiten (LAN) jön a net, akkor mire jó a WIFI 300Mbit? Ezek a routerek általában nem is tudnak WIFI->WIFI és WIFI->LAN ütemmódban működni, csak LAN->LAN, illetve LAN->WIFI...megkérdezem megint, mire jó a 300Mbit WIFI, ha 100Mbit a LAN része?
A 100Mbit is osztódik (nem egészen, mert nem HUB, időszelet van)... -
vargalex
félisten
Azért, mert 300-as wifi-vel jó esetben lesz 150-180 Mbps-ed, ami több kliens esetén ez máris osztódik közöttük.
Más: Most olvastam a tesztet. Konkrétan ez áll benne: "A magyar nyelven is kommunikáló rendszer tapasztalatunk szerint kellően gyors és stabil, semmilyen lassulást, akadást nem tapasztaltunk, és fagyást sem produkált."
Nekem egy 49UN74003LB típus van. Szerintem már kérdeztem az LG topicban is, de azért itt is felteszem: csak én sokallom pl. a részletes beállítások (távon fogaskerék ikon hosszan) megnyitásának idejét? Általában 3-4 másodperc, de néha sokkal többnek tűnik. Tudom, a régi LG 37LH3000 nem WebOS, nem okos TV, de az gyorsabb volt. Persze, megszokom, meg sokszor nem kell a beállítások, de így lassan 2 hónap távlatában még zavar kicsit.
Vagy a kellően gyors alatt nem erre gondoltok? -
Bobby G.
senior tag
válasz
jungle1650 #113 üzenetére
PC-n tárolt filmek lejátszásához a Plexet ajánlom. Remekül működik, és a feliratokat is szépen kezeli.
-
Inhouse
őstag
válasz
jungle1650 #115 üzenetére
Az akadozás miatt írtam, ahol valami egyáltalán nem megy, ott más baj van.
-
jungle1650
újonc
Ott még nincs szolgáltató, de a TV mellett lesz a pakk. Az kimaradt, rádugtam a TV-t is LAN-ra, de a képernyő kiterjesztés nem ment úgy sem (monitorként nem látta, csak HDMI-vel). Nekem laikusként az a fura, hogy a chrome cast megy valamennyire, ill. a fájlmegosztás is eldöcög a Lan és wifi kombóval is hálózaton, de monitorként nem tudom összesakkozni...
-
Inhouse
őstag
válasz
jungle1650 #113 üzenetére
Lehet nem a PC-t kéne wifisíteni, hanem a TV-t is LAN-ra kellene dugni, nem? Milyen távolságra van a router? Milyen sebességű? 5GHz-es?
-
jungle1650
újonc
Sziasztok!
Nemrég jutottunk hozzá egy ilyen TV-hez. Sokféle képernyőtükrözést kipróbáltam, és pár helyen elakadtam.
Telefon tükrözéskor elképesztően szaggat a videó képe és akadozik a hangja.
"Klasszik" (nem wifis) PC-ről hálózaton (a PC ethernet kábelen, a TV wifin) a "fájl átvitel" (jobb gomb) nagyjából működik, bár a nagyobb fájlokkal eléggé megszenved. Viszont ilyenkor külső feliratot nem tudok rátenni. Ugyanebben a felállásban a Chrome megosztás csak youtube-bal működött (arra ott a beépített appja a tv-nek, így annak nincs sok értelme). Más oldal egyáltalán nem ment át.Ami viszont nagyon nem megy, az a képernyőmegosztás a PC és TV között (PC netkábelen, TV wifin). Lehetetlent próbálok? Kerestem képernyőmegosztó appot is hozzá (hátha azzal jobb lesz a telefon tükrözése is), de amiket bármilyen felületen ajánlottak (akár az LG oldalán a smart share), azok nem szerepelnek a TV találati listájában, vagy a beépített appok között.
USB-ről szépen vitt mindent, ill. HDMI kábelen is, viszont abba a lakásba, ahova végleg megy, nem szeretnék 10m HDMI kábelt végighúzni a TV és a PC közé. Esetleg a legjobb megoldás egy wifi adapter lenne a pc-hez? Sima USB stick (pl. ez) elég?
Ill. a telefonos tükrözéstől ne is várjak többet, vagy azt is lehet csiszolgatni?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Inhouse
őstag
válasz
Bobby G. #111 üzenetére
Ezt olcsóbban is megvalósíthattad volna.
Persze ez biztosan jobb minőségű, mert aranyozott.
-
Sziasztok!
Ez a modell csak annyival kevesebb a 7300/7400 szériához képest, hogy nincs hozzá MagicRemote, vagy hardverben/panelben is van difi?
Köszi az infót!
-
asdf_
veterán
Az optikain nem fog kijönni neki a DTS, ha a TV nem DTS képes, ezt érdemes szem előtt tartani, no meg azt is, hogy hangerőt csak az 5.1-es rendszerén fog tudni állítani a nem set top boxos tartalmak (appokól jövő tartalmak, tehát streaming, youtube. web, stb.) esetén (már ha a hangrendszere egyáltalán rendelkezik távirányítóval).
-
Trap22
csendes tag
Ha már itt jártam válaszolok.
Neked egy DAC converter kell az Aliról, ha régi erősítőd van:
VAORLO Digital 5.1 Audio Decoder Dolby Dts/Ac-3 Optical To 5.1-Channel RCA Analog Converter Sound Audio Adapter Amplifier For TV (5700ft)
A füles sztereóból amúgy se lenne 5.1-es hangod. -
AthlonXP
őstag
Jöhetne teszt pl. az 50"-es verzióról is, ami VA paneles. Érdekelne annak pl., milyen képbeállítást adnának meg...
-
ChipKng
aktív tag
Van valakinek pletykaja arrol, hogy a webos mikor fogja vegre tamogatni az exfat filerendszert? Ez az egyetlen (nagy) hianyossaga szamomra a samu rendszere utan.
-
TeeJay
félisten
Ugye a kontraszt egy arányszám
a legvilágosabb és a legsötétebb képpont arányát mutatjaValóban monitoroknál IPS-t veszünk főleg és 1500 körüli kontrasztot is tudhatnak
csak ugye itt az van hogy baromi világos és lehető legsötétebb képpontot veszik és úgy számolják. Vélhetően a TV-nél világosabbnak kellenel ennie azzal már nőne a kontraszt meg a feketén ha még csiszolnának akkor 1500 ott is meglenne, az meg már kb. elég otthon mindenre.
Tudom a VA tud mérésre is 3-4000közötti kontrasztot csak azt meg sötét szobában lehet nézni főleg illetve sötét részeknél elvesznek a részletek ami többeket zavar -
Drakibá
friss újonc
Sziasztok. Tudja e valaki, hogy mi a különbség az Lg 49un74003 és a 71003 széria között. Vásárolni szeretnék egy 74-es típust, de a lába és a káva színe nem tetszik. A 71-es külsőre jobban bejön.
-
TeeJay
félisten
Ez van haszonra hajtanak, ha akarnak tudnának 2000:1 kontrasztos IPS-t is csinálni csak akkor OLED árban lenne a 65" panel.
180ezerért kell kihozni valahogy hogy ilyen csóró országban mint mi megvegyék.
VA paneles sem jobb ott meg 65" TV-t ha nem megfelelő távolságból nézed már szemből a két széle is fakulhat a betekintési szög miatt.
Évek óta butítják az LCD-t hogy vedd a drágább fingreszelt LCD-t (FALD és miniLED és társai varázslatokkal meg NANO meg QLED vakítással) ha meg minőséget akarsz vegyed az OLED-et aranyáron.
Az kellene itt is mint a videókártyáknál hogy 1évig senki se vegyen semmi TV-t aztán ha rárohad az összes vacak a gyártókra akkor tudnak majd féláron rendes panelt adni csak lássanak újra profitot -
dkess
őstag
Ez egy érdekes dolog. A példánál maradva ennek a 7 éves plazmának nagyon pattogós a menüje, átlátható és sokkal jobban konfigurálható, mint az LG -é. Bár itt is van egy-két dolog hülye helyre rakva a menüben, de kb. 98% logikus és imádom. Ugyanakkor pl. egy Netflix (a YouTube pl. már nem annyira) érzékelhetően lassabb.
Az LG -n meg pont fordítva. Bármilyen menüben vagy éppen a műsorújságban kb. befonom a szemöldököm amire történik valami. Viszont itt meg a Netflix, Emby stb. pattogósabb és megy, mint a karikacsapás.
Persze világos, hogy az alsóbb kategóriás TV -kbe nem annyira tesznek vasat. Ugyanakkor itt lehet valami "elkefélés" is a programkóddal itt-ott ...
-
dkess
őstag
42" vs 55" valamint az a plazma még valószínűleg HD Ready (azaz FullHD sincs) vs. 4K új TV ...
Valamint lehet átvitte a plazmát már pl. a hálószobába.
Azt egy 50GT60 -al összehasonlítva azért el tudom mondani, hogy ez a 7 éves plazma kb. kettéh@gyozza ezt az LG -t 4K HDR -estül ... Olyan kb. mintha egy fátyol lenne a kép előtt. Verőfényes napsütésben jobb az LCD, de minden más esetben ... Egyéb tekintetben csípem azért az LG TV -ket. Mondjuk a lassú menüjét akkor nehéz megszoknod, ha másmilyen TV -d is van mellette (viszont, ha csak LG -d van, akkor egy idő után nem zavar).
-
bkercso
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss #91 üzenetére
Miért nem viszed át a képet a plazmára?
-
JohnnyWeiss
tag
Én tavaly BF-kor nézegettem, hogy le kéne cserélni a 10+ éves 42"-os Panasonic plazmámat.
Akkor elmentem egy boltba, egymás mellett ki volt rakva az 55"-os nano 793 meg ez a 7400. Nekem a 7400-as képe jobban teszett. Még gondolkodtam pár napot, hogy megvegyem e, mire 141e Ft-ról visszament az ára 160 körülire. Na modnom, akkor marad a régi egyelőre, mert semmi baja, csak nem okos, így külön blu-ray lejátszó kell a Netflixhez. Aztán 1 hét múlva egy másik helyen levitték 132e-re, gyors meg is rendeltem.Plazma után szörnyű színei voltak ennek (túl éles, illetve nem színhelyes), de ha meg úgy nézzük, akkor ehhez képest a plazma színei (amik kb. valóságosak) túl fakók
.
Mindenesetre, így pár hónap használat után teljesen megszoktam, már csak néha tűnik fel, egy-egy filmjelenetben, hogy a valóságban azért ez nem valószínű, hogy így nézne ki. (így is kellett állítgatni a beállításokon manuálisan)A feketéje valóban nem túl jó, sőt alul középen nekem észrevehetően bevilágít egy led, ami fekete képernyőnél feltűnő. Amúgy én sosem szoktam full sötétben filmezni. A TV mögött évek óta van egy sólámpa, ami filmezés közben fel van kapcsolva.
Netflix és HBO GO nézésre használom leginkább. Ennyi pénzért én azt mondom megéri. Valamilyen szinten mindenképpen kompromusszumot kell kötnöd, olyan szép realisztikus képe szerintem egyik jelenlegi LCD-nek sincs, mint a plazmának volt. Ez a LED technológiából adódik.
Persze vehetsz milliós árú OLED TV-t annak biztos jobb lesz a feketéje, meg nem világít be a led, ebben-abban még jobb lesz, de ár/érték arányban általános/egyszerű otthoni felhasználásra szerintem ez egy nagyon jó választás.Akinek arra kell a TV hogy filmezzen és nem zavarja hogy a sötét jeleneteknél nem fekete a fekete, illetve ilyenkor kicsit bevilágít a LED, annak bátran ajánlom. Ja és az LG magic remote távirányítója is szuper!
-
mad823
őstag
válasz
Aprósólyom #84 üzenetére
Hát szerintem a legtöbb TV sima SBC kodekkel nyomja, az azért nem a világ vége. Erősen függ a bitráta az adó és a vevő implementációjától, és a csomagvesztések csúnyán hallatszanak a minőségen. Persze átlagos tartalomfogyasztásra, két csatornához relatíve elfogadható.
-
bkercso
nagyúr
-
mad823
őstag
A soundbarokkal (mármint a normálisabbakkal) ilyen szempontból nincs gond. Az szív, aki egy 2.0-ás vagy 2.1-es rendszer szeretne használni meglévő cuccokból, ami analóg jelet eszik. Sokcsatornás AV receivert két hangdoboz miatt felesleges, máson meg nagyon van HDMI bemenet. Illetve van, pl. Citation Amp vagy Sonos Amp, de kb. ennyi.
-
Caravn
csendes tag
Mi a javaslat a tekintetben, hogy normál tv használat mellett optikán vagy HDMI ARC kösse össze az ember fia a soundbarral ezt a Tv-t? Melyiken lesz jobb, szebb a hangminőség, ha ugyanarról a forrásról beszélünk...
-
Imi1981
veterán
Szerinted ez a kontrasztarány elfogadható? Nem az ips-t szidom hanem a gyalázatos kontrasztarányt! Nekem va paneles tévém van de azon se vagyok megelégedve a kontrasztal! Haverom régebbi va paneles Samsungján (f széria) nagyon jó a kontraszt /fekete és úgy minden és mindig irigykedek magamba, hogy az enyém mekkora sz@r ehhez képest. Szóval nem az ips panellel van bajom mert abban is van jó, hanem az itt mért értékekkel. Szerintem ez nagyon gyenge és (saját tévém tapasztalatából kiindúlva) sötét jelenetü filmeket idegesítő nézni rajta márpedig minden második film tele van sötét jelenetekkel.
Ha ez a mérés amit itt mértek nem tükrözi a valós megvalósítást akkor nem szóltam semmit! Az értékek alapján pocsék én csak ennyit tudok. -
Inhouse
őstag
Decemberben vettünk az akkor még Vodafone/UPC szolgáltatótól 189000-ért egy 65UN74003-at, akkoriban a legolcsóbb helyen is 236000 volt.
Ekkora fért el max a nappaliban levő felső szekrény és az alul levő TV szekrény között. Milliméterezni kellett majdnem, hogy legyen hely alul a center hangszórónak, a NAS-nak, stb. Hatalmas dög. Egy Samsung UE40EH5300-at váltott le. Az ahhoz vett fali tartón alakítottam kicsit inkább, mert az ehhez a mérethez vett fele annyi anyagot tartalmazott kb.
Hát, nem csak a méret a lényeg. A szomszédban volt már egy LG, nagyon megtetszett a képe, a menüje és a szolgáltatásai. Ebben is minden benne van, és elégedett vagyok vele. A Samsungból a két számunkra fontos okos funkcióból az egyiket kilőtte pár éve a YT váltás, a DLNA maradt. Pótoltuk egy okos boxal, de az nem pont olyan. Tök jó ez a hanggal és karmesterként mozgatva is működő távirányító. A NAS-os menü is jobban kezelhető.
Ha be van állítva a gyors bekapcsolás, akkor hihetetlen rövid idő alatt hadra fogható. Kikapcsolva sem vészes idő, de gondolom gyorsabban elhasználódik, ha ez is megy, több elektronika marad a háttérben életben a kikapcsolás után is.
Ahogy nagyjából minden TV-nél itt is maxon van gyárilag a háttérvilágítás. 100-ról levettem 60-ra és így is teljesen jó. Az élettartam meg valószínűleg nagyot nyúlik. Fater ívelt Samsung UE48JS9090Q-jában is 12-őn volt (max) évekig, meg is libbent a melegtől a homogenizáló lap. Most már a két szélén van egy fényesebb függőleges csík. Köszönjük meg a gyártóknak a beépített avulást, a LED-ek is hamarabb égnek szét. Jut eszembe fater TV-jénél az ívelés egy agybaj, de a OneConnect nagyon tetszik. Mennyivel egyszerűbbek a csatlakozások ezzel a módszerrel, azt az egyet még elfogadtam volna ebben a készülékben is.
Érdekes, hogy a butább DivX-et kivették belőle. A DTS is meglepett, de eddig egyikkel sem volt gondom.
Se a UPC, se a Digi-s Kaon HD beltérivel nem sikerült összehozni a távirányító párosítást. Van erre valami trükk? Ez a magic remote félig rádiós, félig infra? Rálátás nélkül a konyhából is vitte a TV-t... -
dkess
őstag
Ez pl. pont benne van minden létező TV menüjében (az LG -kben is). Egyszerűen beállítod, hogy PCM hang és kész. A Dolby Digital 5.1 -et is lekeveri sztereó PCM -re és azt adja ki optikán.
Ugyanakkor pl. a korábban említett ( [link] ) DAC -oknál meg pont az a lényeg, hogy ami 5.1 azt változatlanul adja ki.
Még egyszer - a hangerőszabályozás nem "pár programkód kérdése". Az készen van. Ez licenszdíj kérdése ami viszont több is, mint a dekóderé. Ellentétben a dekóderrel (TV adás, streaming - pl. Netflix stb., médialejátszás belső lejátszóval) ami mindenkinek kell - az enkóder funkció viszont egy-két embert a pH -ról leszámítva a világon senkinek nem kell ... Ezért egy TV gyártó sem fog vagyonokat kiadni - pláne amikor egy filléres 3,5" -os jack csatlakozó lehagyásával is spórolnak ...
-
bkercso
nagyúr
Használj HDMI ARC extractort, ha nincs füles kimeneted.
Az lesz, igen!Amúgy füleskimenetet semmiképp nem használnék, mert nem hallottam még elfogadhatót belőlük. (Érdekes módon a BT-vel nincs bajon, bár igaz, hogy egy tuningolt vevőm van, de még csak nem is AptX-es, csak sima 5.0...)
Amúgy sok DAC csak sztereó optikai jelet fogad, így lenne értelme olyan beállításnak, ami a sokpontegyet lekeveri sztereóra. De hát nem szabad nagyot álmodni egy négymagos, AI-s, ThinQ, Cinema Experience-es, Unlimited Entertainment-re álmodott géppel kapcsolatban.
-
mad823
őstag
Mindegy is, egy bő húszéves szabványhoz senki nem fog nyúlni - nyilván nem kéne amúgy dekódolni, hangerőt szabályozni és enkódolni, csak mellétenni egy hangerő szintet és a dekóder a másik eszközben (pl. erősítő) megoldaná. De mint mondtam 20 éves szabvány, egy ilyen változtatás nyilván nem tudna visszafelé kompatibilis lenni a régi eszközökkel.
Használj HDMI ARC extractort, ha nincs füles kimeneted.
-
bkercso
nagyúr
-
dkess
őstag
Nem olyan egyszerű a kérdés, mert licenszdíj vonzata is lenne a dolognak.
Itt ne csak sztereó PCM -re, hanem a TV -nek támogatnia kell a Dolby Digital 5.1 -et is (gondolj a DD 2.0 és 5.1 TV adókra, a belső médialejátszóra vagy éppen a streaming szolgáltatókra). Még, ha csak arról lenne szó, hogy a kikódolt DD -t lekevernénk sztereóra és erre menne a hangerőszabályozás és lenne kiküldve optikán az könnyen menne. Azonban, ha egy Dolby Digital Live (avagy DTS Connect, de ugye TV -knél kezd kimenni a divatból a DTS teljesen) licenszt is meg kellene venni, hogy egy 5.1 -es forrás hangját a hangerőszabályozás után enkódold DD 5.1 -be és kiadd az optikán ...
Ugye mostanában már PC -kre is kezd teljesen kimenni a divatból a Dolby Digital Live és a DTS Connect pedig ott az alaplapgyártóknak egy sor kódot sem kellene írnia (csak a licenszdíjat fizetni) mivel az alaplapi hangkártya driverében már meg van írva és ott mindössze hardverspecifikusan (amelyikre a licenszdíjat megfizették) aktiválva van a funció ...
Másik oldalról lehetne bonyolítani a hangbeállításokat (a jelenlegiek + ki akar átkódolást). Aztán történetileg az optikai kimenet nem a fejhallgatókimenet alternatívája volt, hanem az RCA (vonalszintű) kimenet alternatívája. Aztán minden erősítőn (/AVR -en), de még a majd 20 éves Genius fadobozos szetteken is van távirányító. A set-top-box pedig nem a TV gyártók szoc. problémája - azzal nem tudnak mit kezdeni ... A távirányító kérdésre meg ott vannak az univerzális távirányítók is mint a megoldás. Gondolom a klímád (ha van) távirányítója kapcsán sem reklamáltál a gyártónál, hogy miért nem lehet távirányítani az akármilyen típusú TV -d távirányítójával ...
Nem utolsósorban ez a felhasználóknál általánosságban nem igény. Most olyanra kiadni egy raklap pénzt, ami nem kell senkinek (OK, egy-két ember a fórumról, de ...)?
-
SRC
tag
Audio és nem audio adatokat együtt csomagol, amikor adatokat küld a vevőnek.
Például egy S / PDIF átjáró link elküldheti a több térhatású hangsugárzó hangfolyamának dekódolásához szükséges információt is.
Szoftveresen átkódolni gondoltad a csomagot a hangerő miatt, amikor ott van az erősítőn a volume? Az nem lenne nonszensz?Tegyél a DAC-odba vevőt és távirányítsd
-
bteebi
veterán
IPS, natív kontraszt 600-1000:1, 350 cd/m2, HDR.
Aha, értem. Mondjuk az ára tényleg jó, annyit mindenképp megér.
-
mad823
őstag
válasz
Aprósólyom #60 üzenetére
Oké, de azért a hangminőség némileg eltérő. Nem nagyon látni olyat, hogy AptX HD-t vagy Adaptive-ot támogatnának a tévék. Sajnos.
-
Aprósólyom
addikt
Nem sokkal többért, itthoni beszerezéssel kapni TP-Link Bluetooth/audio line-out adaptert. Szerintem az a legpraktikusabb, mert akkor már telefonnal is rá lehet csatlakozni a hangrendszerre.
Tápolható a TV USB portjáról, de adaptert is adnak hozzá. A TV automatán feldobja a BT csatlakozás lehetőségét bekapcsolás után. Csak rá kell bökni az igenre. Sajna nem teljesen automata, ellenben a BT-n keresztül is változtatható a hangerő és megjegyzi a legutóbbi hangerőt is újracsatlakozáskor. -
Caravn
csendes tag
Tavaly decemberbe vettem a Vodánál egy ilyen tv-t 55" méretben. Minden szép és jó, 2 hét után biggyesztettem alá, mellé egy LG SL5Y 2.1 hangprojektort, optikával. Így minden hang szépen előjön és a gyári távirányítóval szépen vezérelhető a hangerő. ( plusz van teloról meg laposról zenélési lehetőség is)
Viszont aki ilyet használ esetleg meg tudná mondani tapasztalt-e hangcsúszást, illetve ha igen milyen értékre állította a korrekciót? -
mad823
őstag
HDMI ARC-on is ki lehet nyerni a hangot, és akkor marad a TV távirányító a hangerőhöz. Tizenöt dodó.
-
niof
veterán
Fateromnak van ilyen TV-je, csak 50"-os, és pont ilyet vettem neki hozzá. Az eggyel lentebb említett megoldással, egy ~25 éves Panasonic hifitoronyra van kötve, és teljesen jó. Én is azt hittem, hogy ezért a pénzért nem lesz valami jó képe, de kellemes csalódás. Teljesen korrekt a cucc. Elgondolkodtam magamnak is egy ugyanilyenen, mikor ő vette, de még várok kicsit, hátha lesz hasonló árért jobb ajánlat!
-
asdf_
veterán
Ez szép meg jó, de az örök probléma, hogy fix a hangereje, a tv távirányítójával nem szabályozható az. Tehát vagy mögé kell még rakni még valamit (potis szabályzó a füles kimenetnél) vagy ha a line out egy minihifibe, vagy hdmi nélküli erősítóbe megy, akkor két távirányítóval kell szórakozni (azt meg akinek hét anyja van, ha nincs távirányítója, akkor meg vissza a fix hangerő problémához).
-
Joci??
senior tag
válasz
Aprósólyom #52 üzenetére
Igen, sajnos igy eleg kellemetlen egy vagy tobb albumot vegig nyalazni, de ha nem nyitod meg teljes kijelzoben a kepet akkor kis kepekkent is at lehet gyorsan nezni.
-
Aprósólyom
addikt
Köszi a választ! Akkor nagyon hasonló a kettő (Ez az újabb és az én 2 éves TV-m.)
A kép méretétől függően gyorsabb lehet. De egy 2MP képet is kb. 1,5-2mp-ig tölt...
Nagy felbontáshoz pedig kell neki a 4 másodperc legalább.Kell neki egy külső lejátszó, ami gyorsabb, mert ez így nagyon döcögőssé teszi egy-egy fotóalbum végignézést.
-
Aprósólyom
addikt
Nem is értettem, miért hiányzik az analóg hang kimenet a mi tévénken is.....
míg rá nem jöttem, hogy az olcsó TV-ből fakadó csekély nyereséget azzal akarja kompenzálni a gyártó, hogy vegyél mellé egy LG soundbar-t.A fene egye meg őket! Vettem egy BT modult a meglévő hifinkhez.
-
Joci??
senior tag
En a fenyerore nem tudok panaszkodni, elenk modban mar szinte zavaroan eros, termeszetesben szoktuk hasznalni. 65un74003lb
-
válasz
KubanitoS #36 üzenetére
Amióta létezik az Lcd kategória azóta csak Lg tévénk volt, még fénycsöves volt a legrégebbi, több mint 15 évet ment probléma nélkül, most 1 éve vettünk egy 75UN8500-at ahhoz képest , hogy alap tévé de nagyon szép a képe a WebOs meg egy áldás, a fiamnak nanocell tévéje(55nano903) van és őszintén megmondom én sem látok egetverő különbséget közötttük. A családban is eléggé sok Lg tévé müködik de soha senki nem panaszkodott rá.
-
Joci??
senior tag
válasz
Aprósólyom #25 üzenetére
Sajnos itt is erezheto ez a 3-4masodperc gombnyomastol szamitva, ez 8mb koruli fenykepeknel tesztelve, de kicsit en ugy erzem ez direkt ilyen lenne, ki fogom probalni hogy kis meretu ugymond lebutitott kepeknel is ezt csinalja mert ha igen nem biztos hogy a tv gyorsasaganal keresendo a hiba miutan minden igen gyors benne.
-
akaido
addikt
Nekem tetszik ez az LG a készülék, ennyiért meg pláne.
Kösz a tesztet! -
dkess
őstag
Cserében pl. már az özönvíz előtti "húszforintos" majd 20 éves Genius 5.1 -es szettek is távirányítósak amivel ez megoldható. Tudom nem a TV távirányítója, de (persze lehet univerzális távirányítóval is ügyködni, ha nagyon zavar) ...
Így, hogy nincs analóg kimenet az alábbi "B" illetve "C" tervvel tudok még szolgálni:
- porosodik az az 5.1 -es szett tovább és a kérdező a TV hangszóróinak hangját "élvezi",
- avagy vesz egy AVR -t vagy egyéb ARC képes HDMI bemenettel rendelkező szettet vesz ... -
KubanitoS
veterán
Én két éve vettem egy akkori középkategóriás LG-t, az akkori UM74 szériából 65"-es méretben. Valami 250 volt talán Magic Remote-tal stb. Sima IPS Led. Még különösebben utána sem néztem őszintén szólva, csak rendeltem és fizettem. Azóta sem bántam meg, nagyon jó tévé, teljesen rendben van a képminősége. A családban azóta lett még 2 db LG, egyik szintén alap led, valamint egy mostanság divatos nano. Én nem látok különbséget a nano és a sima led között. A Webos, a menürendszer és a Magic Remote viszont a mai napig nagyon jól szuperál. Szerintem ezek a mai LG tévék igazán jól sikerült darabok.
-
dkess
őstag
Vegyél egy ilyet: [link] vagy egy ilyet: [link] . Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, Dolby ProLogic II dekóder. Persze ezek sztereó verzióival avagy sima PCM sztereóval (24 bit/96 KHz) is megbirkózik.
Én még annak idején az utóbbit vettem húgoméknak Genius fadobozos szetthez 10K HUF -ért. Jól teszi a dolgát. Mivel van ezeken több optikai és koaxiális kimenet - így nemcsak TV -t dughatsz rá (hanem pl. PC -t vagy akármi mást is).
-
asdf_
veterán
Hiányolom az írásból, annak megemlítését, hogy 50"-os verzióra a képminőség/képjellemzők rész nem igaz, mert az VA paneles, valamint címnek is UN7300/UN7400-at írtam volna, megemlítve, hogy a két készülék csak a talpában különbözik, mi most a középtalpas UN7400-at teszteltük.
A következő mondatot pedig biztosan így fejeztem volna be: "Akinek fontos a kiemelkedő hangminőség, az nem ússza meg egy jobb külső hangrendszer beüzemelése nélkül,", ezt azonban csak BT-on,. vagy optikai kimeneten keresztül tudja megtenni, mivel sem analóg sem fülhallgató kimenet nincs a TV-n. Igen, tudom, benne van a táblázatban, én azonban soha nem hagynék kiegyetlen alkalmat sem, hogy oltsam a gyártókat amiatt, hogy egy háromfillléres rohadt kimenetet lespórolnak a tv-ről (ráadásul halál logikátlanul csak a belépvő vonalból, pont, ahova kéne, a csúcskészülékekbe, ahova viszont elég nagy eséllyel halálfölösleges -mert van pénz soundbarra vagy hangrendszerre-, azokba viszont belerakják). -
Bobby G.
senior tag
Tavaly ősszel vettem a Vodától a TV-t. Kisebb problémákat, hiányosságokat leszámítva teljesen elégedett vagyok vele.
Egy dolgot azonban nem tudok megérteni. Miért veszik ki a legtöbb új készülékből a fülhallgató kimenetet???
Most itt porosodik az 5.1-es rendszer, és hallgathatom a TV saját hangszóróját....
-
BigBear
senior tag
Hát persze.
Ahogy gáz gyártani bármilyen VA paneles holmit, mert milyen szar már a betekintési szög, meg nappal, világos helyen is rosszabb, mint bármely IPS. Ja, meg gáz gyártani OLED holmit is, mert az beéghet. Stb stb. (De mondhatnám, hogy gáz gyártani bármelyik 100 milla alatti kocsit is, mert... Csak.)
Ennyiért ez egy korrekt TV. Elfogadható képpel és hanggal, tipikus IPS tulajdonságokkal, jó okostv rendszerrel, a piacon kapható legjobban kezelhető gyári távvezérlővel. -
Aprósólyom
addikt
Ez a TV mennyire gyorsan lépteti a mai, nagy felbontású képeket?
A mi kb. 2 éves, abszolút belépő kategóriájú LG tévénknek kell kb. 3-4 másodperc, mire gombnyomástól számítva betölti a következő kb. 10-20MP képet.
Eléggé zavaró és érthetetlen, mert ma már mindenki digitális képeket tárol nagy felbontásban. -
MeszesKPT
őstag
Azért az valahol lassan díjat érdemelne, hogy a 10 előre programozott beállítás közül egy sem ad értékelhető eredményt. Ha már ennyi energiát fordítanak erre, meg lehetne csinálni rendesen is akár.
-
Egri75
csendes tag
Hello megpróbáltam a színhelyes beállításokat a saját43 LG tévémen, de a fekete szín és színhómérséklet beállítás nem lehetett álltani, mivel azok áttetszőek volta a többi beállítás viszont fehér azokat sikerült. A fehérje beállításokat pedig meg se találtam
-
imoto
újonc
A cikk elején a főbb paraméterek között ott a dolby vision támogatás is.
Most akkor tudja a tv vagy nem? -
Zotya84
őstag
Egy apró észrevétel: "...valamint a digitális műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot." Szerintem kimaradt egy 'kódolt" a mondatrészből.
Tovább még nem olvastam. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Horn Ákos #10 üzenetére
A Direct-LED miatt (is) vastagabb.
Nem nagyon követtem mostanában a TV piacot. Meglepett, hogy milyen olcsók már ezek az átlagos, meg igazából a komolyabb OLED szériák is (persze régebbi önmagukhoz képest). Én egy LG 49LH630V-t használok most már kb. 4 éve. Azóta sincs semmi baja, és az alsó-középkategóriához képest teljesen jó képe van.
Örülök, hogy ha esetleg váltásra, vagy bővítésre kerülne sor, akkor nem kell egy kisebb vagyont kiadnom egy korrekt 55-65 inches készülékért.
-
Horn Ákos
csendes tag
Egy hete vettünk ilyen TV-t, csak a tesztben bemutatott 55-ös helyett 49-est: LG 49UN74003LB-t, egy 32-es, 5500-as sorozatú Philipset váltott le. Ennek az LG-nek szebb a képe, és bár vastagabb, de ezt a vastagságot a nagyobb hangszóró okozza, amivel maximálisan meg vagyunk elégedve.
Ami kicsit meglepett, hogy semmilyen használati útmutatót nem mellékeltek a készülékhez (még angol nyelvűt se). Beüzemelési lepedőt és biztonsági dokumentációt adtak hozzá. Tölts le a netről hozzáállás kicsit meglepett, de elfogadom, hogy ez a jövő. -
Korrekt ár, szerintem egy átlag háztatásba tökéletesen megfelel.
-
thomas71
csendes tag
Sziasztok! En egy dolgot nem ertek a cikkben, a Plex-et a gyari medialejatszo kivaltasara ajanlja(mas tv teszteknel is), viszont tudomasom szerint a Plex lokalis tartalmat nem tud lejatszani, csak egy plex serveren keresztul megosztott tartalmakat. Javitsatok ki, ha tevedek.
-
Imi1981
veterán
Még ips panelhez képest is nagyon gyenge a kontraszt! Ezen sötét jelenetekben gazdag filmet nagyon nem lehet kellemes nézni. Azért 2021-ben már gáz még alsó kategóriában is főleg úgy, hogy nem kis gyártóról van szó.
-
törölt tag
Az oldalról fakulás a VA panelek sajátossága. Ahogy elnézem, az általad említett tv ips és va panellel is gyártásra került. Valószínűleg akkor a tiéd VA.
De lehet hogy a az IPS glow /backlight bleeding jelenséget tapasztalod oldalnézetből (kijelző fehéresedése), ez is normális IPS panel esetén.
-
bkercso
nagyúr
Nekem kissé eltérő modellem van (43UN71), ám ami számomra fontos tapasztalat volt, hogy az optikai audio-kimenet hangereje nem szabályozható, csupán a BlueTooth-é. AptX-et nem támogat, de szerintem így is jó a hangminősége filmezéshez és háttérzenéhez.
Fakulás viszont van, ha kb. 45°-ról nézek rá oldalról és kb. 30°-ról felülről (vagyis, ha a kanapé mellett állok). Nézhető marad, de érdektelenné válik a kép.
Nem tudom, ez a modell mentes-e ettől a hibától. -
ClioRS
őstag
2 hete vettünk ilyet egy BX OLED-del együtt. Sebességre ugyanazt tudja mint az OLED, nyilván a képet nem lehet összehasonlítani. Teljesen korrekt készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest