- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPad topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Megkésve bár, de törve nem végre bemutatkozott az LG várva várt zászlós hajója, az LG Optimus 4X HD.
Mint azt sokan tudjuk ebben az évben kicsit döcögősen indult el az LG hadjárata, kivételesen a HTC One X került először a piacra, ezután az Samsung csatahajója a Galaxy S3, majd ezt követően az LG 4X HD. Bár a bejelentés már ez év februárjában megtörtént, ami beszámolt a készülék specifikációiról is, és elhintett 1-2 fotót is, a megjelenésre ezúttal még sokat kellett várni.
De megtörtént, bár nem úgy ahogyan azt a Samsung tette a Galaxy S3-al, aminek persze visszhangja is volt, de lényeg hogy itt van, megvoltak az első tesztek, és már kis hazánkban is kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok! Újra itt!
A telefon megvan, él, viszont felkéne újítani, anyumnak lenne. Hangszórót kellene tisztítani/cserélni, meg úgy mindent tisztítani.
Van valaki, aki megbízható embert tudna javasolni, vagy akár magát?
Köszönöm a választ! -
Tav-Csoves
őstag
válasz
aszti75 #27774 üzenetére
Szoftver hibák előfordulank:
a gyári szoftver egy hulladék. hívnak, 10 sec sötét kijelző, addig nem tudod ki hív. ha beakarod fejezni a hívást sötét marad a kijelző. előbbinél a névjegy megtalálása, utóbbinál a közelségérzékelő lehet a ludas. nagyon javítani nem lehet, esetleg szoftver változatokban vannak olyanok, ahol sokkal kissebb ideig marad sötét. letevéshez kikapcsológomb használatmt a cm alapúaknál lehet beállítani. az érintő gombok (vissza nyíl, home, menu) szoktak beszarni. alsó felső részen szokott lejönni a műanyag fekete csík. utóbbi 10:1 gyakorisággal. csupán ennyi.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Gyula196906 #27734 üzenetére
A cwm wipe nem alapos.
-
Tav-Csoves
őstag
https://mega.co.nz/#F!YZVwHajL!JuRhxQtc2Gl6mroeOOHWdA
Ezen a linken van az összes CM, meg egy pár egyéb dolog, amit kipróbáltam annó P880-as korszakomban.
Ez amolyan CyanogenMod összes csomaghátha valakinek még jó lesz valamire
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok srácok már lassan egy hónapja átmentem a Samsung Galaxy Note 3-ra. Az LG Optimus 4X HD telefonomat megtartottam viszont egyre kevesebbet fogok vele foglalkozni.
-
Tav-Csoves
őstag
Hanics all in one magyarra keress rá, ami abban van, az a jó. 4.1.2 kell hozzá asszem, ami a Hanics minimalban van.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
numarkboy #27645 üzenetére
szia!á1: elvileg lehet frissíteni, de nem sok értelmét látom. jómagam próbáltam, de nem ment.
2 a wipe résznél van egy advenced wipe, miután factory reset megvolt, ebbe érdemes bemenni, s minden rubrukát bepipálni, kivéve az utolsót, avagy az external sdcardot.
Ez mindent töröl, kivéve az external, vagyis a külső SDt.
Ezután a restore menüből kijelölheted az externalra mentett backup-ot, s igen, valóban vossza is teszi az egészet az internalra. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
BBandigyerek #27625 üzenetére
Szia!
Nagyon egyszerű: a nightly annyit tesz, hogy beta verzió, ami a cyanogenmod 11-es teszt verziója. Sok új funkciója van, viszont beta, ami sok hibát tartalmazhat. Majdnem minden nap van rá frissítés, azért mert a tesztelést a közösséggel végzik el hiba jelentések beküldésével.Stable: stabil, már kiforrott verzió => valamivel kevesebb funkció, de ritkábbak a fagyások, hibák.
10.1-es verzió van jelenleg stabilan.
A verziók közti különbségekkel kapcsolatban pedig a wikipedián tájékozódhatsz! -
Tav-Csoves
őstag
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
asystech #27381 üzenetére
Saját felelősségre! Szétszerelési és összeszerelés videó!
-
Tav-Csoves
őstag
A Tegnapi CyanogenMOD szar lett, ne telepítsétek fel.
Egyébként az egyik zenekari társamnak ugyan ilyen telefonja van mint nekem, és Hanics rom fut rajta... Akkor tették rá a telójára, amióta megjelent. Állítása szerint akadás mentesen fut a telefonja...
Ő videózta le az én telefonomat. Youtube -
Tav-Csoves
őstag
válasz
BBandigyerek #27279 üzenetére
Szia! Természetesen lesz egy fontos különbség: Amiket gappsként teszel fel, azok rendszer alkalmazásként fognak futni, amikhez root jogosultság kell, ha le akarod törölni. Ha felteszel egy full gapps-ot, több mint valószínű hogy az első indítástól számítva mindig lassabb lesz a telefon, és nehezebb kiirtani a rendszer alkalmazásokat, mint a simát.
Mindig is azt szoktam javasolni, hogy a legkisebb gapps-ot tegye fel a felhasználó, s utána maga személyre szabva telepítse fel az alkalmazásokat a telefonra, így elkerülve a kényszer fagyásokat. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Lacika0002 #27269 üzenetére
az informatika eddigi legnagyobb biztonsági rését fedi be a frissítés. a hiba kiterjed az android, az ios, linux rendszerekre. a hibát kihasználva hackerek átvehetik az irányítást a telefon, a számítógép a router, szerver felett, s bármilyen parancsot futtathat a hacker, bármilyen adatot ellophat. Pár hónapja a heartbleed nevezetű biztonsági rés derűlt ki amit még mindig sok szerveren, így weboldalon jelent komoly biztonsági rést. (kb 600`000 ilyen server fut még a neten, a rés az ssl titkosításban volt, így akkor is minden ilyen készülék érintett volt ami ssl titkosítást használt)
sajnos kijelenthetem, hogy minden olyan rom ami a mai napig nem frissűlt, magában hordozza a heartbleed, és a Bash hátsóajtókat, backdoor. -
Tav-Csoves
őstag
Tegnapi napon jött ki biztonsági frissítés a cyanogenmod romban a Bash parancskiszolgáló rendszerhez. A changelogban ez a sor fémjelzi:
external/bash
• 1392e41 Patch cve-2014-6271 -
Tav-Csoves
őstag
nyelvi problémákra próbáltátok a morelocal2 (vagy 1, vagy külön írva) programot? (apk)
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
nostress #27229 üzenetére
Tedd fel a hanics minimalt. Az android 4.1.2. Arra kompatibilis. Itt volt vele problémám.
Sokkal jobb a TWRP. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
princesama2 #27204 üzenetére
Nos, amint megszokhattuk a végén egy 3D grafikai képmegjelenítést tesztel, aminél az fps száma a meghatározó. A mostani új verzióban úgy tűnik ezt a 3D grafikai képmegjelenítést toldották meg még több helyzetképpel.
Nekem full feltöltve 15007 - nightly cyanogenmod 20140918 - pontot sikerült összekaparnom. Egy hónapja még 16ezer valamennyi gyűlt össze. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
pulutodurumo #27202 üzenetére
a bootloadert a 4.1.2-re írták eleve.
szerk:
(#27201) atomchicken-nek címzem -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Lacika0002 #27192 üzenetére
na hogy alakul a molekula? (tudom 2 nap telt el, de hátha már van valami
)
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Lacika0002 #27192 üzenetére
várjuk a fejleményeket!
-
Tav-Csoves
őstag
Mai dátummal felkerült egy Snapshot, cm-11-20140916-SNAPSHOT-M10-p880.zip néven. Rátettem a nightly-re, erre kézmelegítővé vált a teló. Persze biztonságimentés volt...
-
Tav-Csoves
őstag
Tudtok valamilyen FM rádió programot Cyanogenmod 11 nightly alá? Olyant, ami nem internetrádió, és működik is! - mert a spiritit próbáltam, (1-et és a 2-őt is) és nem megy.
Köszönöm! -
Tav-Csoves
őstag
válasz
nostress #27157 üzenetére
Miután feltetted, utána már nem kell wipe-lni, különben letörlöd a rendszert. A zip kijelölése után reménykedem, hogy kijelöltél még egy gapps-ot is?
Ha nem, akkor utólag is megteheted: [link]
én a micro-t javaslom, az a legkisebb.Lehet, hogy egy program okozza a folyamatos ébrenlétet
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
nostress #27152 üzenetére
Szívesen, örülök, ha segíthettem.
egyébként észrevettem, hogy a cm ftissítések valamely részét nem csak erre a készülékre adnak ki. Tehát, van olyyn része a zipnek, amit az összes nightly - készülék típustól függetlenül - megkapnak.
Jelenlegi legfrissebb verzió a telefonomon még mindig a 09. 03-as.szvsz. minden egyes frissítéssel - legyen az sima apk, vagy .zip - a program hibák nagyobb részét nem javítja ki, mert egy sima felülírásról van szó. Ha pedig a file név nem nem egyezik meg, a felülírás nem teljesűl, és az előző verzió maradványfilejai uavarják jeg az apk, ill. felflashelt zip-et.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
nostress #27150 üzenetére
Szia, jelenleg a mobilomon a 2014 09 03, azaz a tegnap előtti van fent. (legfrissebb verzió jelenleg a '14 09 04)
Javaslom, hogy szedd le, lakd be jól - a belakás alatt (3-5 nap) ne frissítsed a mobilt. Ezután, ha jól belaktad a rendszert, készíts róla biztonsági mentést minden egyes részéről - TWRP recoverynél be lehet állítani, hogy csak a rendszert, vagy a további felhasználói adatokat is le szeretnéd e menteni - Ezután bátran frissítheted naprakészre a telefonod, mert ha belassul, csak leformázod - wipe - a telefont, és visszaállítod - restore - a mentésed, és majd aztán frissíted akkori verzióra.A telefon nem ébred fel, ha kikapcsolom a képernyőt.
-
Tav-Csoves
őstag
Ne töltsétek le a 2014 08 27-i nightly-t! a sok hibajavítás ellenére a rendszer ui apk folyamatosan behal, hibajavítást elküldtem. mellesleg fog majd frissűlni a gps.conf (cm) amiben a google server hozzáférés is elérhető lesz a rendszer számára. javítani fogják a sim pinkód, és a sima pinkód enter hibát. Ez szép és jó, de a mostaninak az ui-ját elronttották.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
totya79 #26957 üzenetére
Minden ami Hanics
Gyüjtemény AllInOne
Hanics féle GPS.conf
https://www.dropbox.com/s/79l1a3j9yo33y8s/gps.conf
Hanics V3 (android 4.4.2)
https://mega.co.nz/#!9V1SgADQ!8sQCtF8LxTGw5L969mz3pK-bYO6f5SO87gV6DlkpzME
Hanics Minimal (első kiadás)
https://mega.co.nz/#!71AxnKSb!EArQ8CqZhnlna8PX00BhaaxZx6PYHherXenJaY9ZL9U
Hanics Minimal (második kiadás)
https://mega.co.nz/#!VgQGnayJ!iwIfKuc1sqJQZ2_ITfQ7YyGp0iQoTPP0eSgQC4grcjsHanics Magyar AllInOne-ja ->
Tartalom:
Root
Bootloader nyitás
TWRP Recovery 2.6.3.0
TWRP Recovery 2.6.0.0 (MultiROM)
Un-Secure Boot Telepitese
Secure (Original) Boot Telepitese
CWM Touch Recovery Telepitese
Flash Original Recovery
http://itcafe.hu/tema/re_lg_optimus_4x_hd_melto_kihivo/hsz_23609-23610.html -
Tav-Csoves
őstag
Tudtok egy jó kontaktlisa kezelő, duplikáció megszüntető - ami nem törli az összeset - alkalmazást?
Van vagy 20ezer kontaktom, amiből valós csupán max 250, és totál befagy a telefon ezért, ha valaki hív.
Ti hova mentitek a kontaktokat? Szinkronizált fiókba, vagy a telefon un. nem szinkronizált memóriájába?
Köszönöm a válaszokat! -
Tav-Csoves
őstag
Az Avast rg módban, és a hozzátartozó antitheft, szintén rendszergizda módban, felülírhatnak bizonyos root szabályokat, ami által a felhasználó nem érhet el, bizonyos root jogokat. Ilyen pl a képernyőfeloldásnál az arcfelismerés (android 4.4.4ről van szó) vagy jelen esetemben a file rendszer fájljainak egyszerű tc-s (hiába rg móddal rendelkezik) felülírását. (egyszerű csatolási hibát fog kiírni)
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen GPS programról készítettél képernyő képet).
köszönöm a válaszod! -
Tav-Csoves
őstag
válasz
#84221696 #26882 üzenetére
Szia, óh köszönöm szépen! (pirulós arc)
nem, sajnos nem váltotta be az új gps.conf, így hát röviden elmondom hogy lehet könnyen sikerrel alkalmazni Hanics mester kódját!
Le kell tölteni eme híres filekezelő programot:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ghisler.android.TotalCommander
(bocsánat a batár linkért, javascript most halott nálam)
ROOT JOG KELL
Bemész a file rendszerbe (gyökér mappa)/etc mappát megkeresed, és abban megtalálod az eredeti cm féle gps.conf-filet.
Kattints rá, válaszd ki, hogy szerkesztés, s eme Hanics(R) féle kóddal írd felül a benne lévő írásokat. Mentés után működnie kell.
a folyamat alatt javasolt a gps kikapcsolása.
a folyamat megismétlendő minden update után.NTP_SERVER=time.kfki.hu
NTP_SERVER=ntp.t-online.hu
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=/data/xtra.bin
AGPS=/data/xtra.bin
AGPS=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_USER_PLANE=TRUE
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1
QOS_ACCURACY=50
QOS_TIME_OUT_STANDALONE=60
QOS_TIME_OUT_agps=89
QosHorizontalThreshold=1000
QosVerticalThreshold=500
AssistMethodType=1
AgpsUse=1
AgpsMtConf=0
AgpsMtResponseType=1
AgpsServerType=1
AgpsServerIp=3232235555
INTERMEDIATE_POS=1
C2K_HOST=c2k.pde.com
C2K_PORT=1234
SUPL_HOST=FQDN
SUPL_HOST=lbs.geo.t-mobile.com
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425
SUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
ACCURACY_THRES=5000
CURRENT_CARRIER=common(ez nem csak meunier tagunknak szól, hanem minden p880 cm-et használónak!)
köszöntem a figyelmet! -
Tav-Csoves
őstag
válasz
#84221696 #26863 üzenetére
A CM 20140811 a gépen, jól, és megbízhatóan fut.
Alapja a 20140805
A GPS.CONF filet módosították a napokban!
Tartalma:##################################################
### NTP IS NETWORK TIME PROTOCOL AND PROVIDES ###
### A TIME-HACK TO DEVICES THAT HAVE SYNCING ###
### MADE READLIY POSSIBLE. MANY XDA PATCHES ###
### MISINTERPRET WHAT NTP IS AND IMPORTANCE. ###
### NTP PACKETS HAVE BUILT-IN MECHANISMS FOR ###
### TRANSMISSION LOSS. NTP PACKETS ARE VERY ###
### SMALL. LASTLY, NTP MATTERS FOR PARSING ###
### THE XTRA.BIN. BUT, IT ONLY MATTERS WHEN ###
### YOUR DEVICE HAS ITS TIME EXTREMELY OFFSET ###
### COMPARED TO REALITY. THUS, I BUILD THIS ###
### PATCH FOR WORLDWIDE OPERATION. RARELY ###
### WOULD LOCAL NTP SERVERS BE REQUIRED. ###
##################################################
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
###
### AGPS AND XTRA TELL THE AGPS DAEMON WHERE ###
### IT MAY LOCATE THE AGPS DATA. THE DATA ###
### OPERATES AS AN ALMANAC WITH THE LOCATION ###
### OF GPS SATS STORED WITHIN IT. THIS DATA ###
### IS ONLY VALID FOR 24 HOURS. IT WILL BE ###
### DOWNLOADED AND CACHED. IT IS NO LONGER ###
### KEPT IN THE /DATA/ PARTITION PERMANTENTLY. ###
### THERE IS NO POINT TO KEEP IT THERE! ###
### MY SERVER PROCESSES THE XTRA.BIN EVERY 30 ###
### MINUTES. TYPICALLY IT UPDATES EVERY HOUR ###
### WHEN NEW DATA IS AVAILABLE. ###
### SHOULD MY SERVER BECOME OVERLOADED, I WILL ###
### NEED DONATIONS TO KEEP THIS SUCKER STORED ###
### AT MORE LOCATIONS. ###
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
###
### NOT GOING TO GO INTO DETAIL HERE. THESE ###
### NEED TO BE CALLED FIRST IN GPS DAEMON ###
### STARTUP. RELATES TO AGPS AND SUPL. ###
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_USER_PLANE=TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE
###
### INTERMEDIATEPOS RELATES TO USING GPS DATA ###
### FROM SATS THAT ARE NOT FULLY LOCKED. ###
### THE ACCURACY VARIABLE IS A THRESHOLD MAX ###
### ON DEVIATIONS FROM THE ASSUMED LOCATION ###
### WHERE THE DEVICE WILL DISCARD DATA. ###
### THIS VARIABLE IS =0 IN ALTERNATE BUILDS ###
INTERMEDIATE_POS=1
ACCURACY_THRES=3000
###
### THIS IS QUALITY OF SERVICE INFORMATION FOR ###
### PROCESSING THE GPS DATA. MOST SHOULD BE ###
### SELF-EXPLANATORY. GPS DATA OUTSIDE THE ###
### ACCURACY AND THRESHOLD RANGE WILL NOT BE ###
### USED WHEN POSITIONING DATA. ###
QOS_ACCURACY=50
QOS_TIME_OUT_AGPS=95
QOS_TIME_OUT_STANDALONE=80
QosHorizontalThreshold=1000
QosVerticalThreshold=500
###
### THESE VARIABLES RELATE TO AGPS. IT SAYS TO ###
### USE AGPS. THIS WILL NOT BE USED IF YOUR ###
### ROM HAS AGPS DISABLED IN THE CODE. ###
### THE SERVER IP IS FOR AN INTERNAL IP FOR ###
### ACCESSING THE AGPS DAEMONS DATA WHEN IT ###
### IS OPERATIONAL. ###
AssistMethodType=1
AgpsUse=1
AgpsServerType=1
AgpsServerIp=3232235555
AgpsMtConf=0
AgpsMtResponseType=1
###
### THIS SUPL DATA IS TO MATCH THE SUPLROOTCERT ##
### IF IT IS REQUIRED BY THE SUPL SERVER. ###
SUPL_HOST=lge.glpals.com
SUPL_PORT=7275
POSITION_MODE=GPS_POSITION_MODE_MS_BASED
SLP_MODE=0
SUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1
###
####################################################
### Carrier tags used univesrally in GPS configs ###
####################################################
CURRENT_CARRIER=common
PHONE_TYPE=UMTS
###Javulást nem sokat látok még, igaz csak 30 másodpercre volt kedvem bekapcsolni a GPS-t. (Hanics GPS.CONF-ja 1 perc után kapott jelet)
Javaslom, hogy friss CM használat esetén, hogy a gapps-ot frissítsétek innen: [link] innen különösen jó frissíteni, mert mindig a naprakész friss gaps-okat találjátok, micro, mini, és nem utolsó sörben full pakkokban, melyet az imént említett TWRP recovery-vel lehet feltenni.
A már meglévő, és futó rendszeren simán lehet recovery-t indítani, kiválasztani a frissgaps.zip-et, az install után, és lehet húzni az ujjal.
(a már meglévő, és futó rendszerről mindig csináljatok mentéseket a TWRP-ben a backup-al, ha esetleg beszarna, belassulna, akkor tudjatok restore-t csinálni!)
A lassulás, fagyás a CM esetében függ attól, hogy mely az alap szoftver verzió, (pl 20130507-én kiadott verzió) a többi amit azóta feltettél (pl 20130508-tól folyamatosan nap mint nap kiadott nightly-k) és a legutóbbi.
Ha erős lassulást tapasztalsz már több update óta, javaslom, hogy egy, a régebbi mentéseidből (backup) válassz ki egyet, és wipe format után tedd vissza (restore) azt.
(ez a hozzászólás nem csak meunier tagunknak szó, hanem az összes CM-et használó 4x P880-asnakköszönöm a figyelmet
)
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #26782 üzenetére
Megoldás:
hanics minimal install, mert az android 4.1.2
az android 4.1.2 követelmény Hanics magyarosított AIO-jának.
mivel eléggé kezdő vagyok, ca. 6 órám ment el.
f*ck cm! -
Tav-Csoves
őstag
Soha! SOHA ne pipáld be, még egy pillanatra se CyanogenMOD ban a CM helyreállítási menü frissítését!
Sajnos én pillanatra bepipáltam, aminek hatására elszállt a megszokott, jó, és megbízható TWRP recovery-m, és helyette a CWM recovery jelent meg, amivel szenvedek.
Van valakinek ötlete?Próbáltam visszaállítani az All in one-val a TWRP recoveryt, de a másolás után 2 Premission denied. sort kapok.
boldog lennék ha újra a régi lenne...
-
Tav-Csoves
őstag
Régebbi LG Optimus modellek is kapnak KitKat Androidot írja a tech2.hu De nagyon nem érdemes kattintanotok: "A koreai vállalat azonban nem csak a csúcs- és ex-csúcsmodelleket támogatja az új droid verzióval, az év végéig elviekben az L7 II és a G Pro Lite is sorra kerül, ám míg más modellek esetében nincs hír frissítésről, az már kiderült, hogy a gyártó első négymagos készüléke, azaz a 4X HD és a népszerű Optimus F5 semmiképpen nem élvezik a hivatalos támogatás eme formáját."
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok, tudtok ajánlani olyan apk-t ami sim kártyát tud kezelni? Sim kártáa import export, és sd kártya import export, select all, lehetőségek kellenének...
-
Tav-Csoves
őstag
Gratulálok! Szép munka!!!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Lacika0002 #26437 üzenetére
Hát nem tudom... :S Mindent úgy csináltam ahogy eddig... xFat microsd-n Rom.zip + gapps, Advenced wipe-ben minden pipa be, csak a külső external nem, wipe, factory reset, instal 1. Rom 2 gapps, csúszka, dalvik chace delete, start. Sőt, volt hogy többször megcsináltam a sima format data-sat. Lehet hogy kernel-em rossz? Kernel: 3.1.10-CM+
root@cyanfox #1
(ugye bár cyanfoxból lett gyúrva a HanicsV3)
Alapsáv ver:
LGP880AT-00-V20a-EUR-XXX-MAR-26-2013 -
Tav-Csoves
őstag
Megérkezett a CyanogenMod 11 nightly-ra az Android 4.4.4,
amely a 4.4.3 biztonsági hibáit javítja ki. A 2014 06 19-es verzió, még a 4.4.3-as, viszont a 2014 06 20-as már az új 4.4.4-es.
Jelenleg a 4.4.4-est feltelepítve még használhatatlan, mert sajnos bug-os a MicroSD kártyát beolvasó része a romnak. Épp ezért lehet is látni, hogy a nightly-k frissítése leállt, s jelenleg a legutóbbi a verzió péntekre datálható.
Szóval nekem oltári nagy bug-ot jelent a MicroSD kezelésének hiánya (konkrétan befagy a CM feladatkezelő, s nem látja a kártyát, ha a CM feladatkezelőjében rámegyek az SD-re)
Próbáltam több féle gapps-al, de sajnos úgy tűnik, hogy a hiba tényleg a CM romban van.
Tehát összegezve: jó volt látni, hogy a piros alapon megjelenik a 4.4.4 felirat, viszont még használhatatlan a CM 2014 06 20-án kiadott nightly-ja. Reménykedjünk benne, hogy ezerrel javítják a hibát.
Úgyhogy e próba után most megy vissza a telómra a jó öreg HanicsV3 ami eddig a legjobban bírta a strapát... - kell is mit...
Egyébként javaslom, hogy hozzunk létre valamilyen támogatói lehetőséget Hanics számára, hisz ő is ember, és elvégre értünk, nekünk alakítja a romokat éjt nappallá téve... Én amennyire tudtam támogattam - tandíjas tanulmányaim mellett... Van valami olyan apk android program, amivel adományozni lehet - pl paypalon keresztül - s esetleg a kedvezményezettet könnyen átlehetne benne írni/programozni? -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Konyika #26420 üzenetére
Na akkor valaki lefordítaná? akkor mi most szabadon garázdálkodunk?
Hanics: az én esetemben - Te tudod mit alakítottál át telefonomon? (Root, recovery csere, és custom rom flash volt, ha jól emlékszem) Azért kérdem mert párásodási pöttyök vannak kialakulóban a plexi, és az lcd között... :/
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
tdk.112 #26385 üzenetére
A CM stabilitása függ attól is, hogy melyik verzió az alap verzió, és még milyen verziókkal frissítetted fel a CM-et. Tehát a hibák lehet összeadódnak, de lehet hogy megoldódnak a frissítések hatására.
Tehát, pl: 2014 02 23-án teszed fel a telóra a CM-et, és minden nap frissíted. A legutóbbi verzióra mindig hatással lesz az összes előbbi, ami a telefonon volt. Persze full format-al teljesen újat kapsz. -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
melyik az a rom, amiben van FM rádió, és futtatható a google.camera.apk?
köszi!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Lacika0002 #26338 üzenetére
"Sziasztok fel tettem a Zaiben RC10 romot és a google play azt irja nincs kapcsolat pedig müködik a netem.Mitöl csinálja ezt?"
- cenius1
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Lacika0002 #26338 üzenetére
A zaiben RC ragzatja a magyartot? Avagy tud magyarul? mert mintha valaki írta, hogy nem tud... :S
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Lacika0002 #26334 üzenetére
jó lenne egy stabil, megbízható 4.1.2es droiddal rendelkező custom rom.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
pulutodurumo #26329 üzenetére
Eltudnád küldeni a linket, ahol a 4.3as Androidot futtató CMet le tudnám tölteni? A CM hivatalos oldalán nem találom a CM stable 10.2.x-et. Köszönöm.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
burkus1993 #26307 üzenetére
Marad a factory reset, avagy a gyári visszaállítás. Sajnálom.
nincs ötletem
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
burkus1993 #26302 üzenetére
Clean Master program, abban pedig a felesleges fileok törlése. Egy próbát megér.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
burkus1993 #26303 üzenetére
Soha nincs rossz válasz, mert eleve jót akarva próbálunk a problémákat megoldani.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Konyika #26208 üzenetére
indítsad el a dekódolást (első letöltés) és nyiss meg egy új fület. a megás fülön látni fogod ahogy felmegy a % 100-ra. fel fog dobni a böngésző egy mentés másként ablakot - ha az van beállítva, hogy rákérdezzen. Mentés másként, és ollalla.
/ nálam csak így jön le. de lehet hogy más bug van nálad. Crohm-ot használok.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
macii97 #26174 üzenetére
azt hallottam, hogy van valamilyen battery config file. ha azt felülírjuk egy szűz romból vett conf fileval, akkor a telót 100%ra tölti fel szoft. Merthogy a teló szoftverében van egy akku védő mechanizmus, hogy ne tudd túltölteni - a már !sokszor használt - akkut, s a töltéskijelzés, ezek szerint nincs szinkronban ezzel a batt conf fileval, s így láthatod konkrétan a "védelem mértékét" Persze az összes li-ion akksiban van egy töltés szabályozó nyimtatott áramkör, ami !mellett! szintén !lehet! töltésszámláló chip is. - éljen a tervezett elavulás!...
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
hanics #26160 üzenetére
És én is [P:C]VáRoM[/P]. Most a Hanics V3 fut már egy ideje a telómon.
Ma kezdett újraindulgatni, és fagyni először. (és ez jó pont, hogy idáig bírta... olyan felahsználó vagyok, aki mindennel telepakolom a ROM-ot!(s alapozás után backup, hogy ha esetleg totál szétesne a ROM akkor wipe, és restore legyen
)
-
Tav-Csoves
őstag
Kis érdekesség:
Ilyen az akkuidő, ha külön akkumulátort használsz, és az aksikat külön dokkolóban töltöd.
http://kepfeltoltes.hu/140516/Screenshot_2014-05-16-02-58-56_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
darnyi #25970 üzenetére
[teljes szétszedés, és összerakás] de ha youtube-on rákeresel a youtubera, akkor kiad pár videót. [német, csak üveg] egy keresés Egyébként jól nézd meg hogy milyent rendelsz! Valaki itt a fórumon már írt hasonlót, hogy rendelt ebayról, és vékonyat kapott, és nem volt jó az érintésre. Javaslom, hogy a videó alapján szedd szét, fotózd le, vagy jól nézd meg, és az alapján rendelj. (persze szereld össze míg meg nem érkezik az üveg, ne hogy porosodjon. / rendes tőled, hogy megmentetted a srácot.
-
Tav-Csoves
őstag
Én is gratulálok a Hanicsnak az új ROM-hoz!
"Akinek első telepítés után nem csatlakozik a wifire, az telepítse újra, s másodszorra már jónak kell lennie" - Hanics
Továbbá senkit se tévesszen meg, hogy a szoft verzió - Hanics legutóbbi ROM - 4.4.2-es verziót ír.
Ezeket onnan tudom, mert én is feltettem egy pillanatra, de még nem nyírtam ki teljesen a legutóbbi CM 11 (20140222) romot, és most nincs időm "belakni" Hanics új romját, de ami késik nem múlik!És most a lényeg amiért írok.
Mintha mostanában olvastam volna, hogy valakinek hiányzik a Hanics V3 által hőn szeretett - és általam is- Sebesség kijelzés a felső sávban. Azt hiszem találtam megoldást.
Sajnos nem tudok segíteni AxeDark-nak. Talán ha lecserélnéd a romot. Bár lehet vannak köztünk olyanok - és most magamból indulok ki - akik naphosszat tapigáljuk a készüléket élvezve amit nyújt.
Hátha segít. Továbbá ez is segíthet azokon, akik sokat töltik a telefonjukat. Jómagam ezeket a kiegészítőket használom.A sebesség kijelzésre pedig a megoldás.
Root jog szükséges
Miután letöltöttük a Greenify-t megnyitjuk, és beállítjuk, - kijelölés, pipa - személyreszabjuk a programunkat. De nem szükséges. Megnyomjuk a menü gombot - 3. - és a menüben a kísérleti lehetőségekre kattintva beállításokat hoz elő. Bármelyik beállítást ha kiakarjuk pipálni figyelmeztet, hogy egy bizonyos Xposed nevű programra szükséged lesz, s ott lesz egy link. (angol nyelvű útmutató a programról)
Feltelepíted.
A megnyitás, és a rootjog adás után látsz egy olyant, hogy letöltések. A nagyítóval kikeresed ezt: NetworkSpeedIndicator (Improvement from Dzakus's great work) telepítés után menj a modulokba, és pipáld ki, vagy ha ott nem látod még, akkor menj a Keretrendszerbe, és ott kattints az újraindításra. Miután újraindult, és ha az előbb nem volt még a moduloknál, akkor már ott kell lennie a Network speed indicator-nak. Bepipálod, és közép részen rákattintasz. Ekkor megnyílik a program, és ezeket érdemes beállítani:Update Invertal
1000 (alap, default)Network Types
Wi-Fi and Mobile (default)Position
Left
A többi defaultban jó. A színt tetszőlegesen lehet állítani.Ezután kikapcsolod a telefont, és újra bekapcsolod a telefont. Ekkor elvileg már ott kell lennie a kis jelzőknek.
Nekem még fent van a CPU Temperature (CPUTemp in Statusbar) kijelzés. Az egy picit fifikás, de megoldottam. Annyi a macera , hogy jó a temperature file auto-n, de a temperature Divider-t állítsd 1111-re.
Remélem segíthettem. -
Tav-Csoves
őstag
Az elmúlt héten, vagy hetekben súlyos hibákkal jöttek ki a legújabb CyanogenMOD 11-es Nightly verziók.
jómagam megrekedtem a 2014 04 11-es verzión, de abból nincs biztonsági mentésem.Az alábbi lista hitelességére garanciát vállalok, - azaz arra, hogy buherálatlan cm-ek - mivel hogy jómagam töltöttem le a cyanogenmod oldaláról, és kifejezetten a P880-hoz jó, TWRP-vel telepíthetitek.
Hátha segítek ezekkel.
cm-11-20140215-NIGHTLY-p880.zip 191.3 MB
cm-11-20140216-NIGHTLY-p880.zip 191.3 MBcm-11-20140221-NIGHTLY-p880.zip 191.4 MB
cm-11-20140222-NIGHTLY-p880.zip 191.4 MB
cm-11-20140224-NIGHTLY-p880.zip 191.4 MB
cm-11-20140226-NIGHTLY-p880.zip 191.5 MB
cm-11-20140227-NIGHTLY-p880.zip 191.5 MB
cm-11-20140228-NIGHTLY-p880.zip 191.5 MB
cm-11-20140304-NIGHTLY-p880.zip 192.0 MB
cm-11-20140304-NIGHTLY-p880.zip 192.0 MB
cm-11-20140305-NIGHTLY-p880.zip 192.0 MB
Mindenki saját felelősségére töltse, s telepítse fel a telefonjára a CM-et!
gapps-kk-20140105-signed.zip 83.1 MB
egyébként a CM oldala: [link] viszont mint említettem, mostanában valamit nagyon elrontanak benne... tömeges apk ledöglés, s így totál használhatatlan (leállíthatatlan készülék) -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Sousuke #25770 üzenetére
1 kérdésre a válasz: ha elér egy bizonyos hőmérsékletet az akkumulátor, a rendszer megakadályozza a töltést.
2 kérdésre: nekem egyszer fent volt a Dead trigger 2 gond nélkül elfutott!!! (gyári rom volt akkor még rajta)tokot itt tudsz rendelni: [link]
screen protector: [link]
bónusz:
a kijelző előtt van egy üveg réteg. az érzékeli a bőrt. a kettő között valóban lehet por, eddig nem tapasztaltam.összesítés: vidd be a szervízbe, kérj szoft cserét, hátha megoldja a szaggatást, és kérj tisztítást a kijelző, és rétegeire.
gariba pont ilyen hibákat kutya kötelességük megcsinálni!!továbbá üdv a klubban!! (eddigi legjobb telefonom ez, és legjobb ár/érték aránnyal!)
jelenleg CM 11 custom ROM fut rajta. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
ateszm #25736 üzenetére
Hát ezek a virágok már csak ilyenek... mindig elhervadnak...
Na de ha ennyire szeretjük a virágokat, akkor javaslom, - s mindenki másnak is! - hogy telepítés - avagy gyökereztetés, és ültetés - előtt végezz rajta tüske tesztet! nehogy megszúrjon egy rejtőzködő tövis! [link]
-
Tav-Csoves
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az LG zászlóshajója Tegra 3 lapkakészlettel, HD felbontású IPS kijelzővel, Android 4.0.3-mal és egyedi felhasználói felülettel támad.
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Napelem
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest