- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz zolomon17 #17 üzenetére
2,5 évvel később reagálnék: igen, van benne, igen, konkrétan mindent ki kell bontani, hogy elérd a ventit és igen, 30k az a kis blower rendszerű szutyok.
A lényeg, hogy tömve van a dologgal a net, LG kvaliti
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Sinesol
veterán
válasz Bálint306 #89 üzenetére
Youtube-t, meg filmeket néha nézek rajta, ami 1080p, nincs vele semmi gond.
Játékok közül tul sok mindent nem probaltam, talan csak nemrég a Black Mesa-t, mert 4k-ban a menük meg szövegek nagyon aproak, régi jatek modja, eselytelen, hogy skalazodik. Különösebb gond nem volt, valamivel talán kevésbé éles, de lehet csak azert tűnt fel, mert a 4k élességéhez vagyok szokva.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Bálint306 #87 üzenetére
Én több mint 2 éve használok 4K LG monitort, igaz ez csak 60hz, de nagyon meg vagyok elégedve vele. Szinte nem létező bevilágítás, jó épitési minőség, kiváló színek, rengeteg beallitasi lehetőség. Általában elég sokat ad az LG és ez még inkább igaz a felsőbb kategóriában, én több monitort is néztem anno, de egynek sem volt ilyen szép képe és soknál elég ronda bevilágítások is voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Bálint306
tag
A fenti 3-ból melyiket ajánlanád? LG fele húzok kicsit.
Bár nagyon MSI bolond vagyok, de nekik 2db 4K monitoruk van, a MSI Optix MAG321CURV VA és 60Hz... a MSI Creator PS321URV már IPS, de 60Hz és olyan ára van hogy jajj... (meg ezek 32"-os monitorok már)
-
Bálint306
tag
válasz Vig Zsolt #84 üzenetére
Ahogy nézem ők hárman vannak hasonló paraméterekben
LG 27GN950-B
ASUS ROG Strix XG27UQ
Acer Predator XB273KGPbmiipprzxSzinte alig van köztük különbség. Nem tudom tavaszra jöhet e mástól hasonló tudásban....
Én is szeretnék egy 4K monitort tavasszal ami nem 60Hz, mint a mostani Dell FullHD S2340L.
Bár 5 éve szuperül szolgál, de szeretnék kicsit nagyobbat és azt már 4K-ban. (27"-on biztos brutális ez a pixelsűrűség , 30" feletti monitor nekem nagyon nagy lenne... ) -
Vig Zsolt
tag
Szerintem a tudásához képest túl van árazva..egyébként jól néz ki
-
X Factor
addikt
-
törölt tag
válasz green dude #80 üzenetére
Számomra is logikusabb, hogy két monitort vagy két jobb monitorra, vagy egy 32:9-esre cseréljen az ember.
27GN950-ból is lehet kettő, csak olyankor még egy fokkal érdemesebb rendesen bekalibrálni őket.
[ Szerkesztve ]
-
Alaplapvevő
csendes tag
válasz green dude #80 üzenetére
Felejtds el. Vissza sírod a két moncsit. De egy probát megér.
-
green dude
tag
Pont a minap néztem körül monitor ügyben. Lehet lecserélném a 2x24"-et egy 4k 31.5"-es monitorra és akkor játszok integer scaling-el, high refresh-el. Remélem hamarosan jönnek extrább monitorok 31.5"-re is. Amúgy tetszik ez az LG monitor, persze az IPS kontraszt elég hurka, de ez van. Hasonló árban jöhetne ennek a 31.5"-es változata.
Aztán majd azért remélem 50 éven belül jön vmi igazán kompromisszummentes megoldás monitorra. -
suxer1
újonc
Oké értem én hogy 144hz...meg 4k.. de az ára kicsit húzós egyszerű becsületes embernek.... Én 60fpssel el vagyok egy 5éves kezdetleges smart tvn FullHD felbontásban 😁😂
Electronixxx
-
-
muxi-muxi
senior tag
válasz Armagedown #74 üzenetére
Nem olyan nagy baj az. Ha bekerülne a monitorba, még jobban fűtene. Asztal alatt meg elfér, téli napokon talpmelengetőnek is beválik
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
Armagedown
őstag
Ennyi pénzért lehetett volna beépített tápja, régen a legolcsóbb monitoroknál volt külső.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
törölt tag
válasz Agyrák666 #67 üzenetére
Leszámítva, hogy ez a monitor nagyon messze van a tescós szartól, és itt senki nem akarja eladni.
Nyugodtan vegyél OLED tévét ha neked az tetszik ez a monitor meg nem, csak attól még ezek nem lesznek egymás helyettesítő termékei. (Ahogy a bicikli és a kocsi sem.)
[ Szerkesztve ]
-
muxi-muxi
senior tag
Csak lazán kapcsolódik a topichoz, de azért felteszem a kérdést, h miért nem terjedtek el a 21:9-es kijelzők a TV-knél. Készséggel aláírom, h butenkón néz ki rajtuk az adás, de a filmes tartalnak viszont büntetnek.
Amikor új monitor után nézelődtem, egyetlenegy akadt a szemem elé, egy Samsung, de az meg talán 2015-ös modell volt. Beszerezhető még talán, de elriasztott a 3500 eurós ára...
-
Agyrák666
aktív tag
Azt hittem elirtatok a nullakat. Ennyiert 55"-os oledet veszek.
-
tibaimp
nagyúr
válasz #72042496 #60 üzenetére
Köszi az infót
A PC-ről történő lejátszással nincs gond, a DV filmeket .ts .mp4 formátumban le tudom színhelyesen játszani, csak jó lenne monitor is, persze még csak érdeklődés szinten .[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
törölt tag
Ezzel egyetértek. Az 1600p ultrawide is ugyanez, csak azok még drágábbak.
#59 tibaimp
PC-ről tudtommal máig nem lehet DV tartalmat lejátszani. Ezért is lehet, hogy a monitorok nem támogatják, technikai akadálya pedig biztos nincs. (Egyes ProArt monitorok, beleértve a PQ22UC-t, pl. kezelik a DV-t. Gyártótól és típustól függően a tévék is.)[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Bocsánat, ha sületlenséget kérdezek, de a monitoroknál van értelmezve a Dolby Vision támogatása PC-ről történő filmlejátszás közben?
Létezik olyan "sima" LCD panellal szerelt monitor, vagy csak az OLED monitorok tudják, esetleg azok sem?köszi
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
sb
veterán
válasz #72042496 #56 üzenetére
Az a gond, hogy a kategória gyakorlatilag nem létezik. Alig van modell és azok emiatt a többi kategóriához képest vannak félreárazva szvsz. Ezt érezzük szerintem.
Amit írtál is:
- Van 4K60p - töredék áron.
- Van WQHD 120Hz töredék áron.
- És van sokkal nagyobb TV töredék áron (tudáshoz képest, mivel OLED) -
törölt tag
A kategóriában pedig a hibái/hiányosságai ellenére is az egyik legjobb vétel ez a monitor. Igaz, 2160p@120-ra sok alternatíva még nincs is.
Ami a legközelebb áll ehhez, az hasonló méretben a 2160p@60, vagy az 1440p@120+, de szerintem jórészt épp ezekről váltanak 2160p@120-ra.
-
félisten
válasz #72042496 #54 üzenetére
A nagyobb méret számomra inkább előny, noha monitornak az 55" valóban túl nagy (én egy 39"-os TV-t használok monitornak pl. és ilyen szempontból teljesen jó kb. 1-1,2 méteres nézési távolságból).
Egyszerűen arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy botrányosan rossz kontrasztú, relatíve kicsi kijelzőért ennyit elkérni még a Freesync és G-Sync támogatás mellett is kérdőjeles. Szerintem...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
törölt tag
Én se látom, hogy ez miért releváns, amikor ennek a monitornak a hagyományos méret melletti magas PPI és 120 Hz a lényege. Az OLED tévé hiába jobb másban, ha méret és PPI tekintetében teljesen elvérzik.
A bugos VRR-ben is (egyre inkább hardveres gondnak tűnik), ráadásul a chroma subsampling nélküli 2160p@120-hoz egy HDMI 2.1-es VGA is kell hozzá - ami jelenleg egy 3-400 ezer forintos kazánt jelent sajnos.
Ez alma és körte.
-
félisten
Akkor nem sikerült a lényeget megfogni: ugyanettől a gyártótól egy nagyobb OLED kijelzős TV, amiben van VRR támogatás és pár nagyságrenddel jobb technológiát képvisel (valós végtelen kontrasztarány, például), alig drágább, mint ez a monitor...
-
csendes tag
400-700:1...
Üdv: Roland WWW.FLEXBYTE.HU +36307550213
-
bteebi
veterán
Tudom, hogy az IPS kb. 1000:1-et tud, de már a 700:1 is érdemben rosszabb, a 400:1 meg egészen szánalmas 2020-ban, pláne 300 ezerért...
Komolyan nem nagyon értem, hogy minek erőltetik az IPS panelt kb. bárhol. Grafikai területre esetleg oké, na de gamer monitornak??? Használjanak TN-t, vagy inkább VA-t. Betekintési szögben az utóbbi se rossz, meg a színei se annyival rosszabbak, és szerintem a gyorsaságával se lenne nagyobb gond. Kontrasztban viszont egy olcsóbb VA is megenné reggelire ezt a monitort, aminek az árából úgy lehet venni 65"-os QLED TV-t (TCL), hogy még fagyira való is marad belőle. Oké, az nem egy gamer monitor, és szintén nem lehet pivotolni.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
CabalX
aktív tag
Persze, azért írtam hogy ezért az árért...
Anno a Dell S2721DGF-em - ami szintén LG NanoIPS paneles - kalibrálva tudott 687:1-et.
Ezzel szemben az Acer Predator XB323U-m, amire a Dell cserélve lett, 1032:1-et tud kalibrálva.
Persze teljesen más árkategória a kettő, ugyanakkor mind a két esetben a hivatalos kontraszt érték 1000:1-hez - fentebb látszik melyik panel az amelyik hozza és melyik amelyik nem. -
sb
veterán
Notikba is szokás bőven 1000 alatti (meg 40-60% sRGB-s) IPS paneleket betolni, de azért az utóbbi 1-2 évben kijött pár vállalható 1200-1500:1 körüli kijelző, ill. a Philipsnél vannak hasonló, talán még 1800:1-et is elérő (HDR!) IPS panelek.
Szóval ha már IPS és LG, valamint 300k, azért illett volna kicsit jobban sikerülnie.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Ezek az új monitorokat ami amúgy 150e.Ft felett vannak az áraik miért nem HDmi 2.1-el szerelik?
-
törölt tag
válasz muxi-muxi #37 üzenetére
Nem esett le, hogy a grafikai butításnál a 2160p@120-as játékra gondolsz, pedig visszanézve logikus. Igen, ott gyakran választani kellhet, hogy mennyire fontos a felbontás, a framerate és a grafika.
Gyorsabb vagy gépigényes játéknál én simán 1080p + integer scaling mellett döntenék.
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
Nem rossz kis monitor de nem tudom mivel tudnám ezt meghajtani ekkora felbontás mellet új játék esetén. Nekem 2K-s 27-es Predatorom van pont azért mert azt talán meg tudom mozgatni valahogy Vannak hibái nem mondom hogy nem próbálnám ki de ennyit nem érne meg nekem
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Robitrix
senior tag
ha tényleg HDMI 2.0 van benne az gáz. Ezen a szinten. Az csak 18 Gbps sebességre képes. a 2.1-es szabvány már 48 Gbps-re. 4K és 144 hz.nél azért már illene a leggyorsabb csatolót bele tenni 300 ezerért.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz #72042496 #36 üzenetére
Anno a CRT-ről TFT-re váltáskor észleltem, ha az utóbbi még 60Hz-n is pihentetőbb volt, mint a százas CRT. Jelenleg 75Hz-n garázdálkodom, ez is észrevehető már.
Legutóbbi vásárlásomkor igyekeztem minél kevesebb kompromisszumot kötni, mindenben feljebbléptem egy picit. Az előző monitorom LG 34UM95-P volt [link] , nem akartam már azon a felbontáson és képméreten maradni, így lett 38WK95C (azt asszem nem tesztelte a prohi, [link] ). Sokat kellett törpölni a beállításokkal, mire megközelítette a másik szintjét (az egy kalibrál monitor volt, színprofillal - nem lehetetlen, h ezt is bekalibráltatom vhol).
A HDR mind a tv-men, mind a monitoron valami ocsmány módon természetellenes, bár a monitor kicsit kellemesebb színekkel operál. Valahogy "égeti" a szemem, tehintve h a tesztmodell is LG (aláírom nem ugyanazzal a panelfajtával) szerintem nem lenne sokkal jobb.
Ezzel most szeretnék ellenni egy ideig, az előd meg megy a halószobába, a laptopra kötve fog mozira sarkallni néha. Nem szívesen kótyavetyélném el, mert életem első profinak mondható monitora volt, és előfordul, h második monitor után kell nyúlnom (DJ-zés, hangeditálás, mit ad isten, monitorozás.)
Grafikai butítás: próbálj meg 144FPS-t produkálni RDR2-ben, 4K alatt. Pont megvan a hetven-hetvenöt 3840X1600-ban...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz muxi-muxi #35 üzenetére
A 120/144 Hz teljesen általános célra is előnyös, mindenféle mozgásnál észrevenni már desktopon (vagy akár játékban). A jobb telefonokban, tabletekben, üzleti laptopokban, tevékben se véletlenül terjed a 120 Hz-es panel.
Milyen grafikai butításra gondolsz? Ilyenről nem tudok. (Illetve de, a FALD tévéknél, hogy a háttérvilágítás tartsa a lépést. Viszont az más tészta.)
[ Szerkesztve ]
-
muxi-muxi
senior tag
LG-ket használok nyolc éve, elégedett vagyok velük, az evolúcióra pedig kiváncsi vagyok. Lassan eljön bennem a szándék, h megnézzek egy 144-es monitort is, csak hát nem játszok kompetitív fps-t, akkor meg minek? A technika jelenlegi állása szerint ezt a frekit csak jelentős grafikai butítás árán lehet a képalkotóval szinkronizálni, szóval nekem még biztos korai, mert nem bánom, ha büntet a látvány. IS.
Amit a menüről gyakorló tulajként mondani, az az hogy közel van a minden igényt kielégítő állítási lehetőségek tekintetében. Az annyira nem tetszett, hogy a két videokártya közt mintha elejtené a beállításokat, de nem olyan ördöngősség újra belőni mindent. A Game1, Game2 beállításaiba nem lehet messzemenőkig belenyúlkálni, erre igazából csak a custom mód ad lehetőséget.
Két nyomoronc hangfal azért beleférhetett volna, szükségmegoldásként. Hozzáteszem, mindkét LG-mben van, és nem is annyira pocsékak. Arra tök megfelelnek, h a háttérben szóljon valami, sőt halkan még zenhallgatásra is alkalmasak. Az újabbikon van BT is, azt sem tartom elrugaszkodott ötletnek, az ember hazatérte után csak rápöttyinti a telefont és berakja a sütőbe a kaját.
Hihetetlen, h mennyire differenciált válaszékkal bírnak a monitorgyártók manapság. TFT korszakomat 21-es BenQ-kel kezdtem (negyvenezer), erre ott járunk a tetejéért már akár 2000 ojrót is elkérnek (Acer Predator).
De hát virágozzon ezer virág...Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
llacee
őstag
A 4k nekem a 32esben is kicsi, nemhogy 27"on. Ennyiert inkabb a 34gn850b
-
ForRedGlory
félisten
A jó öreg ASUS PG279Q-t még mindig nem kell lecserélni semmire. Több, mint 4 éve tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Ahogy fentebb írták mindegyik típusnak megvannak a hátrányai.
VA panelből pl. 60Hz-es monitorban gyanús, hogy nem a leggyorsabb kerül bele.
Nálam AOC 75Hz-es járt, olyan ghosting volt rajta, hogy a szemem kifolyt. Nem játéknál, csak olvasni, kódot írni szerettem volna, de kb. 1cm-es szellemkép követte scroll közben is.Utána egy sarkokban bevilágított 60Hz-es (72-ön túlhajtott) IPS jött. Konkrétan nulla utánhúzása van. Ez így nekem pl. bőven jobb mint amikor olvasnád a betűket de helyette lefordulsz a székről.
VA jobb fekete/kontraszt de pl. a sötét részek sokszor összefolynak. Monitoron soha nem zavart, IPS-em volt mindig.
TV-ben, nagy képernyőn rohadt feltűnő, a világból kiszaladnék az IPS paneltől.
(TV-ben persze végig 120Hz-es modelljeim voltak VA-ból, ott a ghosting is nulla volt.)On:
Ez a venti letaglózott. Szeretnék high DPI-t, ha lehet 60Hz-nél gyorsabbat, de nem játszom, 75-90Hz is megfelelne. Egy nem túl szar panelt. Rendes talpat, Type-C-t, hangszórót.
A sallangok nélkül vagy a felével együtt 60Hz-en ez ma kapható 100-120k körül is.
Afelett meg semmi. Egy két csúcsmodell 300k-ért... ventivel... -
fanti
addikt
27 colon a 4K-s felbontású desktop az olvasható egyáltalán?
Mert nálam a kényelmesen látható és jól olvasható kategória az 1080p 32"-on... -
CabalX
aktív tag
A 4K-144hz-hez az újabb játékok esetén kell vas is a monitor mögé. Persze tud sync-et - de pl. G-sync esetén is 48HZ/FPS-től - azt is el kell érni valahol - ennyi pénzért igazán rakhattak volna bele egy G-sync chip-et hogy 1HZ-től menjen az a sync.
Illetve 4K szerintem 27"-on kissé overkill PPI terén, tuti gyönyörű a képe, de ez a felbontás még 32 - 34"-en is bőven szép. -
ricsip
addikt
válasz Alaplapvevő #24 üzenetére
Itteni fórumajánlások alapján bevásároltam múltkor egy Alza-s és egy Bestmarkt-os asztali konzolt is, keress utána nem csak falra lehet egy monitort szerelni. Lesz 1 nyugodt hétvégém (azaz hangulatom lesz összepakolni az egész asztali kuplerájt) és lecserélem az LG trágya gyári csirketalpát.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Alaplapvevő #24 üzenetére
Vannak asztali karok is.
-
törölt tag
-
DonToni
aktív tag
Ez a backlight bleeding a legnagyobb sajnos...
Igaz nekem csak harmad áron van monitorom, de legalább az VA panel, van kontraszt és minden Sync támogatás... persze csak 60Hz, de véleményem szerint átlag felhasználóknak, otthonra tökéletesen felesleges a high refresh rate monitorok! Akkor látnám értelmét, ha tétre menne a dolog, hogy már hardver szinten legyen előnyöm és nem érdekelne a minőség.-Anti-
-
-
félisten
8bit + FRC
1000:1 alatti valós kontrasztarány
Eléggé gagyi talpMindezért 300e Ft...
-
Kolbi_30
őstag
Azért az a kontraszt arány sem piskóta
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
NomadND1
senior tag
Igaz csak 2K, de inkább már Dell S3220, helyszini cseregaranciával. Ez egy picit túl van árazva.
-
törölt tag
Sajnos az akár még jóval drágább monitoroknál is "normális" a durva backlight bleed, amit én nem is értek.
Szemeztem ezzel a készülékkel, de ez az egyik aggodalmam, a másik pedig a tulajok beszámolói szerint is hallható ventilátor. (Van, aki nem hallja, de én inkább biztosra megyek és nem ugrom bele.)
-
ricsip
addikt
"Vízszintesen, jobbra és balra nem forgatható, viszont egy VESA kompatibilis, szabványos konzollal egyszerűen fellógatható a falra."
300 ezer ft-ba nem fért bele csak ilyen szar talp/rögzítés, lehet bedobni mellé a kosárba +10-12 ezerért egy vesa állványt is. A talp kiköpött úgy néz ki a fotók alapján, mint a 27GL850B-n, azt se lehet elforgatni.
2xHDMI mellé csak 1 nyavalyás DP, ezért is jár a gratula.
A beépített hangszórót is sikerült kispórolni belőle, még 1 plussz pont.
[ Szerkesztve ]
-
-
Egon
nagyúr
Kapaszkodj meg, a baj ennél sokkal nagyobb.
Sajnos a jelenlegi megjelenítési technológiákkal az a gond, hogy egész egyszerűen nincs kompromisszummentes kijelző, bármennyit fizetsz is érte (nem "csak" 300K-ért, de - a tévéket is figyelembe véve - 30 milláért sem). Ez van."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
senior tag
"A kép minősége teljesen rendben van. Semmilyen komoly hibát nem tapasztaltunk, a tónusok játékra, filmezésre, általános használatra kellően pontosak."
" A monitor 300 000 forintba kerül..."
Tudom, nem én vagyok a célcsoportja ennek a cuccnak, de az ár tekintetében azért döbbenetes számomra, hogy a fentit ki kell emelni
Pixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
-
42861
senior tag
A 3840×1600-as felbontás hogy jön ki 16:9-es képarányra? Vagy csak defektes a speckó táblázat?
-
-FLY->
őstag
Hogy viszi át 2.0 HDMI a 4K 144Hz-et? Vagy ezt csak DP-ről tudja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ - Ultrawide 3440x1440, 144hz Gaming monitor!
- Laptop monitor bőv0tő, külső monitor új 6hó jótállás!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung S24D590PL
- Samsung F24T370FWR - FHD / IPS / 75Hz / FreeSync 2 / Gaming & Üzleti Monitor - Ár alatt! - 2db van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest