- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Radeon RX 9060 XT VGA-k az ASRock elképzelése szerint
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
Ebben is van igazság. Nekünk nemrég még 2 autónk volt, de aztán eladtuk az asszony Smartját, mert arra luxus tartani, hogy napi 1.5-2km-t menjen vele, mert tényleg 800 méterre van a melóhelye. Elsétál, pedig hegyoldalban lakunk, egy olyan utcában, ahol még a mountain bike-ot is úgy tolják fel...
-
tatabike
őstag
válasz
Donki Hóte #302 üzenetére
Oké
Csak az a vicces, hogy mi autós család voltunk, fateromnak megvolt az összes kategóriája, anyámnak is volt jogsija, mindig volt legalább 2 autónk, de volt, hogy 5 járgány állt az udvaron, mikor apám maszek fuvaros volt. De abban a 12 évben, míg otthonról suliba jártam, egyszer sem vittek vagy hoztak az iskolába/ból, és városi gyerek voltam. Mikor elsős lettem (nem jártam oviba), anyámmal busszal mentünk be az első napomon a suliba, haza már egyedül mentem, vagyis mentem a többi gyerek után a buszhoz, sosem volt gond. Az öcsém mikor ovis volt , én meg elsős, én hordtam az oviba biciklivel, és hoztam haza délután, akkor 7 éves voltam, az öcsém 4. Akkor sem volt semmi baj, egyszer kapta be a nadrágja szárát a biciklilánc, emlékszem, akkor jó nagy szidást kaptunk.
Akkor még volt értéke egy nadrágnak is. Szóval elég erős a kontraszt a mai világhoz képest. (Amúgy félig kamuzok, egy időben fater hordott a suliba, ugyanis mikor másodikos voltam, Ő vezette azt a buszt, amivel suliba jártam
Én voltam a menő gyerek a suliban, mert faterom buszsofőr volt
)
-
tatabike
őstag
Az a vicces, hogy a gyereknek nagyobb esélye van halálos balesetet szenvedni, ha kocsival viszik iskolába, mintha gyalog, vagy tömegközlekedéssel menne... Egy 1200 lelkes faluban élek, keresztben-hosszában 1-1.5km az egész, a suli kb. a közepén van, vagyis a legmesszebb élő gyerek is max. 800 méterre lakik a sulitól. De reggel dugó van a suli előtti részen, olyan sok a láb nélkül született gyerek, hogy csak na, más okot nem tudok elképzelni arra, hogy pár száz méterekről is kocsival hordják a kölyköket suliba...
-
tatabike
őstag
Euro 6 Volvókban kiadásuk óta van holttérfigyelő, ha észleli a vas, hogy sávot akarsz váltani és van ott valaki, hangos dudaszó hallatszik a megfelelő oldali hangszórókból, mintha rád dudálna az ott lévő, hogy ne húzd rá a taligát... Jó dolog, meg a radaros vészfék-asszisztens is, nekem Luxemburgban belesatuzott a pályán 90-nél, mert egy mutter az elágazásnál nem tudta eldönteni, merre menjen, és jó ötletnek tartotta, hogy megáll a pálya közepén gondolkodni. Na, a svédnek se kellett több, padlófék, én még körül sem néztem, már vészvillogóval álltam a néni mögött, szerencsére nem jött belém senki. Ha nincs ez a cucc a kamionban, a mammer nem sokáig élvezhette volna a zsíros luxi-nyugdíjat.....
-
tatabike
őstag
Nos igen, én ezeket a hétköznapi problémákat könnyedén áthidalom egy R4-es, 20 tonnás Scaniával, mert azzal járom a várost és környékét nap mint nap...
Láncos-konténeres (sittes) üzletágban vagyok érdekelt. Szóval a SUV-ok bekaphatják... (be is szokták...
)
thomasx76 , ez sajnálatos, csak mivel mindenki SUV-val jár, mindenki ugyanott van. Ugyanazok a problémák jönnek elő egy idő után, mert amíg 10%-nak volt, addig előnyben voltak a 90% ellenében, mikor meg 90% tankkal jár, 10% meg nem, igencsak kontraproduktív lesz a dolog. Kezdődik elölről, nem látok át fölötte, nem vagyok nagyobb, nem vagyok biztonságban, nem enged be, stb....
-
tatabike
őstag
A fogyasztás azért nem ilyen egzakt, ahogy írod, egy kisebb motor nem fog feltétlenül kevesebbet fogysztani, az többet számít, mekkora súlyt kell cipelni. Én pl. a szaros 800 köbcentis, 3 hengeres Matizzal simán megetettem 8-9 litert, mert gyenge volt a motor a kasztnihoz, így ki kellett taposni a szemét, hogy menjen, de nyugdíjas stílusban a feleségemnek se sikerült 7 liter alá menni. Tehát egy SUV-ba hiába teszel kisebb motort, nem fog kevesebbet enni, a fizikát nem lehet megb.....ni. Ugyanez igaz a nagy autókra is, én pl. kamionos vagyok, mindenki azt hiszi, hogy egy V8 730Le Scania lezabálja a gatyádat, közben vígan felszalad a hegyre kevesebb üzemanyaggal, mint egy 420-as alapmotoros kerregő...
-
tatabike
őstag
Nekem sosem volt SUV-om. Szerintem sincs sok értelme. Szerintem mindenkinek olyan verdát kéne vennie, ami az igényeihez igazodik, nem pedig olyat, ami az éppen aktuális divathoz. Lásd, telefonok. Ugyanez a szitu. Nekem mikor csak arra kellett autó, hogy elmenjek vele a város másik felére, majd hazajöjjek, és 3 hétig ott állt, vettem egy Matizt. Aztán vettünk egy tanyát vidéken, vettem egy Subaru Forestert. Majd bekattant valami, eladtuk a tanyát, kell egy GT, erős, lapos, régi fajta, csak mert tetszik. Vettem egy Subaru SVX-et. Kiélveztem, eladtam, vettem egy Chevrolet HHR-t, most is az van, naponta 50km-t megyek vele, teljesen jó, egy 2.5 Opel motor van benne, amerikai, kényelmes, erős, automata. Amíg nem változik valami gyökeresen az életemben meg, addig marad ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vallás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- DJI topic
- Synology NAS
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14HD+/I5-G5/8GB/128SSD) - 1 év garancia, ÁFA számla
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest