Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
Akkor az intel nem azért kapott többször már büntetést tisztességtelen verseny miatt, mert az amd-t ki akarta szorítani a piacról, hanem mert betört a nyalókapiacra és kiakarta szorítani a boltok polcairól a kakasos nyalókát. Le kéne venni a szemellenzőt és tudomásul venni a problémákat.
Angol nyelvű forrás
Magyar nyelvű forrás
Nyugodtan használhatod a google keresőt, mert lesz pár cikk a témában. -
hallador
addikt
Nyilván az ASUS és a többi pont úgy gondolkodnak mint a magyar honban, hogy nem akarnak eladni semmit, mert az Intel vagy már fizet nekik.
Tehát az ASUS célja nem az, hogy eladjon valamit, hanem az hogy behódoljon az Intelnek?
Ezek szerint ezek a cégek úgy működnek, mint otthon a sajtó, ha nem tetszik nem kell elolvasni ebben az esetben megvenni, és nem kell használni?
Mert ezek a cégek, annyira idióták, hogy nem akarnak eladni semmit, csak az Intelnek kedvezni.Most komolyan írsz le ekkora idiótaságokat?
Ezek hülyék mind, azonnal küldd el az ASUSnak, hogy mekkora Luzerek, minden más gyártóval együtt, mert megfejtettétek a prohardveren mit kellene csinálniuk...
Szerintem mondom mindegy gyártó idióta, és már nem lehet a háttérbe csak az Intel.....
Esetleg Soros.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
aDamker
aktív tag
Tehát ha jól értem akkor azt kéne gondolnom, hogy az Asus mérnökei terveznek szellőzőnyílásokat a ventilátorokhoz, majd úgy gondolják, hogy ez kevesebbet fogyasztó CPU mint az Intel(NEM) és így túl hűvös és halkabb lenne ezért inkább ragasszuk le? És azt is próbáljam megérteni hogy miért nem ad az Asus (és a többi gyártó sem) egy darab komoly Nvidia GPU-t is gamer notebookhoz AMD alapokon, és normális 100% RGB-t megközelítő panel sem AMD-s gépekhez? Ha csak az Asus csinálná akkor megérteném, de enyhén fura hogy mindenki ezt csinálja, nem? Végülis nem az a logikus következtetés hogy ez közös megegyezés, korlátozás az AMD felé?
-
nagyúr
A Radium mindenhez IS árul konfigon kivüli verziókat saját memóriákkal, azokkal az a baj, hogy nem gyári garanciásak, hanem Rádiumosak, amiket nagyon szoktak szeretni a szervizekben, ha véletlen azzal van a baj
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Pöttön
őstag
Teljesen jó kis laptop lett.
Ha le megy róla az újdonság varázsa, és kicsit nyomottabb áron mérik majd, lehet hogy erre cserélem majd a 11 éves Elitebook-om.1 kérdés merült csak fel bennem.
A procinak-dgpu-nak van valami normális tokozása-foglalata, vagy bga forrasztott?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
villamos
őstag
válasz Hopkins95 #40 üzenetére
Természetes hogy hozzá sem nyúlnék most már egy ilyen gyenge kijelzővel készült géphez, néztem gagyi kijelzőket eleget már...
Vannak 300Nitesek is, csak azok meg 60Hz esek, ill. vannak még a 140Hz -esek R7 -tel olyan 400k huf magasságában...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
addikt
Az kuka, én kb. 300 nitesnél alacsonyabbat nem is vennék. Kiviszed a teraszra és nem látsz rajta semmit...ezért ez az első adat a tesztekben sokszor, amit megnézek egy laptopnál.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
villamos
őstag
Elvileg most ezek a masinák érhetőek el itthon AMD -vel:
[link]
Ezek szerint Ryzen 5 -tel csak 60 és 120Hz es kijelzők vannak, de az összes 120 -as csak 250 nites.
Látható, hogy jó szokás szerint a kijelző fényerején spórolt a kedves gyártó...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Qkackca
őstag
Köszönöm a tesztet, ilyet akarnék venni.
A gyári oldalon a 144 Hz-es panelre 100% srgb-t írnak akkor az sem nyerő?
A 120 Hz-es-re mondanak 45% srgb-t, ha ez tényleg 55%, akkor a 60 Hz-es vajon tudja a 100%-ot?
Egyébként honnan van ez a 144Hz-es panellel szerelt gép ha szabad érdeklődni, mert eddig itthon ahol néztem csak a 120-as van mindenhol.
A mysofton láttam 144-est a 4800-as ryzennel, de az meg 400k huf...Viszont köszi a megerősítést, ha a 80whr-ás akku van benne akkor nem fér bele a 2,5"-os meghajtó.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
addikt
Aki annyira 32 giga ramot akar bele, az belepattint két 16 gigás modult nos szevasz.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
hallador
addikt
Kezd hasonlítani amit csináltok, ahhoz amikor fiatal voltam mindenről Amerika tehetett, ma sem lehet a faluba elbeszélgetni akárhogy arról, hogy ha valami baj van, akkor Amerika, de végül az EU tuti hibás lesz.
Ilyen az Intel is a mindenről is tehet.Az az eszedbe sem jutott, hogy valamilyen tervezési sz@rs@g van mögötte, amit az ASUS vagy megmagyaráz vagy nem...
Értem a módit, csak azt nem miért mindenért már a hibás, nem pedig az aki csinálja a terméket....
Komolyan valami 1984-ben vagyunk vagy mi....
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
sb
veterán
Új Ideapad 5 lesz valaha itthon kapható?
[ Szerkesztve ]
-
pepeno1
tag
Azért egy 6 magos 12 szálas procit ne már csak legfeljebb 16GB-tal lehessen megtámogatni! A 32GB maxot elvártam volna.
Meg ez a spórolás is elég vérszegény, hogy csak 1 db 8 GB-os modullal adják, meg 256GB-os SSD-vel.[ Szerkesztve ]
Azért mert a kacsa nem tud úszni, még nem a víz a hülye.
-
pechman8
tag
Én azt nem értem miért hagyják el rendre minden gépről az egérgombokat. Amikor egy szövegben kell egy részt kijelölni nagyon kényelmetlen külön egérgomb nélkül. Én ilyen laptopot nem is vennék. Nekem ez fontos... kár mert szép gép és egyébként tetszik.
[ Szerkesztve ]
Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.
-
Graphics
Jómunkásember
Sokkal drágábbra számítottam, nekem teljesen bejön, letisztult és nem csicsás design, bővíthetőség nem szenvedett csorbát.
És jó a hardver.
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
dreampage
HÁZIGAZDA
http://radium.hu/catalogsearch/result/?q=lenovo+legion+5
RTX 2060-nal szerelt változat is van, na az még szimpatikusabb.
A játéknak soha nincs vége.
-
Gibo
senior tag
válasz dreampage #24 üzenetére
Hol láttad? A német Lenovo honlap csak 1650Ti-al kínálja, és a Notebookcheck-en is ezt írják csúcsverziónak .. Érdekes, hogy ha már a threadripper ws-eknél Lenovo exkluzív a megjelenés (egy időre), akkor a Legion sorozatot miért nem engedik el egy kicsit jobban... vagy jön majd a 7es sorozat is?
(#23) Zsébernardo
Az alap verzió 120Hz-es panellel jön és lehet 144Hz-essel is rendelni, illetve a legdrágábbban ha minden igaz alapból az van.[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
dreampage
HÁZIGAZDA
Ilyet szeretnék, GTX 1660 Ti kártyával szerelve. Lehet is már kapni, csak nem az én pénztárcámhoz van szabva sajnos.
A játéknak soha nincs vége.
-
törölt tag
Gyártói oldalon megtaláltam a kérdésre a választ. Bővithető 16GB-ra a DDR4 RAM. Kijelzőre viszont ezt olvastam: 15.6" FullHD IPS, 5ms response time, 144Hz, Anti-Glare, 300 nits, 100% sRGB
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1 x 8 GB SK Hynix DDR4-3200 RAM bővithető további 8GB-os memóriával? 256GB SSD utólag is cserélhető nagyobbra, de a RAM bővités fontosabb kérdés.
Csatlakozók elhelyezése és a konszolidált hőmérsékletek is tetszettek, de ez talán a hardver választás miatt alakult ilyen kedvezően.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Sajnos a cikk alján lévő link nem irányít át a lenovo oldalára, de én mint "hekkermen" megoldottam. Elvileg 2060 a plafon a legion 5-nél nem lenne rossz ha tudnátok szerezni egy ryzenes gépet 1660/2060-nal szerelve, kíváncsi lennék hogy bírja terhelés alatt a gép erősebb DVGA-val. Amúgy ez a gép teszt alapján elég biztató, ha most vennék gépet és sajnálnám a lóvét egy Apex 15-re akkor lehet ez is képbe kerülne.
-
Gibo
senior tag
"Ryzen 7 4800H-nál (nyolc mag,
1216 szál) "Javítsátok kérlek a cikkben.
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
aDamker
aktív tag
Itt a videó: [link]
Mocskos lépés ez inteléktől -
Gusztáv
addikt
válasz idegen lény #4 üzenetére
Mert ha pl CAD-re keresel gépet és nincs egy milliód egy workstation-re, akkor maradnak a gamer laptopok. Ez a Lenovo ráadásul még normálisan is nézz ki.
Laci
-
duracell89
senior tag
Erre hivatkozok én is. Anandtech is lehozta. Lényegében az ASUS nyitott lyukakkal árulja ugyanazt a laptopot Inteles procikkal, amiből az AMD verzió (kívülről persze nem láthatóan) befoliázott/műanyagozott hűtőrácsokkal jönnek. Olvastam aki leszedte és 15C közeli különbözetet jelentett.
Nyilvan ez egyenlőre fogyasztói ujjal mutogatás, meg egyikünk sem airflow engineer, de azért vicces látni.[ Szerkesztve ]
-
snemeth
aktív tag
" öröm látni, hogy végre nincsenek befóliázva a szellőzőnyilások az AMD notin, mint ahogy a retkes ASUS csinálja mostanában. "
Erről valami hivatalos review vagy kép lenne esetleg ?
Láttam Redditen egy képet Asus masináról. Ha jól emlékszem, ugyanazon sorozatból az inteles és az amd-s változatról készült és nagyon beszédes volt. Magyar gyerek készíthette, mert a képen magyar nyelvű youtube látszott (nyilván onnan csinált screenshotot) -
addikt
Jól néz ki a lapos, főleg a 80 Wh-s verziót venném. Mondjuk a hivatalos árat én kicsit túlzónak érzem, ennek kb. az Asus Tuffal kéne egy árban menni.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
válasz duracell89 #7 üzenetére
Haver most vett egy Asus TUF FX505, Ryzennel, azt mondja olyan mint egy helikopter/hajszarito. Az Asus gyari programjat nem lehet telepiteni mert nem indul a setup.exe, igy nem tudja allitani a venti profilt. BIOS-ban nincs, most valami kulsos programmal probalkozik.
OK
-
XuChi
addikt
válasz duracell89 #7 üzenetére
" öröm látni, hogy végre nincsenek befóliázva a szellőzőnyilások az AMD notin, mint ahogy a retkes ASUS csinálja mostanában. "
Erről valami hivatalos review vagy kép lenne esetleg ?
A notihoz hozzászólva: Egy Ryzen 7 + 2060 verziót meglesnék 17"-os méretben. Bár ahogy láttam, a MAX-Q fosadékokkal dobálózik az Nvidia, amik egy lyukas kétfillérest sem érnek. Nem értem miért kell át*aszni a vásárlókat.
Még a sima 1660Ti mobil verzió is fölötte van teljesítményben, pedig a nevezéktanban meg fölötte. Elképesztően pofátlan a gyártóktól is hogy mélyen elkussolják, ha MAX-Q kártya van a gépekben. Bezzek ráírják, hátha a hozzánemértő paraszt lecsap rá, aztán meg otthon lekonyul a szája, hogy mekkora sz*rt vett.
[ Szerkesztve ]
-
duracell89
senior tag
Szuperek ezek az új AMD alapú cuccok, valamint öröm látni, hogy végre nincsenek befóliázva a szellőzőnyilások az AMD notin, mint ahogy a retkes ASUS csinálja mostanában.
-
Shin Chen
tag
válasz idegen lény #4 üzenetére
Valószínűleg azért mert szériatartozék.
Csak mert valaki 'gamer' laptopot vesz és használ nem feltétlenül éjjel nappal videójátékokkal üti el az idejét.
Ha erős videókártya/processzor kombó kell és hordozni is akarod, de nem akarod/tudod kifizetni az üzleti kategóriát, a 'gamer' kategória egy belépőszint.
Múltkor megbeszélésen a tervező elővett égy pár éves 17' elitebookot, akkora mint egy dupla itong tégla, kollegám meg elővette ezt a legiont, de végül is mindketten tudtak egér nélkül is nézegetni."A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
idegen lény
őstag
Letámadás? Ez miben nyilvánul meg? Ha nem lenne rajta tapipad, bőven jutott volna hely a billentyűzetnek. Minek kell tapipad egy gamer laptopnak?
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
addikt
Nagyon jók az új AMD mobil processzorok. Végre értelmes áron lehet venni 8+ óra üzemidejű laptopokat.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Viktor77
titán
A hosszú Í miért közösül a shifttel?
Csinálni kell. Kész. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Lenovo Thinkpad X13 yoga gen 2 16GB 6 hónap gyári házhoz garancia
- Dell Latitude 7410, 14" FHD IPS, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 1TB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1
- Acer TravelMate P215, 15,6" FHD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás számla, 1 é
- Dell Latitude E7470, 14" FULL HD IPS, I5-6300U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla,
- Új HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H 32GB 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB Win11 Pro Garancia
- Új Asus TUF A15 FHD 144Hz G-Sync Ryzen9 8945H 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W W11 Garancia
- Lenovo ThinkPad és Yoga T480s T490 E480 E490 L480 L380 L390 billentyűzet
- 2017 MacBook Air 13 - i5 - 8GB - 128GB SSD - dobozában - karcmentes
- Új Asus TUF A15 FHD IPS 144Hz Nano Ryzen5 7535HS 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 2050 4GB W11 2év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest