- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjy08
tag
Sziasztok!
Órák óta keresgélem Legion 5 laptopomban a wake on lan lehetőségét. Egyszerűen nem találom. Nehezemre esik elhinni, hogy nem tudja a gép ezt a funkciót?
Nem a magic packetes, alvó üzemmódból való felébresztésre gondolok, hanem a kikapcsolt állapotból vezetékes hálózati csatlakozás esetén történő bekapcsolásra.
Esetleg ötlet valakinek? -
Ha van DP USB-C-n keresztül, akkor az egyszerűbb dokkolók működnek, a Thunderbolt dokkolók pedig nem. Viszont a legtöbb USB-s dokkoló ad egy HDMI-t, USB-ket, RJ45-öt és egy jack dugót, mind USB-n keresztül; ha neked ez elég, akkor nem látom, hogy miért ne lenne dokkolható.
Itt van egy videó az AMD-s Legion 5-ról. Én a saját laptopjaim esetében egyszerűen megvettem ebayről/Aliról a legolcsóbb Type-C-s dokkolót, és eddig mindegyik működött.
-
rjy08
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hátha valaki tud segíteni, hogy Lenovo Legion 5 -höz lehet használni dokkolót? (15ahr05) Én már elég sokat próbáltam informálódni a témában, de úgy látom, a Gen1-es USB-vel felszerelt típusok nem tudnak ilyet. Se a ThinkPad WiGig, se egyéb más lenovo dokkolóval nem találtam használható infót.
Esetleg valaki mégis próbálkozott valamilyen megoldással? -
Én határozottan javaslom, hogy csak a bootloadert telepítsd újra, de te tudod.
Amúgy én is világ életemben úgy telepítettem, hogy mindig minden rá volt dugva a gépre, és problémám sosem volt. Klónozáskor a bootloadert újra kell telepíteni, de annyi. Esetleg nézd meg kézzel, hogy milyen partíciók vannak a meghajtókon, és egyből kiderül. Csak üsd be a start menübe, hogy diskmgmt, és kihozza a partíció kezelőt.
-
Drizzt01
őstag
Nem volt akkor még meg a 2,5-es mikor az M2-re telepítettem a win-t. Egyébként érdekes, hogy ha megnézem a kezelésben, akkor az nvme-n van az oprendszer. Viszont ha csak ez az ssd van a gépben, sem a hdd, sem a 2,5 ssd, akkor sem indul. Lehet megoldás lenne, ha nincs benne semmi csak az m2-es és úgy telepítem újra a win-t?
-
És a Windowst úgy telepítetted, hogy közben USB-n rá volt dugva a külső meghajtó? Az egyetlen magyarázat, ami maradt a világomban, az az, hogy az EFI-t a Windows valamiért a 2,5"-os külső meghajtóra telepítette,
Ami megoldás lehet (és pont a héten csináltam), hogy fogsz egy Windows pendrive-ot, és manuálisan telepítesz EFI-t az NVMe-s SSD-re, feltéve, ha van hozzá partíciód. Ha nem, akkor méretezd át, told arrébb, csinálj egy fél gigás FAT32-t, és parancssorból fel tudod telepíteni hozzá az EFI-t.
Rutintól/leírástól függően 30 perc - 2 nap munka ez a művelet.
-
villamos
őstag
https://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Lenovo_Legion_5_15IMH05H?M=81y6006xhv
Itt van a konfig részletesen:
Nem tudom hogy az i7 nem e feleslegesen erős ehhez a konfighoz?
A 8GB ram még éppen elég talán, de legalább bővíthető
A kijelző ugyan 120Hz -es (kérdés hogy minek?) viszont a gyengébb 250 nites kijelzővel van szerelve.
Ami még fontos lehet, hogy két féle akkuval vannak szerelve ezek a gépek, egy kisebbel 60Wh és egy nagyobbal 80Wh. Azokba a gépekbe amelyekbe a nagyobb akksi van, nem fér el a 2,5 es meghajtó, mert elfoglalja a helyét az akksi, így csak az m.2 -es port marad. Ez tárhelybővítés igénye esetén problémát okozhat... A benne lévő 512 -es meghajtó sem sok mindenre elég, de legalább nem 256 -os, amire jóformán csak az oprendszer fér...
Természetesen a géphez nem jár operációs rendszer sem, így azt magadnak kell megoldanod...Szerintem van a piacon jobb ajánlat házon belül is akár...
-
Geza74
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/legion-5-81y6006xhv-p576869418/#
Ezt a laptopot nézte ki a gyerkőc. Légyszi írjatok véleményeket, hogy megér-e ez ennyit, vagy milyen alternatív javaslatotok lenne (aki ért hozzá), tehát ugyanezen pénzért jobb vétel, vagy ugyanez a teljesítmény/paraméterek, de jobb áron más laptop, stb.
Előre is köszönöm! -
villamos
őstag
Egy újabb konfig R5 -tel, egész pofásnak tűnik, kérdés hogy 400k alatt meg fog e állni jövőre...
[link] -
Zavo
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyet a gyereknek, i7-10750H, 1650Ti, 120Hz kijelző. Gyereknek, koleszba, teljesen jó lesz pár évig...
A gondom az, hogy egyszerűen nem tudom állítani a kijelző fényerejét. A csúszka sehol sincs, se a műveletközpontban, se a gépház-rendszer-kijelzőben, sehol. Fn + F5 és F6 szintén semmi, pedig rá van festve a napocska plusz-minusz. Sőt, az éjszakai fény sem változtat semmit. Az energiasémáknál a monitornál csak kikapcsolás van más semmi. A biosban, ha dinamikus gpu-t választok, akkor két videókártyám van és nagy fényerőm, ha diszkrét gpu-t, akkor csak a Ti van és elég gyenge fényerőm. Es ennyi. Friss bios, friss win, friss driverek.
Komolyan mondom, már egy szokol rádió potméterének is örülnék a gép oldalán...Ötlet?
Köszi előre is!
János
-
törölt tag
egyébként meg ott lesz az xmg core 15 kb 1,5 hónap múlva, mérföldekkel jobb gép
-
törölt tag
válasz
duracell89 #13 üzenetére
bezzeg a dell nem rászista, az az inteles gépeket is leragasztja alapból.
-
-
Azért nem érted, mert kihagyod a képletből a pénzt és ha jól tudom sok területen még az intel van piaci fölényben, ha nem tévedek talán még DIY vonalon is, de mérget nem vennék rá, nem sikerült most találnom róla pontos adatokat. Szerinted egy gazdasági korrupciós ügyben vagy bűncselekményben az előtt elismerné valaki (valami) a bűnösségét hogy lebukott volna az igazságszolgáltatás előtt?
#56 Busterftw:
Ez egy nagyon szép gondolat, de ha valakinek sok pénze vagy kapcsolatai vannak, akkor még az után is ártatlan marad, hogy bebizonyították a bűnösségét vagy megakadályozzák hogy bebizonyítsák. -
hallador
addikt
Miért kellene valakinek kedvezmény, ha a termék az láthatóan jóval gyengébb mint a konkurencia, amivel meg lehetne kaszálni?
Nem nagyon értem még mindig a dolgot.
Ezt eddig is tudtuk.
Én nem láttam semmilyen ASUS/Intel/AMD nyilatkozatot, hogy ez miért van.
Eddig ez találgatás. -
Tessék itt egy reddit topic és itt egy logoutos bejegyzés ezzel kapcsolatban. Van még bőven példa a neten erre az asus-intel-amd problémára. Csak a piacra került termékekkel tudok példálózni mással nem. Nyilván az asus se brahiból szúrja el némileg az amd-s gépeit, hanem a korábbi napvilágra és bíróságra került ügyek alapján gyanítva inteles kedvezményekért. Nyilván nagyon durván megéri az asusnak ha ilyenbe belemennek. Ennél többel sajnos nem tudok szolgálni, mivel nem férek hozzá az ezzel kapcsolatos beszélgetésekhez és nincs felvételem a személyesen kötött üzletekről sem. Ha ez nem elég azzal nem tudok mit kezdeni csak egy "idézettel" tudok szolgálni.
-
hallador
addikt
Senki nem mondta, hogy nem létezik, de az a végletesség, amivel gondolkodtok, az nem létezik, csak itt. Nekem szívem joga, de valamint túl kell lépni, de Ti annyira erre nem vagytok képesek....
Senki nem állítja, hogy az AMD nem jobb.
De hogy mindenért csak egy dolog lehet a hibás, azt nem fogadom el.
Bocs 0 azaz pontosan 0 bizonyítékot hoztatok arra ami állítottatok...
Erre nem lehet alapozni...
Szívem joga nem hinni ebben. Igazad van.
-
-
Akkor az intel nem azért kapott többször már büntetést tisztességtelen verseny miatt, mert az amd-t ki akarta szorítani a piacról, hanem mert betört a nyalókapiacra és kiakarta szorítani a boltok polcairól a kakasos nyalókát. Le kéne venni a szemellenzőt és tudomásul venni a problémákat.
Angol nyelvű forrás
Magyar nyelvű forrás
Nyugodtan használhatod a google keresőt, mert lesz pár cikk a témában. -
hallador
addikt
Nyilván az ASUS és a többi pont úgy gondolkodnak mint a magyar honban, hogy nem akarnak eladni semmit, mert az Intel vagy már fizet nekik.
Tehát az ASUS célja nem az, hogy eladjon valamit, hanem az hogy behódoljon az Intelnek?
Ezek szerint ezek a cégek úgy működnek, mint otthon a sajtó, ha nem tetszik nem kell elolvasni ebben az esetben megvenni, és nem kell használni?
Mert ezek a cégek, annyira idióták, hogy nem akarnak eladni semmit, csak az Intelnek kedvezni.Most komolyan írsz le ekkora idiótaságokat?
Ezek hülyék mind, azonnal küldd el az ASUSnak, hogy mekkora Luzerek, minden más gyártóval együtt, mert megfejtettétek a prohardveren mit kellene csinálniuk...
Szerintem mondom mindegy gyártó idióta, és már nem lehet a háttérbe csak az Intel.....
Esetleg Soros.
-
-
aDamker
aktív tag
Tehát ha jól értem akkor azt kéne gondolnom, hogy az Asus mérnökei terveznek szellőzőnyílásokat a ventilátorokhoz, majd úgy gondolják, hogy ez kevesebbet fogyasztó CPU mint az Intel(NEM) és így túl hűvös és halkabb lenne ezért inkább ragasszuk le? És azt is próbáljam megérteni hogy miért nem ad az Asus (és a többi gyártó sem) egy darab komoly Nvidia GPU-t is gamer notebookhoz AMD alapokon, és normális 100% RGB-t megközelítő panel sem AMD-s gépekhez? Ha csak az Asus csinálná akkor megérteném, de enyhén fura hogy mindenki ezt csinálja, nem? Végülis nem az a logikus következtetés hogy ez közös megegyezés, korlátozás az AMD felé?
-
Pöttön
őstag
Teljesen jó kis laptop lett.
Ha le megy róla az újdonság varázsa, és kicsit nyomottabb áron mérik majd, lehet hogy erre cserélem majd a 11 éves Elitebook-om.1 kérdés merült csak fel bennem.
A procinak-dgpu-nak van valami normális tokozása-foglalata, vagy bga forrasztott? -
-
Qkackca
őstag
Köszönöm a tesztet, ilyet akarnék venni.
A gyári oldalon a 144 Hz-es panelre 100% srgb-t írnak akkor az sem nyerő?
A 120 Hz-es-re mondanak 45% srgb-t, ha ez tényleg 55%, akkor a 60 Hz-es vajon tudja a 100%-ot?
Egyébként honnan van ez a 144Hz-es panellel szerelt gép ha szabad érdeklődni, mert eddig itthon ahol néztem csak a 120-as van mindenhol.
A mysofton láttam 144-est a 4800-as ryzennel, de az meg 400k huf...Viszont köszi a megerősítést, ha a 80whr-ás akku van benne akkor nem fér bele a 2,5"-os meghajtó.
-
hallador
addikt
Kezd hasonlítani amit csináltok, ahhoz amikor fiatal voltam mindenről Amerika tehetett, ma sem lehet a faluba elbeszélgetni akárhogy arról, hogy ha valami baj van, akkor Amerika, de végül az EU tuti hibás lesz.
Ilyen az Intel is a mindenről is tehet.Az az eszedbe sem jutott, hogy valamilyen tervezési sz@rs@g van mögötte, amit az ASUS vagy megmagyaráz vagy nem...
Értem a módit, csak azt nem miért mindenért már a hibás, nem pedig az aki csinálja a terméket....
Komolyan valami 1984-ben vagyunk vagy mi....
-
sb
veterán
Új Ideapad 5 lesz valaha itthon kapható?
-
pepeno1
tag
Azért egy 6 magos 12 szálas procit ne már csak legfeljebb 16GB-tal lehessen megtámogatni! A 32GB maxot elvártam volna.
Meg ez a spórolás is elég vérszegény, hogy csak 1 db 8 GB-os modullal adják, meg 256GB-os SSD-vel. -
pechman8
tag
Én azt nem értem miért hagyják el rendre minden gépről az egérgombokat. Amikor egy szövegben kell egy részt kijelölni nagyon kényelmetlen külön egérgomb nélkül. Én ilyen laptopot nem is vennék. Nekem ez fontos... kár mert szép gép és egyébként tetszik.
-
-
Sokkal drágábbra számítottam, nekem teljesen bejön, letisztult és nem csicsás design, bővíthetőség nem szenvedett csorbát.
És jó a hardver.
-
dreampage
aktív tag
http://radium.hu/catalogsearch/result/?q=lenovo+legion+5
RTX 2060-nal szerelt változat is van, na az még szimpatikusabb.
-
Gibo
senior tag
válasz
dreampage #24 üzenetére
Hol láttad? A német Lenovo honlap csak 1650Ti-al kínálja, és a Notebookcheck-en is ezt írják csúcsverziónak ..
Érdekes, hogy ha már a threadripper ws-eknél Lenovo exkluzív a megjelenés (egy időre), akkor a Legion sorozatot miért nem engedik el egy kicsit jobban... vagy jön majd a 7es sorozat is?
(#23) Zsébernardo
Az alap verzió 120Hz-es panellel jön és lehet 144Hz-essel is rendelni, illetve a legdrágábbban ha minden igaz alapból az van. -
dreampage
aktív tag
Ilyet szeretnék, GTX 1660 Ti kártyával szerelve. Lehet is már kapni, csak nem az én pénztárcámhoz van szabva sajnos.
-
törölt tag
Gyártói oldalon megtaláltam a kérdésre a választ. Bővithető 16GB-ra a DDR4 RAM. Kijelzőre viszont ezt olvastam: 15.6" FullHD IPS, 5ms response time, 144Hz, Anti-Glare, 300 nits, 100% sRGB
-
törölt tag
1 x 8 GB SK Hynix DDR4-3200 RAM bővithető további 8GB-os memóriával? 256GB SSD utólag is cserélhető nagyobbra, de a RAM bővités fontosabb kérdés.
Csatlakozók elhelyezése és a konszolidált hőmérsékletek is tetszettek, de ez talán a hardver választás miatt alakult ilyen kedvezően.
-
Sajnos a cikk alján lévő link nem irányít át a lenovo oldalára, de én mint "hekkermen" megoldottam. Elvileg 2060 a plafon a legion 5-nél nem lenne rossz ha tudnátok szerezni egy ryzenes gépet 1660/2060-nal szerelve, kíváncsi lennék hogy bírja terhelés alatt a gép erősebb DVGA-val. Amúgy ez a gép teszt alapján elég biztató, ha most vennék gépet és sajnálnám a lóvét egy Apex 15-re akkor lehet ez is képbe kerülne.
-
Gibo
senior tag
"Ryzen 7 4800H-nál (nyolc mag,
1216 szál) "Javítsátok kérlek a cikkben.
-
aDamker
aktív tag
Itt a videó: [link]
Mocskos lépés ez inteléktől -
Gusztáv
addikt
válasz
idegen lény #4 üzenetére
Mert ha pl CAD-re keresel gépet és nincs egy milliód egy workstation-re, akkor maradnak a gamer laptopok. Ez a Lenovo ráadásul még normálisan is nézz ki.
-
duracell89
senior tag
Erre hivatkozok én is. Anandtech is lehozta. Lényegében az ASUS nyitott lyukakkal árulja ugyanazt a laptopot Inteles procikkal, amiből az AMD verzió (kívülről persze nem láthatóan) befoliázott/műanyagozott hűtőrácsokkal jönnek. Olvastam aki leszedte és 15C közeli különbözetet jelentett.
Nyilvan ez egyenlőre fogyasztói ujjal mutogatás, meg egyikünk sem airflow engineer, de azért vicces látni. -
snemeth
aktív tag
" öröm látni, hogy végre nincsenek befóliázva a szellőzőnyilások az AMD notin, mint ahogy a retkes ASUS csinálja mostanában.
"
Erről valami hivatalos review vagy kép lenne esetleg ?
Láttam Redditen egy képet Asus masináról. Ha jól emlékszem, ugyanazon sorozatból az inteles és az amd-s változatról készült és nagyon beszédes volt. Magyar gyerek készíthette, mert a képen magyar nyelvű youtube látszott (nyilván onnan csinált screenshotot) -
Jól néz ki a lapos, főleg a 80 Wh-s verziót venném.
Mondjuk a hivatalos árat én kicsit túlzónak érzem, ennek kb. az Asus Tuffal kéne egy árban menni.
-
Z_A_P
addikt
válasz
duracell89 #7 üzenetére
Haver most vett egy Asus TUF FX505, Ryzennel, azt mondja olyan mint egy helikopter/hajszarito. Az Asus gyari programjat nem lehet telepiteni mert nem indul a setup.exe, igy nem tudja allitani a venti profilt. BIOS-ban nincs, most valami kulsos programmal probalkozik.
-
XuChi
addikt
válasz
duracell89 #7 üzenetére
" öröm látni, hogy végre nincsenek befóliázva a szellőzőnyilások az AMD notin, mint ahogy a retkes ASUS csinálja mostanában.
"
Erről valami hivatalos review vagy kép lenne esetleg ?
A notihoz hozzászólva: Egy Ryzen 7 + 2060 verziót meglesnék 17"-os méretben. Bár ahogy láttam, a MAX-Q fosadékokkal dobálózik az Nvidia, amik egy lyukas kétfillérest sem érnek. Nem értem miért kell át*aszni a vásárlókat.
Még a sima 1660Ti mobil verzió is fölötte van teljesítményben, pedig a nevezéktanban meg fölötte. Elképesztően pofátlan a gyártóktól is hogy mélyen elkussolják, ha MAX-Q kártya van a gépekben. Bezzek ráírják, hátha a hozzánemértő paraszt lecsap rá, aztán meg otthon lekonyul a szája, hogy mekkora sz*rt vett.
-
duracell89
senior tag
Szuperek ezek az új AMD alapú cuccok, valamint öröm látni, hogy végre nincsenek befóliázva a szellőzőnyilások az AMD notin, mint ahogy a retkes ASUS csinálja mostanában.
-
Shin Chen
tag
válasz
idegen lény #4 üzenetére
Valószínűleg azért mert szériatartozék.
Csak mert valaki 'gamer' laptopot vesz és használ nem feltétlenül éjjel nappal videójátékokkal üti el az idejét.
Ha erős videókártya/processzor kombó kell és hordozni is akarod, de nem akarod/tudod kifizetni az üzleti kategóriát, a 'gamer' kategória egy belépőszint.
Múltkor megbeszélésen a tervező elővett égy pár éves 17' elitebookot, akkora mint egy dupla itong tégla, kollegám meg elővette ezt a legiont, de végül is mindketten tudtak egér nélkül is nézegetni. -
idegen lény
addikt
Letámadás? Ez miben nyilvánul meg? Ha nem lenne rajta tapipad, bőven jutott volna hely a billentyűzetnek. Minek kell tapipad egy gamer laptopnak?
-
Nagyon jók az új AMD mobil processzorok. Végre értelmes áron lehet venni 8+ óra üzemidejű laptopokat.
-
Viktor77
titán
A hosszú Í miért közösül a shifttel?
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest