- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Powerbank topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Akciókamerák
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GumisPeter
senior tag
A DX11 támogatni fogja a PH hasábjait???
Mert ha nem biztos, maradok a 10-nél...
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
N-vidi-A
őstag
DX11 C'mon!
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Endreas
tag
Szerintem az AMD vs. Nvidia (vs. S3) téma Directx rendszerben inkább piaci stratégia mint olyan kérdés amivel érdemes legyen foglalkozni. Már rájöttek hogy a 3D "következő" állomása a RRayTrace. A jelenlegi struktúrájú magok nem erre optimalizáltak - ezt az Intel fel is ismerte a Larrabee-vel. Úgyhogy nem a legcélszerűbb a directX 15 miatt izgulni
Kérdezz.
-
polika
senior tag
Az egy dolog hogy van hardver, a driverek sokkal lasabban készülgetnek, és eltellik jópár hónap mire teljesítménybe és stabilitásban is megfelelőek lesznek. Ezt megfejelve azzal hogy dx11-es windows7 akkor fog megjelenni. Szerintem jövő év lesz ebből mire ezek a kártyák muzsikálni fognak, oszt jó esetben még 1 év mire megjelennek azok a játékok amik ki is használják. Ami viszont igéretes hogy az intel is beszáll a raytraces procijával a nagy versenybe...kiváncsi leszek jövő nyárra hogy alakul a videokártya biznissz a remélhetőleg akkora 3 szereplős piacon. Hajrá nvidia meg hajrá amd is kár lenne ha elbukna bármelyikőtök is, ezzel csak mi vásárlók szívnánk.
-
MODERÁTOR
válasz divrapier #14 üzenetére
"Kivancsi vagyok mi fer bele a becsult tranzisztorszam novekedessel. gondolom a dx11 is kerul par millaba, mi maradhat a teljesitmenynovelesre optimalizacion felul?"
Miért, az optimalizáció micsoda, ha nem teljesítménynövekedés?Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
szuper-t
őstag
uh már csak az a kérdés h menyibe is fog kerülni egy "normális" dx11 es kari
szerk: találtam egy szép kis linket az óceánról szerintem szééép
Dx11[ Szerkesztve ]
-
pulse117
csendes tag
-
Cagm^c
tag
-
e00dgy
aktív tag
A DX 11 megjelenése nem függ a Win 7 től. Hisza DX 11 már jóidejeelkészült, most már a teljes van a Win 7 RC1 ben. Okt 22 én a Win 7 lesz kiadható változatban.
Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)
-
Cagm^c
tag
Ha ilyen kicsi lesz a chip, akkor egész jó fogyasztása lehet. Ami meg a majdani X2 szempontjából is szerintem elég fontos.
-
R.Zoli
őstag
Mindkettőre csak legyintet. Önbizalom rulez.
Az ilyen hozzáállástól már nem egy cég ment csődbe... Pont ez az amit nem vártam az NV-től... Lebecsülik az ellenfelet... Pedig az a helyzet ,hogy az Intelt semmilyen piacon sem szabad lebecsülni ,mert annyi pénzük van ,hogy 2 évi hasznukból megvehetnék az NV-t kilóra... Az AMD pedig jelenleg porba alázza a VGA piacon az NV-t eladások és nyereség tekintetében... Talán nem legyingetni kellene, pont most nem amikor szorul a hurok...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Bj Brooklyn #64 üzenetére
Hát ... kis kockázatot vállaltam. Feltételezem, hogy az NV akar ezen a piacon még bevételt, így bátorkodom előrevetíteni, hogy a fix-funkciós lépcsők fix-funkciós egységgel lesznek kivitelezve.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
A gyémántvágó megfelelő sebességgel csak némi mechanikai sérülést okoz a kristályban, ami nem probléma, lévén úgyis felcsiszolják a wafer-t vágás után.
A lézer viszont komoly hőterhelést is okoz, ami bizony még a rács aránylag távoli részein is torzulást okozhat. A lézer ugyanis elpárologtatással dolgozik, hűteni meg lehetetlen.
-
leviske
veterán
"Az NV újgenerációs chipjéről már nem tudok/szeretnék beszélni."
Arról beszéltek-e, hogy Larrabee, vagy Radeon? (Gondolom érted mire célzok.) Több konkrétum nem kell. Ha beszéltek, akkor úgy is ki lehet majd következtetni a későbbi hozzáállásodból a többit.(#59) Bj Brooklyn: A pletykák nem mindig egyeznek meg a valósággal...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Bj Brooklyn #59 üzenetére
Ezt pontosan nem tudom, de remélem annyira nem hülyék, hogy az emulálást választják. Így sincs semmi tapasztalatuk a tesszellálásról, könnyen elcsúszhat a dolog egy szűk keresztmetszeten.
Pletykák azok vannak, de egyelőre ezek tényleg csak pletykák.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
" Az NVIDIA viszonylag új terepen mozog, így a zöldek az újgenerációs lapkák tervezésénél csak az elméleti alapokra támaszkodhat a tesszellátor beépítésénél. Az Intel a Larrabee kapcsán várhatóan emulált megoldást használ,..." Szóval akkor az Nv-nél is be lesz építve a tesszellátor?? Mert mintha az rémlene, hogy azt mondtad, a pletykák szerint az Nv-csak emulálni fogja.
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
törölt tag
A DX11 elérhető lesz Vistara is, vagy Windows 7 only?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #06658560 #53 üzenetére
Nem kell itt kitanulni semmit. Megírod a kódot DX11-re és a rendszer visszabutítja DX10.1-re és DX10-re. Persze olyan is lehet, hogy nem butít vissza semmit, mert minden ami a kódban szerepel megvalósítható DX10-zel. A DX11 a tesszellátorral nyújt reálisan többet a DX10.1-nél, de a DX10.1 eleve sokkal többet nyújt a DX10-nél. Van értelme az iránynak.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem a Win 7-tel egy időben jönnek ... +/- pár hét.
Az NV újgenerációs chipjéről már nem tudok/szeretnék beszélni. Elég sok dolgot mondtak nekem az NV-sek az Expert partnernapon, amik nem publikusak.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz LackoMester #47 üzenetére
Tudom hányszor írtad le(2x) azért írtam a 3at,h túlszárnyald magad, amire meg van még most is az esély
Nem tilos kimondani h „NV” csak fölösleges 2szer leírni ugyan azt,ennyi erővel linkelheted is volna.Ja,h még az off-t sem tudod(?) használni akkor el sem várom ,h linkelni tudjál#52:részemről is vége
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Gyusz
őstag
válasz LackoMester #47 üzenetére
Nem az a baj, hogy az NV-t említed, nem is feltétlenül kellett volna off-ba tenni, de mindezt elintézhetted volna egy hozzászólásban. Most háromszor is megtudtuk, hogy a következő generációban az NV-t preferálnád. Fogalmazhatott volna a kolléga kicsit finomabban is, de igaza volt.
-
WilliamGhost
tag
legalább olcsó lesz a dx10... elég az is
There is no cloud, just other people's computers!
-
LackoMester
addikt
neked irtam 3x,nem(2x irtam le,más-más emberkének)...akkor mit foglalkozol vele...foglalkozz magaddal,vagy a témával...AMD-s hir,húha nemtudtam itt tabu az nVidia szó
hmmm....ezért pihi,hát nemtudom,azthiszem,nemsüllyedtünk le annyira
off gombot meghagynám nekedLeviske-szerintem is valami hasonló lesz a forgatókönyv...
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
leviske
veterán
Abu! Jól következtetek, ha arra jutok, hogy a 800-asok akár Október 22.-nél is hamarabb jöhetnek?
Lévén, hogy mindenki a Windows7-el együtt várja, tehát mindenki Október 22.-re gondol...
Lehet, hogy most gyorsan kiszórják a RV770-eseket és behozzák helyettük az RV870-eseket? Egy HD5890-essel akkor is be tudnának mutatni az nV-nak a GT300 debütálásakor. Vagy létfontosságú, hogy az nV ne tudja úgy árazni a 300-asokat, hogy ismeri a RV870 teljesítményét?
-
IreN!CuS
őstag
válasz LackoMester #43 üzenetére
mond el még 3x,h mennyire durva lesz a gt300 egy AMD-s hírnél hátha kapsz pár óra/nap pihit....és használd az off gombot
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
félisten
Jaa, igen, ezt tudtam, de most kissé összekavarodtam, mert azt hittem egy pillanatra, hogy azért emelted ki az inkompatibilitást, mert az új karikban is a régi tesszelátor lesz.
De már rájöttem, hogy csak túl gyorsan olvastam a cikket, és túl hamar kérdeztem.
Köszi!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
szuper-t
őstag
válasz LackoMester #39 üzenetére
én inkább most az ati felé mennék 1 picit:9 sok jót meséltek a karikról
hmm a dx10 is elég szép lett kíváncsi lennék a dx11 re -
LackoMester
addikt
jelenleg még elég a 4870-em...úgy volt pár hónapja,h.lecserélem...de igy nincs értelme(+15%-ért) ...megvárom a DX11 és az elsö teszteket,de most nagyon nVidia felé húzom...
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz VaniliásRönk #33 üzenetére
Most 38k az egy gigás Powercolor 4870, szvsz abszolút ár/érték bajnok...
-
5h4rK
tag
VaniliásRönk mar leirta elottem amit akartam mondani, o volt a gyorsabb
-
5h4rK
tag
Nem ertem, hogy miert kell mindenkinek a legjobb VGA. Most komolyan .... Itt mindenkinek >24"-es kepernyoje van full HD felbontassal? Lehet, hogy csak en vagyok elmaradva, de semmi ertelmet nem latom legujabb hiper-szuper VGA megvasarlasaban. Megvenni az aktualis legjobbat, madj pedig felev mulva lecserlni, egy kissebb vagyont veszitve. Nem vagyok gamer, de azert tudom, hogy kb milyen gep kellene egy jo jatekelmenyhez ...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Digitalis #31 üzenetére
Karácsonyig nem érdemes várni... HD4890 helyett HD4770, Phenom II X4 955 helyett X3 710, teljesítményben egy kis tuning után majdnem ugyanott vagy, és nem fogsz rajta tízezreket bukni mikor cseréled.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Vistaboy
veterán
Hát én már csak ez miatt nem várok, elhozom a HD 4890-et. Addigra, amíg kifizetem a gépet, talán kiforrja magát a DX11 is, és akkor jöhet egy "11-es" VGA.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Digitalis
senior tag
Ezzel pont így vagyok én is. Levesbe az "elavult" HD4890 1GB vapor-x projekttel. Jön a DX11 Mindig valami van, sose szabadulok a 7 éves P4/6800GT kombótól. Pedig most akartam egy viszonylag jobb phenom2 amd/ati párosra áttérni. De megint nem. DX12 mikorra várható
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
félisten
-
Ste
addikt
A dx11-es tesszeláció nagyon érdekesnek tűnik
pláne ami a videó végén van animáció, több mint impresszív -
haky
senior tag
Úgy érzem várok a VGA vásárlással. nem veszek 4890-est. pedig ma akartam addig kihúzom a tartalék hd2400-al...csak bukás lenne megvenni most..
Aki másnak retyvetyutyu...
-
Georgie1224
tag
Eléggé meggyőző adatokat mutattak fel az AMD/ATi mérnökök.
Remélem nagy harc lesz az nVIdia-val és mi járunk a legjobban belőle .Murphy: "Ami el tud romlani, az el is romlik."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
MODERÁTOR
Jól nyomják AMD-éknél meg kell hagyni. Ha tényleg lépést tudnak tartan a Win7-tel, és még a meghajtó progi is időben jön, akkor az nagyon nagy presztizsérték lehet. Csak aztán értelmes áron jöjjenek ezek az újoncok.
-
oliba
őstag
Szó eset(t) még
Abu, akkor ez mennyi sp-t jelent kb? ~1200sp elfér 180mm^2-en?
-
Gyusz
őstag
Damnation biztosan nem, mert már megjelent. Ráadásul eredetileg egy modnak indult az egész, kötve hiszem, hogy a készítők még DX11-el szenvednének, így se lett valami szép (meg jó se) a játék. Szerintem az Operation Flashpoint 2, és a DiRT 2 esélyes, bár jön az Overlord II is, de az nem akkora húzócím.
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
Na ha ez sikerülne nekik az az év vicce lenne... nem hiszem, hogy ez reális, a GF elég erősen AMD érdekeltség, nagy falat is, messze is van még mire GPU-t tudnak gyártani. Az UMC reálisabb célpont lenne.
#18 Keldor papa: Pont ellenkezőleg, összemosódik a határ a CPU-k és a GPU-k között, de az alapok inkább a CPU-któl származnak majd. Lásd. pl. Larrabee.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
keIdor
titán
Ebből nekem csak az jön le, hogy egyre jelentéktelenebbek lesznek a CPU-k. Számolásban GPU gyorsabb, fizika, AI is arra költözik...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
rocket
nagyúr
-
LackoMester
addikt
én azért megvárom az NV-is,ütös lesz GT300 -as sorozata egész jónak igérkezik...én viszont visszamennék az nVidia-hoz...
-
roti86
őstag
Hát K+F- ből nincs hiány így a válság idején sem
-
divrapier
tag
Kivancsi vagyok mi fer bele a becsult tranzisztorszam novekedessel. gondolom a dx11 is kerul par millaba, mi maradhat a teljesitmenynovelesre optimalizacion felul?
_kovi_: 400+ mm2-es gt300-al, ami nem grafikara, hanem altalanos szamitasokra van optimalizalva, ha hihetunk az elorejelzeseknek... orulnek, ha megsem az jonne be, amit ezek alapjan sejtek: dragabb eloallitas, magasabb fogyasztas lesz, ha AMD/ATI-val azonos teljesitmenyt veszunk.
GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP
-
T.Peter
őstag
"Fontos megjegyezni, hogy a DirectX 11 tesszellációs eljárása nem kompatibilis a Xenos-féle modellel, amelyet a jelenleg elérhető Radeon HD szériás rendszerek alkalmaznak. Viszont az AMD Tessellation SDK úrrá lehet majd a problémákon, így amelyik PC-s program elkészül az Xbox 360 konzolra, az könnyen ki tudja majd használni a jelenlegi Radeon HD termékcsalád tesszellátorát."
Nem a PC-re megjelenő Xbox-os program tudja majd kihasználni a jelenlegi Radeon tesszellátorát?
A másik, hogy az AMD Tessellation SDK gondolom abban is segít, hogy a Xenos-os tesszellálást könnyebben át lehessen írni DX 11-esre nem? -
_kovi_
aktív tag
Nézd, nemhinném hogy valaki meg tudná venni az NVidiát. Ráadásul anno a 3Dfx sokkal kisseb cég volt így kvázi könnyebben meg tudta venni az NVidia. Ma már az NVidia elég sok lábon áll, nemcsak GPU, hanem a TESLA, meg chipsetek, meg ION, meg mittudomén még mi...
Elég nagy cég.
Nem azt mondom hogy fel fognak most támadni, de hogy ezt nem hagyják hogy sokáig így menjen az tuti.
Emlékszem anno is mindenki őket temette. FX-érában. Aztán a Geforce6-al visszatértek, és kegyetlen nagyot ütött, nembeszélve utána a Geforce7-ről.
Szóval lehetnek még érdekességek. Valahogy úgy érzem, hogy az NVidia nem kapkod most, nem reklámozza az új cuccot, hanem majd szépen egyszercsak lehull a lepel... -
FRENK1988
veterán
Remélem az nVidia sem hagyja magát mert akkor az ATi-AMD elszáll majd az árakkal!
[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
rocket
nagyúr
Nekem a DIRT 2 ugrott be eloszor, de az EGO engine DX9-es, onnan nagyot kene lepniuk elore, F1 az meg csak jovore jon PC-re igy az nem illik bele a "DX11 sooner than you think" szlogenbe
Remelem nem a Damnation lesz az, mert az Stormrise minosegu jatek lett3. a tablazatban az Emergent fejlesztette a Gamebryo enginet, arra rengeteg jatek epul, es sokaig fogjak meg hasznalni.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
klambi
addikt
csak azt nem toom hogy ezek mért köralakúak mindig, valaki?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
mephi666
nagyúr
igen... volt pár ilyen... csak nem lehet tudni a mai világban, hogy mi lesz... anno ott volt a 3dfx, mint óriáscég... a vga-i elég rendesen helytálltak a játékokban és az nvidia a t&l-lel kicsit kiherélte a céget... ( ) nehogy forduljon egyszer a kocka és ők is a 3dfx sorsára jussanak... nem vagyok se ati fan, se nv fan... azt veszem általában, ami az adott pillanatban a 30ezer alatti árkategóriában a legjobb vételnek tűnik... nem gyártó alapján szoktam dönteni, hanem pillanatnyi anyagi helyzet/ár/teljesítmény alapján... de ha vga-t újítok és akkor az ati megoldása olcsóbb/jobb lesz, gondolkodás nélkül őket választom... pl ezzel a tesszalátor-dologgal meg úgy tűnik h az ati jóval előbb jár a konkurenseknél... sok víz lefolyik a dunán, mire a dx11 igazából bejön... majd meglátjuk akkor, hogy ki mit hozott össze
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Zalaymate
senior tag
(= Zala =)
-
mephi666
nagyúr
hm... a rebellion neve is ott figyel... ha az új avp nyögni fog a 9600gt-men (márpedig szerintem 75%, hogy kevés lesz neki az a kártya), akkor atihoz pártolok át... úgy látom, hogy jó nagy lépéssel vezetnek most technikailag...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
JColee
őstag
lehet a dirt 2, vagy az f1 dx11es lesz?
Sooner than you think mennyivel szimpatikusabb, mint a When it's done[ Szerkesztve ]
-
einstein
senior tag
Ha "Sooner than you think", akkor még Win7 (okt 22) előtt itt a DX11?
-
infectedmann
őstag
Várjuk szeretettel a DX11 -et
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Jövedelem
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Powerbank topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X White OC Edition
- Gigabyte Amd Radeon RX 5700XT 8GB 6hó jótállás/számla
- Red Devil Amd Radeon RX 5700XT 8GB Videókártya 6hó jótállás/számla
- EVGA GeForce GTX 1660 SUPER SC ULTRA GAMING 6GB GDDR6 - Csomagküldési díj az árban!
- Gigabyte RX 7600 GAMING OC 8G Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest