- RAM topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hatalmas és sokat ígér a Blackview új táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Igen, tudom mi az a tényfeltáró újságírás jelen alanyunk esetében. Én is olvastam a közkedvelt meséket a világmegváltó DX12-ről és Vulkan-ról. A mindent verő 480-akról. A forradalmat elhozó Vega kártyákról, amik a Prey játékkal egy időben jelentek meg a piacon. A wunderdriverről. Raja Koduri-ról, aki csak szabadságra ment csak, és nincs semmi baj, sose fog az Intelhez igazolni. Most pedig olvasom minden idők leginnovatívabb összeborulását az Intel és az AMD között ami majd ki fogja csinálni az NV-t. És persze én is betéve ismerem a mesét a gyönyörűséges, okos, innovatív, AMD király-kisasszonyról, és a csúf, goromba banya Nvidia-ról..
Csak már belefáradtam ezekbe. [link] -
Neovenator
senior tag
Egyik sem igaz, sem a médiaközleményekben (amik "természetesen" elfogultak), sem az újságírók kutató munkáiban...mert azok is elfogultak sokszor...legalábbis itt. Törekedni viszont lehet(ne) az objektivitásra újságírói szinten, csak ilyen módon nem, ahogy az itt folyik. Amúgy nem tudom mennyi idős vagy és mennyire tudod átlátni azt a tendenciát, ami mondjuk az elmúlt 20 évben a külföldi források cikkeinek minőségét érinti (itt most szigorúan IT területen, semelyik másikban)...hogy mennyire tudták kiirtani azt az egészen egyszerűen dekódolható (és ezért kurva bosszantó), nyers propagandát az írásokból vagy korrektségre, valódi objektivitásra való törekvéssel (ami vagy sikerül, vagy nem, vagy csak részben...de a lényeg az elv, a törekvés, nem pedig annak totális hiánya ami egy óriási különbség), vagy pedig rutinból megszerzett ügyeskedéssel, elkendőzéssel, vagy ne adj isten mindkettővel egyszerre...érdekes téma mindenesetre...a fájó az, hogy itt idáig még nem jutott el a dolog...ameddig olyan mondatok kerülnek egy hírbe (nem véleménybe), hogy "márpedig ez így van, ez emiatt volt, az meg azért történt" (nyilván nem szó szerint, mielőtt belekötnél), addig nem is fog. Sajnos.
Politikai korrektségnek meg nincs helye az újságírásban.
Észak-Koreában tárt karokkal várnának sajtóreferensnek...
Nem elég felismerni, hogy mi zajlik, és egy vállvonással konstatálni, hogy "háá evvan, nincsen mit tenni", a szemléletváltáshoz az olvasóközönség is köll(ene). Lenne helye. De ha NINCS, akkor nem is LESZ.Meg amúgy kb sehol sem, mert a PC hazudik.
Ez politika. Szakmai újságírásba hadd ne vegyítsünk genderbenderkedést meg trumpolást, plíz.
Akkor értsd úgy a szakmai PC-t, mint mondjuk az ártatlanság vélelmét, mint egy kiváló demokratikus eszközt...igaz, hogy a bűnösség vélelmével dolgozó Japán rendőrség tudhatja magáénak a világ legkiválóbb igazságszolgáltatási rátáját...de ez azzal is jár, hogy az ártatlanul elítéltek száma is itt a legmagasabb a világon...ugye így már érthető, hogy miért szisszenünk fel sokan az ezekben a hírekben felbukkanó "márpedig ez így van" típusú fantáziálásokra...mert nagyon emlékeztet valamire, amire már nagyon nem lenne szükség...se a világban úgy globalice (de hát ugye ez egy k*rva bonyolult kérdéskör), de egy 2018-at élő szakmai újságírásban meg aztán pláne nem (ami egy sokkal egyszerűbb, de ha még itt se...). -
.LnB
titán
Na látod, pont ez a baj Abu attitűdjével!
Ő leírja, hogy szerinte, az ő tudomása szerint, ebben az NV, Intel, AMD triumvirátusban, hogyan fog lejátszódni ez a meccs. És pont ez itt a baj! Mert ismerve az ő "attitűdjét", az ő "jóslatait"... amik mikor is váltak valóra az évek alatt?? Nostredamus hozzá képest kutyaf......
Én pont ezért nem kérnék ezekből a jóslatokból ha lehet. -
.LnB
titán
Nem kell attitűd. Az attitűdöt adja ki magából logout-on. Legyen szétválasztva. Objektív és szubjektív írásokra.
Nem hiába létezik a prohardver-en "Vélemény" rovat. Oda belefér. Hír-nél szerintem nem.
Nem szoktam ezen az oldalon olvasgatni, de most erre a hírre direkt körbenéztem a magyar sajtóba. Olvasd el: [link] Objektív. Leírja a tényeket és ennyi. Semmi több. Nem találgat, nem elmélkedik, nem véleményez. Az információt megkapja az olvasó, a többit meg le lehet rendezni kommentek között, hogy ki mit gondol erről. -
.LnB
titán
Jó, hát ezzel én se tudok mit kezdeni, ha annyira hülyének állítanak be, hogy nem vagyok képes felfogni Abu mester írásait.
Akkor legközelebbi híreknél légyszi majd kommentekbe foglald nekem össze a hír mondandónak margóját. Lehet felőlem egy állandó rovat is, amolyan ...for Dummies stílusban.
Egyébként ezt vehetem akkor egy nemnek? Nem mered nyugodt szívvel kijelenteni ugye?
-
Neovenator
senior tag
Nos, elgondolkodtam egy pillanatra, hogy offtopic legyen-e vagy sem, de mivel a cikk szubjektumot próbál objektív valóságnak beállítani, így szerintem témába vág az, ha felfortyanok rajta, mivel a forrásanyag lényegét torzítja az abból itt született hír.
Amúgy ha megengedsz egy észrevételt, akkor pont a te posztod tűnik semmi egyébnek, mint trollkodásnak... -
.LnB
titán
Most komolyan, ha a szívedre teszed a kezed, akkor ki mered jelenteni nyugodt szívvel, őszintén, hogy nincs igazság abban amit Abu-ról írunk?
Ha félretesszük most egy pillanatra azt, hogy sokszor leírjuk ezt, meg hogy trollkodás (de nem az), és unjátok már. Megértem, hogy unjátok már páran, érdekel e? Cseppet sem. Én meg vagyok győződve róla, hogy jogos a kritika. -
arn
félisten
-
BReal
addikt
Amennyiben ez igaz (honnan vannak egyáltalán ezek a specifikációk, jelentettek be hivatalosan bármit is?), akkor ez azt jelentheti, hogy a következő generációban az eggyel nagyobb, felső kategóriás kártya (1180) érheti el a csúcskártya szintjét. Ezt ugye ebben a generációban a 1070 úgy érte el, hogy 10-15%-ot rá is vert a csúcskártyára.
-
BReal
addikt
Abban igaza van, hogy fogyasztásilag nincsenek egy súlycsoportban. Persze UV-vel a Vega-kat is lehet korrigálni és úgy már messze nincs akkora lemaradásban perf/W arányt tekintve. Ez van, most az AMD ilyen GPU-kat tud kitolni a szalagokon. Emlékszünk a Fermire, de nem kell addig visszamenni, elég pl. a GTX 700-R200-as sorozatot megnézni, ott is a középkategóriát, 270X-760, előbbi sokkal olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, minimális hátrány volt kezdetben, ami a driverekkel később gyakorlatilag eltűnt. De még RX480-GTX1060 összevetésben is szerintem egyértelmű az AMD győzelme, hiszen hiába fogyasztott többet 30-40W-tal, jelentősen olcsóbb volt (MSI Gaming X 480 8GB 78000 Ft vs MSI Gaming X 1060 6GB 100e Ft), és fél év alatt a kezdeti kb. 10%-os hátrányát ledolgozta a 1060-nal szemben a Crimson driverekkel. A probléma ott kezdődik, hogy a Vegánál azt nem tudták megcsinálni, hogy jóval olcsóbban, minimum 10-15%-kal a 1070-1080 alá menjenek. Kezdetben voltak egál áron, illetve párszor amikor akciózták a kártyát, abban az összevetésben egy 1070-hez képest jobb választás volt egy Vega56, de a Vega64 mellett még egyező áron sem szólt semmi a 1080-nal szemben (csak a Freesync monitor opció). Az utána elszabadult árakról meg szót se ejtsünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat azt állítja, ők jót akartak, de nem kívánnak harcolni a félrevezető információkkal szemben.
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest