- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darmol
senior tag
Teljesen más célú felhasználás, és más feltételeknek kell megfelelni egy sült hús hőn tartásánál, mint egy emberi komfortérzet biztosításánál, illetve egy lakás felfűtésénél.
Csak hogy konkrét példával érthető legyek: azt a húst nem azzal az infra lámpával sütötték meg.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
Csak a pontosság kedvéért az infra lámpa célja nem a melegítés, hanem a komfortérzet növelése. Pl. 18C-os tényleges szobahőmérsékleten 23C-os komfortérzet biztosítása. Mivel a szokásosnál alacsonyabb hőmérsékletre fűtöd a szobát, ezért elvileg kevesebb energiát igényel mint a hagyományos tényleges felfűtés. Egy szobán belüli spontán konvekció pedig nem úgy működik, mint ahogy a jelek szerint gondolod.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
bebi998
csendes tag
Izzo? Az alatt gondolom a halogent erted. Viszont nem ertem, hogy lenne 90-100% hatasfoku, ha az emlitett 50W-os spot izzo, amit 5W-os LED-re csereltem, szabadszemmel ugyanolyan fenykibocsatassal rendelkezik, mint a 10ed akkor teljesitmenyu LED, raadasul annak a hotermelese is joval nagyobb volt. Minimalis, altalam nem lathato elteres lehet hogy van, de 10x akkora teljesitmenyrol beszelunk. Es mivel 4 foglalatos lampa, ezert 200W-rol 20W-ra csokkent vele a fogyasztas
[ Szerkesztve ]
Legyen neked szerencses!
-
ncc1701
veterán
Nem vitatkozom, kinek mi számít. Otthoni gépem 300w-nál többet nem vesz fel a konnektorból, igaz, nem is csúcs, sosem volt az. Viszont nálunk asszony hóm ofiszban van, napi 12 órát simán megy, nekem nem mindegy, h mennyit pazarlok. A lehetőségemhez mérten igyekszem környezetbarát lenni, de nyilván nem vagyok sötétzöld.
-
bebi998
csendes tag
Nem konkretan a szamitora gondoltam, hanem a hozzaallasra. Illetve, hogy el kell kezdeni valahol. Ha nem hasznalod, kapcsold ki, ne egesd feleslegesen a lampat, ilyesmik, es egyszer a sok kicsi is osszeadodik.
Bar ez eleg off, de rengetegen vannak ugy a szelektiv hulladekgyujtessel is, hogy most ha o a tejesdobozt kulon rakja, az mit fog segiteni a vilagon...de ha mindenki kulonrakja, az mar talan jo lesz valamire
Legyen neked szerencses!
-
Graphics
Jómunkásember
Gondolom nem ilyen sarkosan fogalmaztam, de köszönöm a stílust
Nézd lehet fórumozni normálisan is, tudom jó a nyers stílus is, majd akkor így.
Jó, hogy nem a véleményt tiltod be... Érdekes, más tud normálisan reagálni, érdemben.Én írtam egy álláspontot, leírtad a tied is, úgy, ahogy sikerült. Ha van felesleges pénzed, azt is szórd szét nyugodtan köztünk
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
Oké, ha mindenki ilyen pazarlóan gondolkozik, akkor előrébb nem jutunk.. És ez nem demagóg grínpíc duma, de feleslegesen minek pörgetni az órát?
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
kenwood
veterán
Raadasul itt nem 1 kw-rol beszelunk,hanem egy atlagos fogyasztasu top gamer es ennek a kulonbozeterol, ami 1-200 watt max.
# 211 nem cska feszultsegre van limit, de sokszor a 12 Voltos 24 ampert is tudja a tap, hogy 2x12. Single railnek hivjak azt a megoldast,ahol egy agon is tudja a maxot, es ez a dragabb tapok jellemzoje.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Darmol
senior tag
Az most is dől. Csak azon a bazi nagy lukon ki is hullik.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest