Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
4070 és 4060 majd jövőre érkezik gondolom, ha kifogynak a 30x0 -es kártyák a raktárakból.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
félisten
Valószínűleg ez az árazás is ennek szól, hogy vonzóbb legyen az Ampere.
Amúgy nem volt részletes bemutató, pár videó, pár adat, ennyi lesz csókolom.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nyakdam
aktív tag
A 4x-es széria jónak tűnik de ha idén nem lesz 80-as alatt új, akkor remélem az AMD hoz ki idén csúcs alatti vga-t.
-
awexco
őstag
Lassan luxustermékek lesznek az it-cuccok ...
[ Szerkesztve ]
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
-
DudeHUN
senior tag
Ez a DLSS 3 érdekes. Tehát egy része interpoláció csak nem a kijelző végzi? A kép simább lesz, de a játék alatta ugy úgy az "alap" renderidővel fog működni? Jól értettem?
Tehát egy 30fps-es játék például hiába fut 60fps-el DLSS 3 alatt az az inputlag lesz és a játék is úgy fog alatta működni, mintha a DLSS 2.x futna?Gamer for Life
-
félisten
ha jól értettem( nem biztos) minden második frame nem valós számításon alapul hanem az algoritmus kikövetkezteti tehát nem interpoláció, hanem következtetésen alapuló képváltozás.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
laceszgamer
addikt
76 milliárd tranzisztor, végül is rádupláztak a GA102-re kényelmesen.
Kíváncsi vagyok mekkora GPU lesz ez területileg így 4nm-en.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
carl18
addikt
Azért a 4080-ért az a 1200 dollár elég kemény, senkit es téveszen meg a 4080 12 gigás egy 4070 csak átcímkézve. Mert ha X70 lenne minden panaszkodna miért 900 dollár, de egy X80-ként már nem annyira huzzák rá a szájukat az emberek.
Így a 4090 tűnik a legjobb vételnek, talán az Nvidia is direkt árazta túl a többit.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
PuMbA
titán
"A fejlesztés mellett érkezik a DLSS 3 is. Bár ez inkább szoftveres újítás, mintsem hardveres, az biztos, hogy a Portal RTX támogatni fogja."
Ez így elég szűkszavú. Támogatja még a bemutatóban szereplő Microsoft: Flight Simulator és a Cyberpunk 2077. De már kint van a 35 játékos lista is, hiszen a DLSS 2.0 támogatásra egyből ráhúzható
[ Szerkesztve ]
-
K0vasz
aktív tag
szép meg jó ez, de amíg nem kezdenek el fejlődni a játékok ray-tracing téren (értsd egyre több játék ray-tracing támogatással, egyre pontosabb és szebb RT használattal), addig igazából nincs sok értelme ezeknek, mert a jelenlegi játékokhoz a mostani kártyák is elegek és manapság már elég ritkán jön ki egy új Crysis, ami igazán "jövőbe mutató" lenne olyan értelemben, hogy az aktuális hardverek se bírnak vele (márcsak azért is, mert szinte minden játék multiplatform, és nem tehetik meg azt, hogy egyik vagy másik kurrens hardveren ne fusson egy adott játék)
én inkább az AMD-től várom, hogy RT-teljesítményben összeszedjék magukat és legalább körülbelülre hozzák az nvidia szintjét
-
PuMbA
titán
DigitalFoundry-nál már ott az RTX4090 és jön a DLSS 3 elemzés egy előzetes Cyberpunk 2077 verzióval (4K 120fps max grafika RT-vel): Coming Soon - GeForce RTX 4090 DLSS 3 First Look Teaser Trailer
[ Szerkesztve ]
-
Chriss745
tag
Azt néztem, hogy a 4080 12GB (aka 4070) kevesebb shader procival és kisebb memória busszal többe kerül, mint a 3080-as, ezt mégis ki fogja így megvenni? Ezeknek elgurult a gyógyszerük.
-
Terek
tag
Nemrossz közel árduplázás Bár ez borítékolható volt Ez a széria is felejtős,talán a kövi(ja nem....)
-
paprobert
senior tag
Újabb 2 év egy helyben toporgásnak néz ki ez a generáció. Külön érdekesség, hogy már 75 dollár / GB VRAM-nál járunk.
Köszönjük a bemutatót, ezt így ahogy van vissza is lehet vinni a raktárakba.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
carl18
addikt
válasz paprobert #23 üzenetére
Pedig olcsóbb nem lesz csak drágább, az Nvidia is ráérzett a vastagabb profira.
Meg a gyártási költség se lesz olcsóbb, így mondhatni a RTX 5000 minimum azonos árba fog rajtolni mint a jelenlegi Lovelace generáció.Csak a RTX 5080 lehet 1200-1400 dollár, az RTX 6080 meg 1500-1600.
Akinek kell úgy is megveszi, de nem is tudom a régi Mainstream kockákból ki fog ilyen drága kártyát venni.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
1dude
senior tag
Micsoda árak
Hát igen, a nagyobbra fújt lufi drágább -
tasiadam
veterán
válasz paprobert #23 üzenetére
Valahogy szerintem sem fejlődés, ha magasabb TDP-vel magasabb erőt adnak. Ha 120 wattos lenne az összes **60as kártya, meg 250w a csúcs, és ott lenne mindig ilyen "kéccer erősebb itt meg ott", akkor oké.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
fatal`
titán
Elgurult a gyógyszer ezzel az árazással.
A 12 gigás 4080 meg egy jó nagy átverés, még rosszabb, mint, amit műveltek a 1060-asokkal (3GB vs 6GB). Gondolom nem volt pofájuk 4070-ként kiadni, magasabb kezdő árcédulával, mint a 3080 volt.
Kiváncsi vagyok mit és milyen áron gurít majd az AMD.
#23: Performancia fronton azért a dupla tempó ugyanazon a tgp-n (4080 16G vs 3080) nem olyan rossz. Már feltéve, hogy tényleg dupla tempót hoz, kiváncsi leszek majd a rendes benchmarkokra.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Azt írják hogy 504GB/s tempója lesz, de azért ja, ez gagyi hogy 4080 néven adják el 192 bites busszal, ez nem 4070, ez inkább valami 4060 Ti vagy Super átnevezve és szénné OC-ézva. Az a 285 wattos tbp amit 366 wattig lehet emelni kissé meredek. Aki megveszi annak legalább télen nem kell fűteni, elég lesz a villanyt fizetni.
-
GoldhandRent
őstag
ez botrany ugy ahogy van 😡
-
-
addikt
Komoly teljesítmény, de persze az áruk is nagyon komoly lett. Mondjuk nem is vártam mást, kíváncsi leszek jövőre a kisebb kártyákra.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
tasiadam
veterán
A 1080p-t kezdik elfelejteni, lehet, vagy a 3060 marad kisebbnek és tölti be a 1650 szerepét? Nem lepne meg, csak akkor hol van az alsó kategória? 1010ből azóta sincs, 1630 drága, 1650 drága, 1030 meg nem minősül olyan kategóriának, mint a 710 és társai
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
podtibi
senior tag
Előrelépésnek előrelépés, de...
-Fizetik helyettem az áramszámlát?
-Minek fog kelleni? Még a harmincas széria sem kelt el rendesen.
-Ennyire **ar játékok jönnek majd, hogy ilyen kártyákhoz kell folyamodni?
-Minek venne bárki is negyvenes szériát, ha a harmincas úgyis kedvezőbb?Ezt inkább rád bízom.
-
GeryFlash
veterán
Azt a krvaaaaaa mi ez az árazás Remélem rájuk rohad az összes
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Chaser
legenda
a hazai ár a 4090-nél 400ft-os középárfolyammal számolva, és 27% áfával - ezek nettó árak - és némi árfolyam korrekcióval ~ 831e ft
de ez az fe ára amit nálunk nem forgalmaznak, a customok drágábbak lesznek 850-900+ ezer ft-ig gyártó/modell függően
a 3080 16g ~ 620 az fe-re vonatkozóan
a 12g ~ 470e ft - szintén fe -podtibi
aki melózik vele és mega kocka az megveszi
ezek a kártyák nem a mi kis falunkba : ) készülnek
ezekből itthon rekord keveset fognak eladni - globálisan sem rekord mennyiségeket nyilván - , már nincs bánya ami miatt halandó ezt megveszi itthon
depontlesz@rják, elhanyagolhatónál is kisebbek vagyunk piaci szempontból4nm tsmc meglepett, annyira nem követtem, azt hittem még a samunál tolják a szekeret
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vakablak93
őstag
Ha ezt a beteg árazást sikerül rákenni majd a kisebb kártyákra is jövőre, akkor szép lassan maga az Nvidia fogja kirtani a PC-s gaminget
Kezdek félni hogy nem lesz min játtszani a jövőben -
csibe1
addikt
Linda?
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
addikt
Maradjunk optimisták és tételezzük fel, hogy az RTX 4070 marad 500 $, az RTX 4060 Ti 400 $ és az RTX 4060 329 $ körül.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Alvin_ti4200
félisten
RTX 4080/4090 topik erre, ez szerintem zárható
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest