Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Komoly teljesítmény, de persze az áruk is nagyon komoly lett. Mondjuk nem is vártam mást, kíváncsi leszek jövőre a kisebb kártyákra.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
Maradjunk optimisták és tételezzük fel, hogy az RTX 4070 marad 500 $, az RTX 4060 Ti 400 $ és az RTX 4060 329 $ körül.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
Mondjuk ez engem szerencsére nem érint, mert euróban kapom a fizetésem ill. északi szomszédban lakom, de átérzem a helyzetetek.
Amúgy szerintem az RDNA3 nem fog vágni ezeken az árakon, mert már az RDNA ás az RDNA2 is az Nvidia áraihoz igazodott, szóval én nem várok sokat az AMDtől ilyen téren.
#52 fatal` Ha a kevesebb Vrammal rendelkező RTX 4080-at nézzük, akkor 900 $. Aztán ott van, hogy a kisebb kategóriában mindig árérzékenyebb a felhasználó. Legalábbis én az vagyok.
#53 1dude Ha annyi lesz egy RTX 4060, akkor a középkategóriát is meg lehet baltázni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Már látom, szóval a drágább RTX 4080 több Cuda coret kapott. Mégis hogy hívhatják ugyanúgy?? Ez gáz! Akkor ez valójában tényleg egy RTX 4070...ha ehhez igazodnak a középkategória árai, akkor elég lesz nekem az RTX 4050 is...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Megjöttek a németországi eurós árak, a következőképp alakulnak:
RTX 4090 - 1949€-tól
RTX 4080(16GB) - 1469€-tól
RTX 4080(12GB) - 1099€-tólSrácok, ez betegebb, mint eddig gondoltam! És akkor már bele sem merek gondolni, hogy mennyi lesz forintra átszámolva magyar áfával megspékelve.
Tudjátok mit, nem érdekelnek a kisebb kártyáik sem, funkciók ide vagy oda, búgja meg a csöves Nvidia az új szériát, ezeknek elment a józan eszük!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dr. Akula #137 üzenetére
De már nincsenek skalperek, már nincs Covid, már nincs akkora ellátáshiány sem, mikor térhetünk végre vissza a megszokott árakhoz?
-
addikt
Ez az aránytalan drágulás igazából már az RTX 2000-es szériánál megkezdődött, eleinte volt is nagy közfelháborodás, de az RTX miatt egyesek lenyelték a magasabb árcédulát.
A 2000-es szériánál ráfogták az árakat a "forradalmi" RTX funkcióra ill. a bányászokra, utána jött a 3000-es széria, akkor ráfogták a globális chiphiányra, a bányászokra, a Covidra, most ez mind megszűnt(a chiphiány még nem teljesen) és még az előző szériánál is drágábbak lettek a kártyák. Igazából itt a megszokott árként én az RTX 2000-es széria árképzését akartam látni, ami már szintén nem a békeidők árképzését tükrözte, de nem hogy a felső kategóriában, de még a középkategóriában sem jutunk vissza arra az árszintre.
#141 b. Köszi ezt a levezetést, így már sokkal átláthatóbb számomra is! Ezek teljesen palira vesznek minket, tényleg nem szabad megvennünk ezeket!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én erre mondjuk nem is figyeltem, így csak mostanra ért a hidegzuhany. Nem veszek ebből az új szériából, remélem többen is így leszünk ezzel. Meglátjuk mit villant novemberben az AMD, bár az ő árazásukhoz sem fűzök nagy reményeket. Figyelemmel követem továbbá az Intel Arc A770 felbukkanását, még idén jönnie kéne, elégre az ünnepi szezont csak nem akarják kihagyni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz joysefke #150 üzenetére
Ez sajnos valóban így van. Keserű pirula volt ez nekünk, amikor bemutatták az RDNA 2 szériát és rá kellett döbbennünk, hogy ez az AMD már nem a Polaris korszakában megismert AMD. Ezért is mondtam, hogy már bennük sem bízom, hogy visszatérnek a normális árakhoz, ezért most leginkább az Intelre leszek kíváncsi, hogy milyen áron hozzák az Arc A770-et.
-
addikt
Azt, látok rá még némi esélyt, hogy adó nélkül 499€ legyen!
#158 DrDoktor ezt én is pontosan így látom, és igen, a fiatal generációk nem fognak már ennyit vasra költeni szerintem sem, 10 évvel fiatalabb tesóm is pl. mobilon játszik már csak, pedig Xboxon kívül van itthon minden. A mobilokkal én is pont így vagyok, mint te, én sem akarok rá egy vagyont költeni, na arra meg épp a mai fiatalok nem sajnálják a pénzt. Ami az RTX 4060-at illeti, ebben is egy húron pendülünk, mert én is max talán még egy 180 ezer forintot lennék hajlandó kiadni rá.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ezt az "árvágást" errefelé még nem látom. Nálunk még nagyon messze van az RX 6600 ára ettől az ártól.
#174 carl18 igen sanszosan ilyen további árakra számíthatunk. Egyébként egyetértek, nincs olyan játék sem, amire megérné ennyit hardverre költeni. Szeretek játszani, de ez az egész már nem ér ennyit. Elleszek inkább Steam Decken, Playstationön meg visszaveszem a beállításokat, ha mindenképp PC-n akarok játszani.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Helló játékkonzol?
Amúgy meg az AMD Polaris szériával sem csak egyszerű, snake meg doom szintű játékokat tudtál futtatni, 2018-ban pl. 190 Euróért vettem újan egy RX 580-at a haveromnak karácsonyra épített gépébe, ami akkoriban talán a legjobb ár érték arányú középkategóriás kártya volt. Na most azóta 4 év telt csupán el és hova jutottunk? Egy nagyon szűk memóriabusszal rendelkező RX 6500 XT-t kapsz többért ennél, ami emiatt még az RDNA1-es elődjéhez képest is gyakran alulmaradt. Nvidia oldalon meg GTX 1650-et kapsz, ami már szintén csak belépő kategória. Na most ha ezek kikopnak, akkor az új kártyáknál 400 Eurónál fogunk kezdeni vagy mi lesz?
-
addikt
Fordítom: meghagyom a jelenlegi PC-m videóvágásra esetleg képszerkesztésre, lejjebb veszem a beállításokat, ha olyannal akarok játszani, amihez egeret meg billentyűzetet preferálom(nálam Metro Exodus is ilyen pl.) és később esetleg olyan játékokat Playstation 5-ön fogok játszani, ami nem futna el ugyanolyan teljesítménnyel a PC-men vagy amit PC-n is el tudnék kontrollerrel játszani.
#188 GoldHandRent Jayztwocents is épp erről beszélt a videójában, amit a kommented végén pedzegettél ill. amiről carl18 is beszélt. S itt a lényeg, ez tökéletesen megvilágítja, miért is tartjuk drágának és indokolatlanul magasnak az RTX 4000 új széria árát. Ez a gyors ütemben haladó áremelkedés megöli számomra a PC gaminget.
-
addikt
válasz Televan74 #203 üzenetére
Érdekes írás, Abu véleményére kíváncsi lennék ezzel kapcsolatban, hogy mennyire számíthatunk erre reálisan, amiről az általad linkelt cikk ír.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború