Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ennek ellenére Windows alatt sincs még mindig SSD-re optimalizált rendszer, még mindig kézzel kell átállítgatni mindent (prefetch, superfetch, lapozófájl, öregördög), pedig mára az SSD már alapszintű használati eszköz lett...
Érdekes...gyakorlatilag semmit nem kell állítgatni, max. esetleg pár dolgot ellenőrizni, amik általában úgyis működnek [link]. Persze, aki mániákusan kímélgetni akarja az SSD-t és áthelyezni / letiltani a lapozófájlt + egyebek, az csak csinálja. De amúgy teljesen felesleges...
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
"Lesznek azonban minimum követelmények, így a macOS biztosan csak a 2010-ben és utána megjelent gépekre telepíthető, de bizonyos, 2009 végén megjelent modellekre is felmegy, pontosabban azonban ezt nem részletezte az Apple."
Tessék?
-
foxmuld3r
csendes tag
Normális grafikus vezérlőket pakoljanak bele. Nem csak a csúcs kategóriákba.
-
xedos
addikt
Lehet én vagyok a maradi...
Amennyit én használok a rendszerből, arra már a 10.7-10.9-es is megfelelt.
Az új felület nem tetszik. Az iclouddal még régebben megégettem magam - jól összekutyulta a névjegyzékem... Nyaraláson szívtam a lassú Wifi miatt - mire leesett, hogy a képeket pakolja a felhőbe...
Az sem dob fel, hogy az egyik eszközön elkezdett weboldalt vagy szerkesztést a másikon folytassam.
Nem szoktam a géppel beszélgetni :-) Lehet maradi vagyok... Nekem nem sok újdonságot hoztak az újabb oprendszerek. Utálom, hogy verzióról verzióra átalakítják a Fotó és zene kezelést :-( Sajna az ember kénytelen upgradelni a biztonsági fejlesztések miatt - bár a gyerekek gépén még 10.7-nél maradtam. Ahhoz van a megvásárolt Paralallsem. -
FefeeX
veterán
Mesélj még... A OneDrive-ban hogy is viszed át a vágólap tartalmát automatikusan az eszközök között?
Imádom mikor az emberek beszélnek róla, csak fogalmuk nincs, miről...
Meg kéne nézni egy Mac ökoszisztémát, és akkor számodra is kiderülne, hogy a MS még a kanyarban sincs.
iOS 8 óta a laptopomon is csörög a telefon, akkor is, ha két szobával arrébb van, és beszélek róla. Az iOS-en megnyitott szafari (nem, nem az elmentett felhőfájlok) alapból látszik a bal alsó sarokban, és rányomsz, folytatod ugyanott. Amit te gondolsz, az ennek egy kis részét sem fedi le, viszont szerintem míg nem látod, nehéz elképzelni is, pedig valami hasonló lett volna már 5 éve is az alap elérendő dolog, szerintem.Van áruház Windows alatt? Tényleg? És USB csatlakozó is van? Vagy merevlemezkezelés?
Cortana is van, igen, csak nem sokat ér, ráadásul csak W10 alatt van, ami ellen meg az emberek nagyrésze kézzel-lábbal tiltakozik, mert gyakorlatilag semmi nem változott csak minden, így mindenkinek át kell szokni. Félre ne érts, használok Win10-et, sőt, akit tudok, rábeszélek, egyszerűen csak a tapasztalatlanságból lehúzás félrebeszéléssel olyan frankó divat, hogy a vérnyomásom az eget veri tőle...Ami Windows alatt már ténylegesen megvolt eddig is, de ez inkább csak SZVSZ, az a jobb fájlrendszer. Ennek ellenére Windows alatt sincs még mindig SSD-re optimalizált rendszer, még mindig kézzel kell átállítgatni mindent (prefetch, superfetch, lapozófájl, öregördög), pedig mára az SSD már alapszintű használati eszköz lett... A szoftvercégek technikai lekövetésénél már csak a magyar átlagos céges informatikai struktúra lekövetése ami tényleg mérföldekkel rosszabb...
-
K0vasz
aktív tag
csak én érzem úgy, hogy ezek windowson már most is megvannak?
- onedrive most is ugyanígy működik (és androidos telóra is fel lehet rakni)
- cortana is van már egy éve (már ahol)
- áruház szintén vanszóval én valahogy nem érzem azt hogy ez a legújabb OSX egy "twice as amazing" valami lenne...
-
moleculez
veterán
Régóta vártam hogyan lépi még az Apple a mobil-desktop ökoszisztéma egymáshoz való közelítését. Az MS épp csak elindult, szerintem egész jól. Az Apple tehát nyomás alatt van ilyen téren. Hogy közben az MS a konzumer mobilos fronton visszavonulót fújt, az más kérdés, az üzleti szegmensben még lehet ütős. De az is nagyon kiforratlan még, szóval nem majd 2018-ban meglátjuk van-e erre igény, és mi lesz az ilyen projektek sorsa.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nyunyu
félisten
Most hogy a Microsoft némi csavarral elérte a 10.0-ás verziószámot, hirtelen kínossá vált a 10-et jelentő X a OSX nevéből.
Egyébként mennyinél is tartanának? OSXXIII?Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Tidus
addikt
válasz macilaci78 #1 üzenetére
Nincs tesztidőszak, legalább is a számodra.
Miért kell régire támogatás, itt a frissítés. ( Ez nem Win.)
Szerintem nem ismered a rendszert, és fogalmad sincs hogy miről van szó. -
Tigerclaw
nagyúr
Én nem nagyon érzem a változások jelentőségét.
A Siri továbbra is inkább rövidtávon "szórakoztató", mint hosszabb távon hasznos. (még Angol nyelvterületen is)
Szerintem még nagyon messze van az, hogy beszéddel irányítsa a számítógépét az ember. Diktálni meg most is lehet szépen.Az iCloud már régen lehetővé teszi, hogy a mac-en szerkesztett dokumentumot mondjuk iPadon is elérjük és oda vissza szerkesszük, szinkronizáljuk. Ma letöltöm a Keynote-ot és megnézem, hátha megértem, hogy miben lesz ez másabb, mint amilyen most.
Az új FS biztos jó lesz...ha mondjátok...de azért remélem, hogy a kompatibilitás nem csökken még tovább emiatt.
A GPGPU-s dolgok szerintem az én gépemet nem fogják gyorsítani (Intel HD4000 gpu-val) és szvsz nem sok szoftver maradt ezen az OS-en, ami kihasználja majd a GPU erejét.
Ami viszont nagyon kellene az az, hogy sokkal komolyabban vegyék az OS supportot, és jobban kellene ösztönözniük a fejlesztőket, hogy OS X / Mac OS alá több szoftvert fejlesszenek.
Az is nagy veszély lehet, ha a kompatibilitás növelését nem az iOS okosításával, hanem a Mac OS butításával oldják meg.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
bambano
titán
megoldották az egyenletet, már nincs ismeretlen...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
xors
senior tag
Azért szerencsére nem csak új emojikat fejlesztettek, hanem lényegesebb dolgokra is gondoltak az Apple -nél.
-
atok666
őstag
A 7. bekezdes mennyire lenyeges egy OS-rol szolo cikkben?.. tesszelacios lepcso es a tobbi...
Atok
[ Szerkesztve ]
-
Bambalazs
senior tag
APFS sajnos csak 2017-től lesz elérhető, beta 1-ben lévő nagyon le van korlátozva, kvázi csak külső meghajtóra lehet tenni tesztelés gyanánt. Viszont nagyon rugalmas és hasznos tulajdonságai lesznek HFS+hoz képest: [link]
-
FefeeX
veterán
Itt több probléma is van, egyrészt ami nem helyesírási, inkább értelemmódosító, hogy még nem frissített, hanem fog (ezt jelzi is a végén az egy bekezdésben tárgyalt még béta fázis, ergo nem, nem frissített, az majd akkor jön, ha nem béta lesz)
A másik a FB poszt: "Komoly frissítette az Apple a Mac gépek operációs rendszerét" ez ha eltekintünk a helyesírási hibától, úgy hangzik, mint a 90-es évek szleng tolvajnyelveValóban szenzációhajhászabb a mától csak macOS létezik, de a hivatalos operációs rendszer ma még az OSX 10.11 El Capitan, valamint a cikk összhatásra így inkább bulváros, mint komoly hatást kelt. Szerintem.
-
macilaci78
nagyúr
Egy macsO'S oprendszer.
Mennyi tesztidőszak lesz, illetve meddig élveznek támogatást a meglévő oprendszerek?Attól, hogy a helyesírás-ellenőrző nem jelez helyesírási hibát, attól az még ott van.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest