- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcee
addikt
Furcsa, hogy a 9600GT nyákja nagyobb, mint a 9800GT-nek. Nekem nagyon sokat számít, hogy mekkora egy kártya, utálom a nagy kártyákat, gyártani is drágább (ha csak nem kevesebb rétegű a nagyobb), de úgy látszik mostanság, hogy a gyártókat ez kevésbé zavarja.
\m/
-
DuplaZso
aktív tag
Csatlakozom !
Egyébként pedig ízlések és pofonok : szerintem mindkét kártya igenis szép !
Simán cserélném bármelyikre a jelenlegi zümmögőm.És igenis, kajáljanak kevesebbet a hardverek, ha lehetséges ! És igenis, törekedjenek erre úgy a gyártók (csíkszélesség, hatékony energia-menedzsment), mint a vásárlók ! Mindenki jobban járna így, kivéve ha a nyavajás gyártó nem adná (és persze, hát dehogynem !) magasabb áron az így hirdetett terméket az eredetinél.
Mellesleg ha tehetném (habár nyilván csak megfelelő szorgalom és idő kérdése csupán), simán grínesíteném én is a szottyos kis kilenchatosom. A gyári 650/900-as órajelek helyett a működési idejének a kártya nagyjából a 96-98%-ában 100/200-on ketyeg.
Ilyen sebességek mellett jócskán le lehetne csökkenteni a feszültségeket is, esetleg (non plus ultra...) tápköröket is leállítani a fogyasztás csökkentéséért. Állhatna a ventillátor is, akkora fogyasztásnál már a GPU-borda és a NYÁK is képes együttesen eldisszipálni a keletkezett hőt. Az élettartama is jócskán megnőne (a ventinek legalábbis mindenképp).Szóval nem kell itt rettentően innovatív eszközöket bevetni, szimplán csak dolgozni kell egy kicsit a hardverrel/vezérléssel, bár kétségtelen, hogy ez pont nem a nagyüzemi gyártás legkönnyebben megoldható feladatai közé tartozik. Egyenként viszont nagyon szépen, hatékonyan el lehet velük játszadozni.
Ja, és tényleg érdekelne egy teszt ezekről az eszközökről !
-
Metalfan
senior tag
Szép rövid az a 9800-as
-
Solten
őstag
környezetbarát... ez jó....
Saor Alba
-
félisten
Lebutítom a VGA-t és elmondom hogy green edition.... Most tényleg mennyivel jobb lesz a környezetnek ettől.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
twollah
nagyúr
válasz parandroid #9 üzenetére
Igen egy osszehasonlito teszt jol jonne, hogy mi merre es hany FPS, Watt, stb.
-
D.Orion
veterán
Vááóó Green VGA... csökkentett tudás=csökkentett fogyasztás.
Ilyen esetekben tényleg odaírhatnátok zárójelben a referencia értékeket.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ahogy HERR Z is írja, mennie kell PCIe1.0 lapokban is, ezért nem ehet többet 75wnál. Azért 1.0 csatikkal szerelt akad bőven még a piacon, nem lőhetnek bakot.
A PCIe2.0 igazi újítása inkább a dupla sávszél, a 150Wos felvételt nem szívesen kockáztatnák meg a lapon keresztül szerintem, hiába lehetséges. Egyszerűbb másik ágat kívülről betáplálni, kevésbé terheli a lapot és a tápot is. -
dudika10
veterán
Itt nem nézett be valaki valamit? A 9800GT a kisebb?
Rossz kártyákat kaptak a fényképészek?Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Devid_81
félisten
Érdekes, hogy a 9800GT kisebb nyákra épül és nem is kicsi az eltérés.
...
-
Gyusz
őstag
válasz Mr.Csizmás #1 üzenetére
1440x900/1280x1024-ig még mindig elég a 9600GT, sok játéknál még magasabb felbontásban is. Szerintem inkább azért cserélnek, mert nagyobb monitort vesznek, vagy csak unják a mostani kártyájukat.
-
_Toka_
senior tag
-
bsh
addikt
nem is tudtam, hogy a ventillátor működteti a grafikus magot.
-
bartucc
addikt
Nekem azt mondja meg vki, hogy ha energiatakarékos, meg 9600GT, minek arra 1 Gb memória???(ha már takarékoskodni akarnak az árammal, itt pl bőven lehetne...)
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
rootkiller
őstag
Tetszik rajta az AC hűtés, de a -40% kicsit marketingnek tűnik.
Artengo TR 990 Pro
-
_Toka_
senior tag
Nos, értem/értettem, ellenben azt nem tudtam valóban, hogy a PCIe lefelé kompatibilis. Persze fogom, hogy a jelek szerint azzá tehető 1-2 plusz tápcsatival. Ezért mehet a mai napig is a P35-ös deszkámban a 4850-em. Persze ez nem zárja ki, hogy ez a kártya ezen oknál fogva csak 2.0-s verzióban menjen. Mondjuk valóban nem túl valószínű.
Minden esetre anno a PCI nem volt visszafelé kompatibilis, ha így járhattam... -
_Toka_
senior tag
A 4850 viszont megy is s939-ben. Tapasztaltam. Erről nem tudok semmit, csak olvastam a cikket... Az alapján viszont ehet akár 75W felett is.
Egyébként anno PCI-os kártyák korában jártam pont ugyanígy, asszem Riva128-cal. Nos, volt egy PCI-os alaplapom, de még csak PCI 1.0-s A Riva128 simán belement, de fagyott, mert az PCI 1.1-es volt. Cseréltem alaplapot PCI 1.1-esre, és minden problémám megoldódott.Anno úgymond "beszoptam".
-
mephi666
nagyúr
jah utána már rájöttem, hogy bekavarodtam
#15: hát igen, csak a teljesítményén szerintem megérződik a csökkentett órajel...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Enton
addikt
9800GT G92b
9600GT G94
Azzal nincs baj inkább a képek a furcsák és a neveik. De lehet már a marketingeseknél elszurták a dolgot. Rossz kártyát raktak a doboz mellé fotózni."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Stiky
senior tag
-40%?! Persze... ha 'idle' -be megy a 'load' -hoz viszonyítva
~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~
-
mephi666
nagyúr
érdekes, hogy a 9800-nak kisebb a mag-/shader-órajele, mint a 9600-é... (habár a fogyasztásnak ez jót tesz...) meg nem a 9600gt lenne a g92 és a 9800gt a g94-re épülő? fura...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
zed1983
őstag
Tudom, hogy csak addig látni ezeket az alkatrészeket amíg bele nem tesszük a gépházba, de ez akkor is ocsmány...
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
tome.jr
addikt
Szerintem nem elképzelhetetlen ez a -40%-os fogyasztás. Nincs tápcsatija, tehát muszáj kevesebb árammal beérnie. Azt pl nem tudom hogy a PCIe slot-ból mennyit tud maximálisan felvenni
Mindenesetre örülök ezeknek a green edition VGA-knak, HTPC házakba ideális és még a teljesítményről sem kell lemondani.
-
JanR
addikt
ECSe'm, meg 1 vga gyarto marka - kezdek mar bamban nezni
MOD
(#8) joi29 : az szep
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Érdekes lenne azért erről Ph!-s tesztet látni. Mondjuk egy-egy energiatakarékos és egy normál 9600GT és 9800GT között. Persze mind teljesítményt, mind fogyasztást vizsgálva.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
joi29
őstag
-Méghozzá nem is akármilyet .
-
]Phobos[
senior tag
WTF? ECS gyárt VGA-t?
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz juliabrilke #5 üzenetére
Szerintem pv
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
juliabrilke
veterán
Az a -40% csökkenés az biztos?
-
joi29
őstag
-A második kép alatt ez szerepel:
ECS GeForce 9600 GT - N9800GTE-1GMU-F [+] ?-Hupsz az előttem szóló szemfülesebb volt.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az alsó kép nem lett elgépelve véletlen?
ECS GeForce 9600 GT - N9800GTE-1GMU-F
Véleményem szubjektív...
-
Enton
addikt
AC barátunk jól lobbizik mostanában, szinte csak AC hűtővel szerelt kártyák vannak a gyári stock karikon kivűl. Valamit tudnak.
Érdekes hogy pont a 9600GT nyákján van ott a helye/nyoma a a PCI-e tápcsatinak, a 9800GT nek meg nincs?
Majd a képek neveit meg aláírásait majd módosíthatnátok."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Mr.Csizmás
titán
nekem nehezen hihető a -40%...
Amúgy a 9600GT-t mostanság már cserélik le az emberek nem? Mintha olyasmit írtak volna, hogy ideje már váltani 9600GT-ről...
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |