- Micro Four Thirds
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunfi
őstag
Akkor ennyi erővel mindenkit lehetne köpködni, mivel ez már szinte iparági sztenderd, amelyet a valós fizikai boltokig vezethetünk vissza:
https://www.ign.com/articles/2019/10/07/report-steams-30-cut-is-actually-the-industry-standard(#245) Giovan!
Szerintem ha már ennyire dobálózunk azzal, hogy mennyi és milyen is az a 30%, épp ott van a probléma, hogy százalék. Nincs sávos változás, nincs könyörület, minden eladás után fizetsz. Szerintem nem mindegy, hogy mondjuk 100 ezer dollárt fizetsz a platformon való megjelenésért vagy 12 milliót. Ugyanannyi hozzáadott értéket kapsz, a fajlagos költségek nem emelkednek egyenes arányban a szolgáltató oldalán és ha ekkora nagy vagy (függetlenül az Epicet körülvevő minden allűrtől, a Spotify panasza mögötti valós számoktól vagy a most roncsikálni kezdő Facebook saját kis céljaitól) akkor már nem egészen helytálló az a megállapítás, hogy legyél hálás azért, hogy megengedjük, hogy felkerülj az áruházunkba. Már elsütöttem párszor, a WP bukásában ez is komoly szerepet játszott, nem volt appkínálat és a nagyok visszavonták az appjaikat a Windows Storeból.Remélhetőleg ez a rendszer megváltozik, szabadon lehet tárgyalni arról, hogy mit mennyiért kapsz meg, mert ez a pongyola százalék inkább sarc, mint egy szolgáltatásért kért ár. És ez a probléma, mindenhol ez a probléma. El tudnál képzelni olyan szituációt, ahol jogosnak tartod, hogy a munkádért kapott pénz 30%-a valaki másé?
-
exedoc
senior tag
Nem azt mondtam, hogy a fejlesztők a felelősek. Fentebb is leírtam, hogy a szülők ba**ták el, el lett kényeztetve, ez egyértelmű. Az hogy mondjuk én tüdőrákos leszek a sok dohányzástól, sem a nagy dohánytermékeket gyártó cégek felelőssége. A fejlesztők csak egyszerűen csak tudatában vannak az odafüggésnek, és agresszíven terjeszkednek, hogy minél több embert le lehessen lejmolni mikrotranzakciókkal, és ennek érdekében pereskednek, vagy fenyegetőznek akár. A Fortinte csak egy része annak amit az Epic művel az utóbbi években.
-
D.Va
őstag
Ha már ennyire fikázza az Apple-t, mi van az öreg Gaben-el? Ha jól tudom ott is 30 százalék körül kérnek a fejlesztőktől...
-
Giovan!
addikt
válasz
Tigerclaw #241 üzenetére
Mondjuk ez ki lett már itt tárgyalva (pár hozzászólással ezelőtt linkeltem be egy másik kollégának), a kis cég sem a semmiért fizeti a 30%-ot, ahogy az Epic sem a semmiért fizette.
A 30%-ot persze lehet sokallni (kis fejlesztők esetén én is sokallom), de ettől még az Epic általl felvett szerep hiteltelen és nevetséges marad. -
Ezekiell
veterán
Annak valóban nem, sokkal inkább a userek védelmezőjeként, a "bölcs apaként", a customer experience egyedüli tudójának állítja be magát többek közt
Én itt nem látok pártolandó felet. Épp eleget szoptam az Apple store policykkel, hogy egy életre utáljam őket - pedig a (hardver) termékek, amiket csinálnak, azok igencsak remekek (tudnak lenni, néha persze ők is failelnek nagyokat).
Az Epic meg egy fos cég, és kész. -
bunfi
őstag
Hát én nem tudom eldönteni, hogy melyikük az, ha már szóba került a kínai befolyás is...
Apple Removes Nearly 30,000 Apps From China App Store -
Tigerclaw
nagyúr
Ne felejtsetek el, hogy ez a Fortnite ugy csak a jeghegy csucsa. Millionyi fejlesztonek ugyanez a gondja es a tobbseguknek valoban nagy ervagas ez a "30%".
Abban is a jeghegy csucsa, hogy egy ekkora cegre jobban odafigyelnek, mint a sok kicsi nevenincs cegre. Nekik van tokejuk, hogy pereket indithassanak es vigyenek vegig. Ha ok birosagon be tudjak bizonyitani, hogy a platform tulajdonosa visszael a monopol helyzetevel, azzal segithet a tobbi fejleszton is.
Szoval nem azt kell nezni, hogy Ket milliomos, milliardos ceg vitazik, hanem azt hogy ezen mulik rengeteg fejleszto, startup sorsa is.
Az Apple most szorul amiatt is, hogy nem engedi be a Microsoft, Facebook, Nvidia, Google cloud gaming appjait, vagy a Steam aruhazat csak kiherelt formaban.
A Google meg hiaba hivatkozik arra, hogy mas forrasbol is fel lehet tenni az appokat, ha kozben beavatkozik a gyartoknal, hogy ne telepitsenek mas aruhazat gyarilag a telefonra.
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #17 üzenetére
az epicnek adnak. kifejlesztettek (rengeteg pénzből) és üzemeltetnek (rengeteg pénzből) 2 olyan rendszert, amit imádnak a userek, veszik mint a cukrot az olyan telefonokat amiken ilyen rendszerek vannak. megteremtették a lehetőségét annak, hogy az epic (vagy bárki más) el tudja adni a szarját, amiből pénzük lehet. ezek után panaszkodni a sápra... apple meg google nélkül 0 bevételük lenne mobilplatformokon. patkány hozzáállás. de szvsz az egész nem is erről szól, ez csak az álca. kína próbál keménykedni, semmi több. azok meg tudjuk milyenek.
-
Giovan!
addikt
De még mellé miket nyilatkozgat Sweeney. Ők a szabadságért harcolnak, meg a userek jogaiért, hogy onnan telepítsenek appot ahonnan csak akarnak. Mintha a userek valami agyalágyultak lennének, akiknek fogalmuk sincs mire vállalkoztak mikor iPhone-t vettek, és akik rászorulnak az Epic védelmére (lol), vagy mintha az Apple egyik napról a másikra tette volna zárttá a rendszerét, vagy mintha nem lenne még 30000 egyébb gyártó a piacon, akinek a telójára onnan raksz fel szoftvert, ahonnan akarsz.
De azoknak nincs több százmillió fizetőképes felhasználója (néhány kivételtől eltekintve persze), szóval Sweeneynek az iPhone kell. Csak akkor ne állítaná be magát a modern kor William Wallace-aként. -
Raymond
titán
Fuggetlenul attol hogy a szemelyes velemenyem szerint a 30% sok vagy keves azt latni hogy egy Tencent tulajdonaban (is) levo vallalat 1984 kampanyt csinal es azon sir hogy "bantjak a nagyon" minimum megmosolyogtato de inkabb sirvarohogos.
-
copass
veterán
válasz
BusinessGuy #231 üzenetére
nem ilyen egyszerű ez azért.
"Epic pert indított, mert szerintük az Apple a monopolhelyzetét kihasználva fojtogatja a piacot. Azt is írták, hogy több alkalmazásban is lehet az Apple-t megkerülve közvetlenül az alkalmazás tulajdonosának fizetni (például az Amazonnak), ezek mégis működhetnek. "
"Az Epic azzal is vádolja a Google-t, hogy rákényszerítette a OnePlus mobilgyártót, hogy felmondjon egy együttműködést a Fortnite készítőivel, és attól tartanak, hogy az LG-s szerződésük is hasonlóan jár majd. Az egyezségek alapján a két gyártó telefonjain gyárilag rajta lett volna a Fortnite, de a OnePlus már kihátrált az alkuból." -
Atocha
senior tag
"Nézz meg egy átlag 20 éves játékot... 4-5 fős garázscég csinálta fél-egy évig."
...és mennyivel jobbak voltak. Volt story és nem 3 óra alatt játszottad végig...
"Ehhez képest manapság 4-500 fős cégek 3-5 évig dolgoznak egy-egy játékon, ha évenkénti megjelenésű akkor 2-3 csapat dolgozik párhuzamosan..."
Nos... szerintrem mennyenek vissza a garázsba akkor.
Mindegy. Azt látom a válaszokon és a többi hsz-on, hogy én látom rosszul. Rendben ezt el tudom fogadni. (Bár az hogy 100 nézöből 99 a kútba ugrik még nem teszi azt jogossá, de ez lényegtelen. )
45 éves vagyok... eljárt felettem az idő... ez van.
-
BusinessGuy
őstag
Mókás kis helyzet. Az Epic elfogadta az apple és google használatának feltételeit, majd kvázi megszegte a szokásos pénzéhségével. Ezután verik az asztalt... De mire fel? Ha nem tetszik, el lehet fáradni a fenébe és csinálni saját rendszert saját store-al.
Teszi mindezt egy olyan cég hősként szerepeltetve (már megint) magát aki pénzért megvásárolt exkluzivitással (ami még véletlenül sem azonos a konzolokon szereplő exkluzivitással)építgeti szépen a monopol helyzetét a pc store-ok között szétszakítva a pc platformot. Még csak versenyt sem teremtenek pc-n, szimplán magukhoz próbálnak csődíteni mindenkit a vásárolt exekkel bekényszerítve azokat akik játszani akarnak a játékokkal.
Nevetséges az egész Epic felállás ahogy van, főleg a hősként tetszelgés. Nagyon remélem hogy ezúttal kapufát rúgtak sőt visszaperel a két cégóriás.
-
copass
veterán
tehát a játékfejlesztő a felelős, mert a gyerek ráfüggött egy játékra? értem!
szülő felelőssége hogy meghúzza a határokat.
fortinte-ot a lányommal duo-ban szoktuk nyomni. jó móka. de van egy napi korlát amit betartunk kőkeményen, ha bárminek (tanulás, rendrakás,stb.) a rovására megy, akkor vonjuk le a perceket vagy az egész időt akár.
hajnali 2-kor miért van fent egy 10éves?! -
Bugarov
aktív tag
Hajrá Epic!
-
exedoc
senior tag
Ez így van. Asszony öccsével az otthoni veszekedés napi tárgya a Fortnite. Iskola ugye a vírus miatt nincs, éjjel 2-ig nyomja elég durván. Amikor anyunak vinni kell a melóba a tápkábelt, meg az elosztót ott nagy a baj. Földhözbaszkodja magát a 10 éves gyerek, üvölt ha nincs Fortnite. Ki nem is nagyon megy a szobából, nincs foci, nincs biciklizés, meg barátok, csak ez a retek. Igen tudom, ez a szülők hibája mert el lett kényeztetve, ez így van. Az Epic pontosan tudja, hogy sok ember szenvedélybetegsége lett ez a fos, és meg is tesz mindent hogy a világon a lehető legtöbb emberhez eljusson.
És ez csak az asszony öccse, több munkatársaim is jár hasonló cipőben, csak legfeljebb nem ilyen durván. Nagyon nehéz egy gyereket felállítani onnan ha rákap. De miért is lenne érdekesebb apuval elmenni horgászni, vagy strandra...
-
exedoc
senior tag
válasz
Ezekiell #188 üzenetére
Igen, de ugye a kedves szülő vagy nem ért hozzá, vagy nem érdekli a dolog, és a gyerkőc kezébe nyomja a kártyát, tessék itt van akkor vegyél magadnak, csak fejezd már be. Gyerkőc pedig beírja, és a kártya megjegyzése bepipálva marad természetesen. Vagy esetleg ott van a szülő a kártya adatainak beírásárakor, de angol tudás nuku. Ez velünk konkrétan előfordult, és nekem az ország másik végéből kellett belépnem egy 10 éves gyerek accountjával, hogy rendbetegyem a dolgot, mert a szülők nem értettek hozzá. Egy ekkora gyereket persze rohadtul nem érdekel 3000-5000Ft anyu kártyáról, főleg ha akaratos, és elkényeztetett.
-
edward2
addikt
A kommenteket olvasva itthon és külföldön az az érzésem, hogy az epic games több ezer ember családtagját ölte meg brutális kegyetlenséggel.
-
Ezekiell
veterán
válasz
aprokaroka87 #221 üzenetére
Azaz ha az Epic nyerne
-
aprokaroka87
nagyúr
Igazából az lenne a nagy pofán **szás mindkét cégnek, ha a bíróság kötelezné őket hogy engedjenek be más app store-t is a sajátjaik mellé.
:D
-
Dr. Akula
félisten
Az Aple az alapján szed vámot hogy az ő áruházát használják. De nem akarja használni senki, csak rákényszeríti a mekeseket. Olyan mint egy maffiás védelmi pénz. 30%-ért megvéd az Apple saját magától. Az Epicnek meg gondolom azért nem tetszik ez, mert semmi haszna abból a 30%-ból, cserébe mivel megdrágította az ő termékét, kevesebben fogják venni. Nekik az teljesen megfelelő lenne ha nem lenne kötelező használni az Apple Storet, nem ők kérték eddig se. Fizessen az érte, aki használni akarja. Szerintem reális esélye van a győzelemre a bíróságon. Kivéve ha az Apple megkeni a bírókat.
-
Noukoum
veterán
válasz
#00137984 #215 üzenetére
Pont annyira káros a fortnite, mint annak idején a dragon ball z. Semennyire.
Utolsó gondolatra, matyarok vagyunk 10 millió szakértő országa ráadásul divat szidni a fortniteot. Szerinted hol lenne temérdek hsz, ha nem itt?Ja amúgy az irigységben, a gyűlöletben, a csalásban sem vagyunk rosszak még mielőtt valaki megszólna
-
Dr. Akula
félisten
Minden Epic Games accountnak van 3 visszatérítési lehetősége, amivel vissza lehet adni a Fortnite Item Shopból vásárolt tárgyakat. Hiába kérik, nem tudunk több lehetőséget adni. Ha felhasználsz egy visszatérítési lehetőséget, a V-Buck amit erre a cuccra költöttél vissza lesz pakolva az accountodra, amint a gombra ráklikkelsz.
A visszatérítéshez tedd a következőket:
1. Nyisd meg a "Main Menu"t.
2. Klikkelj a Settings fogaskerék (vagy cucc, én nem játszom vele, nem tudom melyik illik ide) ikonra.
3. Klikkelj a körvonal (árnyék?) ikonra az "Account and Privacy" beállítások megnyitásához.
4. Klikkelj a "Submit a Request"-re. Ez felhoz egy listát az összes cuccról amit az utolsó 30 napban vettél a játékban.
5. Keresd meg és válaszd ki azt a cuccot amit vissza akarsz adni, és jelöld ki a listában.
6. Ezután válaszd ki az indokot hogy miért akarod visszaadni. Ez felhoz egy összegző képernyőt ahol el tudod küldeni az igénylésedet.
7. Klikkelj a "Submit Return Request"-re. Egy végső nyugtázó képernyő fog felugrani, figyelmeztetve hogy csak 3 ilyen lehetőséged van.
8. Ha biztos vagya dolgodban, akkoor klikkelj a "Yes"-re. Most látni fogod a "Return Request Approved" képernyőt, ami megmondja hány V-Buck lesz jóváírva az accountodon.
9. Klikkelj az "OK"-ra az "Account and Privacy" beállítási oldalra visszatéréshez.És ennyi - A vásárolt cuccod eltűnik, és a V-Buck visszakerül az accountodra. Kérlek figyelj arra hogy csak háromszor használhatod ezt az eljárást. Elfogyasztható (felhasználható) tárgyak nem képeznek jogalapot a visszatérítésre. Lásd alább mit lehet visszaküldeni!
Milyen cuccokat adhatok vissza?
- Ruhák
- Back Bling (valami fux lehet, de mondom nem játszom vele)
- Nyersanyag kitermelő eszközök
- Siklók (ejtőernyő?)
- Kondenzcsíkok
- Töltő képernyők
- EmojikMilyen cuccokat nem lehet visszaadni?
- V-Buckok
- Battle Pass (valami szezonbérlet féle lehet?)
- Battle Pass Tiers (ez is)
- Kezdőcsomag
- Loot Llamak
- Esemény és heti cuccokTehetek szert több visszatérítési lehetőségre?
Játékbeli tartalom a legtöbb játékban tipikusan nem visszaadható, de mi adtunk 3 lehetőséget minden accountnak. Többet nem tudunk adni.
Mennyi ideig élhetek a visszatérítési lehetőséggel?
Vásárlástól 30 napig.
Miért nem adhatom vissza a Battle Passt?
A Battle Passok felhasználható fejlesztések, amik hozzáférést biztosítanak tapasztalathoz és bónusz tartalomhoz.
Miért nem adhatom vissza a Starter Packot?
A kezdőcsomagokért igazi pénzt adsz, ezért nem jogalapja visszatérítésnek.
Miért nem adhatom vissza a Loot Llamát?
A Loot Lámák felhasználható tárgyak amik random dolgokat adnak, és nem visszaadhatók. (Azértmertcsak. :))
-
Noukoum
veterán
“Az Epic úgy akar jelen lenni iOS-en, hogy nem hajlandó az Apple szabályai szerint játszani, vagyis feltételezem a store-on kívüli forrásból akar felkerülni az iPhone-okra. Márpedig ez jelenleg a rendszer zártsága miatt nem megoldható (csak JB-el), szóval de, a bíróságnak kényszerítenie kellene az Apple-t, hogy változtasson a helyzeten, ahhoz, hogy az Epic megkapja amit akar. Ugyanis ezért perelnek elvileg.”
Igen ezt tudjuk. Nem értem miért kell ennyiszer leírni. Senki nem kényszeríti az apple-t hogy beadja a derekát, nem értem hol a probléma?“Amúgy miből feltételezed, hogy mindenki lázadni akar, csak nem mernek? Ha elégedetlenek, miért nem fognak össze, és perelnek együtt? Ja mert mindenkit megvett az Apple. Értem....”
Én mondtam hogy mindenki lázadni akar? Vagy a 0 és az összes között csak az üresség van? (Ne vedd mellre, matyarok zöme ilyen)
Perre menni az apple ellen egy ilyen komoly ügyben egyenlő az “öngyilkossággal”. Összefogás meg sosem lesz, nem kell ahhoz mindenkit megvenni az apple-nek. (Vagy a googlenek). -
törölt tag
Ha szerintetek a Fornite játéknak a fiatalokra gyakorolt hatása káros, akkor miért nincs nagyobb szigoritás? Fornite és a Titanfall, meg a legtöbb ilyen felkapott lövöldés játék semmi hatást nem fejtett ki rám.
Nem érdekelnek, de még a vonatkozó cikket és ezt a topikot is csak átfútottam.Egy ilyen játékra nem sok ez a temérdek hozzászólás?
-
Giovan!
addikt
Az Epic úgy akar jelen lenni iOS-en, hogy nem hajlandó az Apple szabályai szerint játszani, vagyis feltételezem a store-on kívüli forrásból akar felkerülni az iPhone-okra. Márpedig ez jelenleg a rendszer zártsága miatt nem megoldható (csak JB-el), szóval de, a bíróságnak kényszerítenie kellene az Apple-t, hogy változtasson a helyzeten, ahhoz, hogy az Epic megkapja amit akar. Ugyanis ezért perelnek elvileg.
Amúgy miből feltételezed, hogy mindenki lázadni akar, csak nem mernek? Ha elégedetlenek, miért nem fognak össze, és perelnek együtt? Ja mert mindenkit megvett az Apple. Értem.... -
bunfi
őstag
De, pontosan arra reagáltam. Azt írtad, hogy presztizsveszteséged okozna az Applenek, ha olyan külső forrásból származó alkalmazásokat lehetne telepíteni, amelyek felhasználói élménye nem ellenőrzött/garantált, ebből fakadóan később anyagi veszteség is realizálódna.
Én pedig példának hoztam fel egy jóváhagyott, a szerződésben foglaltaknak megfelelő alkalmazást, amely szintén presztizsveszteséget okozott az Applenek. De függetlenül attól, hogy ez egy debil alkalmazás, nem szegett meg szabályt, az Apple mégis az erelyével visszaélve, a saját szerződését megszegve levette az appot, amelyet később csak 10 dolláros árral engedett vissza.
Ennek tudatában nem logikus a kérdés, hogyha a saját szabályait sem tartja be, akkor ebben az esetben miért jogos az Epic döntését/tettét pejoratív jelzőkkel illetni?
-
jorgoszka
tag
Ha nem tetszik az Epicnek, lehet saját telefont gyártani, arra saját áruházat telepíteni, ez ennyire egyszerű. Még egy ilyen kártékony moslékot, mint a Fortnite...
-
Noukoum
veterán
Erőszak? Értem én hogy fan vagy, de amint látod senkit nem érdekel hogy a az epic “lebontaná” a rendszer zártságát. (Lol) Az applet meg senki nem fogja megsajnálni, csak a fanok (de őket nem kell téríteni.)
Az epic szerződést szegett, a google és az apple élt a jogaival nincs ebben semmi különös. Még a google hagyján, ott áruházon kívül letölti a user. Na de az alma. Biztosan érdeke az applenek ha évente néhány millióval csak azért kevesebb iphone/ipad fogy mert nincs rajta fortnite.. Persze az apple erős, nem számít, aha. Aztán holnap még egy játékkiadó “lázad” majd még egy, még egy.. A forradalmi hullám is így kezdődött.
Csak hogy ez a kapitalizmus. Ha nem sikerül megegyezni nyíltan vagy titokban akkor a következő lesz (szvsz): nincs megállapodás, minden marad a régiben. A többi kiadó mielőtt lázadna leállítják (megvesztegetés, fenyegetés, ha kell fejek hullanak de utóbbi nem hiszem hogy előfordulna) Az epic terjedése mobilfronton belassul, az apple veszít profitot de presztízst nem, utóbbi náluk sokkal fontosabb. És továbbra is lehet fizetni a 30%-ot, akinek ez nem tetszik az vagy kussol vagy elmegy. -
Norb79
őstag
válasz
Ezekiell #202 üzenetére
Köszönöm, de nagyon nem beszélek semmilyen nyelvet, azt a részt le tudnád fordítani, amikor arról írnak, hogy ha elköltötted a vbuckodat itemekre, akkor a refund akármivel vissza tudod váltani vbuckra, de ugyanakkor a vbuckra költött pénzed sose tudod visszaváltani igazi pénzre?
Mert az a rész lehet releváns ebből a szempontból, hogy akkor visszaadják e dollárod avagy sem.
/szerk: na közben ki is szerkesztetted, mert te is elolvastad, amit linkeltél. -
Giovan!
addikt
Az a baj hogy nem arra reagáltál amit én írtam. Senki sem mondta hogy az Apple a userek érdekében csinálná ezt. Én azt mondtam, hogy ha megbolygatják a dolgok jelenlegi állapotát, az az Applenek pénzbeli kiesést fog jelenteni, mert romlani fog a megítélése egy csomó usernél, és előfordulhat, hogy ők ezentúl nem fognak iPhone-t venni. Ezt pedig a bíróság is számításba fogja venni.
-
Ezekiell
veterán
Parancsolj. Nekik hiszel?
Egy valamiben igazad van, hogy vbuckot nem refundolnak. A többit igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat szándékosan előkészített akcióval kényszerítette ki az Apple és a Google lépését.
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest