- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Egérpad topik
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
válasz yericho800 #27 üzenetére
Ahogyan elnezem 1-1 ilyen random youtube video van arrol, ahol valami nem DX12-es cim is veletlen belekerult a tesztelt jatekok koze, es ott bizony sehol sem szerepel jobban. DX12 alatt viszont van boost azokkal is.
Szoval keves informacio van errol, mert valahogy errol elment a fokusz, pedig vannak cimek, amik DX12 patch-et nem kaptak, de biztosan megfognak akar egy erosebb RTX-et is (pl. AC Odyssey, ha jol tudom nem kapott DX12-t).|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
PUBG-ben DX11-ben egyértelmű a visszalépés. Olyan szinten beesett az FPS, amire korábban még gyengébb kártya esetében sem volt példa, miközben melegebb és emiatt hangosabb is a kártya. Most majd tesztelgetem a DX12-es módját, mert "kiderült" az is van benne.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Raga.cs
tag
Én minden játéknál beállítom a rivatunerrel mennyi lehet a MAX fps. Példa:
Assassin's Creed Odyssey 82fps en van FHD játszom +140% os renderrel.
Így max80%on van a VGA, 260W-ot ír a rivatuner fogyasztásnak. RTX3080.
(ez pont nem dx12es)A 82FPS-t mindig tudja tartani (99.99%ban), tehát folyamatos és akadásmentes a játék.
Ha nem szabályozom, akkor 8(2)X- és 140 között ugrál és 300W felett fogyaszt ráadásul, képszakadás is lehet (Gsync-Freesync függvényében).
Az 522.25ös jellemzően a DX12 game-ken dob sokat, a régebbieknél pedig bármi is lehet.
-
xrvman
őstag
Kis infó, hátha másnak is.
Az új 522.25 nvidia game ready driver (experience nélküli telepítés) szanaszét hajtja az Asus TUF 3060 Ti kártyát.
Azt vettem észre pl Halo Infinity alatt állandó jelleggel 100%-on ment, talán még menü alatt is.
Ugyanazokkal a beállításokkal, max 60 FPS-sel, amit az előző driverrel is állandó jelleggel fixen tartotta.
Visszaraktam a régebbit, 516.94, ezzel 7 - 20 menü és 60% ment játék alatt.
Snowrunner szintén max 60 FPS és ott átlag 40%-ról felment 70%-ra. -
Felraktam én is.
Nálam sárga felkiáltójeles volt a tesla m40 de másik kártyám az m2000 meg jó volt. Megoldásnak m6000-ként telepíthető volt az m40-es is (fizikailag ugyan az a pcb, gpu és ram). Szimplán kimaradt az inf fileból az m40-es...
Jó lenne ha odafigyelnének kicsit ne kelljen már bohóckodni ilyen baromságok miatt. Ha támogatnak egy szériát akkor támogassák rendesen vagy írják oda mit válltoztatnak. Titan-ra meg odaírja hogy támogatott aztán meg nem...
A válasz nem az hogy rakjam fel a quadro drivert, eddig is volt külön gaming asztali mint ez amibe a quadro is benne volt és komolyabb munkára meg quadro driver. Ha már közel 1gb egy driver igazán beleférhetne pár sor az inf-be rendesen.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Non-dx12-ben ki mit tapasztal? PUBG-ben (ahol persze simán lehet az új update a ludas) sokkal rosszabb lett a helyezet, mint eddig. Ami eddig szinte stabil 125+ volt most be-beesik 110 alá sokszor.
-
addikt
Elvileg már rajta vannak.
Vagy legalábbis tudnak róla.
[Cyberpunk 2077] In game map may display corruption [3829994]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
ribizly
veterán
Ez az uj driver most azert erdekes, mert az osszes RTX 4090 review gyakorlatilag hibas, hiszen mindegyik eseteben az RTX 4090 mar ezzel, mig az osszes tobbi kartya valamilyen regebbi driver-el lett tesztelve. Szoval DX12-es cimeknel nyugodtan oda lehet gondolni mindegyik RTX3xxx-es eredmenyhez meg azt a 10-20%-ot.
-
Cyberboy42
senior tag
azzta, most nem aludtak a szoftver részlegen az nv-nél. szép munka.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Amartus
senior tag
Nekem a CP2077-ben a térkép nézetet szivárvány színű festménnyé változtatta. Visszaraktam az előzőt, most jó.
Istenem, tele van csillagokkal...
-
félisten
Igen , okos gondolkodás. ezt már anno hangoztattam hogy felül kell skálázni és megoldódik a CPU limit. marad vagy akár nő a sebesség+ szebb lesz a kép.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
köszi szépen, szép munka.
CPU limites helyzetet ezek szerint driverből lehet kezelni adott játékoknál.
Mondjuk félelmetes, ezek szerint akár 25 % is bent maradhat FHD-n egy Ampere kártyában.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Hellwhatever #4 üzenetére
Nyugodtan lehet próbálni a régebbiekkel is. A parancsgenerálás módosult, az meg minden kártyán javít. Persze nem ugyanannyit.
#1 omfgk : Az 520-as batch tartalmazza ezt, tehát a 4090-re már eleve így jött.
#5 Egon : A copy-paste átka. Remélem most már tudsz aludni este.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Egon
nagyúr
Már megint baj van a matekkal a cikkírónál. A 3 azaz három darab hiba javítása nála "számos" hiba javítását jelenti, ellenben a 6-7 darab hiba a "néhány" kategória.
Nyilván tök véletlen, hogy míg az előbbi nV kártyák esetében, utóbbi az AMD vga-k vonatkozásában kerül említésre..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Hellwhatever
aktív tag
Egy viszonylag lényeges rész kimaradt a hírből:
This Game Ready Driver also includes
significant DirectX 12 performance optimizations which can dramatically improve performance
for GeForce 30 Series GPUs.9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
Sima Gtx Titan-ra nem jó (annál is a maxwell alapú a minimum) Tehát minimum GTX Titan X(M) amivel megy.
Mondhatjuk úgy is hogy full dx12 feature leveles kártyákkal megy bár valami keverc van a gen1 maxwellel ilyen téren. (Az asszem 11.0?)[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
Erre kíváncsi leszek, lefuttatom a FH5, ACV (24%), és TR Benchet majd holnap előtte, utána. ;) Nem hiszek a mesékben.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ha jól látom a tesztelők kaptak a 4090-eshez már hasonló drivert.
521.90-et ír a HUB és a TPU is. Ami nem volt publikus driver.
TPU-nál az látszik ,hogy a többi Nvidia kártya meg 516.94-el futott.Akkor gondolom ez a plusz már a 4090-es eredményeiben benne van.
Nyilván nem hagyna benne a kártyákban százalékokat az Nvidia.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest