- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Így van. Meglévő konfiggal ez a választás adott.
....bár..egy kis matek (csakis elméleti síkon
)..
..ha most is van 16 gb ddr3-ad, azt ha fele ennyiért eladod, mint a ddr4-es kit, akkor egy új ddr4-es 16-os kit mondjuk 25-ben van. Ha az i5 8400 netán 60k körül megáll, akkor már dilemma van, mert a 4790k a duplája (új árakat nézünk ugye) tehát ott van 60k plusszod, amiből lejön 25 a plusz ddr4-es KIT ramra. Azaz van 35k plusszod még mindig mondjuk lapra. Ha eladod a 1150-es lapod és hozzárakod a 35k-t, akkor tudsz venni egy jó Z370-es lapot.
És a mostani procidról még nem is beszéltünk, az is pénzé válna.(4590) Persze mindez csak fikció, mert lehet, hogy az i5-8400 nem áll meg majd 60k-ban..(Bár a procidat sem számoltuk még bele).Viszont kb fél év múlva lesz sokkal olcsóbb S1151 V2-es deszka, a ramok olcsóbbak lesznek szerintem kora tavaszra és akkor majd meglátjuk az i5 8400 (vagy 8600K árát.
.) Én lehet, hogy kiszámolnám a konkrét árakkal majd..
. Mielőtt 4790K-t vennék..
-
Geller72
veterán
"Növelhetnék de nem fogják."
-Persze-persze. Azért vannak 32/64-es Opteronok. Pár éve meg négy magosak voltak. Egyre jobban előtérbe kerül a multithreading. Az i3 natív 4 magos lett, az i5 natív hat. Gondoltad volna ezt pár éve, amikor a csúcs asztali procik 4 magosak voltak HT nélkül? Nem hinném. Egy Ryzen 1700 8 mag, 16 szál. Kb ez ugyanolyan hihetetlennek tűnő dolog volt még akár tavaly előtt is. Igen, pont két éve. Most meg mégis itt van. -
Geller72
veterán
válasz
- = Zk = - #19 üzenetére
Annyiba kerül a 4790K, mint amennyiért az i7 8700-at vettem...
-
Geller72
veterán
Én ma vettem i7 8700-at. Van, lehet venni, de tényleg drága. 5 darab volt, amikor én shoppingoltam. Én eleve ilyet akartam a második gépbe, és nem akarok várni, egyrészt mert karira ha lesz is, az még drágább lenne, másrészt kari után pont a kari miatt nem rendelnek majd be, mert újévben leltározási szokások vannak mindenhol, egy két darabot nem hoz még rendelésre sem, saját magától meg 5-20 darabos készletet nem rendel be, mert lehet áresés is. talán pont ez generál emelkedést.
. Nekem a 65W TDP miatt tetszik ez a proci, no meg a teljesítményéről. Ebben van IGP ami nekem elég is. Ha lesz időm, "összeeresztem" az 1700-as Ryzennel. Jelen állás szerint csak a 69xx van pariban vele (mármint a 8700K-val, kicsit alatta van a "sima")
.
-
Geller72
veterán
..betárazni egy olyan prociból, amit két év múlva egy i3 is meg fog enni reggelire? Ráadásul rohadt drága, cserébe elavult lesz..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest