Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz -=RelakS=- #36 üzenetére
Tudom, ismerem. Előző munkahelyemen volt is hozzájuk szemüvegünk.
De aztán ez ott el is halt...# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
törölt tag
Érdekes a JVC e-shift elgondolása... két 4K képet vetít egymásra, fél pixeles eltolással... a 8K-hoz ennek a duplája kellene, így érthetőbb, hogy miért kell kettesével venni.
-
Ágógreen
senior tag
coop gamingről nem is beszélve... ott lenne igazán értelme a "3D"-nek ...
splitscreen-t már rég felejteni kéne... pont az a legnagyobb hátránya páros játéknak a nappaliban...
lg dual play brutál jól működött 2013-14 táján, aztán jött az elmebaj a hajlított kijelzőkkel, meg a többi marketing gimmick, ami így nem is generált minőségi multi game-eket már... -
_Smooth
senior tag
válasz -=RelakS=- #34 üzenetére
Igen igen, így már világos. Ahogy az is, hogy ez sosem lesz piacképes.
Mert amíg egy aktív 3D modellnél eldöntheti a tulaj, hogy megvesz hozzá 4db szemüveget (fogalmam sincs, most mennyibe kerülnek) 40-80eFt(?)-ért, addig ebben az esetben mindenképp ki kell fizesse ezt a megoldást (akár tervezi használni, akár nem). És feltétlezem, nem lenne olcsó... főleg nagyobb képátló esetén.
De amúgy igen, értem már, mire gondoltálÉn a 3D-nél sokkal nagyobb potenciált látnék a PIP-ben... ha már valahogy el kell adni a technológiát meg a szemüveget.
Feldobják a szemüvegeket (egyiknek bal és jobb lencséje is A, másiknak mindkét lencséje B - így mindkét szem ugyanazt látja, de a két szemüveg különböző képet), így aztán anya nézheti celebvagyokmencskit, apa meg focimeccset... vagy nem tudom, mi megy manapság a TVben.
Fura, hogy erre nem fektetnek nagyobb hangsúlyt. Főleg, h rendes 3D tartalom sincs.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
-=RelakS=-
veterán
Valóban nem érted, bár az is igaz, hogy a szemüveget csak mint "passzív fólia"-t említettem
Passzív szemüveg marad, a tévének viszont lehetne több üzemmódja:
1: 48 képet jelentet meg másodpercenként, 24-et a bal, 24-et a jobb szemnek (moziról beszélek természetesen, az most nem számít, hogy a bal-jobb képeket nemtudomén 144-szer cseréli másodpercenként - mindkét szemnek 3-szor villan fel ugyanaz a kép). Minden egyes képváltás alatt a panelre rögzített polarizációs réteg változtatná a polaritását attól függően, hogy épp a bal, vagy a jobb szemnek való kép jelenik meg. Ennek olyan lenne a hatása, mint az aktív szemüvegnek: villog, de a felbontás teljes, viszont a szemüveg lehetne passzív, mivel a polarizációs réteget igazítod a megfelelő szemhez, nem a szemüveggel takartatod ki a megfelelő szemet.
2: marad az összekevert bal-jobb kép, mint a "mostani" passzív tévéknél, de akár beállíthatnád, hogy ha a vízszintes csíkozás nem tetszik, akkor lehetne függőleges, vagy sakktábla mintás.És itt jön be a kérdés, hogy ilyen, gyakorlatilag 4. alpixelt, ami az RGB pixelek előtt helyezkedne el, lehetne-e csinálni, ami a passzív szemüvegen át nézve hol az egyik, hol a másik oldal számára átlátszatlan, attól függően, milyen jelet kap. Ezzel meg lehetne oldani, hogy:
1: ne legyen nehéz a szemüveg, de legalább ne kelljen bele elem, mint az aktív 3D-nél
2: legyen teljes felbontás, mint az aktív 3D-nél, cserébe villog
3: ha nem szereted a villogást, lehet teljesen passzív az a 3D, alacsonyabb felbontásért cserébeRemélem, így már világos(abb)
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
_Smooth
senior tag
válasz -=RelakS=- #20 üzenetére
vagy én nem értem, hogy mit szeretnél (vagy a szarkazmusod), vagy Te nem gondoltad ezt alaposan végig.
Az lenne a cél, hogy szemüveg nélkül nézhess 3D-t TV-n? Mert amit írsz, annak így semmi értelme. De legalább a polárszűrő is felesleges elé. Hiába villogtatja, váltogatja, polarizál, ha a két szemed ugyanazt a képet fogja látni egyszerre. A 3D-nek pont az a lényege (és egyelőre ezért kell hozzá szemüveg), hogy a két szemed 2 eltérő képet kapjon.
Amúgy csináltak már szemüveg nélküli 3D TV-t. IFÁn láttam évekkel ezelőtt. De annyira kényelmetlen megoldás volt, hogy talán ezért nem tudott elterjedni (csak bizonyos távolságból, bizonyos szögben nézve adta ki a képet. Kicsit elmozdultál, már dőlt össze).# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Auratech
őstag
A kétméter átmérőjű képet adó 4K HDR, magas fényerejű tévék korában egyre inkább kérdőjeles számomra a projektor, legyen akárhány K felbontású.
Az itt hozott proji biztos nagyon oké de a be-kikapcsolás ideje, a ventilátor zaja elriasztó, ha kétmillát kell érte kiadni. Nem mintha ki tudnék. Ez a proji kizárólag külön moziszobákba való, ahol nem futkos át a házinép. Nem egy tömegtermék. Mire megjön hozzá a tartalom, a háromméteres 8K oled egy milla alatt lesz.Auratech Field Recording
-
-
AVhelper
senior tag
Az!
A cikk csekély tartalma persze így is pontatlan.
"Multiple Pixel Control", azaz pixeleltolás technológiával kombinálva hozzák létre a 8K felbontású kép illúzióját.
A JVC pixeleltolásos technológiájának elnevezése "e-shift" (2011. óta), a "Multiple Pixel Control" csak egy felskálázó eljárás, ami az alacsonyabb felbontású videoforrásból magasabb felbontású képtartalmat kreál.
-
jeni
félisten
Miért nem négyesével?
-
Vesa
veterán
Klasszikus ClickBait cím...Lapozzunk.
A tudomány a valóság költészete!
-
Dißnäëß
nagyúr
Gondolkoztam, hogy mi hiányzik az életemből és rájöttem, hogy
egy falat kenyérez.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
opr
nagyúr
-
wad
tag
-
Ágógreen
senior tag
Sony VPL-HW45ES-nél még mindig nincs jobb ár/értékű ultracsendes projektor a piacon (immáron 2.5éve!)...
Még 4K-nak sem jött el az ideje... 8K ? xD Baromság...vetített óriás 4K pedig remek lesz később... Tv-kben viszont továbbra is hasztalan feature-nek tartom... oda bőven elég a fullHD.
-
-=RelakS=-
veterán
Engem inkább az érdekelne, hogy nem-e lehetne olyan réteget csinálni tévékhez, aminek lehetne a polarizációját változtatni, így hol az egyik, hol a másik passzív fólián át lehetne látni a képernyőt. Esetleg mindezt pixel felbontással megcsinálni, így akit zavar a vibrálás, maradhatna a vonalas mintánál.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Pro Koryak
addikt
Vegyetek Sim2-őt. Az még fullhd-ban is odab.sz ennek...
-
maláj
addikt
veszek minden szobába mert pénz nem számít
-
Nem kell,mert mi lesz ha lábamra ejtem...
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
CyDoN
senior tag
-
opr
nagyúr
"Multiple Pixel Control", azaz pixeleltolás technológiával kombinálva hozzák létre a 8K felbontású kép illúzióját."
Ez ugyanaz a forradalmi technologia, ami miatt a kinai 320*240-es gagyikra rairjak, hogy FullHD?
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nap
addikt
Nagy, nehéz és drága, viszont nem tudja azt, amít ígér.
Legalább a 144fps-t tudja, hogy legyen valami értelme?browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
atike
nagyúr
"hozzák létre a 8K felbontású kép illúzióját"
Hátizé. Ez nem sok, de kevés.
-
CyDoN
senior tag
Vennék is kettőt ha fehér lenne.
(_._)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
- SAMSUNG (QE75QN85D) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- PHILIPS 50PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest