Új hozzászólás Aktív témák
-
mayday00
őstag
válasz
havenday #2591 üzenetére
Azért érdekes, hogy csúcsot döntöttél kevesebb kalória mellett..Én meg olyan gyakorlatokat csinálok 41 évesen amit 20 évesen sem tudtam megcsinálni.
Jól érzi magát a szervezet, hálás..Ráadásul minden ízületi bajom elmúlt. Derekamat mintha kicserélték volna, vállaim, mindenem..Tökéletesek. Nem tudom mitől van, de mindenesetre örülök neki.
Vagy a zsír belül,,olajoz" vagy nem tudom..
Elvégre ha az autóba se teszünk olajat, jó minőségű olajat, besül az egész rendszer...
-
psyche
csendes tag
Egyébként a ciklikus ketogén diéta biztonságos lehet.
Hétvégén mérsékelt ch + sok fehérje, zéró zsír, hétköznap pedig ketogén étrend.
-
psyche
csendes tag
És erről mit gondoltok?
https://wellnesscafe.hu/dieta/2018-09/a-ketogen-dieta-novelheti-a-cukorbetegseg-kockazatat/
És erről?
http://www.balazsvegansport.hu/a-ketozis-es-a-ketogen-dieta-7-felrevezeto-allitas-cafolata/
-
mayday00
őstag
válasz
havenday #2591 üzenetére
Ha nincs zsír, nincs tesztó, nincs libidó..Már ezt is tudom.
Akkor ezeket nem csak én tapasztaltam
Szedek kreát is. Napi 5 gramm. Nincs feltöltés semmi, napi 5 gramm, 20-30 napig majd pihi...Pihi, újrakezd. Vizesedés semmi, gondolom mert nincs mellette CH. Sokkal hatásosabb, mint CH-mellett.
-
havenday
tag
a tesztoszteron az egy szteránvázas vegyület, a szervezet mikor termeli, koleszterinbe "tölti" be. Ergo, nincs koleszterin, nincs teszto, nincs libidó.....
Egyszer régen, mikor még "hagyományos" gyúrós diétát követtem, ugye az minimális zsírt tartalmaz, szóval azt vettem észre, hogy gyengül a libidóm (már csak napi kétszer ment
)
elkezdtem szalonnát enni, 2 nap és helyreállt.én megdöntöttem a felhúzás és guggolás rekordomat, ketoban, ráadásul még számolt, csökkentett kalóriával
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Keto alatt ez a eléggé megemelkedett libidó, tesztó szintemelkedés mitől van? Néha nem bírok magammal..
Állandóan bizsereg lent..41 vagyok, de ilyet életemben nem éreztem..
Nem szedek semmi cuccot amúgy..Olvastam ha sok a CH csökken a tesztó, ha sok a zsír, pont a ellenkezője történik..Ez igaz? Meg tapasztalok brutális szintű erőnövekedést..Életemben nem tudtam húzódzkodni, Tolódzkodni, most már többletsúly kell...
Soha életemben nem voltam ilyen erős még. Ha ez annyira kurva káros lenne, akkor gyengülnék mint a szar, nem kívánnák semmit így...
-
havenday
tag
disznó, marha nem, csirke, pulyka igen
tápkiegből, rizs és borsó alapú fehérje -
psyche
csendes tag
válasz
Woodslave #2583 üzenetére
Nade akkor miért van az, hogy sokan meghalnak infarktusban azok akiknek magas a koleszterinszintje? Hiszen ez egy tipikus jelenség.
Ráadásul olvasok sok külföldi ketogénes fórumot is, nem sokan írnak rossz laborederményekkel kapcsolatban. Tehát a ketózás nem feltétlenül jelent eltérő laboreredményeket.
A te értéked mennyi volt?
Továbbá:
Agyvérzés - szívroham - koleszterin. Ezt a három szót gyakran látjuk együtt. Akkor ez is csak marketing lenne?
-
Woodslave
félisten
ha hinnél az orvosoknak, akkor valszeg eszedbe se jutna ketózni, mert általánosan nem ajánlott egészséges embereknek (mármint orvost nem nagyon találsz aki ajánlaná).
Egyébként minden támadó szándék nélkül érdekelt, ha már egy extrém orvosilag nem ajánlott diétát követsz akkor miért foglalkozol olyan értékekkel amik nem erre vannak szabva.
magamból kiindulva általános "testépítő" magasabb fehérje diétát követtem, tojás stb. Legutóbb xar volt a koleszterinem, xar a fehérje-vese értékek (nem annyira mondjuk inkább eltérő) de változtattam is. Ezért érdekel hogy te hogyan gondolkozol..
-
mayday00
őstag
Ezeket az értékeket szerinted kik határozzák meg?😉 Kinek érdeke hogy fogyjon a rengeteg gyógyszer.? Talán a fegyver után a legnagyobb üzlet a világon 😊 Kicsit gondolkozz el, hogy ezeket az állítólagos értékeket kik határozzák meg. Szerintem nincs semmilyen érték. Pusztán arra megy ki az egész, hogy etessék a világgal a sok gyógyszert.Fogyjon mert jó üzlet van benne. Hatalmas profit. Miközben a gyógyszer öli meg valójában az embert. Teszi beteggé. Hogy a következő tünetre is szedjen valamit...
-
havenday
tag
-
psyche
csendes tag
Na én pedig 1 év sikeres és eredményes ketozás/edzés után elmentem ismét egy vérképre.
Kértem vizsgálatot hdl-re, ldl-re, trigliceridre és lipoprotein szintre is. Ha az ldl vagy a vldl nagyon magas lesz, feladom és elbúcsúzom a ketogéntől mert hülye vagyok hozzá/nem értek hozzá/nem nekem való.
Nem akarok bármilyen érelzáródást kapni.
És akkor valószínűleg átállok a zöldség + csirkemellre örök életemre
Jelenleg várom az eredményt és egy kissé tartok tőle.
-
Oceanus
tag
válasz
havenday #2573 üzenetére
Nagyon sokat olvastam itt, ahogy a fórum témaindító írását is átnéztem de még mindig nem állt össze az alapvető dolgok egy része. Illetve vannak akik innen esznek relatíve szemét kajákat (keto elvek mentén pl párizsi) illetve vannak akik nem. Nem tudom ez mennyire szigorú ennél az életformánál? Hányszor kell enni naponta? Láttam már 5-öt is meg 2-t is leírva. Milyen kiegészítők kellenek mellé? Egy vitmaincsomag elég vagy kell valami spec? És sorolhatnám még, ezért bíztam benne, hogy van valami oldal, ahol van mintaétrend pl, egy mintaszámolás stb.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Oceanus #2572 üzenetére
Hát én alapvetően a témaindító írásommal tudok hozzájárulni a dologhoz
([link])
"Illetve adhattok tippeket is a kaja beszerzési forrásra, hol éri meg, mi a jó cucc stb. "
Legjobban akkor jársz ha semmi "bolti" feldolgozott élelmiszert nem veszel. Szóval hentes és zöldséges -
havenday
tag
amit így leírtál, több, önmagukban is órákat lehet beszélni róla témaköröket foglal magában, ha ebben a topikban visszaolvasol, netán átolvasod elejéről, már az az információ bőven elegendő kezdésnek.
-
Oceanus
tag
válasz
Oceanus #2559 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Mivel akkora volt a tolongás a mentorálásra, hogy nem győztem választani, így akkor legalább abban segítsetek a fórum felületén, hogy hol van egy olyan leírás, amivel el tudok indulni mind a számolásban mind a kajatervezésben pl. Illetve adhattok tippeket is a kaja beszerzési forrásra, hol éri meg, mi a jó cucc stb.
Köszönöm!
Üdv
-
havenday
tag
Na, én hozom ezeket, te hozd a leveleket
-
havenday
tag
A kokain is természetes anyag
-
mayday00
őstag
válasz
Hieronymus #2567 üzenetére
Inkább kávét igyon ez ember, mint energiaitalt..
Csak egy természetes dologról van szó.
-
Hieronymus
veterán
válasz
mayday00 #2566 üzenetére
A kávé egy külön történet.
A legegészségesebb kávé az Espresso. Rövid ideig, nagy nyomással mossák ki a finomra darált kávét.
Magas koffein és alacsony savtartalma van. Ezt szokás apró kortyonként élvezni. Minden kortykávéhoz egy korty víz jár, hogy mindig teljes ízében lehessen élvezni a kávét.
Hagyományosan egy kicsi mandula kemény süteményt adnak hozzá jobb helyen. Cukor és tej nélkül fogyasztják. Ez a legegészségesebb kávé.Wiener Melange. egyfajta Kapucsínó. A presszókávé cukorral vagy mézzel van enyhén édesítve. Tejhabbal megkeverve. A tetejét kakaóporral lehet díszítést rakni. Az eredeti kapucsínóhoz tejszínt is adhatnak. Leginkább délelőtt fogyasztják tejszínnel.
Az áztatott kávék.
Német, amerikai, arab és török.
Sokkal több anyag oldódik ki az őrölt kávéból. Általában tejjel, tejszínnel és vagy cukorral fogyasztják. Az arab kávé különleges ízhatását az őrölt fekete kardamom mag adja. Ha van lehetőséged próbál ki. Nagyon finom.
Tej és cukor nélkül is fogyasztható. A kardamom közömbösíti a kávé savasságát.A kávé megítélése időnként változik. Leginkább attól függően, hogy kik finanszírozzák a kutatást.
-
havenday
tag
A kávé hasznos, pörgeti az anyagcserét
-
Cathfaern
nagyúr
Egész jó összefoglaló grafikon
Ami kritikám van vele kapcsolatban, hogy sajnos az omega-6 és omega-3 mennyiségek nem olvasható le róla, mivel a C18:3, C20:4, C22:5 mindegyike lehet omega-3 és omega-6 is (viszont a C18:2 egyértelműen omage-6, szóval legalább azt nagyjából látni rajta, hogy miben van túl sok omega-6). Illetve a színezés némileg félrevezető, mivel az ember tipikusan a pirosat a "rossz"-al, míg a zöldet a "jó"-val azonosítja, viszont itt a színezésnek nincs ilyen pluszjelentése.
(#2561) Hieronymus:
De egyébként nem is értem, hogy miért csodálkoznak az emberek, hogy a magas szénhidrátos étrend zsírmájat okoz, ahogy írod is, állattenyésztésben ez elég egyértelmű régóta
Mint ahogy a disznót se zsírral meg olajjal tömik ha fel akarják hízlalni, hanem szénhidráttal...
Egyébként az is elgondolkodtató, hogy állatorvosnál szinte mindig az első kérdés, hogy mit eszik az adott állat, embernél meg ez sokszor fel se merül, vagy csak sokadlagos kérdésként... -
Hieronymus
veterán
válasz
Oceanus #2559 üzenetére
"....úgy változott meg, hogy már nem tudok 2-3 óránként enni...."
Örülj neki. Mi értelme van egészséges emberként, a cukorbetegek életét élni?!
A vércukorszínt folyamatosan magasan tartása eddig csak a libamáj termelőknek vált be. De nekik is a liba elhalálozása előtt, kell kimenteni a májat.
-
Oceanus
tag
Üdvözlet a fórumtársaknak!
Segítséget szeretnék kérni!
Nagyon régóta szemezek a ketogén életmóddal, de mindig megakadok már az első lépésnél, jelesül, hogy hogyan kezdjek neki. Eddig életemben a klasszik "gyúrós" (csirke rizs zöccség) diétát toltam párszor, de sajnos egyre kevésbé tudom tartani hosszabb ideig is, ráaádsul az éeletem úgy változott meg, hogy már nem tudok 2-3 óránként enni, van hogy még egy shake se fér bele a munkám természete miatt.
A ketogén sok szempontból szimpatikus számomra és igazából egy virtuális mentort keresnék magamnak, aki segítene az első lépések megtételében, ha gond van és megakadok, adna jó ötleteket kajára, beszerzési forrásokat adott esetben stb. Természetesen nem lógnék rajta folyton, az indulás után valószínüleg már ritkábban kérdeznék, de valahogy annyira nem áll nekem ez az egész keto össze valami miatt.
Várom a lelkes jelentkezőket, a leendő nagy érdeklődésre való tekintettel privátba
Előre is köszönöm!
Üdv
-
Hieronymus
veterán
válasz
Arpee78 #2555 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, van némi fordítási hiba az irományban.
"...Ennek oka az, hogy a zsírok lerakódnak az érfalakban és a közeli sejtekben, akadályozzák, hogy az időközben a vérbe kerülő glükóz eljusson célhelyére – így megemelkedik a vércukorszint....
Ha ez így lenne, akkor az inzulin nem segítene. A vércukor vízben/vérben oldott cukor. Ha valahova nem jut el, az érintett sejtek elpusztulnak. Két kritikus helyet ismerünk. A szív esetében infarktus, a szívizmok egy része elhal. Az agy esetében hasonló sejthalál következik be a stroke esetében.
Az írás egyértelműen vegán érdekeltség illetve könyvajánló.
Cookbook for Reversing Diabetes címmel írt egy szakácskönyvet az orvos.Azt gondolom, hogy a cukorbetegség valóban visszafordítható, az időskori 2. típusú betegség esetében. De nem minden fázisában a betegségnek. Komolyabb életmód váltással és nem az étkezés változtatásával önmagában.
-
mojmir
csendes tag
válasz
Hieronymus #2553 üzenetére
igen, de az a szénhidrát leginkább rost. én 20g-ot szoktam. de figyelni kell arra, hogy sok vizet igyál előtte-utána
-
Arpee78
senior tag
A cukorbetegség oka a túl sok zsír
Tehát a low-carb, keto, zc étrenden kaptok szívbajt, cukorbajt, rákbajt, mindenbajt.
-
mayday00
őstag
válasz
Hieronymus #2553 üzenetére
Igen én is hasonlóra gondoltam. 10-15 gramm naponta.
-
mayday00
őstag
Sziasztok. chia magból naponta mennyi engedélyezett? 15 gramm naponta elég belőle ahogy olvasom.
Hasonló mint a útifűmaghéj nem kell belőle több, megdagad ha megszívja magát vízzel.
-
Arpee78
senior tag
-
havenday
tag
Az egyik legrosszabb választás lenne. Az lenne a jó, ha minél gyorsabban felszívódna az a bevitt fehérje.... És ebben a legjobbak a tápkiegek, a legegyszerűbb választás pedig a tejsavó fehérje.
Ha nincs csak sima kaja, akkor meg valami nagyon könnyen emészthető forrás, mondjuk fehér húsú tengeri hal, párolva -
mayday00
őstag
Sziasztok. Egy 24órás böjt után van a edzés. Súlyzós. Edzés után mit lenne a legcélszerűbb enni, inni? Fehérje, zsír, turmix,? Mit vigyek be legelőször.
Fehérje pl lacaz formájában? Köszönöm.
-
Hieronymus
veterán
-
paleinho
senior tag
válasz
mayday00 #2543 üzenetére
tökmaglisztet a tökmagolaj sajtolás után nyert "pogácsa" ledarálásával csinálják? ha igen, akkor tökmag-tökmagolaj=tökmagliszt
Lehet én nem értek valamit
tökmagliszthez visszaadod az olajat, akkor finomra őrölt tökmagot kapsz,beltartalmi érték ua mint a tökmag, vagy nem tudom mit értek félre -
mayday00
őstag
-
mayday00
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2540 üzenetére
Héjnélküli tökmag. Magyar.😋
-
-
mayday00
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2538 üzenetére
Igen benne van, de jobb a nyers.
De lehet eszméletlen finom tökmagkrémet is csinálni. Ehhez nyers tökmag kell. Lehetőleg magyar. A bolti sokszor kínai, ez nem jó.
A tökmagot bele kell rakni egy nagyteljesítményű aprítóba. 700watt feletti a jó. A kisebb könnyen leéghet,
Meg nem lehet belőle krémet csinálni. Fontos a nagy fordulat, erős pengék.
Elkezded aprítani. Mindig kaparod le az oldaláról a tökmagot. Majd aprítod..Kapar, aprít..
A hő, a nagy fordulat miatt szépen elkezd kiválni belőle az olaj...Egyre jobban..idővel egy ,,kenhető"krém lesz belőle. Pici só bele. Íze olyan lesz mint a húsoknál a ,,tatárbifsztek"
Sőt ha teszel bele kis tökmagolajat, és lehűtöd...
bármilyen olajos magból lehet krémet csinálni, aminek nagy az olajtartalma
kesudióból nehogy kipróbáljátok...
-
-
havenday
tag
na ezt tuti megcsinálom.....azon gondolkodom
hogy lehetne ezt a masszát ízesíteni valamivel?
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Egy nagyon finom tápláló, fehérjében, tápanyagban, rostban gazdag finomságot szeretnék mondani nektek.
Két összetevő kell hozzá. Tökmagliszt, hidegen sajtolt tökmagolaj. Én mindkettőt kistermelőtől veszem.
A friss tökmagliszt nagyon finom, semmihez sem hasonlítható az íze.
Fontos, hogy jó minőségű legyen. Sajnos a boltokban, bioboltokban, sokszor silány minőségűt lehet kapni.
A hidegen sajtolás pelletjéből őrölt tökmag liszt élénk zöld színű, nem barna, mint a pirított tökmagos olajok melléktermékéből készült lisztek.
Nagyon kellemes zöld a színe, szinte kitűnik a többi közül. Ilyenkor jó a minősége. ,,oda vonzza a szemet"
A tökmagolaj is legyen ,,házi" ne ,,nagyüzemi". Le legyen hűtve, úgy jönnek ki igazán az ízek, aromák.
A boltit sokszor pirított magból csinálják, akár sózott magból. A hidegen sajtolt tökmagolajnak nincs pörkölt íze, színe áttetszőbb, zöldes és nem barnás.nagyon sűrű, fehér alapon, szép zöld színű. Kizárólag az a jó minőség amit nyers egész magból préselnek.
A tökmaglisztről tudni kell, hogy nagyon alacsony a zsírtartalma, szénhidráttartalma, de nagyon magas a fehérje tartalma. Mellesleg nagyon finom, illata is nagyon jó. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz.
Tökmaglisztet összekeveritek tökmagolajjal, annyi olajat öntötök bele, amíg eléritek a kívánt állagot.
Ízre olyan lesz hogy.... Semmihez sem hasonlítható.
Sőt ha a kész terméket lehűtitek még jobban kijönnek az ízek, aromák.
-
Szívdobogás/rosszullét kérdése:
Magnézium/kálium tablettát kell szedni, rengeteg izomgörcsöm volt főleg ketózisban nélküle, és a sziveben is éreztem a leírtakat, de megoldotta.
Viszont kapok egy gyógyszert (metotrexát) ami a folsav-anyagcserébe szól bele, amikor megkapom egy héten egyszer iszonyatos böfögésingerre és éhségre hasonlító hiányérzetet érzek, és hiába eszek húst nem múlik :S -
mayday00
őstag
Jó minőségű ,,házi vajat" Bp-en hol érdemes vásárolni?
Itthon sajnos nem tudok csinálni. Pedig az lenne a legjobb. Gondolom maceráns művelet. Meg jó minőségű tejszínt ki tudja, hogy hol lehet manapság kapni. Amúgy mondjuk fél kiló vajhoz, kb mennyi tejszín kell?
Esetleg melyik volt az a vaj, amelyik a legjobban ízlett nektek? Amire azt mondtátok, na ez 10 pontos?
Eléggé ,,vajas" vagyok, nem tudnám elképzelni a napomat úgy, hogy ne egyek meg 20-30 gramm vajat.
Elég sokfajta vajat kipróbáltam már, de olyat még nem, amitől úgymond ,,elájultam" volna. Mármint az íztől.
Olajok közül nekem amúgy a hidegen sajtolt tökmag ízlik a legjobban. Jól lehűtve, páratlan az íze. Szinte semmihez sem fogható. Szerencsére nagyon jó minőségű olajat tudok venni.
Kistermelőtől.
,,nagyüzemi" olajat nem veszek.
-
mayday00
őstag
válasz
Hieronymus #2527 üzenetére
Végülis ha elbaszok valamit, a végeredmény ehető, nem kell kidobni.
-
Hieronymus
veterán
válasz
mayday00 #2526 üzenetére
Az íze semleges. Egy kicsit lehet még vaj utoérzése benne.
Próbáld ki. Kevés vajból is el lehet készíteni. Arra kell vigyáznod, hogy ne melegítsd túl a vajat, fehérnek kell maradnia a végeredménynek.
Ha sárgás - barnás lesz a végeredmény, akkor le sem kell fölözni a habot. Elég ha eltűnik. Ez esetben felfedezted a bajor olívaolajat.Ennek a zsiradéknak már markáns vaj íze marad.
-
mayday00
őstag
válasz
Hieronymus #2525 üzenetére
Maradék zsírt meg gondolom visszahűtik. Ízre milyen? Még nem kóstoltam de kipróbálom🙂
-
szuszinho
őstag
Tisztított vajat kell készíteni. Fél óra kb.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Hieronymus #2519 üzenetére
Tejszínben kevesebb a laktóz, mint a sima tejben. Azt nem fogom tudni megmondani pontosan miért, de kevesebb
És vajban mindenképp csak nyomokban van laktóz. Kivéve ha a "hagyományos köpülés" alatt azt értjük, hogy nincs teljesen szétválasztva a tejszín, akkor nyilván maradhat benne. De akkor meg nem vajról beszélünk, hanem tejszínes vajról
-
Cathfaern
nagyúr
-
mayday00
őstag
válasz
Hieronymus #2519 üzenetére
Köszönöm az információkat 🙂 Akkor az édes teavaj kilőve, az ír vaj marad. Az nem édes. Márkázott vaj sem tűnt édesnek. Görög joghurt is maradhat gondolom. Finom, van íze.
-
Hieronymus
veterán
válasz
mayday00 #2518 üzenetére
Nem.
A tejszínben megmarad a laktóz.
A savanyú tejszín/tejfölben kevesebb a laktóz.Ugyan ez a helyzet a vajjal.
Ha hagyományos módon köpüléssel készítik tejből, akkor édes a vaj. Jelen van a laktóz.
Ha tejfölből vagy hasonló savanyított tejtermékből készül, akkor nem édes. -
mayday00
őstag
válasz
Hieronymus #2517 üzenetére
Akkor a jó minőségű tejszínnel is gondolom ez a helyzet. Fogyasztható. Meg ahogy nézem van benne vitamin, ásványi anyag. Mondhatni egészséges.
-
Hieronymus
veterán
válasz
mayday00 #2516 üzenetére
...alapból ott a cukor, laktóz.
Nem teljesen. A laktóz bomlik a joghurt készítése közben, tejsavvá. Ez adja a jellegzetes fanyar joghurt ízt. Az előző hozzászólásomban próbáltam utalni rá, hogy a joghurtok többsége édesített vacak.
De készítsd el magadnak.
1 liter 3,5%-s friss tej, nem tartós homogenizált
6 evőkanál élőflórás natúr joghurt
A tejet maximum 50 fokosra kell melegíteni. A bele kevert joghurtot meleg vagy hőszigetelt helyen 5 órán keresztül kell tartani. Utána fogyasztható illetve sűríthető.
A folyamatot néhányszor ismételve, garantáltan cukorszegény és egészséges joghurtot tudsz fogyasztani.Ha sós vízzel hígítod, török joghurt lesz az eredmény. 1:1 arányban keverve. (A zabpehely miatt ez majdnem optimális a reggelihez. valamivel kevesebb vizet érdemes használni.)
Ha sűríted, szűröd szövetben, görög vagy finn joghurtot kapsz. -
mayday00
őstag
válasz
Hieronymus #2515 üzenetére
Joghurtba, tejtermékekbe alapból ott a cukor, laktóz. Ez nem gond? Nem kerülni kellene inkább? Vagy beleszámolható a napi ch mennyiségbe? Erről mi az álláspont? Az embernek semmi szüksége tejcukorra úgy tudom. Tejszínnel mi a helyzet? Ajánlott, nem nagyon? Vagy beleszámolható a napi ch mennyiségbe?
-
Hieronymus
veterán
válasz
Di Natale #2512 üzenetére
Alnatura, biobolt, nagyobb multik állandó vagy időszakos ajánlatában találsz hidegen sajtolt étolajakat.
Érdemes óvatosnak lenni. Ami nagyon olcsó, az nem vagy csak részben hidegen sajtolt.Azt gondolom, hogy a legjobb felhasználási megoldás a zöldség joghurt reggelire.
Hagyma, fokhagyma, újhagyma, paradicsom, paprika, uborka, saláta,répa, .....
A hagymafélék szénhidrát tartalmával érdemes óvatosan bánni. A zöldségek egy része nyersen OK, a többit felhasználás előtt rövid időre forróvízbe kell mártani. Ilyen például a borsó. Egy fehérje emészthetetlen benne, hőkezelés nélkül.A zöldségeket felkockázod. egy saláta szószt készítesz hozzá. Egyharmad ecet. Legjobb a balzsamecet. Ha salátalevél is van a zöldségek között, akkor friss citromlével is érdemes meglocsolni a szószt. Kétharmad olaj.
Az olaj legyen keverék. Lenolaj, olíva, máriatövis, tökmag, repce, mák, argán, ...A zöldség salátához szükséges még néhány adalék.
A joghurtnak zsírtartama érdektelen, de ne tartalmazzon hozzáadott cukrot. Ezzel a bifiduszos izék nagyjából kiesnek fogyasztható élelmiszerek listájáról.
Zabpehely. Ebből jobb a magosabb változat. Magyarul a zab csak ki van vasalva egy kicsit. Mást nem csinálnak vele. Látszólag magas a szénhidrát tartalma, de kevés kell belőle. Ráadásul magas az emészthetetlen rost tartalma, ami beleszámolnak a széhidrátba. Ennek az egészségességéről néhány bejegyzéssel korábban volt egy link.
A barna/fekete kenyér nem szükséges. Elegendő a zabpehely. A többi reggeli ételt, müzli, Corn flakes, ... nyugodtan elfelejthető. A magas cukortartalom okán, csak a cukorbetegséghez és elhízáshoz vezet. Szóval minden, csak nem egészséges.Van néhány kötelező kiegészítő.
Csili. A kapszaicin pozitív hatása miatt érdemes rendszeres fogyasztani. Fájdalomcsillapító, gyulladás csökkentő, baktérium ölő hatása mellett segíti a fogyást is.Kurkuma. Hagyományosan misztikus anyagnak tekintik Indiában. Az ötödik íz kategóriájába tartozik. Nincs önálló íze viszont erőteljes ízesítőanyag. Ma már tudjuk, nem alaptalanok az ősi hitek. Ízületi fájdalmak, egyes rák betegségek ellen. Boldogabbá teszi a fogyasztóját. Depresszió elleni gyógyszer készül belőle.
Feketekömény. (Kerti katicavirág mag)
Buddha egyszer azt mondta hogy ez a mag, a halálon kívül mindent gyógyít.
Ma már tudjuk, hogy nagyjából igaza volt. Nincs más növény, ami ennyire sokféle betegségre hat pozitívan.
Lehetőleg a magokat összetörve érdemes fogyasztani. A feketekömény olaja is hatékony.Az olajakat érdemes hűtőszekrényben tárolni. Az értékes beltartalmú olajok általában gyorsan avasodnak. Melegíteni nem szabad ezeket az olajokat.
-
Hieronymus
veterán
válasz
mayday00 #2510 üzenetére
Röviden. Tévedés.
A borkősav kémiai képlete: C4H6O6
A kálium vegyjele: KEbből tisztán látszik, több C vitamin van a lócitromban, mint kálium a borkősavban.
Hosszabban.
A borkősav elnevezés, a boroshordókon kirakodó anyagból származik. Ebben az anyagban valóban van kálium tartalmú összetevő. A tiszta borkősavban nincs. -
mayday00
őstag
Sziasztok. Nem rég láttam egy videót. Ketós srác mondta a videóba, hogy kálium pótlásra jó a borkősav. Erről mi a véleményetek?
-
havenday
tag
tudtam én, hogy veszélyes életet élek....
-
mayday00
őstag
Sokan paráznak, hogy nincs meg a megfelelő vitamin bevétel stb...Úr isten, zsírt eszel, de nem viszel be vitamint...Meg fogsz halni...
Tessék kicsit beruházni, és vásárolni hidegen sajtolt olajokat
Nekem van itthon tökmag, mák, repce, lenmag, máriatövis, dió, napraforgó.stb.. Ezeket mind egy kistermelőtől veszem. A tökmag olaja pl egész pirítatlan magból készül. A bolti sokszor pirított, sózott magból készül. Ezek nem jók. Kizárólag csigás présgépen sajtolja ki hidegen. A mák olaja is ilyen, de a összes többi is.
Mindegyik tele van vitaminnal, a legjobb vitaminforrás. Nem véletlenül kerül annyiba. Mindegyik olajba más és más vitamin van, stb..Ezért kell többfélét venni.
És tessék enni tökmag, máklisztet, stb. Ezek az olajok ,,mellékterméke". Még mindig bőven van benne sok sok hasznos dolog.
Minden nap egy kicsit, Nem kell sok. De a tojás sárgája is tele van vitaminnal. Az is mehet napi 2-3 simán. Néha 1-2 kiskanál, mandulavaj, mogyoróvaj. Szintén jó vitaminforrás. 40 múltam, de olyan jól érzem magamat, mint még soha
20 évesen nem voltam ilyen erős, fitt.
-
mojmir
csendes tag
esélyes, hogy ők is ketózisban voltak
https://qubit.hu/2019/01/10/szinte-kizarolag-huson-eltek-megis-makkegeszsegesek-voltak-a-bronzkori-mongol-lovas-nomadok
-
mojmir
csendes tag
nekem is volt ilyen a ketó 2.-3. hetében. eszembejutott, hogy kb ezeket a tüneteket produkálta a szobatársam is anno. akkor mentőt hívtunk, kapott kalcium injekciót és jobban lett. én is ezt csináltam, betoltam egy csomó kalciumot az arcomba, és 10 perc alatt helyrejöttem. azóta odafigyelek a mikrótápanyagokra is.
-
psyche
csendes tag
Nagy itt a csend év elején. Még mindig józanodik mindenki a 31 után?
Türelmetlen voltam, így megosztottam a problémát ezen a "szakmai" fórumon is:
https://www.reddit.com/r/ketogains/comments/advz0p/frightening_situation/
Itt majdnem mindenki azt mondja hogy nincs elegendő elektrolit bevitelem. De lehet hogy valaki itt, köreinkben mást fog látni a probléma mögött. Ha mégis ugyanazt, akkor az megnyugtató.
-
psyche
csendes tag
Sziasztok!
Elég ijesztő dolog történt velem.
Már lassan 1 éve csinálom a ketogén diétát, 12 kg-ot fogytam eddig.
Pihenőnapokon 90 gr zsírt / 120 gr proteint
Edzésnapokon 120 gr zsírt és 120 gr proteintviszek be.
Namost az törtlnt ma, hogy elkezdtem szívdobogást érezni, gondoltam nem nagy ügy. Aztán fokozatosan egyre gyengébbé válam és rámjött egy remegés is. Aztán rohamosan romlott az állapotom, olyan gyengévé váltam, hogy azt hittem el fogok ájulni. Komolyan, már be akartam kopogni a szomszédhoz, hogy tudassam vele, el fogok ájulni és hogy milyen diétát követek, mi a vércsoportom, stb.
De közben eszembe jutott, hogy biztosan a vércukrom alacsony, mi más lehet. Kiszedtem a konyhaszekrényből egy zacskó szaloncukrot és megettem azonnal kb 20-at. (pánikba estem)
Aztán fokozatosan egyre jobban lettem, szerencsére mostmár nincs semmi bajom.
Ez normális ketogén diétában?
Volt egy hasonló eset, de az enyhébb volt, kb fél évvel ezelőtt, akkor nem kellett cukrot bevinnem, helyrejöttem anélkül, kb 30 percig tartott ez az állapot.Ugye nem b*sztam el az inzulinháztartásom / cukoranyagcserém? :S
Most nem tudom mit csináljak, nem tudom most mit egyek, hagyjam abba a ketogén diétát, álljak át low carbra, vagy mi legyen? Vagy előfordul az ilyen és folytassam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo ...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest