- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joskagyerek
csendes újonc
Üdv!
Laptopom egy HP 4515s. [link] Ami procerrszor benne vagy az egy AMD Athlon II M320 [link] és egy Turion II Ultra M600-ra [link] szeretném cserélni. Kérdés hogy kompatibilis e mert szerintem igen, de a helyzet az hogy az Athlonnal win10 64 bit simán elindul a gép, és ha beleteszem az M600 turiont akkor elindul a gép de fekete kép. Nem értem miért. A legfrisebbb bios van rajta F20. -
gasukra
friss újonc
Ez de régi!
-
Thrawn
félisten
-
Tomcat
őstag
Szerintem irodai gépekbe tökéletes egy ilyen X2 Sempron proci, sőt talán sok is.
Kell hozzá valami full integrált lap meg 1 Giga RAM és kész is az irodai gép. -
az x2 3600+ (brisbane) 1.9ghz/2*512k L2 caches
ez a sempron a mostani kétmagos intel celeront elhagyja teljesitményben, igaz, nem sokkal, viszont ennek az orajele szabályozhato, mig a celeroné nem (viszont a kis x2 3600+ mindkettőre jelentősen ráver)
teszt: [link]
a tesztben 3012mhz-re sikerült tulhajtani.
-
jasohn
tag
Olcsó húsnak híg a leve. Nem biztos, hogy megérnék nekünk.
Ezek a procik célközönség centikusak, nem ide szánják, itt nem is lenne akkora kereslet rájuk, mint ott ahol most lépnek csak be igazán a PC elterjedésének korszakába.
Ez kb. olyan, mint a 100$-os laptop. Van, de nem igazán nekünk. Na meg oyan, mint egy Ferrari. Olyan is van csak sajna nem nekünk -
Yutani
nagyúr
Ha figyelmesen olvasod a cikket, akkor rájössz, hogy az AMD kifuttatja a lassabb X2 procikat, és csak speckó alacsony fogyasztású modellek lesznek a 2.1-2.5 GHz tartományban: 4050e (2.1 GHz), 4450e (2.3 GHz), és 4850e (2.5 GHz), ezek mind 2x512kB L2 cache-sel.
Így az alacsonyabb órajelű, kisebb cache-sel (2x128kB-256kB) ellátott Sempron X2 prociknak igenis van létjogosultsága belépő szinten.
Már ha az AMD nyugaton bevezeti ezeket a procikat, mert ha nem, akkor maradnak a lassabb Athlon X2 procik belépő szintnek.
dokar: Mivel 65nm-en készülnek és kisebb cache-sel, valamint ha a Brisbane G2 steppinghez hasonlóan készülnének, akkor gyanítható, hogy a legtöbb vinné a 3 GHz-et, vagy többet is. Egy 1.8 GHz-es darab 3 GHz-re rántva azért már nem piskóta a maga nemében, persze a hasonlóan megrántott C2D Celeron gondolom megeszi reggelire.
-
dokar
addikt
kíváncsi vagyok mennyi kraft tartalék lehet ezekben a kétmagos sempikben.
-
X@b3e
addikt
válasz
greatchaos #23 üzenetére
Kínaifletó monnyonle
-
greatchaos
addikt
válasz
FehérHolló #22 üzenetére
én úgy látom, hogy ott is nagy a szakadék a csóringerek és a mocsok gazdagok között... mint itt...
-
FehérHolló
veterán
-
válasz
FehérHolló #6 üzenetére
Te tutira a dzsungelben élsz, már bocs.
Kína kelete részén nem élnek rosszul az emberek, és ez közel annyi embert jelent, mint az USA. -
Gyuri27
félisten
válasz
greatchaos #16 üzenetére
Miazahogy? 7-8k-t simán megér 3 év garival
Ott pont egy árban van a conroe cerkával.
Probiker: mondtam hogy van? Nalátod. Küld vissza a dobozt és kapsz helyette szempiset
-
Probiker
aktív tag
válasz
greatchaos #13 üzenetére
óhogyaza, monnyon le! azért remélem az eddig eladott 3600as X2eseket nem fokozák le semproná
-
kovy79
őstag
Dual Core Sempron = 3600+ X2 finomítva.
-
bubuka71
aktív tag
szivesen kipróbálnám
-
greatchaos
addikt
sztem ez a kétmagos sempron nem lesz valami slágerproci, hacsak nem rejlik benne valami fergeteges tuning a közel 10k-s ára is elgondolkodtató, szvsz
-
Ste
addikt
lassan nem lesz hűtőgép dupla vagy négy mags cpu nélkül
de hogy minek, azt max a gazdaságossággal tudják megmagyarázni (inkább ne fogyasszon s ne keljen zajos ventivel hűteni) -
.mf
veterán
válasz
FehérHolló #6 üzenetére
Az a nagy általánosság csak nyugati részekre igaz; ez a hozzáállás kb olyan, mintha egy amerikai azt feltételezné, hogy mi még szekerekkel járunk...
Amilyen olcsók a K8 X2-k, az $55 (+fa +árrés) lebutított Sempronnak nem tudom, mekkora kereslete lesz... A saját-memóriás 780G viszont jöhetne végre
-
FehérHolló
veterán
válasz
OkosTibiKing #5 üzenetére
Kínában az emberek úgy nagy általánosságban jobban örülnek némi kajának, mint egy kétmagos procinak.
-
OkosTibiKing
tag
hát vajon ha kinában jolfog fogyni gondolok itt kb 10-30 milliora min akkor vajon menyi haszna lesz az amd nek
?
-
Probiker
aktív tag
Sok értelme már nincs a dual core sempronoknak. Elég olcsóak az Athlon X2-esek.
De egy quad core sempront azt megnéznék -
X@b3e
addikt
Jöhet az inel Celeron Quad
-
GIJoe
addikt
Jöhet az olcsó AMD de főlleg a 45nm alacsony HTPC-be valókra fáj a fogam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A CPU még csak Kínában került piacra, felénk egyelőre kisebb átrendeződések várhatók a belépőszinten.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- BestBuy topik
- Politika
- Óvodások homokozója
- One mobilszolgáltatások
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest