- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Habugi
addikt
válasz Malibutomi #78 üzenetére
Beszédes és tetszetős..
Megjegyzem ezek a hűtő tesztek.., ahány annyi féle eredmény és szórás, nem mellesleg simán melléjük fért volna egy "mostani" gyári hűtő amit Visherákhoz adnak.., kontrasztként.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Griff55
senior tag
válasz Malibutomi #78 üzenetére
na jóó, de a 212 evo jobban néz ki!
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Malibutomi
nagyúr
Akik szerint semmit nem er, meg visitani fog mint az allat:
Nekem eleg jonak tunik stock huto letere.
-
Lassan minden bekerül a prociba, feltalálják a SoC-ot Nem baj amúgy, legalább kevesebb dolog bukhat az alaplapgyártókon. Nem értem még most sem, miért nincs mATX, ITX deszka AM3+ -hoz, miért nem dobtak ki két éve egy finomabban hangolt FX szériát, alacsonyabb fesszel, turbós marhaság nélkül...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nyunyu
félisten
Elfelejtettem frissiteni, ott meg a regi proci van, nem az FX-6300.
Amugy meg a GTX460+3 vinyo dobja meg nagyon a fogyasztast, utobbiak darabja ~5W.Ahogy olvastam a teszteket, kb. 30W-ot szamit, hogy a mostani Amdkhez mar nem kell kulon eszaki+deli hid az alaplapokra, hanem az eszaki hid maradeka is bekoltozott a proci tokozasaba *, meg a deli hid egy resze is, igy lassan mar deli hid sem kell az egyszerubb lapokra.
*: K8 elott meg az eszaki hidban volt a memoriavezerlo, azota gyakorlatilag csak a PCI-E sinekert, meg a deli hid illeszteseert felel.
Deli hidban vannak a periferia illesztok, SATA, soros/parhuzamos/USB, ilyesmik.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Na ja, alaporajelen visszabb vettem a feszultseget az Amd altal beallitott 1.25V-rol 1.18V-re, igy 130W-rol 110W-ra csokkent a gep fogyasztasa Win desktopon.
Mondjuk meg mindig 10W-tal tobb, mint elotte az alulfeszelt Phenom II-vel atlagosan mert 100W.
Terhelt ertekrol meg ne is beszeljunk...
Regi procival 270W volt az abszolut max szintetikus tesztekkel CPU+GPU agyonnyuzva, most meg 300W-nal meghulyul a fogyasztasmerom, ugyhogy fogalmam sincs, mennyi az annyi.Intellel nyilvan joval alacsonyabb lenne, csak az a kerdes, hogy hany ev mulva hozta volna be villanyszamlaban az arkulonbozetet, amit egy i5+hozzavalo lapra koltottem volna.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
Az FX olyan mint egy zsiguli blokk . Kedves elvtársak olyan szinten túlméretezéssel meg ráhagyással építették, hogy hozzá értő kezekkel olyan teljesítmény többletet lehet kihozni az alap olcsó technikából, hogy csak pislog az ember .
Persze csak úgy mint az autó tuning meg finomhangolás úgy a cpu tuning és finomhangolás sincs ingyen valamit kell rá fordítani. Az, hogy ehhez kinek van kedve türelme stb más kérdés .A fűtést meg tudom erősíteni én is van hogy napi 8-10 órát videót éget a gép. Elég kellemesen be tudja fűteni a szobát, igaz húzva van minden mintha muszáj lenne . Hasonló terhelés mellet az intel is ugyan úgy befűtené viszont a szobát, víz ide vagy oda az alkatrészek lehet hűvösebbek de a termelt hőt valahol le kell adni ugyebár .
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
válasz #06658560 #68 üzenetére
OK, így jogos
Én is megérzem a vízhűtést: a radi pont rám fúj... de sajnos önmagában kevés fűteni, pedig télen sokat játszom.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
Személy szerint nem, de számomra annyira nem földtől elrugaszkodott az, hogy valaki az otthoni gépet fél éjszakás, fél napos rendelésre, konvertálásra használja.
Sem az FX-et, sem az intelt nem minősítettem, csak megemlítettem, hogy hat halogén spot hőtermelésre észrevehetően növeli egy szoba hőmérsékletét. Ha ugyanezt a mennyiséget egy PC nyomja be, akkor az is. Valamint azt egy szóval sem említettem, hogy kifűt magában bármelyik is egy egész szobát. -
válasz #06658560 #60 üzenetére
De Te örökké játszol, vagy Prime-t tolsz?
Másrész FX-el a legnagyobb probléma (a botrányos alaplap választékon és a gyengusz deszkákon túl), hogy gyári beállítás egy vicc. Idle is lehet lejjebb vinni a feszültségeket -ezt biosban nem, de SW-vel P state állítgatásnál meg lehet tenni-, a turbo órajelet meg 90%-uk lazán viszi a gyári feszen, de nem ritka, hogy többet is. Tehát ha gyári frekiken van használva, akkor a fogyasztás okos beállítással erősen redukálható. Ha a fogyasztás nem téma -és gyanítom kevesen vesznek netezésre FX procit- akkor meg lehet neki elég jó OC-t adni. Ez fűt, de azért szobát fűteni az irónia, nézd meg hány watt egy olajradiátor, ami mondjuk egy helyiség befűtésére alkalmas. Persze lehet, h az FX hatékonyabban alakítja hővé a delejt, akkor meg a qanyját annak, aki fűtőtestet ad el...Intel kúler is hangos egy év után, van, akit nem zavar, én munkahelyen is idegbeteg voltam tőle, pedig nem render ment rajta... Szoktam volt mondani, ha akkora király az Intelek hűtője, akkor miért van tele a vizes topik Intel konfigokkal?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MongolZ
addikt
válasz attila9988 #65 üzenetére
Inkább te ne mondd nekem, hogy az i5-4440 jól végzi a dolgát. 2 szálon terhelve már igencsak lehetett hallani, és hűvösnek sem volt mondható, pedig igen csak szellőző házam van. Lehet, hogy neked szerencséd volt a kupak hűtésével, egy biztos: nekem hangos volt. Nem volt sokkal hangosabb a 8320 alapon.
Egyébként azért váltottam, mert kellett a minél több szál, és az i5-4440 eladása után abból a pénzből tudtam venni alaplapot + 8320-at. Már egyik sincs meg."De ne mond, hogy a stock cooler nem végzi el a dolgát, mert az nem igaz."
Miért, az AMD gyári hűtő nem végzi el a dolgát? Lehűti a CPU-t, nem?[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Az i5 4440 -el konkrétan vannak közvetlen tapasztalataim.... (mondjuk nem is értem, hogy erről minek váltottál 8320 -ra... ) 100% terhelés mellett, 5-6 óra után sem volt semmi baja gyári hűtővel az egyik példánynak..
Az amd új hűtője valószínűleg tényleg jobb lesz, mint a gyári intel, ezt nem vitatom. De ne mond, hogy a stock cooler nem végzi el a dolgát, mert az nem igaz. Az utángyártott cuccok meg persze hogy jobbak... muszáj is nekik jobbnak lenni, különben nem venné senki.
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
MongolZ
addikt
válasz attila9988 #61 üzenetére
Úgy csinálsz, mintha az intel-féle gyári hűtő valami istencsászár lenne.
Nem, nem az. Nekem az i5-4440 gyári hűtője is nagyon hangos volt. Igaz, az FX-8320 rátett egy lapáttal. De tök mindegy, egyiket sem tudtam használni a gyári órajeleken sem.
A Wraith hűtő sokkal jobb, mint az intel gyárija. Igazából ezzel kellett volna már jönni az elejétől kezdve, nem is értem, hogy miért raktak rá egy egyébként viszonylag korrekt méretű hűtőbordára olyan pöcsköszörű ventit.
Én úgy látom, hogy az AMD-nél valamelyik döntéshozó "rájött" arra, amit eddig is mindenki tudott: ez is számít. Legalább az irány jó.[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Sokat hallani ez a "maxwell -t kigyomlálták" szöveget.... de ez egy nagy marhaság. A vga -kat sem anyagban mérjük, meg nem súlyra vesszük. Van egy feladata, amit el kell hogy lásson. Ha tudja, akkor jó. Ha nem tudja, akkor nem jó. A programok alatt mért teljesítmény a lényeg. Hogy ezt az nvidia épp mivel oldja meg, az egyáltalán nem számít.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
Igazából, te most fordítva gondolkozol...
Nem a hűtők alá terveznek cpu -t, hanem a cpu -ra hűtőt. Az intel hűtője tehát azért pici, mert ez is elég arra, hogy lehűtse a cpu -t, amihez adják. Nyilván gyári órajelekről van szó. Aki nem úgy használja, annak meg venni kell egy komolyabb cuccot, de ez eddig is így volt.
Most annyi lesz amd oldalon a választás, hogy nem azonnal megy a kukába a gyári hűtő, (ami elvégezte a dolgát, akárcsak az intel -es, csak nagyon hangos volt sok esetben) hanem el lehet majd gondolkodni azon, hogy adott esetben nem kell plusz pénzt szánni rá.Dicséretes dolog, egy probléma megoldva. A gond ezzel csak az, hogy a hűtőreklámról sokaknak az juthat eszébe, hogy ha már a fogyasztást nem tudják lejjebb tornászni, akkor workaround -ként adnak mellé jobb hűtőt...
Amire nagyon kíváncsi lennék, az az, hogy az fx vonallal egész pontosan mi fog történni a közeljövőben. Többféle elmélet, elszólás, hír van, amik nem mindig fedik tökéletesen egymást. Legkésőbb jövőre persze úgyis kiderül. Csak legyen már valami az i7 -ek ellen.... vagy legalább az i5 -ök ellen.
-
Omli85
őstag
Nem odaszúrtam csak tényeket közöltem mond azt, hogy nem igaz .
Nincs benne tartalék? Értem.. akkor biztos azért dolgozik a az FX 40-50%-on 4 modulon jó esetben míg az új apival meg 80-90+%-on dolgozik mind a 8 modul...
Akkor most maradt benne erőtartalék a régi apival vagy nem ? Nem tudom te mi szerint értelmezed, hogy nem marat de szerintem igen .
Egyszerűen a régi api inkább az egy szálon erős cuccokat szerette így szinte az összes több szálon dolgozó prociban marad tartalék ami nem volt kihasználva márkától függetlenül.
Béke .ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
válasz Raysen623 #57 üzenetére
Nem a hőfok számít, hanem a wattok, amiket lead a hűtőn át... De a befűtés nyilván túlzás, ahogy a fogyasztásos hiszti is.
-
-
veterán
No offensive, de odaszurtal. Amd-m van. De erotartalek ebben sehol sincs... Cserebe befuti a szobat ezekben a 3 fokos reggelekben. Igy ugy alszom, hogy prime-ot futtatok xD
Dx12 nem az amd procik erotaltalekat hozza ki, hanem egyszeruen ennyit szamit a modern api. Egy 4 magos core2duo is sokat gyorsul. Aztan az 10 eves...
Na beke!
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Omli85
őstag
No offense de igencsak félreértetted a kommentemet szerintem ...
Ahhoz meg nem kell "napszemcsi", hogy az általad használt kifejezéssekkel éljek, hogy lássam mikor dolgozik jobban a CPU ...
Amúgy nem én ugrottam "fanboy" mentalitásban a kommentre veled ellentétben szóval esetleg te is levehetnéd azt a bizonyos "napszemcsit"ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
No offense de most, hogy fordul a helyzet és a több szálon jobban dolgozó FX kezd feljönni a jóval drágább intelre egyből savanyú a szőlő ? Bezzeg amíg az egy szálon erős procik kellettek és ott dominált az intel az rendben volt aham értem
Itt még mindig inkább az az égő az egész piacnak, hogy lassan 3 éves architektúra az új apival teljesen versenyképes mert több szálon akkora tartalék van benne...
Elhiszem, hogy azoknak akik minden este morzsolják az inteles, nv-s rózsafüzért, hogy elűzzék a vörös amd ördögöt szúrja a szemét ez a helyzet de attól ez még így vanASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
kenand
veterán
Azért Intel vonalon is lehet nem drágán jobbra váltani. Pl 775/771 vagy 1366/4-6 magos Xeon párossal.
Az utóbbihoz nagyon olcsó a jó proci, a lapra vadászni kell az tény, de nem lehetetlen 25-35E Ft között venni jó lapot. 4 magos 8 szálú jó poci 3500 Ft. 6 magos 13-25eE Ft. És sokkal kevésbé problémás, mint az AMD
(4 magos , húzva, nagyon olcsón)[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
Most hogy mondod, ez tényleg érdekes. Van erre van valami magyarázatod Abu, vagy esetleg valaki, aki még szakavatott a témában?
(#8) stratova : Akartam volna még hozzátenni, hogy jobb később mint soha.
PS.: Lehetne több a szerkesztési idő.. No de akkor vonjon le mindenki legalább egy "hát igen"-t is a korábbi hsz-emből
No Comment
-
zseko
veterán
Kellenek teszterek is és nincs türelemem már várni még egy évet. Egyébként ha cserélek, úgyis kell mindent cserélnem, AM3-as lapom van. Ha AM3+ lenne, akkor már rég vettem volna bele egy 6300-at, és jóccakát'. Valamint intelt nem szívesen pénzelném, fizetik helyettem bőven mások , viszont amd valóban kicsit lutri. Egyébként abban bízom, hogy a
mostmajd valamikor kijövő első széria is mindenképpen erősebb lesz a mostani procimnál, persze nem nulla napos vásárlást tervezek, hanem teszteket azért nézek.HR24.hu
-
Razenhell
tag
Ezzel a hütővel a dx12 is jobban fog menni, "ÁEMDÉ WRÉJTH"
Ekkora izgalommal várom mááár! -
Raysen623
addikt
Nemrég vettem egy 8350-est a 4170 helyére, ugyanabba a lapba. Lényegesen és érezhetően jobban fut minden. A hűtő sosem volt téma egyik gyártónál sem: korábbi Intel procimon is egyedi full réz hűtő volt, ezen is egyedi hűtő van, gyárit ki sem próbáltam csak megnéztem. Majd ha egyszer eladom a procit, akkor jól jöhet hozzá egy 0km-es hűtő (jobban néz ki a csomagolás).
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
nyunyu
félisten
válasz djculture #41 üzenetére
2700MHz-n jart a regi procim, mostani 3500MHz alaporajelen.
Egy szal only World of Tanks regebben be-beesett 20fps ala, ahogy elfogyott a proci ereje, most az uj procival megvan a minimum 30fps.
Lenyegesen nagyobb novekedes, mint amennyit az orajel kulonbseg indokolna.980 viszont 3700MHz-s, onnan tenyleg nem erdemes 3500MHz-s FX-6300-ra valtani, mert alig lesz koztuk kulonbseg.
-
Veneno
újonc
Hát igen, ezt már évekkel ezelőtt meg kellett volna lépni. Bár a mostani 7.5W-os cerkámnál pont az a gond hogy a gyári hűtés időnként kikapcsol majd kis idő múlva újra felpörög, jó lenne már ha nem kellene venti a cpukra. (lásd Core M)
-
nyunyu
félisten
AM4-hez memoriat is kell cserelni, mivel az DDR4-et hasznal.
En ugy vagyok vele, hogy alaplap+memoriacserevel megvarom, amig karacsony kornyeken megjelenik a Zen, aztan addigra eldol, hogy Zent, vagy valami i5-6xxx Intelt erdemesebb-e venni az ujfajta RAMok melle.
Most viszont nem latom ertelmet beleugrani egy vadiuj platformba, amirol egyelore nem sok informacionk van, max annyi, hogy azt Amd igerget valamit.
(Hja, anno az AM3+-ba is igertek Piledriver utani procikat, azert nem valtottam 3 eve AM2-rol Intelre...)De addig is kellett valami, ami gyorsabb, mint a regi Phenomom, igy kezenfekvo megoldasnak tunt egy FX-6300 beszerzese.
-
Griff55
senior tag
Igazából nem értem miért erőltetik ezt a Wraith coolert Aki komolyabban akarja használni, az úgyis vesz egy vízhűtést vagy egy tényleg minőségi léghűtést. Felesleges ez a hype eköré a középszerű hűtő köré
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
nyunyu
félisten
válasz djculture #26 üzenetére
Ha normális lap volt a phenom2 alatt tényleg megéri. De ha valami 10-20 k-s lap akkor hiába az fx támogatása is mert a gyenge táprésze ezeknél folyamatosan azzal jár hogy visszaveszi az órajelét a proci
Alulfeszelve hasznalom alap orajelen, igy nem throttlingol az olcso lapom.
-
Fücsök007
őstag
Fogyasztásban clock to clock nagyjából azonos lesz a jelenlegi 14nm-es intel procikkal, de még magasabb frekvencián nem tesztelték a kiküldött mérnöki példányokat. Az A0-ás stepping még Intel esetében is alacsony órajelű procikat jelent, A1 stepping-ről pedig még nem tudni semmit.
[ Szerkesztve ]
-
olle
senior tag
Intel i5 6600K még egy alap hűtőt sem adnak a procihoz. 75K. Értem én hogy OC meg minden. De emlékszem hogy a FX-9590 hez vagy melyik procihoz még vizhűtőt is adtak.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
OK, új hűtő...
Valami Zen hír nincs esetleg?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Parano1d
tag
Szerintem a 6300-4300 procikkal kellett volna kezdeni a váltást, a 8 magosokhoz már túl hangos egy ilyen. Írom ezt saját tapasztalat nélkül.
-
válasz rottenbull #28 üzenetére
Mit kellene lépniük? Nem ennyire jók az Intel gyári hűtők, viszont annyival kevesebbet fogyasztanak és ezáltal annyival hűvösebbek azok a procik, hogy még azokat is bőven megfelelő hőmérsékleten tudják tartani...
@Duliee: Awww....
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
rottenbull
senior tag
Mar nagyon varom az Intel valaszat. Erre lepniuk kell, maskulonben mehetnek a levesbe.
-
lee56
őstag
válasz djculture #26 üzenetére
Azért ez túlzás, 15k-ért is lehet korrekt lapot kapni ami nem trottyol, 20-25k körül viszont már olyat is, amivel a nagyobb OC se gond, szóval nem ennyire vészes a helyzet, nincs olyan nagy különbség mint látni véled. Jó gyártót és modellt, esetleg revíziót kell választani, ami sok utánajárással jár, de lehet olcsóbban is jót venni AMD lapok közül is.
No Comment
-
djculture
félisten
Ha normális lap volt a phenom2 alatt tényleg megéri. De ha valami 10-20 k-s lap akkor hiába az fx támogatása is mert a gyenge táprésze ezeknél folyamatosan azzal jár hogy visszaveszi az órajelét a proci. Nekem sajnos ez utóbbi volt úgyhogy jobban megérte egy legolcsóbb 4460 i5 50k meg egy 20k-s új lap alá, mint majd 45-ért fx meg még vagy 30 ezerért egy lap amibe nem throttlingol.
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
Hát igen, marketingben ők se kutyák. Ez a szuperképességük, na meg hogy a mexvellt jól kigyomlálták, hogy csíkszélességváltás hiányában is vonzóbbak lehessenek perf/wattban, megtette a hatását.. De várhatóan a böjtje is el fog egyszer jönni.. Szegény 80%.
Na ja, Abu cikk boszorkánykonyhájában miket ki nem kotyvaszt néha, nem semmi.
(#8) stratova : Hát igen jó szokásuk szerint elébe mentek a jövőnek kicsit megint. De hát ők már csak ilyenek.
Amúgy van még olyan érzésem, hogy ezt a modulos felépítést is viszont látjuk még később valamikor..[ Szerkesztve ]
No Comment
-
félisten
Remek...
Tipikus AMD: gurítanak valami jót, aztán nem nyomják eléggé."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
nyunyu
félisten
Hát ez vicc... aki most akar gépet újítani és képes az FX et megvenni... hát szerintem az igen csak nem gondolta át. Ennyi idős, elavult procit újonnan most már tuti nem vennék meg. és árban sem sokkal olcsóbb egy intelnél, ami azért korszerűbb alternatívákat kínál.
Attol fugg, mirol valtasz.
Mar joideje szenvedtem egy 6 eves Phenom II X4 procival, mert keves volt az egyszalas teljesitmenye, viszont 3 eve DDR3-ra valtas miatt lecsereltem alatta az alaplapot AM3+ foglalatura.
Igy most megusztam az alaplap+memoria+huto cseret, 2 honapja bepattintottam egy hasznalt FX-6300-at 20k-ert, es voila, 40%-kal nott az egyszalas teljesitmenyem, plusz 4 helyett 6 mag duborog, ha valami tudna tobb szalat kezelni.
Intelre valtas nem nagyon volt alternativa, mivel 20k kornyeken csak 2 magos procit kapni, plusz meg egy alaplapot is kellett volna vennem, meg a vizhutesemre uj lefogatot gyartatni, mivel annyira regi, hogy a 775 utani Intel socketeket nem tamogatja.
Mostanaban amugy csak a meglevo kisebb Amd procik AM4-es verzioi jonnek, FX-eket valto Zen valamikor az ev vegen erkezik az uj foglalatba.
-
Graphics
Jómunkásember
Volt hasonló hűtőm, de ez hulladék... Rendes hűtőt kellene inkább.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
addikt
(#1) Fiery: óriási!
Mondjuk a válasz se rossz.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Habugi
addikt
Eltelt pár év de lassan kezdik felmérni annak a rétegnek a képességeit akik ~80% közeli "lefedettséghez" juttatták pl. az NV-t..
Egyébként ma még nem nevettem olyan jót mint a #1 kontra #7 alkalmával, teljesen kész, kösz srácok!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
félisten
Külön meg lehet majd vásárolni a Wraith-et?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
zolee5016
őstag
És igen hol van az AM4?????
Troll ON
eddig a foglalat maradt, a procik változtak
most a proci marad ,a foglalat és a hűtő változik
Troll Off
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
erkxt
tag
Ezek a hűtők sz.rt se érnek. Visítani fognak a ventik mint állat. Szerintem senki ki se veszi a dobozból. Én már alapból rendelek mellé egy 10-12 ezer forintos toronyhűtőt. És igen hol van az AM4????? Se híre se hamva. Már én is intelre váltottam. Pedig esküszöm mindig is AMDm volt.
-
Cody007
csendes tag
Hát ez vicc... aki most akar gépet újítani és képes az FX et megvenni... hát szerintem az igen csak nem gondolta át. Ennyi idős, elavult procit újonnan most már tuti nem vennék meg. és árban sem sokkal olcsóbb egy intelnél, ami azért korszerűbb alternatívákat kínál.
Amúgy meg márciusról volt szó az AM4 nél. Utána valahol áprilist olvastam. Itt van április vége és sehol semmit. Jólvan AMD... valahogy kezd elmenni a kedvem tőle, pedig érdekel milyen lesz. -
leviske
veterán
Ebből a hírből én azt szűrtem le, hogy még mindig aktívan gyártanak Vishera-kat amiket csomagolni kell. Ennyire 0 közelire vitték volna az évek során a GloFo-tól megrendelt mennyiségeket, hogy nem ragadtak raktáron?
-
stratova
veterán
Szerintem csak kicsit kelendőbbé szeretnék tenni, egyben felhívni a figyelmet arra, hogy normálisan portolt DX12-es címek alatt már nem olyan rossz alternatíva a 3-4 modulos FX. kár hogy ennek az egésznek 2011-2012-ben kellett volna megtörténnie.
Pl Hitman esetében [i7 6700 DX 11 = 100%]
GTX 980 TI
DX11: i7 6700 100% [72,5 fps] vs. FX-8370 57% [41,5 fps]
DX12: i7 6700 94% [68,3 fps] vs. FX-8370 90% [65,2 fps]Fury X
DX11: i7 6700 100% [78,2 fps] vs. FX-8370 47% [37,0 fps]
DX12: i7 6700 95% [74,2 fps] vs. FX-8370 83% [64,9 fps][igen Radeon még mindig érzékenyebb az egy szálas teljesítményre]
Abu
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
Bravo, nekem eszembe nem jutott volna egy CPU-hutot egy API-val osszekapcsolni. Brillians!
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Steam Deck
- Vitamin topic
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest