-
PROHARDVER!
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
K_a_m_i #14242 üzenetére
Köszi! Egyelőre nem romoltam, megy azzal ami rajta volt. 4.4-es valami. Youtube, messenger meg egy böngésző eldöcög rajta ezzel is, sim meg nincs benne. Otthoni 'netgép' lett belőle. Még bírja a kiképzést
Anyum megtanult rajta netezni, meg chatelni. Egyelőre marad az E51-nél, mert azt nem kell félteni, ha a táska alján hánykolódik azt is bírja. Azért szegény P780-at ha odacsapja valamihez véletlen, törik a kijelző.
-
válasz
K_a_m_i #13754 üzenetére
Most néztem meg, 265$-ért rendeltem be 2013.július végén, amit kevesebb mint egy hónap múlva meg is kaptam. Azóta egy napot sem volt kikapcsolva, az aksija ugyanolyan pöpec, mint új korában. Nagy bajban leszek, ha egyszer telefont kell cserélnem. Best buy kategória nekem.
-
tami92
aktív tag
válasz
K_a_m_i #13560 üzenetére
Igen lehet nem a Note-ra kellett volna felraknom
Komolyra fordítva, akkor ma is okosabb lettem, mivel kiderült számomra hogy milyen fajta készülék van. Csak a hátsó nem működött a vakuval együtt. Köszi az okítást
Még annyi kérdésem lenne, hogy ez valahol fel van tüntetve a ROM-oknál? Mondjuk, ha Needrom-ról szeretnék letölteni.
-
kloha
csendes tag
válasz
K_a_m_i #13531 üzenetére
Szia, köszi a választ!
Csak most értem rá vele foglalkozni, de nem jutottam sehova. Egyrészt nincs olyan, hogy kikapcsolt mód, mert usb-re csatlakoztatva, azonnal kezdődik az újraindulgatás. Meta módban, meg nem látja a flashtools a telót. Szóval elgondolkodtam egy másik panel beszerzésén...Most látom, hogy ez az mtk tools-os képem. De mindegy, mert ugyanez van a flashhtool-nál is.
-
Pucur
csendes tag
válasz
K_a_m_i #13393 üzenetére
"Bin File is not fully loaded, please check scatter and load settings
[link] ez egy példa rom, itt minden be van töltve normálisan a scatterből, mert egyes romoknál pölö az eredetiknél még ki kell tallózni a Preload-ot mert a scatterból nem tölti be magától, itt meg hogyha mondjuk valami hiányozna, akkor azt nem lehet kitallózni, meg még le se tudok görgetni a listát :/
-
Pucur
csendes tag
válasz
K_a_m_i #13366 üzenetére
2 gépen próbáltam, olyan gépen is ahol eddig soha nem volt fent mtk driver, windows 7en és Windows 10en is. Alapból ráflashelve life v0.2 rom volt de recoveryvel superaosp volt, és life v. 02vel partícionáltam. Érdekesség amikor előzött az ujrainditas után hogy encryption error, amikor kikapcsoltam a telefont azt írta are you sure want to shut down the tablet? Vmi ilyesmit. Lehet a partícionálás miatt?
-
NCK
csendes tag
válasz
K_a_m_i #13183 üzenetére
recovery/meta/factory: ha jól sejtem a hangerő+bekapcsológomb kombinációkra gondolsz (?)
A töltést jelző piros led ég egy ideig (gondolom amíg el nem éri a 100%-ot, mivel a kialvást és lecsatlakoztatást követő egy óra várakozás után csak 1-2 percet világít, egy nap után már többet).
Ezen túl más életjelet nem tapasztalok, bármilyen nyomógomb-kombinációval is próbáljam: le+bekapcsológomb; fel+bekapcsológomb; le+fel+bekapcsológomb; reset folyamatosan nyomva, USB-n keresztül gépre csatlakoztat majd reset elenged.
Mint írtam egyetlen egyszer sikerült a képernyőn is reakciót kiváltani, amikor a töltést jelző elemforma megjelent, de míg a töltést jelző led égése majd kialvása jelezte a töltést és annak befejezését, a képernyőn csak legalul volt egy vékony piros csík, a töltést jelző animáció nem indult el. -
GyurosAki
tag
válasz
K_a_m_i #13133 üzenetére
Köszi a tippet!
Power+hangerő fel+hangerő le -> Ugyan ez
Power+hangerő fel -> Ugyan ez
Power+hangerő le -> Ugyan ez
USB+hangerő fel+hangerő le -> Ugyan ez+a gép azt írja, hogy nem lehet felismerni amit rádugtam
USB+hangerő fel -> Ugyan ez+ a gép folyton csatlakoztatva/lecsatlakoztatva hangot játssza le
USB+hangerő le -> Ugyan ez+a képernyő kiiírja, hogy meta móban van köszöni szépen. Ezután loop... -
nOvOp
senior tag
válasz
K_a_m_i #12895 üzenetére
Sziasztok!
Nekem a820-as telefonom van, de én is hasonló problémával küzdök (#9312).
Esetleg valakinek vodás kártyával produkálja a problémát? -
Pucur
csendes tag
válasz
K_a_m_i #12895 üzenetére
Nekem előtte s23a volt a telómon, utána ráraktam az s26-ot, hogy frissítsünk a helyzeteken. Utána bekapcsolt, mondom b****, viszaraktam s23a-ra, már onnantól megint ezt csinálta. A 4.4.2-es baralajbi romon nem kapcsolt be magától, de viszont az a rom nagyon instabil és ha olyan kedve van lefagy és idegörlő.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
K_a_m_i #12860 üzenetére
Őszintén szólva nagy figyelemmel és értetlenül olvasgatom az írásaitokat erről a GPS bekapcsolásról.
De az is lehet, hogy azért nincs ilyen, mert én S124CN-t használok és az 4.2-es rom.
Ezzel nem tudok egyetérteni, ugyanis jópár verziót kipróbáltam már, de soha, semmikor, egyik romnál sem figyeltem meg ilyen öntudatra ébredt GPS-t.
Nekem nincs ilyen problémám, igaz én alapból letiltom a frissítéseket a play beállításaiban, mert ami jól működik azt minek frissíteni.
Ezzel pontosan így vagyok én is! Egyedül a Chrome-t frissítettem, semmi mást. Mindig inaktiválom a Play-ben a beállításokat, én még értesítéseket sem kérek a frissítésekről. Engem hagyjon békén, még ez is zaklasson?
Komolyra fordítva, nekem az S228-ban sem kapcsol be magától a GPS. Sajnos (szerencsére) nem tudom miről beszélgettek.MÁS:
Szeretném felvinni az összefoglalóba a preloader dolgot nagyobb részletességgel letöltési linkekkel együtt.
Pontos dátumot tudtok mondani mettől-meddig melyik volt bevezetve a gyártó által? Köszi! -
Mad_Wolf
aktív tag
válasz
K_a_m_i #12843 üzenetére
én most a baralajbi-féle 4.4.2-t nyúzom, teljesen kiváló az akumlátoridő. 4-5 napot simán bír bluetooth és wifi mellett. Jelenleg 56%-on áll, 3 nap 21 óra alatt merült ennyire, 8 óra képernyőidővel. szóval akár a 6 nap is befigyelhet.
Igaz, hogy nem megy a titanium backup, de ez valószínűleg az én problémám, másnál ha jól tudom nem jelentkezett. Se visszaállítani, se menteni nem tudok, nincs elég tárhely szöveggel kábít. Visszaállításnál meg omlik minden. De mivel rootolt így kézzel tudom menteni/visszaállítani az adatokat a data könyvtárból, a fontosabb appok meg szerencsére felhőbe mentenek.
-
norbihungary
csendes tag
válasz
K_a_m_i #12827 üzenetére
hát én azóta is szenvedek ezzel a telefonal ugya. azt kiszedem az aksit és fel van irva az sn szám rá ugye na hát kiszed aksi a telefonba meg másik sn szám van irva na mondom mi fene ? ! felhívtam a boltot ahol vettem számla szám sn szám minden szar és közli velem a gyerek hogy igen ilyen szokott lenni hogy másik aksi van benne.... na mondom rohadjál meg ...
formázás megy akkor töltöm is a romokat.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
K_a_m_i #12790 üzenetére
Az a baj, hogy még egy ártatlan readback-et sem tudtam megcsinálni, mert ugyanezt az errort dobta.
#12791) norbihungary
Azt azért jó lenne tudni, hogy milyen FW-ket próbáltál vagy raktál is rá, mert az 5069 nem véletlenül van. Pontosabban a partícióm mérete borult el és a tallózott scatterrel ez nem összeegyeztethető az FT számára. A rengeteg 4032 is gyanús, félelmem egy "idegen" preloaderre terelődik.A következő lenne: mindkettő verziójú FT-vel kéne próbálni azt, hogy scatter tallózása nélkül (vagy tallózva, ahogy megköveteli), valóban egy formatot csinálni. Ez kivitelezhető?
-
norbihungary
csendes tag
válasz
K_a_m_i #12778 üzenetére
hát feladom amit írtatok letöltöttem update / down egyikel se mentem semmire folyton hiba van a legutóbi rom al ahol nem kell nevezgetni a fálj meg cserélni. olvasok olvasok egyhuzamban hogy mit kéne csinálni mtk droid stb stb de nekem semmit nem csinál ez a nyavalyás töltés jelző világít és kész eszköz nem felderíthető ha netán 4032 hiba van kicserélem azt a filet akkor 8045 ös hiba jön ha meg egyikse 5059 es hiba .
bármit kértek feltöltöm le mentem lefotózom bármi csak valami ötletet
=========== Memory Detection Report ===========
Internal RAM:
Size = 0x00020000 (128KB)
External RAM:
Type = DRAM
Size = 0x40000000 (1024MB/8192Mb)
NAND Flash:
ERROR: NAND Flash was not detected!
EMMC:
EMMC_PART_BOOT1 Size = 0x0000000000200000(2MB)
EMMC_PART_BOOT2 Size = 0x0000000000200000(2MB)
EMMC_PART_RPMB Size = 0x0000000000200000(2MB)
EMMC_PART_GP1 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP2 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP3 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP4 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_USER Size = 0x00000000e7000000(3696MB) -
norbihungary
csendes tag
válasz
K_a_m_i #12773 üzenetére
http://www.kepfeltoltes.hu/view/151013/hiba_www.kepfeltoltes.hu_.png
ha v3 akkor nem fogadja el valamelyik rom scatter filet- akkor megyek v5 most nem download hanem updeta mod kiirja hogy 4032 es hiba akkor kicserélem erre preloader_prada_row törlöm az eredetit majd jön ez a hiba
mindennel próbálkozok de mindig meg ál
http://www.kepfeltoltes.hu/view/151013/rom_www.kepfeltoltes.hu_.png -
norbihungary
csendes tag
válasz
K_a_m_i #12766 üzenetére
Szia.
P780_ROW_S110_130629 Regisztrálni kell hozzá(Flash Tool)
P780_ROW_S116_130828 (Flash Tool)
P780 ROW S119 300913 (Flash Tool)
P780_ROW_S123_131231 (Flash Tool)Stock Versions (China) :
P780_S125_130529 regisztrálni kell hozzá (Flash Tool)
P780_S129_130710 (Flash Tool)
P780_S308_130814 (Flash Tool)
P780_S135_300917 (Recovery)ezt mind kipróbáltam, a 6 db flash amit kiadtak 3 as verziobol és mindig ugyan az... 5069 vagy 4032 hiba legtöbb esetben.... tényleg minden romot minden flashel végigtoltam de még mindig ugyan ott tartok. következő ötlet?
(köszönöm ezt is tényleg hogy segítettél.)
-
Blue Eagle
őstag
-
ecchphoto
csendes tag
válasz
K_a_m_i #12514 üzenetére
Érdekes, mert amikor rom managerből recovery-be bootolok, tényleg gyári jön be, ugyanakkor előtte a rom manager azt közli hogy 5.x.x.x van fenn... Valami CWM kéne, mert backupolnék. Szeretném kipróbálni a legfrissebb baralajbit, mert a jelenlegivel amúgy nincs bajom. Leszoktattam a csengőhang cseréről a készüléket, ennyi baja volt.
-
ecchphoto
csendes tag
válasz
K_a_m_i #12511 üzenetére
Szerencsére a recovery-m szar... fut, de valami elbutult változat, rootolt egyedi romos cuccom van már, simán megy a rom manager, de bármit kérek, ugyanazt csinálja, vagyis semmit. nem futtatja le a zipeket. Blade-el simán ment minden, itt valami gubi van, pedig 5.x recovery. Baralajbi egyik romja van fenn. megpróbálom ES file explorerrel.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
K_a_m_i #12353 üzenetére
Kb 2 hónapja böngészem az 1. hszt, és abból vettem a pontos infókat, pl, hogy a power + hang fel milyen menüt kellene megnyitnia... A fórumot is kb fél éve böngészem, amióta kiderült, hogy lassan cserélnem kell majd a jó öreg A660-at.. (akku + kicsike/lassú már)
Pl ott ajánlják, hogy mielőtt bármit csinálsz, ments. Én eddig még nem jutottam, pedig az oldalról linkelt leírást próbálom követni közel 1 napja!. [link] Nem tehetek arról, hogy én az ott leírtakat próbálom alkalmazni, csak azok a gombkombinációk itt közel sem azok mint amit ott leírnak. Az A660-nál passzolnak, szal úgy gondoltam eddig hogy vagyok a nagyon láma, pedig úgy néz ki, hogy a leírás nem passzol teljesen erre a telóra...
Amit írtál az elolvastam, akárcsak az első hsz-ben, de továbbra sem értem a felét sem.
Valszeg egy CN-es telóba botlottam, de egy fityinget sem tennék rá, ugyanis az hsz-ben belinkelt fotó csak úgy-ahogy hasonlít az enyémre, bár a másik képen levőhöz még annyi köze sincs, tehát ebból gondolom, hogy egy CN-es aranyosság figyel itt a kábel végén..Natehát ha az első hsz, csak részben követhető, hogyan tovább?
Először root? Az iROOT-al remélem fogom féltéglásítani a telót, mert semmiféle helyreállító progit nem tudok két napja hadrendbe állítani, hogyha nem jól sülne el a dolog, hogy legalább ennyire működjön.
Pl most az kimondottan nem tetszik, hogy csak a működő telefonból érem el a recovery módot.
Tehát hogyan megyek be a recovery menűbe, helyreállítani a telót, ha nem tudom elindítani a telót, hogy bemenjek a rekovery menűbe?....Vagy mi van?
Szal az ilyenek miatt vagyok óvatos...
Az A660-nál kilépek CWM elindít, és GO.
Pl a cégnél sem szedek szét semmit, ha nem vagyok biztos, hogy legalább abba az állapotba nem tudom visszaállítani ahogy találtam...
Na mind1. küzdök tovább. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
K_a_m_i #12351 üzenetére
Első sorban full mentést szeretnék erről az állapotról. Utána root, (mivel nem rootolot) Utána ha lehet erre a progira szeretném felrakni a playt, miven itt nincs, de ha nincs más út teljes rom csere...
Ahhoz kellene normális cwm, vagy valami más. Az A660-nál pikk pakk megcsináltam, de itt minden teljesen más..
A fórumon talált leírás alapján Power + hang le factory módon indított telóra kell rászabadítani az mtk droidtoolst.
Nálam power + hang le a meta mod.
Factory mod a pover + hang fel. Ekkor ez a kép fogad:
LEírás hozzá itt: [link]
Kikapcsolva még nem dugtam rá a telót, csak ilyen olyan módokon elindítva, de most azt is kipróbálom. -
Blue Eagle
őstag
válasz
K_a_m_i #11878 üzenetére
Ez miatt ne is csinálj Factory resetet! Kár volna!
Viszont ha felteszel másik modem fájlt (most mindegy hogyan, lehet az rekóból is), akkor nem lesz semmi gond, minden megy tovább simán, csak amit az előző modem esetében "belebütyköltél" a Maui META 3G-vel az Nvram-ba, az elvész. Vagyis visszatéve majd az eredeti modemet, ismét meg kell hegeszteni a Maui-val. Más problémád nem lesz, semmi más beavatkozásra nincs szükség. -
Blue Eagle
őstag
válasz
K_a_m_i #11851 üzenetére
Pedig én pontosan így tettem fel Vista-ra, Win7-re, Win8.1-re. Telepítetted már a Lenovo USB drivert?
Pontosabbat nem tudok most reagálni, vidéken vagyok mobilról.Godjopet! Megcsinálom persze, küld priviben az adatokat amit írtam.
Cse015! A modem a rádióra van kihatással úgy, hogy pl kikerülsz a 3G adásból és puff, elmegy teljesen a térerő mintha 100 méter mély pincébe lennél. Így ez biztos modem hiba.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
K_a_m_i #11849 üzenetére
Szia! Persze! Én is szívtam ezzel anno mire rájöttem.
Na szóval, eszközkezelőben jobb klikk a sárga CDC-serial -ra, majd Illesztőprogram frissítése... kiválasztása a felbukkanó helyi menüből. Ezután ne az automatikus keresést válasszuk, hanem a kézit, hogy mi szeretnénk megkeresni, ill. kiválasztani. Most jön a csavar! Most egyből tallózhatnánk is, de így nem lesz jó! Ez helyett maradt még egy olyan opció, hogy Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából. Erre klikk. Természetesen ebben a listában nem lesz benne amit most szeretnénk, ezért ki kell választani a Saját lemez... lehetőséget. Na itt kell betallózni ezt a bizonyos Android_Gadget_CDC_driver.inf fájlt és okézni. Ezután bemásolja magát és kész is van elvileg. -
azimut
aktív tag
válasz
K_a_m_i #11320 üzenetére
Kösz, Kami. Majdnem sikerült, de a FT ilyen hibát írt ki:
Betallóztama scattert, természetesen a korábban felrakott baralajbiét, csak a recovery maradt jelölve, amelyet szintén betallóztam.
Egyébként a systemben lévő recovery-from-boot file-t sem tudtam törölni (es explorer, root), lehet, hogy ezért nem hajlandó feltenni a másikat?
-
K_a_m_i
tag
válasz
K_a_m_i #11272 üzenetére
Na most meg rátettem egy VibeUI 2.0 (4.4.2 CN) romot és a telefonmemória/belső tárhely 3,59 és 0 Gb volt. Eddig jó. Ezután recovery-ből feltettem a Nexus5-öt és a memória megint 1,48 / 1,03 Gb lett. Nem az van, hogy ilyenkor a partícióknak nem lenne szabad változnia, ha recovery-ből teszek fel valamit???
-
Hosszu2
csendes tag
válasz
K_a_m_i #10630 üzenetére
Szia!
Én pont így jártam illetve egy barátom is. Mindketten kijelzőt cseréltettünk, mert bepókhálósodott az üveg. Más forrásból lett beszerezve illetve, más szerelő cserélte ki. Lehet rendelni külön csak az érintős részt is, de egyik szerelő sem vállalta el. Mert állítólag ragasztva van. Így lett kijelző csere kompletten.
DE NEM MŰKÖDIK SEM AZ ENYÉM SEM A CIMBORÁMÉ!!!!!!!! Csak néha és újra indítás után, van hogy 1-2 percet van, hogy fél napig is jó, DE mindig az a vége, hogy egyszer csak nem tudom használni mert nem érzékeli az ujjaimat!
Jól gondold meg a cserét! jelentem ez nem egyedi eset. Próbáltunk már új romot felrakni, de a probléma maradt! Ha esetleg valaki ezt meg tudta oldani, kérem jelezze, De saját tapasztalat alapján kuka a készülék, nem kompatibilis a másik kijelzővel! -
válasz
K_a_m_i #10636 üzenetére
Én egy bill+egér kombinációval használtam. Azon az esc volt a vissza ha jól emlékszem, a win gomb meg a home.
-
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
K_a_m_i #10410 üzenetére
Így már érthető, hogyan került fel Baralajbi romja a telódra.
mert volt egy script, ami visszaírta mindig a gyári recovery-t (aztán kiírtottam azt).
Igen, és itt írták neked a megoldást.A KK alatt MTKDT mentésről én is csak ennyit tudok. Gyakorlatom nincs benne, mert 4.4-et nem használok. Ezért nem volt még szükségem arra, hogy azt mentsem MTKDT-val.
-
Itik
tag
válasz
K_a_m_i #10142 üzenetére
Szia!!
Na fent van a V23 modem..... eddig azt mondom ez a legtökéletesebb....full térerő van ott ahol eddig 2-3 térerő volt... Pesten ahol vagyok, lent pincében eddig soha nem tudtam telefonálni most tökéletesen működik... Nemsoká megyek haza "vidékre" (Szentendrei sziget) Ott a lakásban gyakorlatilag nem tudtam telefonálni... Ott majd kiderül.... A fejleményekről írok majd...
-
válasz
K_a_m_i #9938 üzenetére
de a 900 MHz elvileg jobban terjed, eldugottabb helyekre is elér.
Gyakorlatilag is. Nem véletlenül szeretik használni.
Kisebb frekvencia, nagyobb hullámhossz, kisebb terjedési veszteség (illetve pl. az esőcsillapítás is más, ami bizony megkeseríti a mikrohullámú sugárzások életét), nagyobb besugározható terület ugyanazon adóteljesítménynél. (Persze van hátránya is) -
Blue Eagle
őstag
válasz
K_a_m_i #9563 üzenetére
Sziasztok!
Abban az esetben ha az S124-ben preloadert kell cserélni (a fentebb említett okból), akkor pontosan ebbe a checksum hibába fogtok esni. Ez azért van, mert az általam adott S124 romban, akárcsak a gyáriban a checksum ellenőrzés aktív. Az ellenőrzés lényege, hogy minden képfájl garantáltan sértetlenül kerüljön flesselésre. Egy bittel kevesebb vagy több esetén checksum error jelentkezik.
Mi a teendő ennek elkerülésére? A romban lévő Checksum.ini fájlt megnyítni és a
CHECKSUM_SWITCH = 1 mondatnál az egyest nullára átírni így: CHECKSUM_SWITCH = 0
Menteni és kész.(#9569) georgeh
A gyári tok fedelének le- és felhajtására reagáló készülék mágneses érzékelője a hangerő le gomb környékén van elhelyezve. A gyári ill az igényesen főzött P780 romok, az ide ható enyhe mágneses erőtér hatására kapcsolgatják a kijelzőt ill. alszik el a teló.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest