- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
NCK
csendes tag
válasz
azimut #13249 üzenetére
Elsőre már annak is nagyon örültem, hogy sikerült az adatokat lementeni róla...
Gondolod, hogy azzal lesz gond? Megérzésre inkább a foglalatos modul és az alaplap csatlakozásánál lehet a gubanc. Az elmúlt negyedórát keresgélésre szánva nem találtam erről részletes infót, mi van a fő alaplapra és mi van a foglalatok kisebb moduljára integrálva, pl. hogy hol van a wifi vezérlője. Tud valaki pontosabb leírást erről?
Még nem jutottam el odáig, hogy szétszereljem és megnézzem alaposabban, látható-e valamilyen elváltozás. Tervezem, hogy a napokban nekiugrok. Lehet arról szó, hogy alkalomadtán kipróbálhassam a foglalatoddal, próba-szerencse alapon, hátha megoldja a problémát?Blue Eagle: Neked és minden fórumozónak Boldog karácsonyt kívánok
-
NCK
csendes tag
válasz
Blue Eagle #13246 üzenetére
Egy ötlet: az enyém (mint kiderült) kontakthibás: ha közepesen nyomom a kártyahelyeket akkor bekapcsol és használható, bár a wifi ikon folyamatosan villog bármit is próbálok állítani és pár dolog nem működik. Ha erősebben nyomom, akkor már ezek a problémák is "megszűnnek" - természetesen csak addig, amíg a nyomás fennáll. Így legalább sikeresen le tudtam menteni a tartalmát, már ezért is megérte a próbálkozás
Ezzel kapcsolatban felmerült bennem, hogy talán nem is az alaplappal van gond, hanem azzal a modullal, ami a kártyákat kezeli...?
Lehet hogy a tiéd is felismerné a számítógép és el is indulna, ha közepesen megnyomnád hátul a fém hátlap felső részénél? -
NCK
csendes tag
válasz
Jamal0 #13188 üzenetére
pfff... ez nem hangzik túl jól.
Eleve ha a CPU-val van baj, akkor a beszéd kódolása/dekódolása is azonnal megállt volna, nem? Másrészt ha a töltést jelző elem megjelent a képernyőn, akkor valamit azért csak képes volt futtatni...
Úgy tűnik, mintha -számítógépes hasonlattal- a rendszerindítás előtt elinduló "BIOS" sérült volna meg benne, de sajnos ilyen mélységben nem ismerem az androidos telefonok belső felépítését.
Esetleg a környékbeli országokban van P780-at is javító szerviz? Lehet érdemes lenne bevállalni azt a pár órát, hogy szakszerviz nézzen rá... -
NCK
csendes tag
válasz
K_a_m_i #13183 üzenetére
recovery/meta/factory: ha jól sejtem a hangerő+bekapcsológomb kombinációkra gondolsz (?)
A töltést jelző piros led ég egy ideig (gondolom amíg el nem éri a 100%-ot, mivel a kialvást és lecsatlakoztatást követő egy óra várakozás után csak 1-2 percet világít, egy nap után már többet).
Ezen túl más életjelet nem tapasztalok, bármilyen nyomógomb-kombinációval is próbáljam: le+bekapcsológomb; fel+bekapcsológomb; le+fel+bekapcsológomb; reset folyamatosan nyomva, USB-n keresztül gépre csatlakoztat majd reset elenged.
Mint írtam egyetlen egyszer sikerült a képernyőn is reakciót kiváltani, amikor a töltést jelző elemforma megjelent, de míg a töltést jelző led égése majd kialvása jelezte a töltést és annak befejezését, a képernyőn csak legalul volt egy vékony piros csík, a töltést jelző animáció nem indult el. -
NCK
csendes tag
válasz
Jamal0 #13181 üzenetére
Driverek: fel vannak telepítve, és egy Lenovo P70-nel le is lettek tesztelve
Eszközkezelőben semmi sem jelenik meg, ha feldugom a P780-at. P70 esetén megjelenik több tétel is az USBDeview-ben. Hangot egyik esetben sem hallottam.
Blue Eagle leírásában linkelt Flashtool_v3.1324.0.177_Fix_preload-dal próbálkoztam a P780 esetén -
NCK
csendes tag
válasz
Jamal0 #13171 üzenetére
A mostani "működés" esetén logikus ötlet, de akkor mi magyarázza a telefonálás közben lefagyást? Plusz a megszokott töltési időknek megfelelő módon látható a töltést jelző piros led világítása-elalvása is, tehát elméletileg a töltés jó kellene hogy legyen... de mivel nem lehet kivenni az akkut, nem tudok rámérni
Mit tudok tenni a hiba pontosabb beméréséhez? -
NCK
csendes tag
Úgy tűnik minden külső behatás nélkül téglásodott a telefonom. Forrás: Kína, több mint egy éves, eleve rootolva kaptam, ha jól emlékszem S134-es rommal.
A tünetek: telefonbeszélgetés után a beszélgetést jelző ablak nem tűnt el, semmire sem reagált. A lezárt, de beszélgetést mutató ablakon nem változott semmi (háttérvilágítás megmaradt, percszámláló állt). Később (1-2 óra) múlva már sötét volt a kijelző.
Ezután próbáltam újraindítani, de a bekapcsológombra és a belső reset gombra sem reagált.
Az egyetlen életjel a töltést jelző piros led, ami a teljes töltés elérésekor kialszik, de pl. 1-2 óra múlva megint világít egy keveset (gondolom amíg újra el nem éri a 100%-ot)
Az előbb próbáltam a telefont Flashtool-lal menteni, Blue Eagle leírását használva, de a programban semmi sem változott, nem látta a telefont. Az egyetlen érdekesség az volt, hogy a képernyőn a töltés idejére megjelent a kikapcsolt állapotban látható egészképernyős akku ikon, ebben legalul volt egy vékony piros csík, mintha teljesen le lenne merülve (Ez korábban csak úgy számítógépre csatlakoztatva nem jelentkezett). A töltést jelző egyre több téglalap nem animálódott benne. Pár perc múlva végül ez is eltűnt, a töltést jelző piros led kialvásával együtt.Arra gyanakszom, hogy a belső tárhely sérült meg, így nincs miről elindítani a rendszert. Van ötletetek, hogy lehetne feléleszteni a telefont?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest