Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
AntAngel
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy cnc megmunkálónkban 1.44-es floppy meghajtó van. Az idő múlásával nőttek a programok mérete is. Tudtok javasolni vmi megoldást a helyére ami több adatot tudna? -
norbszt
tag
szerintem dvd-ram valahol van is ilyenem.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
Komplikato #55 üzenetére
A képen egyértelműen látszik (rá van írva), hogy write once optical disk. Egyszer írható.
-
Komplikato
veterán
Az újra írható verziót nem hívták sosem WORM drive-nak szerintem.
És ha az van a képen amire gondolok, akkor ez az újraírható CD magneto-optikai elődje, gondolom heroin árban volt hozzá író meg a lemez. -
.mf
veterán
válasz
#16939776 #44 üzenetére
1-2 évtizede nem fejlesztik már és minden termék EOL, ami kazetta kapható még hozzá, azok csak elfekvő és bentragadt készletek, mert már azokat sem gyártják. Ha valahol még találok eladó új bontatlan 5.25" floppy lemezt, akkor írhatom rá, hogy "1.2 MB-os is létezik már belőle, adattárolásra használják"?
Ne röhögtess már.
-
válasz
#16939776 #44 üzenetére
Floppyt is kapsz még, de ez önmagában nem jelent semmit.
Ha valamire a gyártó azt ígéri hogy 50 év múlva is kiolvasható az adat hiba mentesen, akkor annak nem szüntetik meg a terméktámogatását 20 év múlva, csak azért, mert van már modernebb.
Szerintem simán megszüntetik. A garancia nem a hosszú lifetime-ra vonatkozik. -
törölt tag
-
.mf
veterán
válasz
#32839680 #31 üzenetére
"a maga 6,25TB kapacitásával és 400MB/s írás/olvasási sebességével, és 30 év adattárolási idejével."
Hát nem
A 6,25 mellett ott kell lennie egy csillagos lábjegyzetnek, hogy hányszoros tömörítést feltételezve. A valóságban sosem láttam ilyet, LTO-2 és LTO-3-akon a 2:1 helyett 1.5-1.6 már jó volt, pedig szinte csak dokumentumok voltak rajta.
Az írás-olvasás elírás lesz, a szabvány asszem fele vagy annyi se. A valós meg annak is csak egy része. Órákat írták a jobok a szalagokat, este indultak és hajnalra végeztek, ha meg két lemezt is be kellett töltenie a library-nek, akkor reggel fejezte be. De nem csak az írás sebessége, hanem a szekvenciális elérés... a library megkeresi és betölti a lemezt, majd elkezdi pörgetni odáig, ahol az adat van... nem gyorsvonat.Balto: persze, az ilyenekre mentések mennek, nem oprendszer, viszont ha a mentésből csak néhány fájlt kell visszaállítani, akkor viszont már nyögvenyelősebb az egyes fájlokhoz pörgetnie.
Tidzsimon: na ja, csak ahol ezek képbe jönnek, ott már napi sok száz GB-ról meg TB-ról beszélünk.
Mokó: lolfail
ld. előző hsz-em
Duracellm: lolfail
"létezik már", meg jelen idő? Az egyetlen "már", hogy már kihalt
-
törölt tag
Magneto-Optical Disk, elég sok gyártmány/típus/garantált életartamú létezik már belőle.
Archiválásra, nagyobb projektek biztonságos szállítására használják. -
Mokó
aktív tag
write once read many disc jaja
-
törölt tag
válasz
#32839680 #31 üzenetére
Szerintem úgy ahogy a VHSnél is, forog a fej is és úgy rögzíti az adatot, akkor több ráfér és gyorsabb is a sebesség. Bár nem biztos.
Az elérési idő meg a random sebességek azok viszont tényleg borzalmasak lehetnek, erre nem Windowst kell telepíteni az is tuti. Egyszer rámented az adatokat aztán kész. Ha meg kell valami adatmegsemmisülés miatt akkor visszaolvasod róla. Ahhoz meg nem kell random értéknek gyorsnak lennie, a lineáris legyen gyors és legyen tuti megbízható. -
Qkackca
őstag
Korai cd lemez.
-
DiamondBack
senior tag
Olyan mint ez csak kissebb?
-
.mf
veterán
+bbrain, Blacksoft, Orichalcos:
Nem nyert. A WORM / write once read many nem egy lemezformátum, hanem egy tulajdonság. Tape-ből is van WORM. Sőt, a kőtábla is WORM
KillHates: "Matsusita (azaz ős-Panasonic)"
Annyira nem ős. A Matsushita cég a konzumer piaci néhány termékvonalára vezette be a Panasonic nevet, de hivatalosan egészen pár évvel ezelőttig Matsushita maradt, s csak nemrégiben vette fel a cég is a Matsushita helyett a Panasonic nevet. Addig a nem végfelhasználóknak szánt, OEM termékek jelentős része továbbra is Matsushita név alatt futott, így a Floppy-, és CD-meghajtók is.
-
Akos1994
aktív tag
Gondolom mennyire elérhető árú volt, amikor az 1.44mb-os floppy volt a tömegcikk..
-
válasz
SunMount3r #11 üzenetére
Mostanság meg ilyennel nyomják; 1.2 PB fér a pocakjába.
-
törölt tag
Csak nem a számtechboltos topikból téved ide ez a képrejtvény?
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
SunMount3r
nagyúr
Juuj,valami ultra biztonságos adattároló lehetett, amit mondjuk az FBI pincéiben felállított gépszobákban használtak szupertitkos adatok archiválására...
Snowden biztos rávágná a tutit...
Bár lehet kissé élénk a fantáziám...
(Hol a spoiler-gomb?)
-
BlackSoft
addikt
Worm, látom már írták páran. Nekem is volt egy, de meghajtót sosem sikerült hozzá szereznem.
Szerintem nekem is van itthon pár dolog, amit ha ide kitennénk ilyen képrejtvénybe, akkor kevesen, vagy senki sem tudná már mire való
-
Televan74
nagyúr
Mekkora floppy! Ez a floppyk nonpluszultrája.
-
lambda5
tag
Magneto-Optical Disc ->M-Disc (Ha jól értelmezem...
-
snecy20
nagyúr
Valami olyan, ami brutál sokba kerül.
-
bbrain
tag
Ez egy WORM lemez...
-
fi:zi'k
nagyúr
Rajta van a képen, hogy mi ez.
(#3) Robert07
[link] -
Bandi79
aktív tag
WORM Disc
-
Bembee12
aktív tag
Mágneses optikai lemez/floppy. (Magneto-optical) 1985-ös cucc
Van belőle 2.6gb-os is
Ha jól tudom akkor a Sony MiniDisc is valami hasonló technológia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Brutális tárolókapacitás...
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 2db TOSHIBA Performance X300 4TB 7200rpm/128MB buffer
- Kioxia 256GB NVMe SSD 2230-as méretben 51% és 83% közötti kondíciókkal 6db van
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest