- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kronos3000
senior tag
Nemrég vettem egyet szinte újan,150 nap üzemidő volt a gyári hdd-ben.Karcmentesen,cseréltem a gyári p6200 procit,egy i5 560m-re,és szárnyakat kapott,passmark 3000pontot dobott a procira,windows 10 van rajta,komolyabb játékon kívül mindenre megállja a helyét.A mai átlag gépekbe nincs ilyen erős gyors proci,igaz az intel hd gyengécske,de az 1080p youtube-t 20% proci használat mellett viszi gondolkodás nélkül.8Gb ramot tettem még bele.10-15 nyitott böngészőfül megy a torrent,egy filmet is konvertál,proci 50c fokon,szóval best-buy volt a gép 32000ft-ért+proci-7000ft+8Gb ram-10e ft.Egy megunt és agyon szidott tablet helyett lett a családba,végre minden program,net működik kompromisszumok nélkül. :-)
[ Szerkesztve ]
Wasabi...
-
manoarc
senior tag
Marad a HDMI kábel nálam is
[ Szerkesztve ]
{。^◕‿◕^。}
-
szaszabee
aktív tag
Nem rossz Egy ilyet be kell szereznem
-
Huma
addikt
Hát nem hiszem, hogy az elektromágneses mezők élettani hatásait.
Persze nem ismerem a tananyagukat, de szerintem még ha szerepel is benne akkor is jelentéktelen mértékben.
De majd egy villamosmérnök felvilágosít.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
Az hogy villamos mérnök vagy nem jelent semmit, hacsak nem ez a szakterületed. Az egyetemen gondolom "csak" a tanáraidtól átvett tananyagból tájékozódtál e téren.
Az említett úriembereket nem ismerem, de mondok egy példát arra, hogy nem minden arany ami fénylik. A fénylés mondjuk a doktori cím és az hogy egyetemi tanár az illető.
Nem fogom megnevezni az illetőt, de ahova én jártam egyetemre ott van egy professzor aki meg van ezekről győződve: A piramisokat az idegenek építették. A Magyarok Mú földjéről származnak. A szobájában lévő mandala megtölti pozitív energiával a teret.És ez még a tizede sincs.
Ezzel azt akarom mondani, hogy attól még hogy valaki egyetemi tanár meg doktor, nem feltétlenül jelenti azt, hogy adni is kell a szavára.Amúgy volt még két tanár az egyetemen aki sík hülye volt. Nem is értem, hogy lehet ilyenekből tanár.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az általad említtettek is ilyenek és VALÓSZÍNŰLEG igazuk is van. De tudtommal egyértelmű bizonyíték nincs arra, hogy a jelenség nem létezik.
Az általad linkelt tanulmányt nem olvasom el mert gondolom hosszú és te már összefoglaltad a lényeget. Nincs összefüggés kétféle rák meg a mobil között. Viszont kb millió másik dolgot okozhat a használata amit gondolom nem vizsgáltak.
Amúgy meg nem hiszek semmit csak a tényeket fogadom el. Mivel nincs megcáfolva az elektroszmog káros hatása inkább az a hívő aki azt hiszi, hogy semmi baja sem származhat belőle. Vagy a másik véglet aki teljes mértékben biztos benne hogy káros és alufóliába tekeri magát.
Én meg fenntartásokkal kezelem a dolgot. Vagy van, vagy nincs.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
nagyúr
onnan, hogy a tények beható ismerete nélkül széleskörű általános állításokat fogalmaznak meg pl. a vezetéknélküli kommunikációt használó eszközökről, és onnan, hogy okleveles villamosmérnök vagyok. a félreértések elkerülése végett, nem azt cáfolom, hogy, hogy az elektromágneses térnek nincsenek élettani hatásai, hanem azokat a következtetéseket, amit ebből a fenti oldalak lehoznak.
amennyiben behatóbban érdekel a téma, és tényleg tudományos ismereteket szeretnél róla szerezni, akkor tudom javasolni mondjuk dr. veszely gyula elektromágneses terek c. kurzusát a budapesti műszaki egyetem villamosmérnöki és informatikai karáról.
amennyiben felületes érdeklődő vagy, és/vagy nincs rá 3 éved, hogy elvégezd az alapképzést, akkor dr. orosz lászló lesz a te embered, szintén a műegyetem fizika tanszékéről, és az általa is fémjelzett szekptikus klub.
az általad felhozott konkrét témával (mobiltelefonok élettani hatásai) kapcsolatban pedig a következőket tudom mondani:
- amikor azt olvasod a hírekben, hogy a mobiltelefonok élettani hatására nincs bizonyíték, akkor arra gondolsz, hogy a rohadt multik lefizették őket.- amikor a projektért felelős vezető kutató egy 10évet felölelő kutatás eredményeként megfogalmazza, és leírja ugyanezt (nincs bizonyíték a mobiltelefonok káros élettani hatására), akkor az mögött viszont az áll, hogy 10 év tudományos kutatómunkájával és 13000 elvégzett vizsgálattal sem sikerült az összefüggést kimutatni a mobiltelefon használata, és a két leggyakoribb rákfajta között. itt megtalálod a szóbanforgó tanulmányt: http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2010/05/17/ije.dyq079.full.pdf
egyébként meg azt hiszel, amit akarsz.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Huma
addikt
Honnan veszed, hogy f@szság? Először meg kéne cáfolni. Tudtommal még senkinek sem sikerült. Attól még, hogy láthatatlan és érzékelhetetlen, nem biztos, hogy nincs hatással az élőlényekre.
Mivel úgy tartják, hogy évek alatt fejti ki a negatív hatását ezért sok év kísérletére lenne szükség az igazolására. Valószínűleg senki sem öl szívesen több milliót egy ilyen kísérletbe ami nem hajtana hasznot a végén. Ráadásul ha káros ha nem akkor is már része az életünknek.
Lehet keresgélni cikkeket a neten, de hogy melyik igaz és melyik nem...
A mobiltelefonokról pl nem egy szakember állította már, hogy károsak.
De ha te tudsz valamit amit én nem akkor oszd meg velem és oszlasd el a kételyeimet.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
nagyúr
ezt nem kell tovább ragozni, ez szóról szóra egy orbitális faszság. aki ezt elhiszi, attól nyugodtan lehet kérni pénzt esmeralda szemműtétjére is.
megmagyarázni meg saját érdekedben ne próbáld meg, mert könnyen összekevernek vele.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
dabadab
titán
"Lehet hogy hülyeségnek hangzik"
Az, hogy a gumitalpu cipo leszigetelne a Fold magneses mezejet, nem csak hogy hulyesegnek hangzik, hanem az is.
Wikipedian meg erdemesebb az angol verziot nezni, ott vannak hivatkozasok rendes kutatasokra is, amik a magyar cikket direktben cafoljak.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
nagyúr
"A szervezet elektromágneses egyensúlyát felborítja a nagyfokú elektroszmog, amely körülvesz minket, valamint az, hogy betonrengetegben élünk, gumitalpú cipőt viselünk, és így a Föld természetes mágneses energiájából nem részesülhetünk."
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
JColee
őstag
Maga a fogalom hülyeség. Egyrészt mert helytelen a kifejezés, másrészt mert csak arra való, hogy bepalizzanak minnél több embert. És sajnos könnyen lehet.
Inkább a mágneses tér káros élettani hatásának kéne hívni a jelenséget. És nem ettől a vezetéknélküli vacaktól lesz bajod, mert elég jelentéktelen a nagysága más terekhez képest.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tapasztalatból mondom ez egy rakás sz@.
Drága,és nagyon nem jó,nincs ez még rendesen kitalálvaduree54
-
Tl_
tag
Male:
Figyelj komám
Egyszer más csak aztis megoldják hogy vezeték nélkül is kapjon áramot?!
Vezeték nélküli áramkör mért ne?!
Aztán majd ha ereszt a ragasztó akkor kenj rá SZÓNIKUS ANTIGRAVITÁCIÓS PASZTÁT
És ha nem bírod leszedni kapj elő egy Szublistukit és szublimáld le a plafonról.
This is a future man!! (A jövőbeli angolnyelvi analfabétáknak: Ez a jövő ember)
-
dystopia
tag
Ez a wireless display egy kalap izé.
Köszönjük a beszámolót, ilyenek is kellenek!+ Egy kérdés:
"Ugyanis a maximum 1366x720 pixel, nyilván a vezeték nélküli átvitel szűk sávszélessége miatt. Ha nem ennek az aránynak megfelelő notebookunk felbontása, akkor nem kapunk majd pixelpontos képet, hanem csak kissé homályosabbat, átméretezettet. Minden bizonnyal igazítani kell majd egy kicsit a kép méretén is, mert kezdetben jó eséllyel fekete kerete lesz."Mikor homályos végül is a kép? Kis magyarázat jó lenne, bár a beszámoló többi része miatt végül ez a probléma eltörpül az egész értelmetlensége mellett.
Lüke, én vagyok az APUd!
-
Tl_
tag
Hajthatatlan az intel mert neki kell előszőr feltalálnia!
Hogynézne már ki egy ilyen mondjuk az AMD -től
Hátha beválik!
Mert azért hasznos néha!
Vegyél egy kis L@ctite -ot és "akár felragaszthatod vele a plafonra is"
és azért kellemetlen lenne ha a kábelok az arcodba lógnának nem?[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
emlékszem mikor pár éve ez csak hír volt hogy az intel dolgozik ilyen megoldáson
már akkor is feleslegesnek tartotta a hozzászólók többsége, ez most sem változottlehet amerikában a lustaság fővárosában ez másképp van vagy csak az intel ilyen hajthatatlan
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
vakarcs
aktív tag
én akkor is maradok a DLNA-nal...
pc - wifi - tv - telefon stb...
sokkal gyorsabb is és nem kell plussz dolgokat venni...
A samsung meg is oldotta [link]eladó a világ :)
-
geogabcsi
tag
Szerintem egyenlőre, csak ajtó támasztéknak jó ez a Netgear ketyere. Kegyetlen drága, AV videójel átjátszó eddig is volt, aminek saját frekije volt és nem zavarta a Wi-Fi jelet, mondjuk abban HDMI nem volt, de legalább nem késett. Első fecskének jó, sok embert, hallottam már aki ilyet szeretne és adna is ennyit érte.
-
Male
nagyúr
Igazából azt nem értem, hogy ha már a notit úgyis hálózatra kell dugni, akkor miért olyan nagy nehézség rádugni a HDMI kábel?
Ha meg nem filmre kell, hanem net, képnézegetés, stb, tehát oda kéne mászkálni a notihoz, akkor hozzá egy távirányító, vagy vezeték nélküli bill, és meg van oldva a szoba túlsó végéből való irányítás is... nincs gond a felbontással, késleltetéssel, nem fogja zavarni semmi, kevesebbet fogyaszt összességében, állítgatás is kevesebb, olcsóbb is, a noti sem ott zúg-melegszik mellettünk... Ez túl egyszerű megoldás, vagy mi? -
Воланд
titán
Tegnap jártam az Intel Viszonteladói Konferenciáján, volt szerencsém működés közben látni a Intel WiDi-t. Ott notebook volt "összekötve" tv-vel, full hd tartalmat játszottak le. Az előadáson a távolságot kb. 30-50 méterben határozták meg (szerk.: inkább 30), ennyire tudtak eltávolodni a géppel a tv-től anélkül, hogy megszakadt volna a kapcsolat. Késleltetés jelenleg 300ms, ezt a jövőben körülbelül 100ms-ig tudják levinni.
Szerk.: Meg persze Sandy Bridge-ről is kaptunk agytágítást, meg mutattak egy-két demot. Ütős lesz.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
rudi
nagyúr
Akkor az Intel tényleg csak annyit tett alá, hogy bevette a csomagba a konvertert, és elintézte, hogy a Wi-Fi adapter tudjon kétfelé csatlakozni. Egyébként az a sejtésem - igaz nem próbáltam ki - hogy itt nem DNLA szaványú az átvitel, de valami nagyon hasonló.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Isee
senior tag
Ha majd az a 3méter 3 kméter lesz, akkor majd érdekelhet ilyen megoldás
"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
dbius
veterán
rudi: Egy ilyet (EM7100 iTRIO, Full HD) is górcső alá vehetnétek, ha lehet...
Nem tűnik rossz cuccnak.
[ Szerkesztve ]
-
peti85
senior tag
Vezeték nélküli hang és kép 3 MÉTERRE???????
Na ennek most komolyan mi értelme? Ha lakás másik feléből kéne összekötnöm, azt mondom próbáljuk vezeték nélkül. De 3 MÉTERRE? Agyrém.
Mégcsak egy távirányító sem jár hozzá, hogy a gépet vezéreljük.HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Boxi88
őstag
Egyre combosabb gépeket gyárt a Dell, tetszenek a notijaik!
Viszont ez a Netgear PTV1000 annyira nem jött be, bár az egész ötlet nem fogott még meg, talán majd idővel!
-
smkb
őstag
Alkalmazás kérdése... amennyiben egy szerver alkalmazás DLNA kompatibilis mediaként tolja ki a desktopot akkor igen.Tök mindegy mi az input, ha az uptut egy DLNA kompatibilis video folyam. Intel sem csinál mást. Pont erre megy el a 20-30% cpu idő hogy megcsinálja a streamet a képernyőtartalomból. Minden mást meg megold a jól bevált sigma designs platform.
-
dekoninck
aktív tag
Nem lesz már túl nagy az elektroszmog, ha már a tv-képet (felteszem, ez elég nagy adatmennyiség, ráadásul folyamatosan) is a levegőn és az agyunkon keresztül sugározzuk?
-
priti
addikt
Na te!! Te mit akarsz? Huszoné' vegyek input lagot? Há' szólok a rabszolgáknak azt falba vésetem, de ha elmegyek ott is bevésetem vazeg. Há' hülyének nézel? Azt még a felbontás sincsen benne ? Hát a feléből felbontják vazeg! Na magadat elszégyeled azt viharzol!!! Há' nem látod hogy telefonálok vazeg?
Hardverlesen
-
Chaser
legenda
Nincs mit, van még 1-2 kisebb de az elfér. A 4520s sztem azért lenne érdekes, mert alu burkolatos, árkategóriájában nincs vetélytársa ilyen téren. Meg matt kijelzővel is lehet venni, szintén egyedüli. Az alap modellben core i cerka van és kellemes az ára is, a kis cerkáról is szívesen látnék egy kis tesztet. 2 legyet egy csapásra
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
smkb
őstag
akkor ez most egy dobozos külső DLNA?
-
boom001
csendes tag
"analóg módon pedig a lényegesen rosszabb minőséget adó komponens kép és kétcsatornás hang jön ki belőle."
Kompozit az, nem komponens...
-
mickemoto
őstag
Biztató a próbálkozás, de ez még tényleg gyerekcipőben jár.
-
Chaser
legenda
Tetszene ez az intel wireless, csak tényleg drága, felbontás még HD és sok a késleltetés..de valahogy el kell kezdeni
"Természetesen az a legnagyobb kérés, hogy mi van a dobozban?" kérdés lesz azszerk: Elolvastam a dell cikket is. Ez nem a 1564 utódja? Aku töltése nekem kicsit soknak tűnik, de amúgy egész korrekt.
Kis elírás itt is van: "Formája teljesen átlagos, az olcsó notebookokra jellemző, felülete kívül-belül ujjelnyomatmágnes."HP 4520s-t nem tesztelnétek?
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
he7edik.
addikt
Akkor egyenlőre marad a HDMI kábel
Égő szöveg a flém vázon
Új hozzászólás Aktív témák
- Remek áron eladó dobozos új 11.Generációs i5 8gb 256 Microsoft Surface Laptop Go 2 garanciával!
- Lenovo ThinkPad L450, 14" HD Kijelző, I5-5200U CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfá
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 1TB SSD, W10/11, 27% áfás
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfá
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest