Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #413 üzenetére
Januári hozzászólásban látom a Toengels blogot, ha ott rászűrök az OLED806-ra, leszedek egy tavalyit, pendrive-ról gondolom fölrakható?
Megnéztem az előzményeket, a tavalyi 004.105-el komolyabb gondom nem volt, így az a logikus választás:
Zsadi: köszi, kipróbálom az AVR-t is áramtalanítva.[ Szerkesztve ]
-
Zsadi
őstag
válasz aldebaran #399 üzenetére
Köszi az infót! Hazaérek bejelentem, hátha...
Nálam Onkyo az AVR, határozottan a frissítés után vacakol a hangrendszer.
Állítsa be újra a „digitális kézfogást” - ilyen van a menüben? Majd jobban belenézek, hirtelen nem rémlik
AiRLAC hozzászólássával egyetértek, nekem is volt már belőle probléma hogy bekapcsolt állapotban lett csatlakoztatva eszköz HDMI-vel, azóta nem kísértem a sorsot. -
addikt
válasz aldebaran #399 üzenetére
Én tuti nem csatlakoztatnék bekapcsolt eszközhöz HDMI kábelt, volt már ebből gondom.
De a kikapcs, tápkábel ki, várunk egy percet, közben HDMI kábel be, majd tápkábelek be az jónak tűnik."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Zsadi
őstag
válasz aldebaran #393 üzenetére
Nálam is hasonló a hiba frissítés után. Tv bekapcsolás után vagy van hang, vagy nincs erősítő felé, főleg ha forrást váltok. Meg van hogy szól egyszerre a tv hangszóró meg az erősítőre kötött hangrendszer is. Előtte nem volt ilyen hiba a rendszerben. Áramtalanítas után is random előjön ez.
Neked milyen erősítőd van? -
aldebaran
őstag
válasz aldebaran #392 üzenetére
Na, ennek a frissítésnek sikerült elcsesznie azt, hogy ha bekapcsolom a tévét, bekapcsol az erősítő, de nem vált át az erősítőre a hang. Még egyszer ki kell kapcsolnom a tévét és bekapcsolnom, hogy ez az átváltás megtörténjen.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
addikt
válasz aldebaran #366 üzenetére
Pont arra hogy ne Wifin menjen, ha már egyszer ott a gigabites kábel a TV mellett. 10€-t megér, eggyel kevesebb eszköz osztozik a Wifin.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
szubence
csendes tag
válasz aldebaran #366 üzenetére
A WiFi elég zsúfolt nálunk, gondoltam a vezetékes megbízhatóbb lesz. A gyári 100 MBit-es ethernet-től meg féltem, hogy nem biztos elég, mondjuk ha valami durva minőségű filmet streamelek helyi hálózatról. De aztán lehet elég lenne az is és csak szimplán jobb érzés, hogy a Gigabites-ben van elég "tartalék"...szóval valósan lehet tök felesleges.
Mondjuk így ebben a formában, hogy nem működik, így tényleg nem sokra jó... -
zsolaboy
csendes tag
-
Fifi
őstag
válasz aldebaran #336 üzenetére
Nálam vimu 9.40 van fent.
Lányomnak van Amazon FireTV 4K Max stick, azon is vimu 9.40 van és ott nincs gond az általam írt film lejátszásakor. Igaz az csak egy 32"-os TV-n van, lehet, hogy az befolyásolja.
Kipróbálom majd, hogy az Amazon sticket a Philips TV-be dugva mi a helyzet, de ahhoz erőt kell venni, mert mindkettő nagyon be van kábelezve/építve ...
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #266 üzenetére
Szerintem ez a százezerdolláros kérdés. Attól tartok, a nemrég 600e forintér vett philips oledem nem fog ugyanúgy 12,5 évig hibamentesen működni, mint a samsung ps50c430 plazmám, ami egy pixel széles csíkkal jelezte ideje végét, bár működik továbbra is.
Édesanyám egy 32"-es filléres LG lcd-je kb 3,5 évet bírt, két éve vett helyette egy samu alapmodellt 40", még működik.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #245 üzenetére
de jó, hogy mérni kezdtem. Nos a TV kikapcsolt állapotban is 37-45W közt vesz fel. Minnyá megnézem mit kell kikapcsolni, hogy ez ne legyen. Ha felkapcsolom az ambilightot kikapcsolt készüléknél, akkor három alapszín esetén olyan 13W amit pluszban felvesz, de ha fehérre teszem, akkor 30W körüli az ambi miatti plusz felvétel.
szerk: egyelőre nem találom, hol kell kikapcsolni, hogy ne maradjon hálózaton kikapcsolás után :(
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #243 üzenetére
tudni nem tudom, de ha nem megy semmi, zene sem, kép kikapcs, én olyan 15W körül saccolnám a tv energiafelvételét.
Talán holnap előkeresem a fogyasztásmérőmet, én is kíváncsi vagyok többmindenre.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
alaves
addikt
válasz aldebaran #240 üzenetére
A TV a ráküldött anyagnak megfelelően automatikusan vált SDR/HDR10/HDR10+/DV képüzemmódba. ISF vagy filmmaker módot célszerű használni (alapból nem azt használja). Mind a négy féle anyagnál, mikor kiírja hogy HDR10 v.HDR10+ v. DV 'pause'-val megállítod vagy hagyod menni és akkor tudod állítani az adott profi összes beállítását (zajszűrők: ki; élesség:0, színhőmérséklet: meleg, Philips-nél videokontraszt mindenhol: 100, filmstílus: film, stb.)
Minden forrásnál (belső lejátszó, YT, TV, HDMI) célszerű külön-külön ellenőrizni a képbeállításokat, még akkor is ha megadtad neki, hogy azonosat használjon.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #240 üzenetére
Jó kérdés, az SD, HDR, DV váltásoknál és a különböző műsorforrásoknál biztosan be kell állítani mindent külön (a túlsimított "szappanoperás" mozgásból rögtön észreveszem, baromi zavaró filmeknél, a fényérzékelő pedig a sötét részleteket öli meg), de volt már olyan, h ismét kellett olyan módot beállítani amit már korábban, mert vmitől visszaállt.
-
tutis
őstag
válasz aldebaran #236 üzenetére
töltsd le mondjuk pc-re vagy telefonra. a zipet nevezd át apk-ra (azaz a névből vedd ki a .zipet)
playen pl a "send file to tv" programmal át tudod küldeni tv-re. Ott meg egy filekezelővel el tudod indítani a telepítést (azt is playről tudsz letölteni)http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
aldebaran
őstag
válasz aldebaran #230 üzenetére
A megoldások:
NAS-ra telepíteni kell egy media server-t. Vagy telepíteni egy olyan file-kezelőt, ami a belső hálózaton látja a NAS fájljait és így lejátszani a filmeket, képeket....Ahhoz, hogy ne a tv-ből jöjjön a hang, hanem az erősítőhöz menjen, be kell kapcsolni az easyLink-et. Az easyLink-nél ki lehet kapcsolni egy csomó mindent, ha esetleg nem lenne szükség más eszköz irányítására.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #230 üzenetére
a nasról nézéssel kapcsolatosan: Igen lehet. Én nagyon amatőr és béna vagyok már az ilyen megoldásokkal kapcsolatosan, de kb másfél óra alatt sikerült összehoznom. Ami gondom, hogy a nagyon nagy /65GB körül/ fileok esetén már nem elég a tv saját wifijének a sebessége. Ha minden igaz, valami USB-s wifi kell rá, és akkor ez is jó lesz. Még ezt nem oldottam meg. A prime-on nemrég indult gyűrűk ura előzménysorozat 9 gigás epizódjai viszont simán játszhatók hálózatból wifin keresztül.
-
alaves
addikt
válasz aldebaran #213 üzenetére
Csupán a kijelző azonos az OLED806-ban és a C1-ben (kivéve ha a C1 WBE paneles). A készülék többi része teljesen más, képfeldolgozó processzor, hangrendszer, OS, stb.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Asszociációs játék. :)
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest