- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
subset
senior tag
Szerintem is egy baromi jó dolog az Ambilight.
-
BloodRay
veterán
Már nem azért de ez így képről kb ugyan olyan mint a 2013-as széria...
-
wednesday
őstag
És ezt ne úgy képzeljétek el, hogy az ember az ambilight hatást bámulja, mert ezeken a promo videókon ugye ezt tesszük. Természetesen a műsort nézed és közvetve érzed azt a pihentetőbb kellemes hatást, anélkül, hogy foglalkoznál vele, hogy jéé mennek a fények a TV mögött.
-
lorinser
senior tag
Talán próbáld felfedezni egy, az általad említett TV mögé tett lámpa és az Ambilight közötti különbséget. Fentebb találsz ehhez segítséget de itt is van egy.
-
tecsu
addikt
Az egész Ambilight akkor érvényesül igazán, ha jó a szoba berendezése, fala stb. mert nagyon nem mindegy, mire vetül rá, milyen mintázatú a fal, milyen bútorok vannak körben stb.
Az Ambilight-tal összhangban változó Hue lámpák teremthetnek pazar atomszférát, akár csak háttérként beszélgetéshez vagy bármihez, pl. vízalatti természetfilmmel stb. vagy komoly élmény lehet egy akciódús film ilyen környezetben - és úgy néz ki, hogy magához az élményhez kell igazítani a szoba v. nappali berendezését, jól megtervezve.
Szerintem akinek nem jött be az Ambilight, annak nem volt szimmetrikusan, harmonikusan, jó minőségben berendezve a szobája. -
krystman
őstag
Nem tudom ez mitől ilyen nagyszám! Egy USB lámpát lehet venni 6-800 ft-ért, és a TV usb-re hozzá lehet csatlakoztatni. És a TV mögé tenni. Ugyan az a hatás szinte.
-
Monya78
veterán
Szintén philipses topicba volt ez is belinkelve: [link] élettani hatása az ambilightnak
Én is már totál rá vagyok függve, ezek után is csak ambilight-os Tv-t veszek...
-
wednesday
őstag
válasz
bluemirage #15 üzenetére
Nekem pont akkor tetszett meg az egész Ambilight mikor ilyen TV-nk lett.
Moziban sincs vaksötét, a lámpákat nem tekerik le nullára. Ráadásul ott a vászon konkrétan "bevílágítja" a termet, nem ugyan az mint a nappali. Lehet izlések dolga, de engem meg pont a vaksötét zavar, egyenes út a fejfájáshoz egy 2 órás fimezés után. Mindig kislámpát használtunk, hogy valami kis fény legyen a szobában. Egyszerűen kellemesebb, pihentetőbb nézni az egészet, ahogy egy fényglória körbefogja a TV-t.
(#16) ALBY: Jaja, főleg a Sharp panelos Philipseknek nagyon jó képük van.
-
ALBY
senior tag
válasz
bluemirage #15 üzenetére
Pont ez az a lényeg az ambilight-ban hogy ha sötét van a képen picit akkor is világít hátra így nem hagyja hogy matt sötét legyen a szobában és kitáguljon feleslegesen a pupillád, aztán jól bevakít a következő durvább jelenet. Ettől kellemesebb a szemnek. Nomeg mikor az átlagszínekkel süt ki a kép az meg szép is, és csajozós
Ezen kívül el is kell tudni helyezni az ambillight-os tv-t,
apáméknak pont azért nem vettünk annak idején ilyet, mert a béna szekrénysor és egyebek miatt hülyén nézne ki. Az ne szidja a technológiát aki a szobafikusz mellé tette a tv-t aztán furcsálta hogy nem jön a varázslat (csak úgy említem).
Sajnos, nem sajnos, kell mögé környezet hogy úgy működjön ahogy kell.
Ferrari alá is kell a beton, nem megy jól a szántásba'(bezzeg a Lamborghini-nek van traktorja is
)
-
ALBY
senior tag
Bocs, látom a linkelt német palettán hogy a 6000-es (meg persze a 8000) sorozat aktív kukkeres, az 5- és 7000-es családok továbbra is passzív szemcsivel mennek.
megnyugodtam
-
ALBY
senior tag
Az Ambilight szerintem is nagyon jó cucc, és emiatt Philips mellett is maradok, ez a Philips igazi aduja.
Meg a képminőség és a képjavítók is nagyon jók szoktak lenni, de a többségnek már fontosabb hogy milyen a káva, meg hogy instant hasítson a jutyúbról a 480p-s Fluor Tomi videóklipp, és persze egyből posztolja is ezt a vasárnapi élményt valami szemétgyűjtóbe
Viszont az aktív szemüveges 3D-re minek kellett "visszalépni"? Pont a passzív volt még vonzó a Philips tévéiben. -
AMBILIGHT
A Philips TV-s topikból indézném magam ide... Nem kell azért hasra esni. Nekem van és egy sz@r amit nem használok. Persze világos, hogy annak akinek nincs az meg vágyik rá. Ilyenek vagyunk mi emberek...
"Mellesleg 2 oldali Ambilight tulajdonosként én ezt a feature-t utálom a tv-ben. Ki is van kapcsolva. Nálam jobban már csak a barátnőm utálja, aki úgy fogalmazott, hogy vicces hülyeség. Szerintem az egész nemcsak egy Marketinges átvágás... hanem engem pl. határozottan zavar, hogy a sötétben kép+káva+glória... látható, ami nem természetes. Nekem jobb, ha kép élesen véget ér a sötét térben, ahogyan ez a moziban is van. Ha majd a mozivászon kieső részére, dinamikus glóriát vetítenek egy 1,5-3 órás látványra épülő filmhez, akkor meghajlok.
Szóval csak az adjon pénzt az Ambilight miatt és legfőképp vegyen csak(!) emiatt Philips-et aki látta ezt a funkciót és tetszett neki. A többségnek egyébként tetszik. Ezzel szemben a világ nagy része meg megvan nélküle
Nekik meg lehet, hogy a gyorsabb, kiforrottabb Smart a szempont... ami a Philips Achilles-sarka. Szóval van itt pro és kontra... de azért nem kell nagyon hasra esni az AMBILIGHT miatt...
- meg kell nézni élőben (nem egyszerű ezt megoldani)
- majd el kell dönteni, hogy ez fontos dolog-e a Philips javára
Egyébként meg már a 6000-7000-esek vannak olyan jók a Philipsnél, hogy nem rossz döntés a márka mellett dönteni, sőt... akár vakon választva. Korábbi magamat ismételve, aki a 3000-ből válogat, az sem gond, de inkább bátran nézzen körül a konkurenseknél is a döntés előtt. Sok hasonló olcsó TV van máshol is." -
wednesday
őstag
Az Ambilight hiánya miatt tényleg nehéz más márkára átszokni. Tényleg kellemes így a TV-t nézni.
Jó lenne ha ez a licence más gyártókhoz is átkerülne. -
Hiába a szép design, ha a Philips a teljesen más elrendezésű távirányítókat gyárt, mint a többi gyártó.
A számok lent, a navigációs gombok fent, a csatornaváltó és hangerőállító gombok víszintesek... Én ezt képtelen voltam megszokni, így nálam a Philips kizárt.
(Azt viszont megjegyzem, hogy a hátoldali qwerty billentyűzet szép.
)
-
lorinser
senior tag
A 40"-os méretben már vannak német árak.
Van már a 7000-es sorozatnak is.
-
ZCoyote
őstag
Az 55-öst elfogadnám
-
válasz
oraihunter #1 üzenetére
Ezt az egyetlen dolgot irigylem a Philips tulajdonosoktól (ambilight). Jó lenne, ha valami kütyüvel megoldható lenne a működése out of box és nem kellene gányolni állandóan vele
-
oraihunter
aktív tag
Egész pofásra sikerültek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A fémesen csillogó 6600 sorozat tagjai a 3D tartalmak megjelenítéséhez az aktív technológiát használják.
- Politika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest