- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen egeret válasszak?
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
rendkívül mókásnak tartom hogy a korábbi kommentjeid után ezzel próbálsz érvelni. engem sem érdekel mivel töltöd a szabadidődet, viszont ahogy elnézem számodra értelmezhetetlen az a koncepció hogy a társadalom nagyrészének nem azok az igényei mint neked.
az érveidről meg annyit hogy olvasd vissza még egyszer és mélázz el rajta hogy mennyire gyönyörűen illeszkedik a te korábbi problémázásodra.
így elég nehéz értelmesen diskurálni bármilyen témáról. peace.
tegbashar: én nem akartam így leírni, de... spot on.[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
jeni
félisten
válasz fatpingvin #34 üzenetére
Bocsi de nem egyformák az igényeink,
Senki sem kérdezte, hogy mivel töltöd a szabad perceidet.
Az, hogy milyen hardvereket használsz a gépeden szintén senkinek semmi köze.
Magánügy.
A stílusodból meg vegyél vissza légyszíves.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
te most teljesen komolyan úgy csinálsz mintha a videojátékok valami általános szükséglet lenne? nem szeretek ilyet írni de ember, térj már észhez és dobj még egy reality checket...
hogy a buta provokációdra reagáljak, semmilyen videojátékkal nem játszom, korábban se tettem és ezen nem is tervezek változtani. értelmesebb dolgokkal is el tudom tölteni az időmet. ízlés dolga nyilván de szakadj már el egy kicsit a saját kis világodtól...[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
M@cika
őstag
Nem kell izgulni, idénre jósoltak már 100k$= 1 BTC árfolyamot is. Az, hogy most a harmada nem gáz, én ráérek. Amúgy pedig teljesen igazuk van, akik azt írták, hogy a mostani árfolyam közelében sem volt soha a korábbi években (2020 előtt) a bitcoin árfolyama.
Nasit a kis fehér medvének!
-
Dragon3000
veterán
Volt egy időszak, hogy 200GE-t használtam külön vga nélkül. Régebbi játékokkal el lehetett lenni, azért ennél bőven van megfizethető kategóriában jobb apu is.
Több gyermekes családoknál nem láttam még több pc-t a gyerekeknek, vagy egy pc, amit felváltva használnak vagy konzol volt a jellemző. Esetleg egy gyenge pc és egy konzol.[ Szerkesztve ]
-
tegbashar
tag
Tehát az a hozzáállásod, hogy csak komolyabb (feltételezem gépet terhelőre gondolsz ez alatt) lehet játszani.
Csak annyit teszek hozzá, hogy sajnos bekrepált a komolyabb VGA-m. Vettem egy 1030-at (az sem volt a megszokott 10k kategória, inkább a 40k-hoz közelített az ára). És megtaláltam a játékokat, amiket elbír. Azaz játszom és nem sírok, hogy nem megy 4k-ban 100+FPSel a Doom Eternal meg a CP2077.
És nem ez az egyetlen megoldás megfizethető árkategórián belül. És nem csak A+++ játékok vannak a piacon.Persze nekem könnyű dolgom van(sicc), hiszen én még C64->Amiga 500 vonalon kezdtem a gaminget, vissza tudok venni az igényeimből, ha nem tudom/akarom megfizetni az árát.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz fatpingvin #29 üzenetére
ha körül nézel akkor észre veszed ,hogy van benne igazság amit leírtam.
játsszál egy integrált procis gépen diszkrét VGA nélkül egy komolyabb játékkal.
nem irodai gépről írtam korában. -
fatpingvin
addikt
te most teljesen komolyan úgy csinálsz mintha a videokártya valami általános szükséglet lenne? nem szeretek ilyet írni de ember, térj már észhez és dobj még egy reality checket...
-
jeni
félisten
válasz tegbashar #26 üzenetére
A kisebb keresetű családokkal kéne elbeszélgetned akiknek van 2 vagy 3 gyerekük. A szülők , hogy tudnának venni VGA kártyát a gyermekeiknek minden egyes gépbe ha a kripto bányászok miatt szinte mindent felvásárolnak? Hiába jönnél azzal,hogy kereslet kinálati piac van. Értelmes VGA kártyát sem lehet kapni a boltokban 100000Ft alatt sem. Nem egy RTX-3070 VGA-ra gondoltam.
-
zzolika
aktív tag
válasz tegbashar #26 üzenetére
A gaming még mindig hasznosabb, mint a bányászat. Egy 6 kártyás rigből 6 család tudná a videokártyát másra használni, ha normális áron kapható lenne, pl
- szórakozásra, kikapcsolódásra
- munkára
- tanulásra
- a napi pár óra játék kevesebb energiát pazarol el mint a 24/7 bányászat
- sőt a gaming közbeni cseten még a szociális kapcsolatok is fejlődhetnek
Az igaz hogy nem olyan, mint hogy kimegyünk focizni a térre a haverokkal, de hát ez már egy másik korosztály. -
tegbashar
tag
Nem, hogy inkább a gaminget támogatnák, hiszen az ugye energiatakarékos, előremutató, kreatívitást fejlesztő, stb.
Inkább, mint hogy a gaminget támogatnák, mert abból lesznek a satnya kölykök, mozgáshiány-betegségek, családi drámák, stb.
Az a baj... -
opr
nagyúr
válasz headhunter #24 üzenetére
Alakul! Koszi a linket!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
antikomcsi
veterán
Az a cikk nagyon pontatlan.
-
Z10N
veterán
Csakanyok es kellekek kategoria.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
opr
nagyúr
Ez minden orszagban ugy nez ki, hogy amikor ebbol fiat lesz (esetunkben forint), akkor kell a haszon utan adozni. De ezt nem ertem mi a hatalmas ujdonsag, azt eddig is kellett adoparadicsomokat kiveve kb mindenhol, csak kiemelve nem volt.
Szoval igen, szerintem is ugy van, hogy a banyaszas utan nem adozol, mert megis, mi az adoalap, milyen arfolyammal, milyen tozsden, mekkora idotartamra, es hogy szamolod ki a koltseg-bevetel-haszon szamokat. Persze, Magyarorszag... sose lehet tudni, nem is olyan reg a biteket is meg akartak adoztatni, ezektol barmi kitelik.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
westlake
félisten
"A jövő évtől kezdődően külön kell majd külön jogcímen kell bevallaniuk és adózniuk nyereségük után azoknak, akik Bitcoinnal vagy más kriptovalutákkal kereskednek, és azon nyereséget realizálnak"
A cikkben sehol nem kerül szóba a bányászat. Persze, amikor valaki forintra (vagy éppen euróra) váltja a kriptovalutát, akkor az már kimeríteti a kereskedés fogalmát. Mindegy, majd ha pontosan meg lesz fogalmazva a törvény, akkor kell rá visszatérni. Addig csak találgatás. Én úgy gondlom, hogy ez a "tőzsdézésre" fog csak vonatkozni.Play nice!
-
Semplar
őstag
válasz fatpingvin #15 üzenetére
Ha csak "csákányolsz", akkor az áramszolgáltató jár jól. Minden más eset adóköteles.
[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
fatpingvin
addikt
ezzel kapcsolatban nem tudok szakadni a gondolattól: ha csak csákányolok de nem váltom fiat money-ra, akkor mi van? nyereségnek számít? nyilván azzal együtt hogy nem is szándékozom fiat moneyra váltani.
ha igen akkor vehetjük űgy hogy elismerik a kriptókat mint fizetőeszköz? ha nem ismerik el akkor viszont jól sejtem hogy a kriptó tranzakciókra a cserekereskedelem jogszabályi kerete vonatkozik?
[ Szerkesztve ]
-
Esett mar ennel sokkal nagyobbat is, pl 2013-ban, 24 ora alatt 73%-ot, de onnan is felkelt. Innen is fel fog.
El tudom képzelni persze hogy visszajönne bármekkora esés után
(remélem látni is fogjuk, legalább az esés részt ), mert miért ne, a piacok ilyenek, de biztosan semmilyen módon nem hasonlítható 2013-hoz, mekkora is volt a kapitalizációja akkor és most? Tök más reakciót indítana be ha a mostani ~600 milliárd $ 70 (60,50,40?)%-a elégne, főleg ha 24 óra alatt.#13 mondjuk már a cikk címe is hülyeség, eddig is be kellett vallani és adózni utána (papíron még ha lopsz, sikkasztasz stb. az is jövedelemnek számít és le kellene adózni).
#15 szerintem az első mondatban szereplő "nyereséget realizálnak" a kulcs (de nem vagyok könyvelő). Tehát amíg hithű bányász vagy aki tényleg a rencer barátja és hisz benne mert ez a jövő ™ és nem akar nyerészkedni, addig szvsz. nem kell adózni Tippre ha te bitcoinnal "fizetsz" a bótban, akkor azon ott lesz az ÁFA tehát nincs vele több teendőd.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Semplar
őstag
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
opr
nagyúr
válasz Dragon3000 #10 üzenetére
Mondjuk ez igaz.
-
Dragon3000
veterán
válasz fatpingvin #6 üzenetére
RTX kártyákkal kapcsolatban, név szerint hogy x8-nál keskenyebb slotban nem voltak hajlandóak csákányolni.
Tudomásom szerint ez a korlátozás egyedül a 3060 esetében élt.
#7 jeni
Az asrocknak eddig is voltak bányász alaplapjai, így nem új dolog ez náluk, amiből van pénz abba fektetnek energiát.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
A BTC azért számít, mert magával húzza az összes többit, ha a BTC bezuhan, akkor a többi coin is követi. Nem ideiglenes esésre gondoltam, hanem tartósra. Attól, hogy az ETH változni fog nem várnék sok változást, jelenleg sokkal több alt coin van, így szerintem sokkal hamarabb lép a helyébe majd egy másik.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
-
jeni
félisten
Ezek szerint az Asrock is támogatja a bányászkodást és ezzel járó utóhatásaik nem érdeklik.
Annak ellenére,hogy a kérdéses alaplap korlátozva vannak. -
fatpingvin
addikt
hozzátenném zárójelben nem egészen értem a teervezési logikát emögött, mondom is miért:
ha x1 PCIe sávszél elég, azt inkább riserekkel szokás megoldani. volt viszont itt némi vihar a biliben a RTX kártyákkal kapcsolatban, név szerint hogy x8-nál keskenyebb slotban nem voltak hajlandóak csákányolni.
ha nekem kéne most piacra dobnom egy ilyen form factorral szerelt deszkát, én biztosan arra mentem volna rá a tervezőmérnökök helyében hogy mindegyik slot legalább 8 sávot tudjon, akár csak PLX chipekkel is. szerintem így a történet csúcspontja után már inkább ezzel tudtak volna valami értelmeset dobni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
opr
nagyúr
válasz Dragon3000 #4 üzenetére
Ha visszaesik, akkor sem. Esett mar ennel sokkal nagyobbat is, pl 2013-ban, 24 ora alatt 73%-ot, de onnan is felkelt. Innen is fel fog. Mondjuk a bitcoin az pont nem szamit, azt nem gpu-val banyasszak. Ethereumot de, de elvileg ott is nagy valtozasok jonnek hamarosan, szoval talan vegre ki lehet jelenteni, hogy mostmar nem eri meg banyaba fektetni a penzt, van ra esely, hogy fellelegezhet a PC piac. Igeny az lenne ra. Plane, hogy ahogy az arak mennek, jobban jar az ember, ha kivarja, amig lepadlozza magat, aztan azt a penzt, amit a banyaba akart rakni siman arra kolti, hogy vegyen valami coint.
-
Dragon3000
veterán
Mert sokan csak azt látják, hogy 3-4 hónapig nagyon magas volt a btc és a csúcshoz képest most kb a fele, de azzal nem foglalkoznak, hogy 7-8 hónappal ezelőtt csak 15e dollár körül volt, így ahhoz képest még mindig dupláját éri, ha picivel tovább megyünk, akkor meg még 10e alatt volt. Hiába szeretnék sokan, hogy omoljon össze az egész, de ahogy látom, amíg nem esik vissza a mostani értékének a felére, addig nem lesz itt semmi változás.
-
oZone762
tag
kicsit elkéstek vele
-
őstag
Szerintem már át is nevezhetnék sok gpu-s workplacenek.
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW