Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
Igen, elismerem, hogy jelenleg nincs így, de - ismétlem - a sommás véleményem a többinek szólt.
Azért ezzel kapcsolatban is van egy-két hmm... fura pont:
,,...egyikünk anyja sem azért fizette az adóját, hogy eltöröljék az államilag finanszírozott helyeket"
Ez így kitekert, és logikailag értelmetlen: adót nem abból a célból fizet az állampolgár, hogy megváltoztassanak egy állami szolgáltatást. Szóval megpróbálom a demagógia mellől valahogy kihámozni a mondanivalót: (Javíts ki, ha tévedek!)
-Tehát azért fizet adót valaki, hogy a gyermeke ingyen vehesse igénybe a felsőoktatást.
-Vagy azért, mert valaki adót fizet, azért a felsőoktatásnak ingyenesnek kell lennie.Egyik sem igaz teljes mértékben. Adót nagyon sok más célból is fizetnünk kell.
És az adófizetésből sem következik automatikusan az ingyenes felsőoktatás.,,Azt nem értem, hogy miért a felnövekvő generációval baszakodnak mindig... akik szaporodnak még és akik még minimum 40 évig nettó befizetői lesznek / lennének az országnak."
Ezt meg most már különösen nem értem:
Az állam támogassa a felsőoktatásban tanulót. Az meg dolgozzon, szaporodjon, fizesse az adót, 40 évig akár. De itt most éppen az a probléma, hogy azt a bizonyos adót nem annak az államnak fizeti, amelyik kitaníttatta, a demográfiai helyzetet nem abban az államban javítja az illető....stb.Tudod, szerintem sem a te, se az én anyám (és most már én sem) azért fizettük, fizetjük az adónkat, hogy ingyenesen kitanított emberkék leléceljenek a most már tízmillió fő alatti országból. (Bár a tiéd nevében nem nyilatkozhatom, szerintem kérdezd meg tőle!
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest