Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VIC20

őstag

válasz ZollR #59 üzenetére

Igen, elismerem, hogy jelenleg nincs így, de - ismétlem - a sommás véleményem a többinek szólt.

Azért ezzel kapcsolatban is van egy-két hmm... fura pont:

,,...egyikünk anyja sem azért fizette az adóját, hogy eltöröljék az államilag finanszírozott helyeket"

Ez így kitekert, és logikailag értelmetlen: adót nem abból a célból fizet az állampolgár, hogy megváltoztassanak egy állami szolgáltatást. Szóval megpróbálom a demagógia mellől valahogy kihámozni a mondanivalót: (Javíts ki, ha tévedek!)

-Tehát azért fizet adót valaki, hogy a gyermeke ingyen vehesse igénybe a felsőoktatást.
    -Vagy azért, mert valaki adót fizet, azért a felsőoktatásnak ingyenesnek kell lennie.

Egyik sem igaz teljes mértékben. Adót nagyon sok más célból is fizetnünk kell.
    És az adófizetésből sem következik automatikusan az ingyenes felsőoktatás.

,,Azt nem értem, hogy miért a felnövekvő generációval baszakodnak mindig... akik szaporodnak még és akik még minimum 40 évig nettó befizetői lesznek / lennének az országnak."

Ezt meg most már különösen nem értem:
    Az állam támogassa a felsőoktatásban tanulót. Az meg dolgozzon, szaporodjon, fizesse az adót, 40 évig akár. De itt most éppen az a probléma, hogy azt a bizonyos adót nem annak az államnak fizeti, amelyik kitaníttatta, a demográfiai helyzetet nem abban az államban javítja az illető....stb.

Tudod, szerintem sem a te, se az én anyám (és most már én sem) azért fizettük, fizetjük az adónkat, hogy ingyenesen kitanított emberkék leléceljenek a most már tízmillió fő alatti országból. (Bár a tiéd nevében nem nyilatkozhatom, szerintem kérdezd meg tőle! :) )

Új hozzászólás Aktív témák