Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
kriszpontaz #1 üzenetére
Szerintem ezt kár ilyen mélyen fenntartásokkal kezelni.
Lássuk csak miket lehet figyelembe venni
-Egyértelmű mivel régebbi technologiát használnak , ezért többet is fog fogyasztani a konkurenciától.
-Ne felejtsük el ,hogy a konkurencia az optimalizált 5nm es magokkal sem fogyaszt lényegesen kevesebbet 230w-ot emlékeim szerint.
Akinek ez a pár watt ennyire fontos érdemes lenne egy tesztet elvégezni, hogy átlag felhasználási körökben egy hónap alatt mennyi áram fogy el. Nem mindig játszik a gépen az ember,hogy teljes tdp-n pörgesse a cpu-t. Pontosan sok sok esetben az e-magoknak köszönhetően lehet ,hogy összességében ( átlagban )kevesebb árammal is beéri az intel processzora mint az amd.
És azért ez a proci bizony felveszi a kesztyűt sőt még le is pipálja bizonyos területeken.
Azt meg sem említem,hogy olcsobb is és támogatja a ddr4 es memoriákat. Utobbi 2 dolog elég hasznos,hiszen ha pénzt sporolunk akkor azt rátehetjük egy más tétel árára amivel esetleg egy jobb ramot vagy ép más alkatrészt is kapunk. A memmoria sem utolsó,sokaknál van jó minőségű ddr4 es így azokat sem kukába dobni vagy az eladással vacakolni. Szimplán bele lehet pakolni az új konfigba is. (itt most nem a gatyi 50-150 euros memoria kitekre gondoltam) -
NandoXXL
senior tag
Nem, idle kitart a végtelenségig 1-2 magig
De lesz ott mint írtam 350W performance mode is. Na arra viszont kíváncsi leszek, ki tudja: gurítanak egy nagyot 350W és 6 GHz all core, aztán nézünk mint a moziban
(nálam 220W kezelhető léggel, nem hangos, de a fölött egyszerűen elfogy a vas, tök mindegy milyen venti, de 350W bakker oda komoly víz fog kelleni, na meg milyen lesz a cpu hőleadó/átadó felülete?, szóval lehet viccelődni, műszakilag mindenképp érdekes csoda sz.r lesz
)
[ Szerkesztve ]
-
-
Legalább 1 mp-ig tudja tartani a 6 GHz-et?
-
tasiadam
veterán
válasz
fatpingvin #32 üzenetére
Amint megjön, szerintem mindenki özönleni fog be, mert van powerPC-nk 2 ősi is, P520 és P570, de azok gyenguszok, ezek meg újak és drágák és ritkák. Az újat az IBM kéne küldje személyesen, mert egyik kolegánk PowerPC-re fejlesztő (OSEvangelist) és ezt kapja, h ogy tudja tesztelni. Jelenleg az a limitációnk, hogy az egyik productot nem tudtuk 128 HT fölött tesztelni, ezért jön ez a config, hogy megnézzük, mi történik és mennyire skálázható több thread esetén
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
a saját generációjában toronymagasan vert gyakorlatilag minden rivális x86 megoldást lényegében az összes workloadban. asszem talán a database search volt az amiben egy hasonló kategóriás de kb kétszeres fogyasztású és háromszoros árú Xeon konfig lenyomta.
amúgy ja, ezek a procik SMT4-et tudnak, azaz egy fizikai mag 4 szálat tud tekerni.
ami miatt még kifejezetten érdekes, az az hogy lényegében 100%-ig auditálható az egész, mikrokód szintig. ez amúgy a RaptorCS wikin elég részletesen le van írva.
nem tudom, ez válasz volt a kérdésedre? a vas pedig érdekelne ami hozzátok érkezik, akár csak egy kép erejéigmeg persze beszámoló.
-
fatpingvin
addikt
válasz
#30604800 #18 üzenetére
what?
ezt fejtsd ki kérlek, mert tök komolyan nem értem. mihez képest ellenkultúra?
pusztán a kérdésedre válaszoltam: számomra nem lenne említésre érdemes váltás a mindennapi és az akadémiai dolgaim intézésében egy architektúraváltás, ugyanis gyakorlatilag csak cross-platform szoftvereket használok. -
-
icp1970
senior tag
válasz
kriszpontaz #1 üzenetére
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
Egy 2x20 magos gep elv erkezik hozzank is, de olyannyira nem tudom mire jo a powerPC, hogy abszolut nem hoz lazba. Mi kulonlegessege van egyebkent? Azt tudom, hogy a multithreading az sokkal durvabb, de meg valami elonye van x86hoz kepest?
-
tibaimp
nagyúr
Az első hivatalosan is 6GHz-es CPU lesz, ha jól gondolom. Komoly.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
Á, hogy úgy! ellenkultúrának tetszik lenni
-
Dave567
addikt
Akkor a Meteor Lake mikor fog jönni ???
Arra gyúrok....
-
Márton
nagyúr
anno a volt tatabányai polgi írt mindig ilyen mondatokat.. névelő nélkül
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Amúgy mit csinálsz Power9 architektúrán otthon?
Én is nézegetném, de azon kívül? -
fatpingvin
addikt
válasz
Neovenator #7 üzenetére
nope, a Talos I csak design szinten létezett, nem csinálták meg végül hardverben. az még POWER8 alapú design lett volna, a Talos II az POWER9.
aki POWER8-al akar játszani annak javasolt utánajárni a Tyan Habanero szerverplatformnak.
-
kalampász
újonc
Fűtésre már tuti nem kell emellett költeni, úgyhogy a hülyének is megéri majd.
Ez alaplapostól, memóriástól alulról karcolja majd az egymillió környékét. -
Darmol
senior tag
válasz
Aprósólyom #4 üzenetére
És miért elégednénk meg egy átlagos kenyérpirítóval, ha lehet rögtön pékséget nyitni. Amivel manapság igen jól lehet keresni.
-
Neovenator
senior tag
válasz
fatpingvin #6 üzenetére
Készül a folytatása a Talos Principle-nek?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
kriszpontaz #1 üzenetére
Az új VGA-k segítségével simán építhető kenyérpirító teljesítményszintű otthoni PC mindenféle tuning nélkül.
-
törölt tag
Nem hazudok, csak a pénz tart vissza egy ilyentől, 4090-el kombinálva.
Lehet itten környezetbarát elméleteket gyártani, de azonnal mennék érte, ha lenne miből. -
Darmol
senior tag
Sztenderdizált levegő cseppfolyósító üzem és NuScale mini atomerőmű széria tartozék! Alkalmi vétel lesz.
-
kriszpontaz
veterán
253w+ jesszus...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Core i9-13900KS 6 GHz-es turbót kínál, de csak limitált példányszámban lesz elérhető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest