Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arni90
tag
Nagyon komoly az ára
-
Eddie141
senior tag
Sajnos erre csak egy dolgot tudok mondani: fagyasztói társadalom
Nem biztos, hogy sok esetben indokolt lenne a plussz teljesítmény, amiért a júzerek pénzt adnak ki, egyszerűen csak beléjük sujkolták, hogy neki ez kell
Példa: iszonyat sokszor találkoztam már olyan vevővel, hogy bejön, és azt mondja:
Nekem egy 512-es kártya kell. Igazából azt sem tudja miaz, meg azt sem tudja minek akkora video memória, amikor a gyerek max underground2-őzik, meg myvipezik, de neki olyan kell. Megmutatom az árlistát, és rábökök egy sokkal erősebb kártyára, de nem 512-esre, akkor ő vérig van sértve, hogy miért nem az 512-est ajánlomPedig lehet, hogy mondjuk, hogy konkrét példát mondjak:
8600 GT 512Mb GDDR2 és 8800GT 256Mb között választottÉs neki akkor is az 512-es kell
Nomeg még igen gyenge az a felhasználói kör, ahol ekkora teljesítmény és méret igényelt és indokolt lenne
-
lee56
őstag
Hát nyilván nem az átlagjúzereknek szánják egyik terméket se
Én csak azon lepődtem meg hogy terjednek ezek a szuperPC-k
Eddig is voltak extrémebb feladatok, amikre durvább gépek kellettek, de mi változott azóta? A memóriaárak csak drágultak, najó ddr3 az pont olcsóbb lett, de azért még soká lesz, hogy olyan mélypontot érjen el mint a ddr2 tavaly. Persze aki otthoni szuperkomputert épít, annak talán annyira nem számít hogy pár százalékkal drágább vagy olcsóbb egy alakatrész
-
törölt tag
az a baj hogy egyre komolyabb problémákat kell megoldani, akár otthon is amihez még a legújabb gép (asztali pc fronton) is kevés tud lenni.
és ez a szegmensnek van a legjobb ár/teljesítmény aránya(a multiprocesszoros szerverekhez képest). fél millla körül már combos masinát ki lehet hozni ha cpu-erő a lényeg.
ki lehet tulajdonosa: mindenféle elvetemült mérnök aki valami komolyabb szerkezetet le akar szimulálni, akár sok száz változóval. lehetőleg egy héten belül, otthon...
ez olyan mint: a várónő vesz otthonra egy varrógépet mert azzal keresi a kenyerét hogy varr...
-
Eddie141
senior tag
A corsair ismét hű maradt anevéhez, mind termékben, mint méretben (stílusban, mert ez már annak nevezhető ) de árazásban is
-
fLeSs
nagyúr
az nem ugyanaz.
én egy rendes rendszerre gondoltam, a host oprendszerére.
közben találtam is egy programot erre a célra Diskless Angel
Bootolható ramdisket hoz létre. Már csak az a probléma, hogy max 4 GB memót támogat.
Sztem ha találtam ilyen programot akkor biztos létezik másik is ami jobb.
Ezzel már gyors lehet az oprendszer, egyszer talán kipróbálom. -
Egzee
őstag
Jájjdeszíp hűtője van annak a Dominatornak!
-
törölt tag
Ha lesz 1333/ cl7-es, akkor lesz értelme ezek között szemezgetni, addig csak nézni szabad
-
Sicilian
addikt
Corsair kitalálhatna már valami újabb memhűtőt, az utóbbi években csak a színe változik, kéne vami új
-
fLeSs
nagyúr
20 GB memóriára ráfér egy rakás program (ramdisk). onnantól kezdve a gép válaszideje = ~0.
ez a szuperszámítógép.
talán vhogy még azt is meg lehet csinálni, hogy magát az oprendszert installáljuk fel a ramra, de ennek utána kéne nézni. -
zazahoho
őstag
1450 dollár?azért az nem semmi
-
lee56
őstag
"Az extrém mértékű kapacitásnak a lassan terjedőben személyi szuperszámítógépek vehetik hasznát." abu ebből mit szerettél volna kihozni?
Hogy on is legyek egy kicsit, a dominátorok CL9el? Ennél nem tudnak jobbat corsairék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autószerelők, autószerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Új, horkolásblokkoló funkcióval szerelt fülhallgató érkezik az Ankertől
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest