Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A világ legrosszabbul örzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HTPC (házimozi PC) topik
- Fujifilm X
- iPad topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuze
őstag
válasz
-=RelakS=- #356 üzenetére
Én nem folytatom ezt a vitát, mert engem fognak kitiltani.
-
fuze
őstag
Nagyon jó példa. Nézzetek meg egy werkfilmet, ahol egy külső szemszögből látszik a jelenet:
Ez nem 60 FPS, hanem ugyanúgy 24p. Viszont én így érezném magamat amikor egy 60 fps-es filmet nézek. Nem lehet komolyan venni.
Azt szeretem ha egy filmet nézek, nem pedig egy steril szart.
(#353) -=RelakS=- Nagyon erős csúsztatás! A fekete fehér filmek óta folyamatosan csak fejlődtek a felbontások és szebb, jobb képet kaptunk. Ezzel én szerintem senkinek semmi baja nincsen.
-
fuze
őstag
válasz
-=RelakS=- #346 üzenetére
Nem tesz jót a filmnek ha mind a 60 frame-et látom. Nem akarom látni az összes kis rándulást, nincs szükség videojáték szerű mozgásra.
-
fuze
őstag
Ha elmegyek moziba és tényleg nem rontja a filmélményt a HFR, nem néz ki úgy mint a szappanopera, ám legyen! Viszont nagyrészt azt látom, hogy ez a feature az interpoláció huszárok hatalmas vágya. Biztosan fogok menni ilyen filmre, mert kíváncsi leszek, de a saját szememmel akarom látni. Azzal egyébként egyetértek, hogy tájak bemutatásakor svenkeléskor nagyon akad a kép. Az az egy dolog valóban zavaró. Viszont finom mozgásoknál a túl sok FPS baromira keni a képet. Illetve moziban, ahol kadencia helyes a megjelenítés, ott rohadtul nem akad...
(#308) Partz Akkor értelmezd tovább kérlek, mert én nem írtam semmi ilyesmit.
-
fuze
őstag
Sajnálom, de ez továbbra is a gyártók által használt marketingeszköz, hogy az átlag felhasználót meggyőzze, miszerint ezen a TV-n simább a kép. Ezek az aljas módszerek pedig midnennapi felhsználásra kerültek, majd eltorzították a közízlést, így az igénytelen rosszból elvárt funkció lett az emberek között. Ezt látom ebben a fórumban is, ami nagyon szomorú. Minden formátumnak megvan a maga helye! Én is jobban szeretek 60 FPS-ben gameplay-t és sportkamerás felvételeket nézni, de a sorozatok és a filmek ezt nem engedhetik meg maguknak.
Az android TV-men például nem lehet kikapcsolni ezt a szar interpolációt ha a rendszerről futtatok valamit. Ha inputról játszom le, akkor igen és tökéletes. Viszont az szánalmas, hogy nem lehet használni rendesen az HBO GO appot, mert a true detective zsenialitását földbe döngöli ez az elmosott effekt és az a rész amit így láttam nem is tetszett annyira. Brutálisan rombolja a filmélményt és higgyétek el, hogy ti szoktatok hozzá a rosszhoz, és nem nekünk kell az újhoz. Az új felőlem lehet magasabb felbontás, HDR akármi... de nem ez...
-
fuze
őstag
Nem hiszem el, hogy az igénytelenség most már a mozikat is el fogja érni. Nem elég, hogy a tv-men alig tudom kikapcsolni az interpolaciot, meg ez is. Most komolyan nektek a szappanopera szerű trash tetszik? Annyi lakásban láttam már, hogy a televízión nincs kikapcsolva ez az effekt. És nézik... Nem tűnik fel nekik. Miközben a netflix azért küzd, hogy kikapcsold az interpolaciot, a mozikba majd trash megy. Nagyszerű...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ősszel a mozikba kerül Ang Lee, sztárokkal készülő sci-fi alkotása, a Gemini Man, és érkezőben az új Avatar is.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magisk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A világ legrosszabbul örzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Filmvilág
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest