Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
addikt
válasz
Carlos Padre #175 üzenetére
fát? gáczí?
-
Carlos Padre
veterán
Tényleg nem értelek, te magad linkelted be, hogy a fat és a slim ps4 ugyanaz a gép, a fat xbox és az s meg nem. A fát nem azért nem kapja meg a 4k-hdr-freesync fícsöröket, mert a Microsoft egy gáczí, hanem mert hardveresen nem kompatibilisek egymással. A ps4nél nincs ilyen gond, mert hardveresen nem változnak az újabb revíziók. A te logikád mentén a Sonynak most legalább 5 gépe van, mert a fatból és a próból is van "régebbi" és "újabb".
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Carlos Padre #171 üzenetére
Ugyanúgy frissebb hardvert kapott mindkét gép , nem tudom miért állítod ezt csak az XO-ra. Az hogy vannak új feature-ök Xbox-nál az a Microsoft érdeme, hogy némi fejlesztést hajt végre. (Sony-nál is van ez, csak visszafelé, lásd optikai port hiánya Slimnél) A GPU tuning (Mert csak ott van órajel emelés) az pedig sima firmware módosítás, sima XO-n is megoldható, csak instabil a rendszer vele.
De ezektől függetlenül ugyanazokról a gépekről beszélünk.
-
mike1334
veterán
válasz
Carlos Padre #172 üzenetére
Te és a normális beszélgetés
Bocs, nem lehetett kihagyni
-
Carlos Padre
veterán
Már ne haragudj de nem. Attól, hogy újabb steppingel készül még nem változott a ps4 semmilyen specifikációja, binárisan, hardveresen kompatibilis a kettő. Az xbox s nem ugyanaz mint a fat, magasabb órajeleken üzemel, frissebb hardvert kapott, olyan sok különbség van a két gép között, hogy külön firmware van rájuk és a fat nem is kapja meg az új fícsöröket, mint a 4k, hdr, freesync stb..., mert hardveresen nem kompatibilisek.
-
válasz
Anaren91 #164 üzenetére
Ha csak egyre erősebb lesz a konzol, de alapjaiban ugyanaz, kicsit sűrűbb hardver frissítésekkel akkor az szerintem jobb, mint ami eddig volt. Miért?
Eddig is generáció váltásnál elég sok játék a régi, és az új platformra is kijött. Pl forza horizon 2, GTA V. Ha generációt frissítettél, és újra játszani akartál ezekkel, újra meg kellett venned az új masinára.
Xbox 360 és one közt eltelt 8 év, nagy vonalakban ez az időtartam az amíg 360-ra jelentek meg játékok.Az új világban ez most úgy néz ki majd (a spekulációk szerint), hogy mondjuk 2021-ben megjelenik az újabb Xbox, ami után a 2013-ban megjelent eredeti Xbox One-ra már nem jön számottevő új játék.
Mit vesztettél ebben az esetben? Az Xbox One is 8 évet "élt". Tehát a 360-as időkhöz képest semmit.
Mit nyertél? Amit játékot megvettél 2017-ben One-ra, azt szebb minőségben tudod futtatni One X-en vagy az utódján.Feltételezhetjük, hogy az One X-re is mondjuk 2025-ben jelenik meg utoljára játék, akkor az is 8 évet "élt".
Senki nem tart pisztolyt az emberek fejéhez, hogy meg kelljen venned most a One X-et. Persze, hype, meg szebb kép, meg fogyasztói társadalom, satöbbi.
-
törölt tag
válasz
Anaren91 #164 üzenetére
Értettem eddig is, hogy mit mondasz, de továbbra sem értek egyet.
Az Xbox One megfelel mind a négy pontodnak, tehát szerinted is konzol. Bár a 3. pont kicsit sántít, mert ha megnézed, hogy mikor jelentek meg az újabb generációk, akkor max. kihúzni tudtad 10 évig. Például a PS1, PS2 és a PS3 között 6 év telt el. Az előző generáció végén meg már meglátszott a konzolok kora, gyenge grafika, instabil és alacsony framerate, butított játékmenet. Ha erre vágysz, akkor a mostaniakkal is megteheted majd.Nem a Microsoft kezdte, a PS4 Pro egy évvel az X előtt jelent meg, és pont ugyanabból a célból. A PS4 is már PC, mert van belőle erősebb? Nem szarabbul futnak ha nem váltasz, hanem jobban futnak az amúgy is megjelenő játékok, ha az újabbat veszed.
Hogy fussanak jobban ugyanazon a hardveren, miközben egyre összetettebb és szebb játékok jelennek meg? Ezért van erősebb kiadás. Ha nem érdekel a grafika meg a framerate (márpedig miért is érdekelne, hiszen 10 évre tervezel ugyanazzal a géppel), akkor nem veszel újabb kiadást, és nem ér meglepetés, hogy a Far Cry 6 valahogy mégis jobban fut és szebb is az erősebb PS-en azoknak, akiknek erre van igényük.Freesync tuti lesz a PS5-ön is, előnye meg most is van a Pro-t használónak. A két sima között is volt különbség online, például HDD-SSD betöltési sebesség terén, így menet közben elkerülhető a pop in.
Most sem kell megvenned az újabb konzolt, használhatod a régit. Vagy jelent már meg PS4 Pro-only játék? Nem. Akkor mi a probléma? Akinek több kell, mint amit a 2013-as konzol tud, mert azóta változtak az igények, az megveszi az újabbat. Akinek nem kell semmi ilyen, az játszik a régivel, ennyi.
De még ha annyira utálod is az Xboxot, miért érdekel ennyire ez az egész? Neked PS-ed van, a Microsoft hülyesége nem érint. Ha meg attól félsz, hogy a Sony másolni kezdene bármit is, akkor inkább náluk verd az asztalt. Csak azt látom, hogy neked abszolút semmi sem jó, ami Xbox-os, még konzolnak sem akarod hívni, meg dobálózol 2 évente cserélendő mini PC-vel. -
Hunpriest
senior tag
válasz
hombre[EU] #160 üzenetére
Talán pcsx2 a neve, és nem tökéletes ez se, de egynél több játék megy vele.
-
Anaren91
senior tag
válasz
#71043776 #127 üzenetére
Elolvasva megegyszer a kommented, azt értsd már meg, hogy a konzol anno igen is azért volt konzol, mert
1, igen amit leírtál, lemez be, kanapéra le, és mehet a móka
2, igenis régen az volt a konzolok nagy csábító ereje, hogy voltak olyan játékok amiket csak ott kaphattál meg. És szerintem nem egy van az xbox és ps 1 kijovetele óta.
3, volt egy hardver oszt csoki elvoltál közel 10 évig vele. Nem kellett a játékokon kívül semmit se venni
4, mindenki ugyanazzal a controllerrel tolta ( oké egér támogatással nem is lenne gond mindaddig amíg külön szerverre rakják őket.De azzal, hogy most a Microsoft elkezdi ezt a baromságot, hogy nem lesz új generáció, ergo azt érik el, hogy saját márkás mini pcket árulnak, a saját Windows platformjuk alá, ami elveszti konzol létét azzal, hogy majd kétévente cseréld, mert ha nem szarul futnak az új játékok. Freesyncel megint egy olyan dolgot indítottak el, hogy akinek több pénze van az előnyre tesz szert pl online multiban a folyamatosabb megjelenítés miatt. Tudom van olcsóbb meg drágább tv is Freesync nélkül is, de Max a szebb szineken kívül nem sok mindent ad hozzá.
És igen akármilyen furcsa de nekem egy konzolhoz hozzá tartozik, hogy legyen rá exclusive cím.
De, szerintem legérthetőbben tényleg az fejti ki a bajom, hogy a konzol egy olyan eszköz volt, amit egyszer kellett megvenned, és tényleg éveken keresztül kiszolgalt mindenféle buzera nélkül, nem mint egy pc amit évente cserélni kell. Vagy legalábbis egyes komponenseket legalább. -
törölt tag
válasz
Gabesz84 #162 üzenetére
Felmegy a Macbook-ra a Windows, onnantól mennek a Windowsos játékok is
Fejleszteni valóban korlátozottan lehet.
Ez egy olyan gép, amit összeraktak, nem lehetett bővíteni (vinyó kivételével), erre optimalizálták a külön erre írt játékokat. Az emulátorok sem haladnak túlzottan, mert nincs dokumentálva egy csomó dolog, ami a gépen belül zajlik. Ha egy egyszerű PC lenne, akkor ez nem lenne probléma. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
DummyBoy #119 üzenetére
Jönni is fognak azok a szolgáltatások.Sony boss megmondta egy interjú során:...szolgáltatásokra fog épülni a kövi ps konzol és 2021 tavaszáig nem fog megjelenni... Ezt PS4 topikba linkeltem is.
Tehát elvileg, a jelenlegi infók alapján, minimum egy évvel később jön a ps mint a ms akármi. -
Hunpriest
senior tag
Ha már az emulátor szóba került, az MS igazán kiadhatná az Xbox/X360 emulátorát Win 10-re is. Most kb. az az egyetlen dolog, amiért vennek Xbox One-t, hogy a régi játékaimat tudjam kicsit feljavítva játszani. A Wii U játékok is elég faszán néznek ki 4k-n
.
Ha meg annyira PC lenne a klasszik Xbox, akkor csak lenne már egy használható emulátor hozzá (ami ugye nem is kéne, hiszen az PC volt
), mert pl. a PS2-höz van már elég jó emu.
-
törölt tag
Arról volt szó, hogy a Classic egy PC, én meg mondtam, hogy nem az. Attól, hogy bele lehetett nyúlni, és forrasztgatni, még nem volt bővíthető (pl. VGA csere jobbra, mint egy PC-ben), a játékokat nem készítették fel a több memóriára, a magasabb órajeltől meg bugosak is lettek.
A PS3-at arra hoztam példának, hogy hiába lehet egy konzolra Linuxot telepíteni, még nem lesz PC, ahogy a PS3 sem PC. A Classichoz nincs rendes emulátor, csak próbálkozások vannak, alig pár játék működik (úgy ahogy). -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Carlos Padre #121 üzenetére
Nem pontosan ugyanaz. Más csíkszélességen készül. Ugyanez van az Xbox One/S esetében is.
-
törölt tag
válasz
#92704512 #149 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire volt ez általános, én nem nagyon hallottam ilyet, hogy az Xbox Classic PC lett volna, főleg nem egy devkit alapján. Nem volt PC. Nem felelt meg semminek, aminek egy PC. Azért volt klón, mert játékok mentek rajta? Tényleg nem értem ezt. A Sonynak meg kellett a konkurencia a Nintendo mellé.
-
törölt tag
válasz
#71043776 #145 üzenetére
"1998-ban a Microsoft DirectX csapatából négy mérnök, Kevin Bachus, Seamus Blackley, Ted Hase és annak vezetője, Otto Berkes szétszerelt néhány Dell laptopot, hogy annak segítségével megépítsenek egy Microsoft Windows támogatottságú videojáték-konzol prototípusát." - Wikipédia
Az általános vélekedés volt az, hogy egy PC. Volt, szerettem, de akkor csak egy PC klón volt, ami konkurenciát akart a Sonynak.
-
törölt tag
A tárhelybővítést azért ne vegyük annak, mert akkor a PS4 is PC. A memória forrasztgatása sem számít, mert nem tették lehetővé amúgy. A mod chip sem az, hogy lejátssza a HD videókat dupla órajellel (és közben alap órajelen is bugokat okoz a játékokban). Tehát az Xbox nem bővíthető, mint egy PC
-
törölt tag
válasz
#92704512 #141 üzenetére
Azért volt az eredeti Xbox PC, mert nem lehetett bővíteni, vagy mert nem futottak rajta a PC-s játékok?
Még emulátor sincs hozzá a mai napig, annyira nem volt köze a PC-hez.
A véleményed rendben van, elfogadom, de az viszont butaság, hogy nem volt rá játék, mert volt. Persze hátrányból indult, hiszen voltak már jó játékai a Sonynak a piacon (Ratchet, Jak, stb), de ez van, ha késve lépsz piacra. A multiplatform címekről meg nem is beszélve.
-
Wesder
titán
válasz
#92704512 #141 üzenetére
Nem nèztem be semmit, csak a "nagyon lealázta"-ra reagáltam. Fussunk 400m-t úgy hogy 200m előnnyel indulok, ès akkor èn is "lealázlak". Nincs harag neg semmi, csak pèlda volt.
Kicsi túloztam, csak 2 èv előnye volt a Sony-nak, meg a PS1 èra. Bár ha azt is hozzátesszük lehet jó a pèldám.
-
Dvix
senior tag
Ha a MS hozza az új konzolt akkor a Sony ugyanúgy. AMD alapokon lesz mk. és mindkét cég rágyúr a visszafele kompatibilitásra a játékok terén. Ez előre látható.
-
törölt tag
Bocs, asszem benézted, ott a PS2 nyert nálam.
Az Xbox lehet, hogy erősebb volt,1. De nem volt rá játék.
2. De a PS2 nálam a valaha volt legjobb konzol. (adott korszakban technikailag és játékfelhozatalban.)
3. Akkoriban utáltuk a MS-t, meg a Boxot, mert az nem konzol volt, hanem egy PC. -
törölt tag
Én PS-n kezdtem, aztán PS2 mellett már volt Box is, a Sony akkor nagyon lealázta az MS-t.. PS3 mellett volt 360, ott dőlt el, hogy Xbox-os leszek. Kontroller és multi. Az exkluzívok hiánya fáj, de pl. tesóméknak van PS4 is, gép kölcsönkér, Uncharted 4 kijátszik, gép vissza. FF multi, Kingdom Hearts multi lesz. Nekem vagy RPG vagy Sandbox (Fallout, Skyrim, Assassin's Creed) vagy online multi (GTAV, The Division, Battlefront) ami kell. Időnként jó egy MarioParty is, de nagyrészt a multikkal elvagyok. A jelenlegi Xbox S grafika teljesen elég, azt gondolom, hogy ez a szint az, ami a minimum kell, hogy legyen konzolon. Egy 4K tv/Xbox X beruházás a grafikai élményen kívül nem sokat hozna. Ok, gyorsabb, stabilabb, blablabla. NEM ÉRI MEG számomra.
-
GodGamer5
addikt
Na akkor kb 2 év múlva újra elindul a fejlődés, addig meg elmalmoznak a 6 magos procik.
Remélem visszatér az übertápos konzolok ideje, mert ezek a mostani procilimites sz@rok elég gázosak, mondom ezt ps4 pro tulajként... Mondjuk egy GOW után még így is verhetetlen játékok terén a Ps.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Anaren91 #103 üzenetére
Világos, de valószínűleg ilyen irányt vesznek a dolgok. Ha valakinek elég lesz 1080p@60Hz akkor elég az alap, ha kicsit nagyobb felbontás/részletesség vagy képfrissítés kell akkor közepes, ha pedig natív 4K-ban akarja veretni akkor a legerősebb.
Ha belegondolsz annyira nem gáz. Így akinek nincs gyorsabb vagy nagyobb felbontású megjelenítője, nem kell drágábbat vegyen.
-
válasz
Anaren91 #120 üzenetére
Na majd akkor mond ezt, ha két év múlva a PS5-be is bekerül a Freesync esetleg az 1440p támogatás.
Vagy majd ha 60 FPS-sel fogják marketingelni a PS5-öt, az is a PC-sek kiváltsága a legtöbb játéknál jelenleg.
(#126) Frici757 Nekem is ez a bajom most a Microsofttal, hogy még vissza kell nyerjék a bizalmamat. Annyi mindent kinyírtak az utóbbi időben a Kinect-től kezdve a Windows Phone-ig(És ezért haragszom is rájuk még mindig!).
Egyelőre nem tudok megbízni bennük még annyira sem, hogy egy Xboxot vegyek. Látva, hogy kiadták tavaly az Xbox One X-et és kb. két év múlva már jön az új konzol...most ha lenne One X-em biztos be lennék rájuk rágva megint.Még jó, hogy inkább PC-t csináltam helyette, így ugyanott vagyok kb., mintha megvettem volna a One X-et plusz a következő konzolt és ezt legalább ezer más dologra használhatom.
-
Alexios
veterán
válasz
Carlos Padre #133 üzenetére
Tud 4k kimenetet adni az S ami videó lejátszásnál jól jön, nagyjából ennyi a különbség. A játékok pont ugyanúgy futnak rajtuk amúgy, szóval lényegét tekintve aligha jelentős
-
DummyBoy
senior tag
válasz
nemlehet #130 üzenetére
Többek között az is lehet, de maga a rendszer és minden más is jobb és stabilabb. (Külső HDD-ről futtatott játéknál is előjön.)
Olyan játékok esetén amelyek alapból stabilak és szépen futnak sima xboxon, ott lehet az ember hamarabb veszi észre a grafikai extrákat, de pl. haverom mondta, hogy valamivel játszott, ahol volt egy rész ami mindig megröccent neki One-on, az most vajsimán fut X-en.
Én sem a 4k miatt vettem X-et, bőven elég nekem a full-HD. Viszont ezek a dolgok előjönnek.
Volt erről valahol egy leírás, hogy az X Enhanced móka csak egy dolog, gyakorlatilag minden játékon javítani fog majd az X extra ereje/tudása valamilyen szinten.
Persze lehet hogy ezek nem számítanak, de amikor egymás mellett van a kettő, akkor lesz látványos.
-
nemlehet
őstag
válasz
DummyBoy #129 üzenetére
Nem lehet, hogy ez inkább azért van, mert az X-ben gyorsabb a háttértár. Nem tudom mi van benne, de HDD és HDD között is lehet akár 3x sebességkülönbség. Ha jól emlékszek pl a FAT PS3-ban is valami elbaszott lassú HDD-tt raktak, látványosan gyorsabban betöltött pl az utolsó kiadású PS3 slim.
-
DummyBoy
senior tag
válasz
#92704512 #126 üzenetére
Az X-ben lévő extra erő nem csak az X Enchanced játékok alatt vagy 4k-ban jön elő, hanem már Full-HD-ben is és gyakorlatilag minden játéknál.
Szokszor ez nem is mint grafikai többlet jelenik meg.
Destinyben pl: ha várnom kell a random emberek betöltésére strikeoknál, akkor nagy eséllyel ők sima Xboxon játszanék.
Haverokkal ha játszunk (2 X van, a harmadik sima box) a soma xboxos cimbora mindig ki van akadva, hogy a nézi a töltőképernyőt, és közben hallja a partyban, hogy mi már játszunk.
A "két év múlva érkező" hardware-ek pedig szinte mindenhol nagyon elverik a 2 éves cuccokat, ezt a gondolkodást nem igazán értem.
-
törölt tag
válasz
Anaren91 #120 üzenetére
Miért, ha nincs náluk egy rakás exkluzív, és nem is akarják magukhoz láncolni a címeket, akkor nem az a logikus, hogy minden más egyébbel nyújtanak többet? Grafika, szolgáltatások, BC, ilyesmi.
Megmutatnád a felmérést arról, hogy kit milyen feature érdekel? Meg hogy kinek mi jelenti a konzolos élményt?
Sokat hivatkozol erre a véleményedben.
Arról inkább ne is beszéljünk, hogy neked a multiplatform egyenlő a CoD-dal és a PUBG-vel... -
törölt tag
válasz
mike1334 #110 üzenetére
MS-nek akkor hiszek, ha ló legel a sírján. Emlékszünk még, hogy mi volt a One előtt.
Mondtak egy csomó mindent, amiből szinte minden máshogy lett. Meg nem rossz az X, de a két év múlva
érkező hardver szerintem nagyon elveri. A különbség pedig szerintem 360-One közti lesz, bár az sem volt
akkora ugrás. Illetve nincs 4k-s tv-m, mert gyakorlatilag alig van rá tartalom, úgyhogy nem lenne igazán kihasználva a grafikai plusz. -
DummyBoy
senior tag
válasz
Anaren91 #120 üzenetére
Az a kisebbik előny, hogy bármelyik (PS, Xbox) konzolon olcsóbban lehet codozni.
Tudod mi az ami megfizethetetlen előny ebben az esetben: hogy nyugodtabban.
Ha újból válaszanom kellene, hogy 720p 30FPS-ben mulzitok csíterek nélkül, vagy 8k 144FP Freesyncben csíterekkel, most is ugyanúgy döntenék
Persze ez is egy olyan nézőpont, ami látványosan kevés embert érdekel csak (Mármint a verzusz topikokban).
-
Alexios
veterán
válasz
Carlos Padre #121 üzenetére
A One S és sima One is lényegében
-
Medocsabi
addikt
Szépen lassan csak előjön a szar xbox vs istenkirály ps meg RIP xbox meg hasonlók
Egy olyan hírre amin igazából csak egy utalás,és semmi konkrétum nincs benne.
-
Anaren91
senior tag
válasz
#71043776 #115 üzenetére
Nem attól lesz a pc huszárok játékszere az xbox one x mert nincs rá exclusive, hanem mert a Microsoft próbálja őket magukhoz csalogatni olyan featureökkel amik valljuk be nagyrészt csak a pc tábornak jelentenek valamit... Freesync, 4k 60 fps, ez a legerosebb konzol amin olcsóbban tudsz codozni meg PUBG zni mintha egy pct vennél...
-
DummyBoy
senior tag
válasz
Anaren91 #104 üzenetére
Érdekes hasonlat ez az éttermes, mivel hiába kapok desszertet minden étterembe, ha Pho-t csak vietnami étteremben kapok desszert nélkül akkor oda fogok menni enni (Mert exkluzív) és majd veszek egy sütit hazafelé valamelyik cukrászdában
De viccet félretéve, engem az érdekelne, hogy a "konzoltazekszkluzívokmiattvesznek" szöveg vajon valójában honnan származik? No offense, de azóta pörög ez nagyon, mióta nem kötelező a Kinect és nem a PS4 az erősebb ...
Egy belső, abszolút nem reprezentatív felmérés alapján (A baráti köröm), gyakorlatilag ez SENKIRE sem igaz. Természetesen ez is igen szélsőséges gondolkodás, de anno a kiscsapat azért váltott XBOX360-ra PC-ről, mert volt aki beleunt a PC-s sz@rakodásba, volt aki külföldre költözött és egyszerűbb volt, volt aki a pénz miatt, de senki sem azért, mert a 360 exkluzívjai jobbak lettek volna mint a PC-s játékok.
Aztán mikor jött a generációváltás, akkot elindult az agyalás. Volt akik PS4-est szerettek volna, mert olcsóbb, minekKinect, gyorsabb. Mások meg a szolgáltatások, Live, egyebek miatt (Én pl: többek között a Kinect miatt is) maradtak au Xbox vonalon. SENKI sem döntött az exkluzívok alapján.
Most nagyjából ugyanazokkal a mulitplatform multi/coop játékokkal játszunk, csak 2 platformon, és persze néha egy/egy ember kipróbál pár exkluzívot, de ez senkit nem mozgat/motivál még mindig.
Temészetes, hogy vannak emberek, akik csak single játékokkal játszanak, vagy akiket az exkluzívok mozgatnak, de ez messze nem igaz mindenkire.
A másik a backward compatibility: Nem minden a "szépség", bizony rengeteg JÓ régi játék van. Ezekkel eddig csak PC-n volt esélye az embereknek játszani, de most Xboxon is lehet. Nem kötelező kihasználni egy ilyen lehetőséget, de messze jobb hogy van, mintha nem lenne.
Lehet az MS stratégia nem tetszik pár embernek, de azért azt valljuk be, hogy ha PS-en is bejönne a Play Anywhere, a Plus Pass, EA Access vagy a backward compatiblity, akkor aránylag kevés PS4 owner esne eki molotov koktéllal a Sony székhéznak, meg nagykapaláccsal a konzoljának
----
@szerk: Amíg ezt bepötyögtem elpörögtek a commentek...
-
törölt tag
Ebből a hozzászólásodból úgy tűnik, hogy szerinted
- ha nincs exkluzív, akkor az nem konzol, hanem mini PC
- ha a Sony gépe nem tud valamilyen funkciót, esetleg gyengébb az Xbox-nál, akkor az felesleges, és a PC-huszároknak szólMindkettő hülyeség. Egy konzol attól az, hogy berakod a lemezt, vagy megveszed digitálisan, magától telepíti a háttérben, és kérdések nélkül futtatja a játékot. Ennyi. Hogy az milyen játék, az mindegy. Hiába jött ki a PS4 Pro meg az X, minden játék fut neked a sima kiadáson is, csak most van választási lehetőséged, ha szebb grafikával és magasabb framerate mellett szeretnél játszani. A PS3 a vége felé már nagyon szenvedett a játékok alatt, és nem csak a grafikán látszott. Lebutított játékterek, alacsony felbontású textúrák, hiányzó effektek, egyszerűsített pályák. Persze a Last of Us nagyon szép volt, de nyugodtan nézd meg a videójukat, hogy mennyi munka volt vele, hogy beleférjen a játék abba a pici memóriába, és ez bizony korlátozta őket rendesen. Azt se felejtsük el, hogy amit rosszul optimalizáltak (ingadozó FPS), az úgy is maradt.
Több Sony-exkluzívval játszottam, mint Xboxossal, és meg kell mondanom, hogy egyáltalán nem hiányoznak. Ha megjelennének másra is, az rendben, esetleg meg is venném némelyiket, de nem ezen múlik, hogy milyen konzolt veszek (tudod, hogy mi volt nagyon jó a PS3-ban? Az ingyenes multi és a BD-olvasó).
Ja, a konzolexkluzív attól az, hogy van Xbox-ra, de nincs PS4-re. Ha nincs Xboxod, akkor kell hozzá egy combosabb PC is.(#104) Az éttermes példádra: bemész az étterembe, és vagy választasz a néhány desszert közül (ami nálad az exkluzív), vagy rendelsz valami finomat a régi étlapról, mert már tudod, hogy azok az ételek jól el vannak készítve. A másik étteremben ki van dobva a régi étlap.
A 112-es hsz-ed meg elég trollkodásnak hangzik...
-
Anaren91
senior tag
válasz
csiki_92 #109 üzenetére
Hidd el én is örülnék, ha a több mint 100 játékom nem kellene kidobnom a következő ps érkezésével. És elég valószínűnek tartom, hogy ps4 és 5 között ezt nem kellesz megtennem, mert itt egyszerűbb a helyzet a belső miatt.
Xbox 360 ban xenon proci volt ugye és nem vagyok benne biztos, de szerintem azért van xbox one on bc mert könnyebb dolguk volt megoldani a portolast a xenon architecturája miatt mint pl a ps3 cell és a ps4 amd között. Biztos meg lehetett volna ezt is oldani, de vagy sok teljesítményt emesztett volna fel, vagy drága lett volna.
Xbox one Jó választás azoknak akik pcrol jönnek, nem szeretik a single story orientált játékokat, és csak multiplatform címekkel akarnak játszani, vagy azon kevés exclusiveokkal ami van . Vagy mint ahogy írtam kisgyereknek, mert sok játék van rá a régi időkből is olcsón. Nekik jobb választás mert olcsóbb. A verpistikeknek akik játék közben a légy token nézik hogy hány szőrszal van és közben még az fpst is számolják azoknak meg a one x.
Aki meg a multiplatform címeken kívül igényes single játékokkal is akar játszani annak a ps. Ennyi. -
csiki_92
aktív tag
válasz
mike1334 #110 üzenetére
Hát nem tudom ezt mennyire fogják tudni kivitelezni. Ha igazak a pletykák, és a következő gépben tényleg Zen alapú proci lesz, akkor az elég sok kérdést vet fel szerintem. Például miképp oldják meg, hogy a One X-ben lévő gyenge proci ne fogja vissza az új gépben rejlő lehetőségeket? Szerintem azt, hogy nem lesz már klasszikus generációváltás úgy kell értelmezni, hogy az új gépen alapból menni fognak a One-ra megírt játékok mindenféle portolgatás nélkül.
-
mike1334
veterán
válasz
#92704512 #108 üzenetére
Nyugodtan vedd meg az X-et. Mondta az MS többször is, hogy náluk nem lesz "új generáció", folyamatosan lehet majd játszani mindennel. Nyilván idővel fog avulni a cucc, pl biztos lesz egy pont, amikor az S már nem lesz támogatott, de nem jön olyan éles váltás, mint a 360/One esetén. Kb fogd fel úgy az X-et, hogy az a következő konzolhoz képest olyan, mint az S az X-hez képest.
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Anaren91 #104 üzenetére
Értem mire gondolsz, én csak arra próbáltam reagálni, miszerint a kolléga azt állítja, hogy semmi értelme a következő gépet backward compatibility feature-el ellátni, mivel úgy sincs játék a One-on, amiért megérné. Holott például én nagyon is örülnék, ha az ebben a generációban megvett játékaim nem mennének a levesbe. Illetve hiába kapom meg például a Gears of War-t PC-n is, ha nincs gamer pc-m. Namármost ha én mégiscsak ezzel akarnék játszani, vagy vehetek egy PC-t, vagy vehetek egy sokkal olcsóbb XBox-ot is. Engem igazából ez zavar a legjobban, amikor valaki azt mondja, hogy nincs értelme az xbox-nak.
-
törölt tag
Szerettem volna egy X-et, most 135 körül lehet venni, szerintem megy lejjebb is, de 2 évre nem veszek, akkor marad az S, inkább majd az új gen lesz megvéve.
-
Anaren91
senior tag
Meglátjuk mit tesznek le az asztalra, én annak örülnék a legjobban, ha ők is tolnák a jobbnál jobb játékokat, mert akkor következő generációban vennék boxot is meg pst is. Nekem teljesen mindegy mi világít a dobozon amin játszok, amíg igényes játékokat kapok. És még ha két konzolt is kellene vennem, akkor is olcsóbban jövök ki ( hosszútávon mindenféleképpen), mintha gép építésébe kezdenék.
-
Mirman
őstag
Azért ne felejtsük el hogy milyen studiokat vett az utóbbi időben az MS és milyen már meglévőket pihentetett az elmúlt években hogy valami nagyon minőségi dologgal jöhessenek ki . Új Halo tuti új gen nyitó cím lesz , Hellblade fejlesztő gárda se lehet semmi ha több pénz lenne alájuk tolva . Simán kinezem az MS ből hogy ezt már elengedik és a következő generáció nyitó címekre nyomnak egy all-int.
-
Anaren91
senior tag
Szerintem te sok embert félre értesz vagy nem tudom. Nem nincs rá játék, hanem épp az a baj ( legalábbis nekem az a bajom vele), hogy szinte csak olyan játék van rá, amit bárhol máshol is megkapsz ( pc, ps), meg ugye a rengeteg xbox 360 game. És ez is oké, mert a sima alapgép olcsóbb mint egy ps4, de nem sokkal. És tudom otthon sok embernek az a párezer forint is sokat számít, vagy épp gyereknek veszi és van sok jó nekik való játék mondjuk az előző generációról, de én pl azért adok ki pénzt újra meg újra az új generációs konzolokert mert újabb, szebb, jobb játékokat akarok játszani. Az én nezőpontomból ez kicsit olyan, hogy miért fizessek x összeget egy vacsoráért mondjuk egy étteremben, ahol nem kapok desszertet ( exclusivok) ha egy másik étteremben kicsivel drágábban igaz, de megkapom a deszertet is, amit vagy megeszek vagy nem. És én szeretem a deszertet.
-
Anaren91
senior tag
Engem ez nem zavar egyáltalán, mindenki azt vesz amit akar. De persze ez engem mindig addig nem zavar csak amíg nem kezdik el konzol szinten is azt, hogy van egy alap kiadás, meg még azon kívül három egyre erősebb, meg ha te a legjobb élményt akarod akkor még vedd meg hozzá ezt a baszast meg azt a baszast mert akkor az neked nagyon jó lesz. Már az is bökte a csőröm, hogy nem sokkal azután, hogy megvettem a sima fat gépet, bejelentették a prot. Konzol nem erről szólt. Megvettel egy gépet és elvoltal vele generáció váltásig. Oké ps3/xbox 360 korában is adtak ki slim gépeket, de az nem járt teljesítmény beli előnnyel tudomásom szerint.
Szóval ez most lehet,hogy semminek látszik, de nekem van egy sanda gyanúm, hogy ms belekezd abba, hogy évente, két évente cseréld le, mert akkor lesz jó. Mondjuk engem hidegen hagy mindaddig, amíg a Sony nem kezdi el követni ezt a trendet.
Elofordul, persze, hogy nem jönnek be a Sony exclusive címei, mindenkinek más az ízlése, de azt azért be kell ismerned, hogy igen is igényes és nem mellesleg remek sztorival rendelkező játékokat tesznek le az asztalra. És emiatt rajong sok ember miattuk. Nem nagyon találkoztam még olyan sony címmel amit felkeszen adtak ki.( Ugye sea of thiefs. Ami egy tök jó játék lenne, ha készen adták volna ki.) -
Payskin
tag
Fura ezt így olvasni, hogy "A Thurrott"? Pali bácsi márka lett...
-
Redneck
nagyúr
Téged ez miért zavar?
Aki beleunt a PC építésbe, az ne konzolozzon? Aki igényli a magasabb képfrissítést, vagy az adaptív szinkront, az mondjon le róla, ne legyen konzolon mert csak? Nem túl innovatív felfogás. A billentyűzet-egér dolgot sem vetném el, egyszerűen csak el kell különíteni a kontrolleresektől a multit.
Egyébként találkoztam PS exklúzívokkal és csomó nem tetszett, nem az én világom. 1-2 címért pedig nem láttam értelmét plusz egy porfogónak. Sajnálom hogy kimaradok belőlük, de ez van.
A konzol egyébként egy "mini egybe PC", nem lőttél mellé.
-
Anaren91
senior tag
válasz
idegen lény #96 üzenetére
Jó és akkor már pl a zotac mini gépei, meg az Intel nuc se pc mert nem lehet bennük kb semmit cserélni nem?
-
-
Anaren91
senior tag
Az a baj,hogy a Microsoft már nem egy konzolt akar árulni, amit az ember főleg az exclusiveok miatt vesz meg ( mert azt máshol nem kapja meg), hanem a pc huszárokat akiknek elege lett a gepfejlesztésből, akarja megfogni, akiknek kb az jelent valamit, hogy " legerosebb konzol, Freesync, 144 hrz meg egyéb pc cupcake kifejezések. Ők sose találkoztak úgymond igényes exclusiv játékokkal ergo nem is érdeklik őket ( tisztelet a kivételnek), a cod assa és egyéb rókabőr játékok meg ezen is elfutnak kellő sebességgel, olcsóbban mint egy olyan pc ami ezeket futtatni tudná.
Igazság szerint nincs is semmi gond ezzel, csak akkor ez már nem konzol hanem egy mini egybe pc.. De hát szerintem ezt már lehetett tudni amikor a Windows platformot össze hozták az xbox al.
Ettől még nem lesz rossz, azoknak akiknek nincs pénze Gamer pcre, és csak coddal PUBG val meg egyéb multi címekkel akarnak játszani, jobb választás mint pcn építeni. Gondolom nemsokára bejelentik az egér billentyűzet támogatást is. -
tuki2200
senior tag
válasz
idegen lény #93 üzenetére
Crash Team Racing, Sony exclusive valasz volt a Mario Kart-ra, must have cim anno PS1-re.
-
Redneck
nagyúr
Kíváncsi leszek... Az MS képes a birtokukban lévő frankó technológiákat töketlen módon kiaknázatlanul hagyni, majd kukázni.
-
Wesder
titán
Sony csak egy CTR remasterrel tud magához csábítani, amiben van online multi. Ha ezt meglèpik ès ex marad akkor váltok. Mással esèlyük sincs, mert az X számomra kènyelmesebb.
-
Raysen623
addikt
Nem erről beszélek, hanem speciel arról hogy a mobil üzletággal sem tudtak komoly eredményt elérni. Az OS-ük és az üzleti szoftverek viszik még őket előre és szép summát termel nekik. Én azonban nem látom a hosszabb távú jövőt ezeken túl. Ha ezt megtartják az is szép eredmény, de olyankor jöhet valaki aki jobbat csinál és átveszi a piacot. De lehet én látom rosszul és bőven vannak innovatív megoldásaik.
-
Raysen623
addikt
Érdekes mód pont az új PS idejére időzítették, ami ugye megszokott. A termékcsalád az ami nem világos, továbbra is azt hiszik hogy több hardverrel és nem pedig több exkluzivitással lehet kifogni a Sony malmából a szelet?
A hololensnek viszont örülök, mert ahogyan a mozgásdetektort kezelték kész botrány volt. Kivették az egyik leginnovatívabb részt az XBOX-ból, az megint más kérdés hogy nem tudtak azzal sem mit kezdeni. MS szép lassan zsugorodik...(#82) b. : Igen kint lesz a 4K-60 fps képes VGA, csak tedd hozzá hogy horror áron. Annak az árából meg veszel egy 4K képes konzolt és vígan eljátszol vele, és lesz ahol ott is meglehet a 60 fps. Persze akkor majd jönnek a huszárok hogy mé' nem 120, mert igazán ott fluid csak az élmény... Lehet ezt fokozni, de PC-re sajnos akkor sem lesznek olyan húzócímek amiért megérné vagyonokat elkölteni rá. Ettől függetlenül lesz egy réteg aki ezzel nem fog foglalkozni és megveszi. Én már nem leszek köztük...
-
keIdor
titán
Minden az áraktól függ, a PC gaminget egy aktuálisan fellángolt bányaláz padlóra tudja verni, 2018 első félévében láttunk ilyet, ez bármikor megismétlődhet. Jön olyan coin fajta is, aminek CPU kell majd, azoknak is betehet ez még... De eleve drága a VGA most meg a memória is.
-
idegen lény
addikt
válasz
hombre[EU] #80 üzenetére
Majd a Nintendo és a bányászat kihúzza őket a csávából. Pedig már temették az asztali gépeket.
-
válasz
hombre[EU] #80 üzenetére
Én csak arra mutattam példát, hogy a mostani generációban is FHD sőt, 4 K ba is belekóstoló konzolok vannak a piacon, lásd Ps4 pro és xbox one x, mégis rekordot zártak nem tudom mennyit adtak el, de 1,7 milliárd dollárt kerestek a gamer részleggel aminek a nagy része FHD ra alkalmas VGA ból állt.
Ha majd 2020 ban jön egy 4 K képes konzol, akkor addigra kint lesz a 4 K@60 FPS képes középkategóriás VGA is, az miatt nem kell elpártolniuk a játékosoknak. sőt reményeim szerint most hónapokon belül kint lesz ilyen VGA. -
hombre[EU]
veterán
Hát ezzel kimutatással nem tudok mit kezdeni 😀 Ha ma eladtam 1 gombóc fagyit,de holnap eladok 5 gombócot akkor én is rekordot döntök 😀 Jobb lenne konkrét darabszámokkal. Mennyit adott el? 2-3-5 millió kártyát?
Hiába tudja a konzol ugyanazt a felbontást,ha PC-n fluidabb az élmény és akinek pénze van rá az inkább választja a teljesítményt. Viszont ha pariban lesz... Persze túloztam az üres zsebbel,de ha átpártol 1-2 millió "gtx1070" gamer akkor az a bizonyos 3-400 euró x 2mil. elég komoly bevétel kiesést jelent számukra. Ez a jövō zenéje és a streamingrōl még nem is beszélünk. Véleményem szerint 4-5 éven belül komolyan átalakul az ipar -
válasz
hombre[EU] #74 üzenetére
üres zsebbel?
[link]
FHD képesek a mostani konzlok is még is rekordokat döntöget Nv . a maximum FHd képes kártyáival, GTX 1060 1050 és az 1070 se igazán való az fölé.
-
FlashLed
senior tag
Szánalmas milyen iranyba mentek el a konzolok is. Mar termekcsalad es nem termek. Ez volt a konzol lenyege. Mindenkinek ugyanaz, ugyanazzal a korulmenyekkel. Erre pc ipart cdinalnak belole. Extra dzanalom es szanalom...
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #75 üzenetére
És én még azt hittem, hogy én találtam ki: [link]
-
janeszgol
félisten
válasz
hombre[EU] #74 üzenetére
Vannak, akik sose vesznek konzolt, mert PC-re rendezkedtek be. Üres nem lesz. Meglátjuk, izgalmasak lesznek az elkövetkező évek is.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #60 üzenetére
Nem hiszem, hogy túl sokat változtatna. Az még két év, addig meg aki még nem vett konzolt, az a szokásos pontokon megy végig (exkluzívok, BC, UHD BD, konzolexkluzívok, stb). Utána meg ennél is olcsóbbak lehetnek. Azt se felejtsük el, hogy az új generáció (ugye az MS-nél kicsit összemosódnak) eljövetelével nem szűnik meg a támogatása a korábbinak, az X-nek meg még annyira sem.
(#61) janeszgol: Igen, ezért is mondtam, hogy azt az elején nagyon elszúrták. Volt min röhögniük az embereknek ("kutya kutya kutya!"), ha éppen nem mérgelődtek az ilyen dolgok miatt. De szerintem jó lecke volt az MS-nek, és jó irányba is indultak el.
(#62) morgyi: Tuti erőltetnének ők is sok mindent. Ha a Sony-n múlna, szerintem HDD helyett az M2 utóda kéne a konzolba
-
janeszgol
félisten
Ezt érdemes elolvasni. Ilyen az egy szereplős verseny.
-
Kicsimix
őstag
Nem a bizalomról van itt szó, nem ez a legnagyobb gond.. Inkább, hogy akik már letették a voksukat a PS mellett nem valószínű, hogy XBOX-ra váltanának . A kapcsolat rendszerük miatt leginkább. Azaz nem biztos, hogy vissza/meg tudja szerezni az MS ezeket az embereket. Hatalmas felhasználói bázis esett ki nekik az utóbbi évek alatt .. Kb visszafordíthatatlan.
-
janeszgol
félisten
válasz
#32839680 #62 üzenetére
Ha addig nem változik semmi, akkor tisztább helyzetben indulhatnak. A WP-nek annyi, szóval a Windows 10-zel kell csak összeboronálni, plusz mivel nagy valószínűséggel vagy egy iOS-es vagy egy Androidos telefont használ a leendő vevő, esetleg valamit lehetne kezdeni a helyzettel. (Ez képlékeny. Meglátjuk a Snapdragon 1000 után.) Ha megint nagyban akarnak gondolkodni és az MS mindig nagyban gondolkodik. Lehet ez is baj, az egyszerűbb "puff nesztek, játszatok!" célravezetőbb lehet.
-
pzstm
titán
válasz
idegen lény #60 üzenetére
PS4 Pro utodja is 2020 Holidayre varhato.
-
janeszgol
félisten
válasz
#71043776 #59 üzenetére
Ez igaz, én pl netbankolni is az Xboxon szoktam, amikor hazalátogatok. De az elején még a visszafele kompatibilitást is tiltották. Kérte a közönség, de nem. Pedig azt kellett volna, mivel vannak új belépők, akik nem biztos, hogy rögtön két konzolt vesznek, ám játékot vehetnek a régiből. Ha már nappali média mindenes, akkor legyen benne ez az opció is.
-
idegen lény
addikt
válasz
#71043776 #59 üzenetére
És most, hogy kiszivárgott(?), hogy 2020-ban jöhet(?) új, ez milyen hatással lesz az Xbox One X eladásaira? Konzolt se két évre szoktak venni, talán még nyugaton sem.
(#61) janeszgol válasza Timberwolf (#59) üzenetére
A terroristák meg PS4-en üzengettek egymásnak. Nem is buktak le.(#62) morgyi válasza szabogabor10 (#11) üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Sony is bevezette volna kábé ugyanezeket, ha nincs Microsoft. -
-
janeszgol
félisten
válasz
idegen lény #56 üzenetére
Lehet, meglátjuk. De nincs harag remélem.
Abban viszont igazad van, hogy itt az X, marha erős és ... marha erős. Pláne kikapcsolva. Az MS rosszul indította ezt az egész One szériát. Médiaközpontot akart, csak éppen belefúlt a vízbe a Windows 8 is és a WP is. Az ökoszisztéma nem jött létre. Emlékszem a PS4-re ilyeneket írtak, hogy az csak egy játékkonzol. De kérem, mi másért is venné az ember, ha nem ennek?
A Kinecttel is az volt a tervük, hogy majd ilyen okosotthon-szerűéget kínálnak vele. Hát erre nem volt vevő a közönség.Szerk.: ja, BC címén PS4-es játékokat vinné.
Ez jó.
-
törölt tag
Az mindegy. A logika valahogy ilyen:
Nekem PS-em van, eddig is az volt, minden digitális játékom ott van, tehát minden további játék erre jöjjön. Ne legyen konkurencia, mert akkor vennem kéne másik gépet is, és arra is külön vásárolnom őket. A Steamen gyűjtöm a játékokat, ott van a profilomon kiemelve, mindenki látja. Ami külön van, azt nem látják ott. Legyen minden Steamen.
Nem akarok általánosítani ezzel véletlenül sem, de túl sokszor látom ezt a gondolatmenetet. Szóval sokan akarják.idegen lény: A supersampling FHD-n van.
-
janeszgol
félisten
válasz
idegen lény #42 üzenetére
Téged foglak legelsőnek megkeresni a fórumon, ha a Sony kénytelen lesz eladni a PS divízióját és netán az MS veszi meg.
-
-
törölt tag
válasz
Hunpriest #26 üzenetére
Támogatták a fejlesztőket, de mivel kevés WP-s volt, ezért nem volt érdekük portolni az appokat.
Emlékeztem rá, hogy Belfiore beszélt erről Twitteren: "We have tried VERY HARD to incent app devs. Paid money.. wrote apps 4 them.. but volume of users is too low for most companies to invest."
(#31) oriic: "Aztán akkor jöhetne az egyszereplős asztali konzolok kora, amit senki nem akarhat"
Hehe, nagyon sokan akarják, hidd elPersze olyanok, akiknek nincs beleszólásuk. Azt akarják, hogy a konzol az a PS legyen, a PC pedig a Valve. Kizárólag.
(#39) .LnB : Gondolom a jó játékok kizárólag az exkluzívok, és véletlenül sem a multiplatform címek
-
pzstm
titán
válasz
szerinted multiplatform címeket nem lehet/kell backward compatbilitizni?
-
csiki_92
aktív tag
válasz
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Az eddigi adatok/hírek szerint nagyon sokaknak számít a visszafelé kompatibilitás.
-
Silεncε
őstag
válasz
És az neked miért fáj most őszintén?
-
idegen lény
addikt
Csak nem lesz majd mit visszafelé kompatibilizálni. Viszont 2020-ban is játszhatunk majd a 360-as játékokkal, éljen!
-
pzstm
titán
válasz
WhiteWalker #36 üzenetére
MS is háromnál jár, Sony is...mindkettőnek a negyedik jönne.
-
.LnB
titán
Ne becsüld alá Lőrincet b@szod, lehet megveszi az egész MS-t, mindenestű'.
Szívhez szóló volt az off rész, csak egy apró dolog.. Konzolt a játékok miatt vesszük. A jó játékok miatt. Hiába a gamepass, ami tele van több száz szeméttel, vagy az EA acces ami a sokadik Fifával, vagy BF-fel..
Mikamaka az x360-as időkben 700ft volt a DL Verbatim, azért az se volt lényegtelen tényező.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
WhiteWalker #36 üzenetére
Sony:
FAT
Slim
PS4 ProXbox:
FAT
One S
One XEz 3-3. Fentebb írtad hogy ez lenne a 4. gép, de ez téves mert ez már nextgen lesz elvileg, ahogy a Sony-nál is pletykálják ugye a PS5-öt. (Kint vannak devkitek állítólag) Annyi a különbség, hogy utóbbiról még nem kaptunk hivatalos beismerést, hogy készül.
(#37) RudY
-
WhiteWalker
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
WhiteWalker #32 üzenetére
Pont ez lenne a lényeg, hogy ez szinte biztosan egy új generációs család lesz.
(#33) Def26
Pénz beszél sajnos. Az meg van MS-nek. Sok. Nagyon sok. Talán most az E3-on láthattuk, hogy végre elkezdik költeni is komolyabb dolgokra.
-
pzstm
titán
válasz
WhiteWalker #32 üzenetére
ha a slimet is különveszed akkor igen....pontosan ahogy Sony-nál is....
-
Def26
félisten
igen ez is lehet. Franc tudja, én csak azt érzem, hogy kurva jó kis csapat lenne, akik szeretik amit csinálnak de az MS háttérrel meg kell küzdeniük pro/kontra is.
update: Jelenleg én is inkább a box felé húzok, habár nem érzem akkora szakadéknak a kettő közötti szolgáltatás minőségét (ea acssa, és gamepass nélkül).
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem vágom hova ez a hardver hajkuraszas.
Ez a 4. xbox konzol lenne a jelenlegi generációba...
Értelme aztán tényleg nem sok. -
oriic
HÁZIGAZDA
Lőrincbának, persze.
MS-nek kidolgozott infrastruktúrája, háttere van, bárkihez kerülne az Xbox mint márkanév, 1-2 éven belül tuti kinyírná az egészet. Aztán akkor jöhetne az egyszereplős asztali konzolok kora, amit senki nem akarhat (Nyilván ez fantazmagória, ilyen úgysem lesz)
Ismersz már, tudod hogy én MS-t preferálom a hibáik és a gyenge eladási mutatók ellenére is. De ettől függetlenül elismerem a Sony erényeit (Exkluzívok), de sajnos nem szabad elmenni olyan dolgok mellett utóbbi részéről mint a gyengébb store, szolgáltatások hiánya, vagy gyengesége (EA Access pl., de felhozhatnám a PSN lassúságát régiónként, vagy a text-ben tárolt, kiszivárgott jelszavakat), cross-play makacs elutasítása, visszafelé kompatibilitás "majdnem nemléte".
-
Silεncε
őstag
Az MS ha akarná, annyi pénzt tudna a boxba tolni, amennyit akar. Ez tény. Sokszor annyit, mint amit a Sony a PS4-be. A legnagyobb probléma, hogy az MS-nek a boxból a többi részhez képest "aprópénz" a bevétele. + az MS-nek ott van a másik nagy előnye: gyakorlatilag mindenhez van házon belüli szakértő csapata (akár a Live (ugye Azure-ból annyit kapnak, amennyit kérnek kis túlzással) stb... A Sony nagyon elhúzott ebben a generációban, ez is tény. Mindenesetre meglátjuk, az már jó jel, hogy kicsit kinyílt a pénztárca és most repkednek a $ milliók, meglátjuk mire lesz elég.
-
mike1334
veterán
A Foxconn-nak...
Kínai konzol még úgy sincs a nyugati piacon...
Nem hiszem hogy eladnák, ők most kísérleteznek, és ha bejön, akkor nagyot szakítanak...ha nem...akkor még mindig ott a FoxconnDef26
Nem tudathasadásos ez így kicsit?
Fanboy Status: PS4: On, Xbox: On, apple: On, samsung: Off, Microsoft: Off, Volvo: On -
Hunpriest
senior tag
A WP-ben azért ott volt a potenciál. Nekem a UI koncepció kifejezetten tetszett. Azt ott baszták el, hogy a fejlesztőket nem támogatták meg eléggé, hogy portolódjon minden cucc normálisan és időben. (Az se normális, hogy a Win 8-ig minden főverzió teljesen más volt) Meg az IE és az Edge erőltetése is hiba volt, mobilon ezek végtelenszer rosszabbak mint bármi más. Meg az se segített, hogy volt pár Androidon alapnak számító funkció, ami meg hiányzott a WP-ből.
(#19) Def26:
És a Sony miért olyan veszettül szimpatikus? Azért mert hárommal több értelmes exkluzívja van mint az MS-nek? Meg amúgy, nem ők voltak azok, akik az összes user adatát kiszolgáltatták hackereknek, hála a plain text tárolt PSN jelszavaknak?
De a viccet félre téve, mitől barátibb a Sony, mint az MS?
-
hombre[EU]
veterán
Nagyon szurkolok az Xboxnak (úgy voltam vele veszek egy OneX-et,de ilyen hírek után inkább kivárok) és most tényleg nagy esélyük van arra,hogy a köv generációban pariban legyenek a PS-el. Látjuk,hogy a nagy first party stúdiók még mindig a Ps4-re dolgoznak(vagy most fejezték be SantaMonica,Quantic stb) talán egyedül a Guerilla fejleszt már nextgenre. Ha új hardverre erōs címekkel debutál a Sony elōtt akkor komoly elōnyre tehet szert.
-
-
mike1334
veterán
Ahogy írtam: Az exkluzív játékokkal kapcsolatos kritikát is megértették szerintem, azért látszik az akarás, de egy exkluzív játék elkészülte jó pár év azért, nem a fán teremnek
Időt kell adni nekik, aki akart vett xboxot, aki meg nem, majd eldönti a következő gépnél pár év múlva...nem marad le semmiről, ott a visszafelé kompatibilitás -
Szakiii
addikt
Csak továbbra sem az a cél hogy minőségi tartalommal árasszák el a népet ahogy én elnézem és ez hiba.
3L1T3: szerintem meg pont jó döntés volt saját op rendszerrel tolni, nem azzal volt a gond hanem a kivitelezéssel. Nekik tarolni kellett volna ha egy olyan oprendszert toltak volna a telóra ami a mindennapoknál iszonyat jól működött volna a win-el egyszerűen letarolhatták volna a piacot egy olyen mobilos os-el ami úgy működik pariban az asztali os-el mint a mac os - ios pl
-
3L1T3
addikt
Kinect azért bőven nem bukás volt. X360 és PS3 generációban. Az, hogy a mostani generációban a kezdetleges bukdácsolás ellenére nem ment a Kienct az inkább a piacnak a változása miatt történt.
Windows Phone meg teljesen más tészta. Android és a Apple mellé nem tud bejönni egy 3. operációs rendszer. Ha a Lumia telefonok android operációs rendszerrel jelentek volna meg akkor egy igazán kapós és jó minőségű telefon lenne mind a mai napig.
-
mike1334
veterán
Ott nem volt akarás, én úgy láttam. Azóta azért összeszedték magukat szerintem. A Windows phone fájó, de érthető lépés volt, a kinectet nem értem, igazából ennek a generációnak az ártott a legtöbbet (az elején erőltették, aztán nem jött rá tartalom, majd szép csendben megölték). Az elmúlt egy évükben viszont szerintem nagyon sok jó, előremutató döntést hoztak, én drukkolok nekik
A Wii U után itt a Switch...a gyengébb ps3 után itt a ps4...miért ne lehetne jó az xbox akárhány is?
Hunpriest
Az exkluzív játékokkal kapcsolatos kritikát is megértették szerintem, azért látszik az akarás, de egy exkluzív játék elkészülte jó pár év azért, nem a fán teremnek
-
Hunpriest
senior tag
Eléggé elcseszték az elejét a bejelentés idején az igaz, de szerencsére az összes "innovatív" újdonságból kihátráltak még release előtt. Azt mindenesetre megtanulhatták, hogy nem szerencsés olyasmit az emberekre erőltetni, amire nincs szükségük. A generáció végére meg már talán értelmes exkluzív felhozatal is lesz a gépre.
Az, hogy most sereghajtók, nem jelenti azt, hogy az mindig úgy is marad. A Nintendo, meg a Sony is járt már így.
Multiplatform játékokhoz meg azért elég jó platform az X. Csak azt sajnálom, hogy nem mernek semmi újdonsággal előjönni. A többi gépre azért volt pár exkluzív megjelenés ebben a generációban, ami nem valaminek az 5+ -edik része. (Sea of thieves, szégyeld össze magad) Mondjuk az is igaz, hogy a nagy kiadók is biztonsági játékot játszottak ebben a generációban. Nincs olyan játék dömping, mint ami az Xbox360 / PS3 idején volt, sőt, azoknak a címeknek az újra kiadásai jelentik most az innovációt.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
kakuk.tamas #6 üzenetére
A következő Xbox inkább a magasabb framerate-re fog majd hajtani. [link]
-
mike1334
veterán
Ne hidd azt, hogy elment...senki sem a saját maga ellensége...ahogy az előző generációban az xbox volt a népszerűbb, úgy simán lehet, hogy a következőben megint virítanak valamit, én úgy látom, hogy igyekeznek tanulni a hibáikból, én pl bizalmat szavaztam nekik, és one-t vettem (valószínűleg egy ps-sel is hasonlóan boldog lennék, én nem érzem élet-halál kérdésnek a két konzol közötti különbséget, mind a kettőnek van előnye-hátránya, szvsz mindenkinek más a fontos, meg lehet érteni mindenki döntését).
-
mike1334
veterán
Én abban bízok, hogy lesz egy erőgép és lesz egy stream verzió. A stream verzió az alacsonyabb hardverigény miatt olcsóbb lenne, de arra csak bérelhetni lehetne játékokat. Nekem ez lenne a kényelmes verzió, 1-2 hónapnál hosszabb távon úgy sem érdekel egy játék sem, és így a használt lemez eladásával se kellene bajlódni. Más kérdés, hogy mennyire menne át az ötlet a kiadókon, bár a game pass-szal ehhez próbálják hozzászoktatni őket szvsz (látják, hogy mennyien veszik igénybe az ilyen jellegű szolgáltatást, és lehet megérné nekik, olcsóbb hardver és a teljes játék aránál alacsonyabb havidíj esetén több emberhez juthatna el a játékuk, összességében lehet többet keresnének rajta).
-
paprobert
őstag
Az emberek bizalmát eljátszották 2013-ban, akik döntöttek.
Ugyan mi fordítaná meg a rosszhiszemű hozzáállásukra adott kategorikus NEM-et?
Pár gigahertz, pár giga RAM, vagy a 2006-2012 közötti nosztalgikus emlékek?Ez a hajó elment...
-
Silεncε
őstag
Valószínűleg valami hasonló lehet majd, meg valszeg a streameléssel is bedobnak valamit, arra is készülhet külön egy eszköz.
Arról van valami info, hogy a HoloLenset mi hajtja? Az elsőt ugye egy CherryTrailre épült, de mivel az a vonal megszűnt, mi lesz? Valami ARM-et pletykáltak nem?
-
dreampage
aktív tag
A Microsoftnál már nincs igazán értelme generációkról beszélni, mert ezek nem különülnek el egymástól jelentősen, épp a kompatibilitás miatt. Az új Xbox sokkal erősebb lesz, mint az Xbox One X, de le fogja játszani az összes Xbox One (és kompatibilis 360/OG) játékot is. Igazából csak attól függ, hogy "új generációnak" vagy "frissítésnek" nézi-e majd a közönség, hogy mi lesz a gép neve. De minden valószínűség szerint ez már nem Xbox One lesz, hanem egy új gépcsalád. Nincs kizárva, hogy egyszerre két változat jelenik meg, egy megfizethetőbb és egy atomdrága high-end verzió.
-
Hunpriest
senior tag
És mi lesz a neve? Xbox Two?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Thurrott friss információkat szerzett a Microsoft terveivel kapcsolatban.
- PlayStation 4
- EAFC 25
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Hp Elitebook 840 G5 I7-8550U 16GB 512GB NVME SSD FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest