- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picco
addikt
Nekem peldaul elso het utan nem volt mar problemam, pedig minden jatekot free locomotion-re allitok. Zero gravitaciot, autoversenyt, urlovoldet kvazi barmit elbir a gyomrom.
Marhara emberfuggo a dolog es attol is fugg hogy esszel ugrasz bele vagy sem. Elsobheten altalaban teleportalos jatekokat nyomtam, utana jott a maszkalos es a zero gravitacios...ahol elso feliraban a fenekemre akartam huppanni...es vegul az autozas.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
vaakuum
addikt
Próbáltam, sőt már a gyerekeimet is elvittem párszor...
a teleportálós téma szerintem gáz, nekem nagyon nem jön be. Autószimulátor +szemüveg kombó jó volt, bár ott meg az ülés is mozgott keretestül, és az még egy régi oculus volt.
Nekem széken ülős, űrhajószimulátorozós szemüveg kellene, hatalmasnagy látótérrel, amit kiegészíthet a szemüvegek default fejforgatásos oldalranézése.[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
proci985
MODERÁTOR
-
ddekany
veterán
Elég komoly gameplay korlátozás, hogy nem egészséges "folyamatosan" haladni a világban. Ha még forogni se lenne egészséges... szóval igen, ez alapján állni kell és kell a hely. (Azért ez eléggé megpecsételi ennek az egésznek az széles körben elterjedését. Na de, ezt majd nézzük vissza 15 év múlva.)
Erről eszembe jutott a régi Eye of the Beholder stílusú RPG-k mozgásrendszere... lehet, az is működne.
-
proci985
MODERÁTOR
amit leirsz egy HMDnel NEM igy mukodik. probalj ki egyet, felreerted a leiras alapjan a helyzetet.
kiskuplung: igy egy ev utan beleizzadas >> kabelezes >> nem olvashato a desktop rendesen >> screendoor >> FOV
nyaron nagyon nem is tudtam hasznalni a riftet a 35 fokban, de a Gorn az most igy 18 fokos szobaban nyitott ablakkal es egy Dyson AM06al direktben hutve a jatekteret mar valamennyire normalizalhato. mindezt ugy, hogy VR cover moddolt riftem van es mosom egy parna max egy hetet van hasznalatban.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
kiskuplung
őstag
"eredetileg szimulatorozni akartam, gyakorlatilag viszont az, hogy az embernek van keze amivel dolgokat tud csinalni nagyon sokat dob"
És hányan vagyunk még így
Ez a látószöges téma, amúgy teljesen irreleváns, ha egyszer felveszi az ember a headsetet, és nem kényszeríti direkt magát, hogy arra koncentráljon.
A kábelezés és beleizzadás (miközben az ember szó szerint az életéért küzd egy játékban) sokkal nagyobb probléma -
vaakuum
addikt
Volt régen valami játék, ami a látószög lecsökkentésével IS operált (konkrétan a monitoron megjelenített kép volt nagyon beszűkítve, csőlátást adva), ez által igyekezett zavart idegállapotot, kellemetlen érzetet okozni a játékosban, amire utána könyebb volt a horror elemekkel rádolgozni. Arra emlékszem, hogy nagyon kicsi volt benne a fov, gyakorlatilag mint ha egy szűk ablakban nézett volna ki az ember a világra... gyakorlatilag a mai napig használják ezt a technikát horror játékokban, csak ott nem ennyire átlátszó a technikai megoldás, hanem sötétben kell menni egy lámpával, ami nagyon kicsi területet világít meg.
Na az engem teljesen kiborított, hogy néznék ki a fejemből, de nem látok. Nekem attól fordult fel a gyomrom egy idő után.
Ezek alapján tuti, hogy nálam ezek a virtuál szemüveges megoldások majd valahol a 120-130 fokos látószögnél kezdődnek...még akkor is, ha ott a széleken csak valami Junoszty tv szintű a felbontás. De a látószög akkor is legyen meg."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
proci985
MODERÁTOR
erre kulonbozo implementaciok vannak:
- free locomotion: siman joystickkal mozogsz, allitolag van egy kis hanyada a jatekosoknak, akik ettol nincsenek rosszul. doom 3 VR (de ez tudja az osszes masikat is)
- dash / teleportalas: nem mozogsz, hanem helyek kozott ugralsz. pl robo recall, doom, arizona sunshine, from other suns
- "wave shooter" / stacionarius roomscale megoldasok: arktika.1, serious sam last hope, superhot!. korlatozott jatekter, korlatozott mozgasi lehetosegekkel, viszont pl arktikanal lehet helyek kozott ugralni.
- "huzom magam elore a korlaton": Gorn (van free locomotionja is), azaz lenyomod a Bt es utana a kezeddel mozogsz. amennyire fura annyira remekul mukodik
- fix pozicio: jellemzoen kvazi techdemoknal, mint a face your fears vagy a blue.autoszimulatorok: alapvetoen valamennyire az ember erzi, hogy nem liftezik a gyomra, de jellemzoen annyira nem problema. ameddig fejre nem allsz az autoval, meg nem pordulsz, vagy 0-300-0 gyorsulas-lassulas koroket mesz mert az embertprobalo tud lenni.
egyebkent probald ki ha teheted, teljesen mas erzes. en is kicsit mast kaptam, mint vartam: eredetileg szimulatorozni akartam, gyakorlatilag viszont az, hogy az embernek van keze amivel dolgokat tud csinalni nagyon sokat dob.
-
kiskuplung
őstag
Szia!
Nálam eddig több mint 50 ember próbálta ki, és álló játékokkal senki sem lett rosszul. Pontosan azért, mert teljesen természetesen mozogtak, és a kontrollereket a kezük helyett használták, még a 60 éves öregapám is, aki még egeret se fogott a kezébe
Gond ott van, ahogy mondod, ha mozogni kell. Ez nálam is picit problémás volt, de 2-3 hét alatt napi fél órás játékokkal teljesen megszokja az ember.
Gyomorral extra nehezen bevehető játékok szerintem az autó- és repülőgép-szimulátorok, illetve az Elite Dangerous, ha túl közel mész egy állomáshoz De itt pl. nálam nagyban közrejátszik az is, hogy nekem iszonyatos tériszonyom van, és egy 2. világháborús gép kabinjából kinézve a mélység egyből kiváltja ezt
Tényleg ki kellene próbálnod, mert videókon ez nem jön át. Ne egy monitort képzelj a fejedre. Hanem teljesen benne vagy az adott játékban, teljes térérzékeléssel. Ha kiállsz egy magasabb épület tetejének a szélére pl. a Robo Recall-ban, akkor rendesen bekapcsol az életösztönöd
Nekem 1,5 éve van meg a Rift, és azóta nem szívesen játszok már monitoron, mert egyszerűen olyan mintha fekete-fehérben kellene filmet néznem a színes helyett
-
Raymond
félisten
Itt van egy video az egyik legnepszerubb VR FPS-bol ahol lathatod hogy mukodik a dolog: [link]
Az hogy ki hogy birja teljesen individualis dolog. Meg lehet lassan szokni azt is amit nem birsz, de van olyan is aki soha nem szokja meg. Annak ez nem valo mondjuk.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
ddekany
veterán
Az alap ok világos, de ha FPS-t játszok, akkor az indulás és megállás is hasonlóan problémás, mert akkora hely nincs, hogy a futkosást is a valóságban csináljuk. Autó szimulátornál is azért gyorsulunk, lassulunk, kanyarodunk, nem is kicsit, szóval megint nem stimmel a gyorsulás hiánya az agynak. Nem tudom, aki rendszeresen használ ilyet huzamosabb ideig, mennyire tud immúnissá válni. Én a mai napig rosszul tudok pl. lenni autóban, ami arra utal, hogy korlátosan lehet ezeket megszokni. Amíg nem találnak ki valamit a hányinger reflex kiküszöbölésére (a nagyon jövőben... lehet valahogy blokkolható), ez eléggé korlátozónak tűnik akkor is, ha ugrálhatok egy 3x3-es helyen.
-
proci985
MODERÁTOR
elhányod magad ha egérrel/kontrollerrel fordulsz, ezért nem jó alkalmazás.
jo kozelitessel ez a helyzet minden tulzas nelkulhulyet kap az agyad attol, hogy a szemed mozgast kozvetit, a belso fuled viszont egesz biztos benne, hogy egy helyben allsz. ja es mivel ez egy biologiai dolog nagyon nem lehet vele semmit kezdeni.
autoversenyeknel es repuloszimulatoroknal ez megy mert az ember ugye ul valamiben, tank szimulator elvileg megy, viszont fpst nagyon kevesen tudnak smooth locomotionnal is joystickkel mozogva iranyitani.
-
komi77
senior tag
Vezeték nélkül azért gáz, mert ha játék közben eltévedsz a szobában, az legalább visszaránt.
Szegény ember kézzel nőz.
-
Raymond
félisten
"Értem, hogy most nem úgy használják, hogy az csak egy monitor helyettesítő."
Akkor megse erted, mert nem az. Ez nem monitor helyettesito, teljesen mas.
"A felvetésem az volt, hogy úgy nem lehetne-e, van-e azon kívül valós akadálya, hogy nem erre tervezik most a játékokat."
Az akadalya az hogy semmi ertelme, ez nem egy monitor.
"Az, hogy csak fejedet forgatva tudsz nézelődni, az még benne van a "csak monitor helyett" kategóriában."
Nincs benn, epp ez az. Egyebkent nem csak a fejedet forgatva tudsz nezelodni, maradhatsz egy helyben is es foroghatsz valami sima input alapjan (joy, gamepad, eger, akarmi).
Az a baj hogy ki kell probalnod. A kerdesek vagy a feltevesek egyszeruen ertelmetlenek. Nem serteskent mondom, egyszeruen ez van. Gondolkodtam mar (es nem csak en) sokszor hogy lehet elmagyarazni annak aki meg nem probalta , de nemigen van olyan, a kiprobalas az igazi.
-
ddekany
veterán
Értem, hogy most nem úgy használják, hogy az csak egy monitor helyettesítő. A felvetésem az volt, hogy úgy nem lehetne-e, van-e azon kívül valós akadálya, hogy nem erre tervezik most a játékokat. Mit tudom én, csak hasra ütésre példaként, elhányod magad ha egérrel/kontrollerrel fordulsz, ezért nem jó alkalmazás. (Az, hogy csak fejedet forgatva tudsz nézelődni, az még benne van a "csak monitor helyett" kategóriában.)
"Egyebkent "az elejen" az tobb mint ket eve volt"
Azaz, még nagyon az elején vagyunk. Főleg figyelembe véve az elterjedtséget.
-
Duddi
aktív tag
Csatlakozom a válaszaidhoz!
2 hete vagyok büszke Vive tulaj és én is megcsináltam neki a helyet ami megilleti 1.7*2m lett. Ha a játék ülést kíván beteszek egy széket a tér közepére. Nem sok olyan VR játék van amihez billentyűzet + egér kombó kell hál istennek, de ha pl Eliterni akarsz azt jobb ha rendes joystickkel teszed.
Ha úgy gondolja valki hogy ez egy sima monitor a fejeden akkor tényleg nem próbálta még.
PL Watrunder-ben nem mindegy hogy az egérrel ha akarod nézhetsz jobbra és ballra is a monitor előtt a klaviatúrát püfölve vagy VR ban forgathatod a fejed manőverek közben joystick-kel a kezedben olyan érzés mintha tényleg repülnél. -
Raymond
félisten
Ez a play area beallitas fuggetlenul attol hogyan iranyitja valaki a jatekot (szimulatoroknal van inkabb hogy ul valaki). Azok akiknek semmi helyuk nincs es csak standing van az is ott van a legkisebb mereteknel es ami hianyzik a tablazatbol igy latod mennyi. SteamVR-nal 31% a Rift-nel pedig (ha minden annak szamolok ami 1.5m alatt van) akkor 18%
"Ami gondolom most az elején még divat is."
Nem divat. Egyebkent "az elejen" az tobb mint ket eve volt 2016 aprilis/majus amikor megjelent a Rift es a Vive.
"Mennyi a realitása, hogy valaki kb hagyományos módon irányítja a játékot (csak kb, mert a billentyűzetet nem látod), és csak mint egy monitort használja a VR fejest?"
Semennyi mert nem igy mukodik a dolog. Szerintem probald ki valahol es akkor megerted, vannak mar helyek ahol kiprobalhato.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Ez csak olyan alkalmazásokat mér (feltételezem), ahol nem hagyományos módon (egér, vagy inkább game controller) irányítod a dolgokat. Ami gondolom most az elején még divat is. Mennyi a realitása, hogy valaki kb hagyományos módon irányítja a játékot (csak kb, mert a billentyűzetet nem látod), és csak mint egy monitort használja a VR fejest?
[ Szerkesztve ]
-
Silεncε
őstag
Egyébként vicces, hogy anno az X-et az Oculussal promózták, de a bejelentés előtt hirtelen eltűnt a weboldalról az embléma... Vajon miért
Egyébként nem kell az MS-t félteni, ott van neki az MR, amiben szerintem van potenciál, ahhoz ráadásul vannak is elérhető árú headsetek, gépigénye nem olyan hatalmas (lásd HoloLens meg a Cherry Trail atom), viszont tartalom arra is kevés van
-
Picco
addikt
van egy ilyen reteg is, de en spec amiota megvan a rift (december) nem tudom h jatszottam e 10 oranal tobbet rendes kepernyon, pedig van 144es monitor is es GPU is ala :/
Az MS copni fog mint a kismalac ha meg var vagy 2+ evet mire beugrik VR piacra....ott tenyleg nem lesz kontent.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
félisten
Mondjuk azért kérdőjeles a PS VR sikere. Eladásban feltétlenül az.MI megvettük aztán 1 hétig új volt, nyomták a gyerekek is . Azóta meg félredobva pihen, mert minőségi tartalom nem sok van rá.Sok embert a kíváncsiság hajszolt bele szerintem és az elérhetőség.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Kristof93
senior tag
Pedig a WMR headsetek már most is teljesen jól működnek.
-
Riddick77
tag
Kivárnak az új konzolokra, Ryzen 2 Cpu és Navi kaliberű GPU,és majd akkor tolnak alá minőségi vasat.
Gondolom,tanultak a Kinect-ből eleget.
KL
-
Eclips21
őstag
Ez azert kell hogy a Xbox fanok megnyugodjanak hogy a "fonok" megmondta hogy nincs csak azert nincs mert 😂 es igy tamadast tudnak inditani a konkurens megoldas ellen barmilyen forumon 😂
-
martonx
veterán
Szerintem ez csak szokásos MS porhintés.
Én kérek elnézést!
-
Sefter
veterán
" Emiatt probléma, hogy nincs egy VR headset sem, ami az Xbox One konzolokkal kompatibilis, hiszen amikor majd lesz egy vezeték nélküli, kijelző szempontjából kifejezetten jó megoldás, akkor pont a tartalom fog hiányozni"
Mondjuk Microsoftéknál a VR nélküli tartalom (nem multiplatform) is egyenlő a nullával, úgyhogy ezen nincs mit csodálkozni...
Psn ID: sefter_hun
-
joysefke
veterán
Ez abból a szempontból volt nagyon furcsa álláspont..
Semennyire nem furcsa álláspont. Úgy vannak vele, hogy vagy megcsinálják normális minőségben, vagy sehogy. Jelenleg a normális minőség még nem adott...
-
Crytek
nagyúr
Majd ha 4K 120 fps, vezeték nélküli, és ha min 2x kisebb/könnyebb lesz mint a mostaniak és kb minden gamenek lesz sima/VR-ben játszható verziója akkor akár 50ezret is kiadnék egy ilyenért... A soha el nem érkező dolgok felvázolását hallottuk
Next PC Upgrade: 2022
-
vaakuum
addikt
Szerintem is ott cseszik el, hogy leginkább ugrabugrára próbálják nyomatni. A simán asztalnál ülős felhasználásnak szerintem is ezerszer nagyobb piaca lenne. CSak jól meg kellene oldani rá az irányítási és játékmechanikai kérdéseket.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
ddekany
veterán
Vezeték miért annyira fontos gond itt? Azt hinném, a többség nem fog egy üres szobában vagy valami görgős aljú szerkézben csápolni, hanem széken ül. Vagy nem? Miért nem?
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Erősebb vas esetén is kuka lesz, mint a 3D. A psvr meg az ára miatt hódít, semmi másért. Ha meg mégis befutna a technika és lenne vas alá, akkor hipp-hopp lenne tartalom is boxra. De gondolom ezek csak szokás szerint hozzáköltések a cikkben, a hír csak annyi, hogy jobb technológiákra vár a ms. A maradék abu special.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PLC programozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest