- Házimozi belépő szinten
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- PLC programozás
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chp
őstag
Egyre türelmetlenebb vagyok a Raven Ridge tényleges teljesítményét illetően.
-
Taranti
senior tag
Vega20 -> Ebből eddig az jön le, hogy a középkategóriát továbbra is a Polarisokkal képzeli el az AMD (nem túl bíztató).
Vulkan-> Az Nvidia meg köszöni szépen, OpenGL alatt ugyanolyan jól futtatja az említett játékokat (már amit én láttam tesztekben), szóval sikertörténet a dolog, de kissé felemás.
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
tibcsi0407
félisten
Az árcsökkenés még izgibb, feldobta a napom!
utdetailing.hu
-
Meteorhead
aktív tag
Aki a Vulkant nem érzi előre lépésnek az OpenGL-hez képest, az nem írt még OpenGL kódot.
Lehet, hogy hasonló sebességgel meg lehet írni egy játékot OpenGL-ben is, csak a fejlesztő oldaláról rohadt sok munkát igényel (főleg, ha 3-4-5 gyártó dGPU-iGPU-ján is jól akarja futtatni), arról nem is beszélve hogy utána a meghajtók fejlesztőitől majdnem ugyanannyi munkát igényel. Az egész DX11-OpenGL teljesítmény tuningolás egy iszonyatos double-guessing játék. A játék fejlesztő próbálja kitalálni hogyan működik a meghajtó, amikor kijön a játék, akkor meg a gyártók adnak az egésznek egy pofont és írnak egy teljesen máshogy működő meghajtót, ami még próbál tuningolni a teljesítményen. Viszont így a játék fejlesztő erőfeszítései mennek kukába, és kezdődik az egész elölről.
Vesszen az OpenGL és a DX11, helyettük pedig átlátható wrapperek kellenek, amik ha arra vannak szükséged visszaadják a régi funkcionalitást, csak más API-kra építve.
-
Taranti
senior tag
válasz Meteorhead #5 üzenetére
No jó, kódolás/optimalizálás oldaláról más lehet a történet.
(OGL kódokat írtam régebben, Vulkanhoz nem volt szerencsém.)Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
törölt tag
Mennyire erős a 2400G IGP része?
-
törölt tag
Hogy fogja bírni 4GHz felett?
-
K0vasz
aktív tag
hát ez VGA fronton nekem eléggé fingreszelésnek hangzik, a vegákon majd valamit tuningolnak, középkategóriában meg marad megint az átnevezősdi. kisebb vegákkal (28/32) meg gondolom azért nem állnak elő, mert az teljesítményben valahol a polarisok szintjén lenne, de a HBM miatt még drágább lenne
de mindegy is, a bányászok úgyis elkapkodják az összes kártyát, aki meg játszani akar, annak marad az nvidia
-
Dare2Live
félisten
Legfontosabb hír kimaradt. Amd megvagja ryzen arakat. 1800x 499->349$
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
masterful87
senior tag
A 4/4-es 3,5GHz/3,7GHz-es 2200G APU processzor teljesítményben vajon hogyan viszonyul majd a hasonló paraméterű 1300X-hez?
Az egyik most 99 dolláron nyit, a másiknak maradt az ára 129 dollár. Ezek alapján kétlem hogy közel 1300X teljesítményt kapnék Vegával megspékelve olcsóbban?!A 2400G-t meg specifikáció alapján az 1500X-hez hasonlítanám, hát nagyon kíváncsi leszek a tesztekre.
-
Dare2Live
félisten
válasz aboriginal74 #18 üzenetére
Jah... Kosz
Ranezve arakra felig mar ennyiert is megy 1800x pl 399. Mindenesetre be fog esni evvel az ara 100.000ala ugy meg egyertelmuen jobb vetel lesz mint 8700k.
Btw vszeg zen@12nm tenyleg hoz +kb400mhzt meg 1-3%ipct es ezert is az arvagas.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Vektast
aktív tag
válasz #52588800 #11 üzenetére
Ez a R5 2400G eléggé ütős lesz 169 dollárért ha tudni fog legalább egy gt 1030as szintet. Ami simán meg is lehet lévén a 1030as 3700 pontot produkál míg ez 4050et 3d firestrikeban, igaz ddr4 3600 mellett. Ha lenne normális Vramja az igpu-nak, simán hozná az rx 460, 560D szintet.
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
nagyúr
Jól van, csak jöjjenek szépen, fél év múlva úgyis aktuális lesz platformot cserélnem
Mondjuk VGA szinten elég nagy a csend, az nem hangzik jól...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Kansas
addikt
Ha meg mindig egy kicsit még vársz a jobb(olcsóbb és/vagy gyorsabb) vételre, az életben nem lesz új hardvered... és egy ponton túl az is kvázi veszteség, hogy a nagy várakozás közben még mindig a régi vasat nyúzod(ha meg az is elég, akkor nettó pénzkidobás a váltás, azt meg minek?). Valahol kell húzni egy vonalat a vásárlás megejtéséhez.
Úgy tűnik, most épp rosszul jártunk(én 1600x-et vettem nemrég), legközelebb talán szerencsénk lesz(mint ahogy pl. nekem is volt a VGA-mmal, amit meg még épp a bányászláz előtt sikerült beszerezni).
Bennfentes infók nélkül már csak így megy ez...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Lacok
őstag
"The $169 Ryzen 5 2400G will offer much better graphics performance than the $30 more expensive Core i5-8400 (based on current pricing) and has equivalent performance to the $100+ higher Core i5-8400 and NVIDIA GT 1030 discrete solution." [link]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
MongolZ
addikt
Ezzazzzzzz, Rainbow RGB Ring!!!!
-
félisten
A Navi mikor jon?
Ugye, nem akarja az AMD komolyabb ujitas nelkul varni az Nvidia kovetkezo GPU szeriajat?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
DraXoN
addikt
navi úgy tudom nyáron.. legalábbis ezt pletykálták régebben... de nekem nincsenek hivatalos infóim..
érdekes új év lesz ez amd-vel újfent.
az árazási pletykák is érdekesek, főképp a felső rész pucolja kicsit ki.. kíváncsi leszek mennyi lesz majd a "javulás". csupán IPC-re én 1-3%ra tippelnék maximum.. de mivel ott a memóriavezérlő amit elvileg javítanak (gyorsabb, kompatibilisebb, talán jobb latency?) .. amiatt nem tudom viszont... de ha csak pár százalékot javul az egész és tényleg lesz kicsit magasabb órajel.. még akár újfent boríthatja az intel palettáját... és úgy néz ki nem lassul a tempó, mert jövőre meg jön a zen2.. bár kérdéses az majd mit tartalmazhat.. kéne kicsi leak, mert már az is kész van... de alaposan őrzik mire lesz képes....The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Vektast
aktív tag
Persze hogy többet hoz egy RX 460-as, mert dedikált Vramja van. De ha megnézed a stream procik mennyiségét rájössz, hogy nyers erőben kb ugyan ott vannak.
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
hokuszpk
nagyúr
navi úgy tudom nyáron.. legalábbis ezt pletykálták régebben...
mindig az van, hogy "az AMD igergetni azt aztan tud", de a cikkben még igeret szintjen sincs megemlitve.
szerencsere nem irtad, hogy melyik nyaron, szerintem majd ha uzemel a Glofo 7nm -je, es lejottek rola az igert Vega 20 elso peldanyai, akkor majd terjunk vissza a Navira.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Szőrös
veterán
válasz aboriginal74 #18 üzenetére
Ez a csökkenés vajh mikor lesz érezhető nálunk?
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
veterán
Nahát, a Ravenes notikat is kinyírják az ócska, IGP-nél gyengébb és butább diszkrét kártyákkal?
"Megjegyzendő, hogy lesz egy Radeon 500-as mobil sorozat is. Ebből hiányozni fog az RX jelzés, és két modell érkezik majd 530, illetve 520 típusjelzéssel. Ezek az újdonságok, pontosabban fogalmazva átnevezések csak a mobil piacra készülnek, tehát asztali szinten nem is érdemes keresni őket. Annyit megtudtunk, hogy a termékek az Oland és a Hainan kódnevű lapkákra épülnek, tehát igen réginek tekintetők, tulajdonképpen a korábbi mobil Radeonok között is megtalálhatók voltak."
innen[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Eclips21
őstag
Az új videókártyák is áprilisban jönnek?
-
Raysen623
addikt
Tudja valaki mikortól lehet látni a Ryzen 2700U és 2500U-val szerelt notikat az üzletekben? Mi a dátum?
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Ren Hoek
veterán
Az AMD gyakorlatilag megszűnt létezni jelenleg a gamer dVGA piacon.
Lehet 10 millió Vega és annál is több Polaris röcög éppen a kriptofarmokon, aztán ha bedől az egész felesleges árampocsékolás volt az egész, valaki hatalmasat bukik rajta mindig.
Az NV sajnos monopol helyzetben van... és ilyen még azért nem nagyon volt soha, hogy ennyi ideig NEM tudsz vásárolni egy középkategóriás kártyánál jobbat, mindkét gyártónál. (Vega megjelenéséig is rengeteg idő telt el, és szinte meg sem jelent kb)
Emiatt fényévekre került sajnos egy értelmes 4K setup. Nincs mese 1080 Ti kéne, de elég durva áron van, és így nem is fog lecsorogni. Bízzunk benne az NV kihozza a Voltát minél előbb, mert a 4K piac szerintem kezd feljönni.
Lassan már nem gyártanak pl FHD TV-t és a 4K OLED-et is egyre jobb áron mennek, szóval igen is lesz igény egy 4K-t kihajtó rendszerre. Monitor fronton is lezajlódhat majd egy kisebb forradalom.
-
Petykemano
veterán
Ryzen 2
Raven Ridge desktop
Raven Ridge mobile... CPU fronton lesz tüzijáték
Vega M (Intel)
Vega Mobile
vega 20... GPU viszont elég szegényes
Persze érthető, hogy azokra a piacokra fejlesztenek, ahol könnyebb pénzt remélnek, és/vagy ahol a legmagasabb a TAM. A professzionális piacon a Vega 10 nem rossz az SSG jó niche piacot fed le, a hash értékek jók a minereknek, jó a compute teljesítményt. Ezt a vega 20 nyilván még majd meg fogja dobni.
Az inteles együttműködéstől - feltéve, hogy nem csupán egy egyszeri alkalomról van szó - nyilván piaci részesedést várnak, miközben valószínűleg maga a gpu se olcsó. Az nvidia fölénye valószínűleg nem kicsit abból adóddik, hogy a rengeteg értékesített - gamer - notebookba nvidia kártyákat raknak. A Vega M versenyképesnek tűnik a maga 1060 MaxQ teljesítményével. Kérdés persze, hogy jön-e a tavasszal valamilyen mobil kártya/megoldás az nvidiától, ami ennél magasabbra teszi a mércét.
És a Vega Mobile ugyanez csak saját értékesíti vonalon nem intelhez kötve. Szerintem ez nem fog átütő sikert aratni az intel megoldásával szemben - kivéve, ha valamilyen ryzen processzorrak együtt kedvezményesen kapható és/vagy ha a Raven Ridge és a Vega M között rendesen működik a CrossFire
Azért nem tartom valószínűnek, hogy ez a Vega Mobile megjelenjen desktop kiadásként, mert látszólag nem tud többet, mint a jelenleg is kapható RX 580 (P20), miközben ebbe a formába fölöslegesen kicsi és vélhetően a HBM miatt drágábban is gyártható, mint egy polaris kártya. Persze ha esetleg jóval jobb fogyasztási értékekkel rendelkezik, mint a Polaris a GDDR5-tel, akkor a selejtet el lehet passzolni a desktop piacra.
Főleg, ha egyébként túlhajtva (jó nagy fogyasztással) mégiscsak gyorsabb, mint egy RX 580 és/vagy ha mégiscsak sikerülne valahogy összerakni a primitive shadert és a dsbr-t.
Ez persze csak akkor igaz, ha a Vega M (intel) és a VEga Mobile nem ugyanaz a chip. Az inteles megoldásban ugyanis Quad geometry engine van és 64ROP, vagyis például a polarishoz képest duplázott frontend és render backend - ami azért érdekes, mert pont ezek vannak megnevezve jellemzően szűk keresztmetszetnek (a compute teljesítményhez képest) és pont ezeken lenne hivatott segíteni a primitive shader, az ngg, és a dsbr.Ha a Vega Mobile nem ugyanaz, mint amit az intelnek készítettek, hanem egy polaris felépítésű (Compute nehéz) kártya vega fícsörökkel, akkor az megjelenhet akár desktopon is. Azért tartom ezt valószínűnek, mert a korábbi roadmapeken is szerepelt egy vega 11 néven emlgetett polarist cserélő kisebb lapka, másrészt az AMD ezt a lapkát akarná felhasználni a professzionális piacon is, ahol meg elsősorban a compute teljesítmény számít és nem baj, ha a geometria és ROP kicsit gyengébb - erre a piacra az intelnek készített koktél kevésbé alkalmas.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Dare2Live
félisten
Ha bedöl igen. Végtelen mennyiségű 480/RX580 lesz a piacon gonmbokért. "Évek óta várjuk."
Jelenleg viszont egy RX580 már listázva sincs legnagyobb magyar kiskereknél pl ipon, aquaban. Abba reménykedhetünk, hogy NVre nem kapnak rá. Mert akkor az 1060lesz 150K. A 3GBs.
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
Remélhetőleg most már lesz kellő pénze a piros oldalnak, hogy szétszedje a GPU-kat bányászra és gamer-re. Így lesz a polcokon elvileg kellő kínálat, csökkenhet a fogyasztása a játékos kártyáknak stb. NAVI-tól én ezt várom.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
stratova
veterán
Szerintem új asztali (gamer) VGA-kra (HBM2-vel) GDDR6-ig még hiába várunk. Mobilba és profi piacra, el lehet pattintani kellő felárral a HBM2-es GPU-kat, ott fontosabb is a hely/fogyasztás (ettől még asztaliban sem elhanyagolandó).
Petykemano: fejlesztünk neked egy DCC-t (delta comment compressor )
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
válasz Dare2Live #43 üzenetére
Nem éri meg kisebb NVIDIA-val bányászni, mert az áramot nem hozza vissza tudtommal még ott sem ahol olcsóbb mint az EU-ban. 1080-1080Ti az ahol már profittal lehet futtatni de még az is eltörpül a Radeonok mellett.
Két esetben tudom elképzelni, hogy az zöld kártyákat is elkapkodják:
1. Jön egy új CUDA-ra optimalizált valuta ami mögé beállnak a spekulánsok (eddig nem jött és nem úgy néz ki, hogy jönni fog rövid időn belül).
2. Annyira felmegy az árfolyam, hogy még a minimális haszon mellett is megéri befektetni 1080=< kártyákba. (ez se valószínű, ahhoz még a mostaninál is nagyobb lufi árfolyam kellene stabilan)Persze majd a ph-n ólálkodó bányászok kijavítanak, ha tévedek, de nekem kb ez jön le a bányász hírekből/fórumokból.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Építő/felújító topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest