- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz MSI.Navi #131 üzenetére
Van játék ahol elég (inkább régebbi címek), de sok címnél még az átlag 60 FPS nincs meg, a minimumokról már ne is beszéljünk. Pl: [link], [link], [link], [link],
[link], [link]
Aztán még van egy halom játék ahol éppen csak kijön a 60 FPS átlagban, de a minimumok le szoktak gyakran esni 40 alá, ami már nem túl sima, főleg egy akciódús jelenetben ahol nem árt ha az ember lát is valamit. Pl. Far Cry 5 amin mostanában játszom, az hozza az átlag 60 FPS-t 4K-ban, de intenzívebb harc és robbanások közben erősen le tud esni az FPS, úgyhogy ezért csak QHD-n futtatom.[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz MSI.Navi #128 üzenetére
"az RTX 2080 az RT miatt bukdácsol az engem nem érint."
Nem tudom miről beszélünk, de én egy szót sem írtam RTX-es teljesítményről. Ismételten, 2080-am van 4K tévére kötve, amit QHD-ben használok, mivel csak annyit bír a GPU az újabb címekben, 4K-ban gyakran leesik az FPS (RTX nélkül nyilván, mivel nincs egy játékom sem ami támogatná).
"a Fury is működne ha lenne rajta elég VRAM"
Nem az a kérdés, hogy működik, vagy sem. Nyilván a Fury is ki tudja küldeni a 4K jelet a képernyőnek. Az FPS viszont siralmas attól függetlenül, hogy mennyi VRAM van rajta, egyszerűen túl gyenge az a GPU. Ha a GPU elég erős lenne és csak a 4K VRAM használata fogná vissza akkor QHD-ben nagyon jól kéne teljesítsen, de ez nem történik meg, minden felbontáson lényegesen gyengébb a Vega 56-nál (ami mesze nem egy 4K kártya).
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz MSI.Navi #126 üzenetére
Láttam már ezeket a számokat, és akkor is furcsának találtam őket, már csak azért is, mert az én 2080-am TimeSpy-ban 11500 pont körül van (a Vega 64 pedig 7700 körül). Szóval akkor eszerint a Radeon VII DX12-ben 25%-kal lassabb lesz, mint a 2080, miközben DX11-ben (FireStrike) hasonló vagy picivel erősebb? Valami nagyon nem kerek ezzel.
De mindegy is, az 1080Ti és 2080 hasonlóan teljesít nagyobb felbontásban. Ha a Radeon VII is nagyjából azon a szinten lesz akkor az is túl gyenge lesz 4K-ra.
-
nkmedve
őstag
válasz MSI.Navi #124 üzenetére
Kb. 1080 Ti szintjén lesz, amiről már majdnem két éve is ismert, hogy nem az igazi 4K-ban, azóta csak még inkább növekedett a játékok igénye. A másik meg, hogy 2080-am van 4K tévére kötve, de többnyire csak QHD-ben használom. Ha annyira alkalmas lenne a kártya 4K-ra akkor nyilván nem skálázva menne újabb játékokban.
Persze ha valaki csak az átlag FPS-t nézi akkor azt gondolhatná, hogy ezek a kártyák alkalmasak 4K-ra, hiszen sok helyen megvan a 60 FPS (az AMD prezentációban is volt két 60 FPS körüli szám), de a valóságban ez azt jelenti, hogy helyenként az FPS simán be tud esni akár 30-40 alá is, ami már nem túl kellemes."Fury x is bírná ha nem fogyna el a 4GB VRAM 2 másodperc alatt."
Nem igazán tudom honnan jönnek ezek, de amilyen teszteket én láttam ott a Fury X bőven a Vega 56 mögött van mindenféle felbontásban, szóval a 4K-tól nagyon távol áll a GPU ereje (persze ha valakinek elég a 20-30 FPS, akkor lehet annyit ki tudna magából préselni).
-
nkmedve
őstag
válasz MSI.Navi #122 üzenetére
Ez nem szemetelés, csak később szabadítja fel az adott területet, nem fog attól semmi akadni. Lásd új Resident Evil ami képes 10GB körül is elfoglalni, de közben a 6GB-s 2060-on is tökéletesen fut (még jobban mint egy 1080-on, ami ugye 8GB): [link]
"aki nem 1 évre tervez VGA-t venni 4k felbontásra annak a minimum 12GB"
Szóval akkor szerinted az egyetlen használható GPU a Radeon VII? Amúgy 4K-ra ez is pont úgy alkalmatlan lesz mint a 2080, nem is tudom miért mindig ez a felbontás kerül szóba, ezek a kártyák kompromisszummentes QHD-re jók, esetleg elvétve megy a 4K (ahol viszont bírja a GPU ott a memória sem lesz gond nagyon sokáig).
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
Jelenleg az egyetlen valóban 4K-képes kártya a 2080 Ti. A 2080 QHD-re jobb inkább, oda pedig nagyon sokáig elég lesz a 8GB. Mivel a Radeon VII GPU-ja sem erősebb, ezért az is csak QHD-re lesz elég újabb címekben, tehát a 16GB teljesen kihasználatlanul fog állni, játékra semmi haszna.
(#90) abridabri Pont a Wolfenstein-ban nagyon erős a 8GBs 2080 (jóval a 11GBs 1080 Ti fölött), én is nemrég toltam végig 4K-ban és 70 FPS alá soha nem ment (átlag 90-100 körül). Ez is egy olyan játék ami annyi VRAM cache-et használ amennyi van, de a valóságban egyáltalán nem kell neki sok.
(#98) andy19770128 A QHD lesz a fontos, mivel arra lesz főként alkalmas a kártya, és ott valószínűleg lényegesen el fog maradni a 2080-tól.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Pontosan. Mindenki szeretne tobbet fogyaszto lassabb kevesebb tudasu vgat venni ugyanannyiert.
Ez termeszetes es logikus mindemellett eletszeru is.
Ha esetleg megsem ez lenne a valosag majd akkor kerlek ne fogd semmilyen hatterhatalomra mert bajos lehet
Az eladasi statiaztikak objektivek lesznek...
[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
Szerintem sem. A jelen kari sem éri el a megadott fogyasztási keretet az esetek 99%-ban, úgy, hogy egyébként +50% power targettel tolom, viszont amikor eléri, akkor ott a plusz kakaó, nekem fontosabb az, hogy ne legyenek órajel droppok. Így is kb 5-6% a max "túlfogyasztás", nem kell neki több.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
félisten
mert tele lesz a piac 8 GB nál nagyobb kártyákkal jövőre amik 4 K képesek lesznek?Vega megszűnik, RX nem HBCC képes, Navi meg állítólag valahol, az 1080/ 2070 környékén fog tanyázni.
.Egy fejlesztő sem a maga ellensége.
AMD megveszi abban a pár játékban magának azt, hogy fejlesztők valahogy meg tudják oldani hogy ne tömörítsék le a textúrákat, hogy a HBCC értelmet nyerjen. A Radeon 7 sem azért jön 16 GB rammal mert húha hanem azért mert így semmit nem kell módosítani a MI50 karin,csak átcímkézik és kukac 700 dollár, az összes AMD-s meg örömködik hogy kapnak 2,5 év után egy 1080 TI-t + 5 GB rammal és másról se szól a vörös fáma csak hogy 8 GB ram kevés..
Alapból biztos vagyok benne hogy 8 GB rammal köszönt volna be ez a kártya is, ha tervbe lett volna, hisz ott a HBCC a HBM 2 meg nem olyan olcsó mint ahogy itt sokan előadják.
GDDR6 is majd 9-11 dollár egy stack kb a 2060 árának majd 20 % részét az a nyomorult 6 GB ram teszi ki.
Mindentől függetlenül jó dolog az a sok RAM,jó enne ha NV nyomná így tele kártyáit , mert náluk nincs HBCC, de nem ehhez fognak alkalmazkodnia fejlesztők általánosan még jó darabig hogy 8 GB fölé optimalizálnak szerintem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
TTomax
félisten
Igen ebben lehet valami,de 16 meg sok,sosem lesz kihasználva,mint ahogy az általa biztosított sávszélesség sem,játékra biztosan nem,munkára más.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
awexco
őstag
Alapvető Cad progikat tudod vele használni de nem kapsz hozzá optimalizált plugineket / drivert .
Valahol anno a Vega fe-nél volt egy ilyen cad teszt amiben szarrá gyalázta az alap gtx et majd jött egy driver nvidia részről ami csökkentette a különbségeket valamelyest.[ Szerkesztve ]
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Walter_White
senior tag
Sniper Ghost Warrior 3 1080Ti
VRAM: 5GB-t eszik kb - igen elfogy a FuryX 4GB Vramja 4k-ban, de mivel 1080Ti-nél a GPU is elfogy, az FPS számokat látva, így FuryX-nél is elfogy a Vram mellett. -
TTomax
félisten
Az a valamennyi az 15-20%,de azt a HD 5870hez képest hozta,nem az 5850hez képest...jahh csak 80W,majd meglátjuk ezt is,sikerül-e a 1080Ti-t hozni 7nmen...
(#46) MSI.Navi
Tökmindegy,a gpu úgy is kevés lesz hozzá,a 1080Ti is kevés volt,a 2080 is az,meg a Radeon VII is az lesz... VRAM lesz dögivel de minek...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Pugna
csendes tag
A 8 gb az kevésnek számít? Mármint van olyan teszt ami kimutatja hogy játék alatt azért mérték kevesebb fps-t mert elfogyott a vram? Azt értem hogy telepakolja a játék azt ami rendelkezésre áll. De mi az a minimum ami már kompromisszum mentes? Vannak erre mérések?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X
- 3 HÓNAPOT MENT! Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC 12GB
- HIBÁS! Gigabyte RTX 4090 WINDFORCE V2 24G Videókártya - Alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest