2019. augusztus 21., szerda

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Itt a Sapphire Radeon VII kártyája

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A cég az elsők között jelentett be ilyen terméket, igaz, ismerve szoros kapcsolatát az AMD-vel, ezen nem kell csodálkozni.

Bejelentette a Sapphire az AMD Radeon VII GPU-ra épülő kártyájának érkezését. Legyünk őszinték, túl sokat nem dolgoztak rajta, hiszen az egyelőre szimplán Radeon VII-nek nevezett kártya az AMD referencia-dizájnjára épül, és az egyetlen, ami eltérés a hivatalos specifikációkban, az inkább negatív, mint pozitív, tudniillik a boost órajel 1800 MHz helyett csak 1750 MHz.


[+]

Mivel egyelőre nem tobzódunk a partnerek által gyártott Radeon VII kártyákban, nem tudni, hogy ennek oka egyszerű elírás, biztonsági ráhagyás, vagy az, hogy első körben az AMD magának válogatta ki a jobban sikerülő GPU-kat. Az másik kiszivárgott Radeon VII-es VGA, az ASRock Radeon VII Phantom Gaming esetében az órajeleket még homály fedi.


[+]

Ami a további specifikációkat illeti, mind a Sapphire, mind az egyelőre hivatalosan még nem bejelentett ASRock modell 16 GB HBM2 memóriát kínál 1 TB/s sávszélességgel, FreeSync 2 HDR támogatást, illetve 700 dolláros árat. Kimenetből négy darabot kapunk, három DisplayPortot és egy HDMI-t. A két foglalatnyi helyet igénylő egységet három ventilátor hűti, plusz energiát pedig két 8 tűs tápcsatlakozón keresztül kap. A GPU hivatalos megjelenése február 7-én várható, akkor startolnak a partnerek kártyái is.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.