- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
válasz
Peter Kiss #63 üzenetére
Tudom, de azt is illett volna támogatni.. Az én jelenlegi böngészőm kb. egyidős az IE8-cal, és ezen a teszten 99/100. Inkább le sem írom hogy melyik az, nehogy szívrohamot kapj.. Már egy ideje tervezgetem hogy újabbra váltok, csak lusta vagyok rá, (prefs, about:config..) ez meg nagyon bevált és még mindig jól szolgál...
-
nap
addikt
Nálunk az egyik rendszer csakis ie alatt hajlandó működni (a nyolcassal bezárólag), a másik rendszer meg csak firefox alatt életképes. A felhasználók többnyire chromot használnak.
-
-
zoli62
addikt
Xp-n milyen Ms termékre lehet leváltani az IE8-at? Szerintem nemsokára lesz patch erre.
-
floatr
veterán
Én ezt értem, meg nyilván sokan szeretik, ha néha fejlődik valami, de amikor kizárólagosan szoros kapcsolódási pontokról beszélnek az egyes "különálló", és "ingyenes" termékek közt, az azért megmosolyogtat.
(#77) Kopi31415 most nem tagadhatod meg tőlük, hogy ezért egy teljesen új driver-modellt hozzanak létre, ami teljesen új infrastruktúrát igényel, ami teljesen új alkamlazás-csomagokat hoz magával. Emiatt nem lehet neked XP-n csak IE8. A flash miatt.
-
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #68 üzenetére
Javaslom a következö kis program futtatását:
10 Olvas komment
20 Értelmez komment
30 Goto 10 -
floatr
veterán
válasz
Peter Kiss #68 üzenetére
Ha csak a biztonsági példánál maradunk, valahogy a chrome(ium) esetében is meg tudták oldani, hogy amennyiben az oprencer felé nem tudja delegálni az adott funkciókat, akkor egy saját implementációt használ. Amellett persze jöhetett volna a directY is XP-re, csak véletlenül öngólt szerettek volna rúgni.
Jelenleg éppen ezzel szív a ms, hogy a másnak ásott gödörbe sétált bele. Kíváncsi vagyok hogy mennyire tartja magát ehhez a 3 éves ciklusokhoz, mert akkor a következő explodert és tsait már nem adhatná ki win7-re, az pedig állati nagy csőd lenne, mert már így is megindult egy olyan trend, ami a ms-only technológiáktól elfelé vezeti a gyártó és felhasználó cégeket.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
#06658560 #64 üzenetére
A Windows XP messze nem működött problémamentesen.
(Arra emlékszik még valaki, hogy 2004-en átesett egy újraíráson?)
A Microsoft tartja a kompatibilitást, ameddig lehet, pl. WinSxS mond valamit?
És akkor azt mondod, hogy az operációs rendszernek mindent meg kellene engednie? Szóval bárki oda ír be valamit akkor és úgy, ahogyan akar? Máris következik ebből, hogy kötsög Windows minden vírust és egyebet beenged, semmit sem tilt, mindenki hozzáfér mindenhez.Ha az IE9 példájánal maradunk, és feltételezzük, hogy mindent megkap a Windows XP is, akkor ez azt eredményezné, hogy az elérhető funkciók halmaza jóval szűkebb lenne --> sz.r az IE, nem tud semmit.
Emellett biztonságilag ugyanazt tudná egy XP-s gépen, mint pl. Windows 8-on --> sz.r az IE, állandóan besz.pok valamit. -
gekkoXT
senior tag
Na persze, ha a bankok netbank plugin-jait is fejlesztenék legalább ilyen tempóban az új verziókhoz, akkor nem lenne gond egy ilyen váltás.
-
floatr
veterán
válasz
Peter Kiss #63 üzenetére
Normális helyeken ez úgy működik, hogy arra a platformra fejlesztenek új szoftvereket, ami a piacon kellően nagy számban előfordul. Így pl az IE9/10 simán mehetett volna még XP-re, mint ahogy a legújabb egyéb szoftverek is elszaladgálnak. Ha nem ez történik, akkor könnyen elterelheti az ember a figyelmét olyan marhaságokkal, hogy a piacot akarják deformálni azzal, hogy nem fejlesztenek kulcsfontosságúnak mondott szoftvereket egy mesterségesen halálra ítélt platformra.
Persze lehet azzal jönni, hogy nem drága egy új OEM win, csak sajnos a legtöbb esetben ha több OEM/PKC vagy hasonló jellegű szoftvert vettél meg rá, akkor az nem 20-30-40 eft-os kiadás lesz gépenként, hanem jóval több. Mindezt persze egy "ingyenes" szoftver miatt.
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #63 üzenetére
"A Microsoft-nak hol érné meg egy 12 éves rendszer támogatása? Inkább a cégeknek kellene jobban odafigyelniük, mit használnak, milyen alkalmazást fejlesztettnek, és nem leragadni 10 évvel ezelőtt. Ha nincs pénz Microsoft infrastruktúrára, ott az open világ."
Ha valami adott helyzetben jól, problémamentesen és kielégítöen müködik, kkor miért kéne megszerelni? A cégek 99,9999%-a nem azzal keresi a kenyerét, hogy Windowst futtat egész álló nap, hanem egyéb programokkal dolgozik, esetleg azon programok is csak a szükséges rossz a profithozó tevékenységhez.
"A támogatás technikailag sem kivitelethető, mert a Windows XP egy rakás sz.r, mindegy, hogy egy végfelhasználó mit mond. Mindig az volt, hogy azon elmegy minden, hű, de jó, egyben hatalmas hiba is. Később megjött a Vista, ahol már szigorúbbra vette a figurát a Microsoft, egyből ment az anyázás, mert sok program megállt, mert egyszerűen hibás gondolatoktól vezérelve fejlesztették őket."
Ha MS kompatibilis akart maradni a korábbi korszakához, akkor neki kellett volna úgy megírni a pistát, hogy a régi szemlélettel megírt programok is jól müködjenek. Egyébként is az OS egyetlen feladata az eröforrásmanagement az alkalmazások között. Semmi más, nem lenne szabad olyannak lennie, hogy ahhoz idomuljon minden program, logikáját tekintve is. Legyenek meg a szabván utasításai, amiket minden esetben ugyan úgy kezeljen.
-
Peter Kiss
őstag
Az Acid3 CSS3-at tesztel, facepalm.
#29, #32
A Microsoft-nak hol érné meg egy 12 éves rendszer támogatása? Inkább a cégeknek kellene jobban odafigyelniük, mit használnak, milyen alkalmazást fejlesztettnek, és nem leragadni 10 évvel ezelőtt. Ha nincs pénz Microsoft infrastruktúrára, ott az open világ.
A támogatás technikailag sem kivitelethető, mert a Windows XP egy rakás sz.r, mindegy, hogy egy végfelhasználó mit mond. Mindig az volt, hogy azon elmegy minden, hű, de jó, egyben hatalmas hiba is. Később megjött a Vista, ahol már szigorúbbra vette a figurát a Microsoft, egyből ment az anyázás, mert sok program megállt, mert egyszerűen hibás gondolatoktól vezérelve fejlesztették őket.
Azt ne mondd, hogy azt érted, miért kell lemaradni egy 12 éves operációs rendszernél.
-
sonar
addikt
Nálunk ma rakták fel a wsus-ra az ie8-at
XP power -
cabii
tag
Próbáltam lecserélni az IE-t, de nem találtam az újat *.deb-ben.
milyen repositoryból telepíthető??
Addig ok, hogy sudo apt-add-repository, de aztán merre tovább?
Bocsi, nem bírtam ki... Éljen a vin 3.1,95,98,Me vonulat. Le az Új Új technológia technológiával... -
Hgovi
aktív tag
De jó hogy nem IE-t használok már régóta
-
törölt tag
"Kevesen vannak XP-sek"
Egész pontosan nagyjából 600 millióan. Botnetnek éppen megteszi. -
törölt tag
Csak érdekel: ezek a hibák (vagy adott esetben bármelyik IE-t kívülről támadó hiba) mennyire érinthetik adott esetben az explorer.exe-t? Mert bármilyen oldalt el tudok indítani fájlkezelőből.
-
Anfänger
őstag
Nálam már IE10 van fent.
-
dajkopali
addikt
a fenntartásaid jó részével egyáltalán nem tudok egyetérteni, de jelen esetben el kell ismernem a kifogás jogosságát
úgy véltem, hogy a zárójel elegendő eszköz arra, hogy az MS-ét és a saját mondandómat elválasszam, de be kell ismernem, rosszul gondoltam
beírom az obligát - a szerk. - megjegyzést -
fsb1000
nagyúr
Egy cikkben bármilyen helyes tartalmú linket el lehet helyezni, attól még a leközölt mondatok jelentését önmagukban kell vizsgálni. A linkelt tartalomért annak a szerzője felel aki jegyezte, ahonnan meg nyílik a link - jelen esetben ez a cikk - ott a szerző és a közreadó média vállal felelőséget.
Pl. Ha valaki írna egy cikket arról, hogy Torvalds a Linuxot az "XXXX" cég vagy magánszemély szerzői jogait megsértve indította útjára, de közben elhelyez 6 linket a címlapos írásában, ami ennek ellenkezőjéről szól, attól még a cikkben leírtak kritika tárgyává tehetők. Ha pedig valakinek sérti az érdekeit, akkor lehet kérni helyreigazítást is. Pitinek látszó ügyekben is.
-
sh4d0w
félisten
Akkor szaladj neki a linkeknek is, amik a cikkben vannak - nem véletlenségből lett más színű néhány szövegrész.
Segítek, mert látom, nemigen megy: a "Keep Microsoft Software Updated" azt jelenti, hogy tartsd frissen a Microsoft által készített programjaidat. Igen, az OS-t is, a Win8-ban meg nem az IE8 az alapértelmezett böngésző, tehát a másik böngészőre váltás a Microsofttól a felhasználók felé intézett felhívás.
Hol van itt helye helyreigazításnak?
-
fsb1000
nagyúr
Én a cikket olvasom, és az általam idézett része olyan állítást tartalmaz, ami akár még egy helyreigazítási procedurát is megérne. Főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy nem az első eset, hogy az MS-el szemben ténybeli állításokat próbálnak nyelvatani zsonglörködéssél magyarázni. (lásd excel hiba)
Van korábbi elözmény is .. egy cikk a MS kontra Wiki ügyében.
Idéznék egy moderátori kommentet a cikk alól:"Nem ertek egyet a cikk konklúziójával.
A Wikipediának elsődlegesen helyes információt kell közölnie. Mit ér a szabadság hülyén?"Én meg azt írom:
Nem értem a szerzőt. A cikk nyelvezetéből látszik, hogy magabiztosan fogalmaz és érti is amit ír.
A Prohardveren "elsődlegesen helyes információt kell közölnie" Mit ér a szabadság ha hülyének néznek?. -
sh4d0w
félisten
"...Ezt az ie8-at is lehet linuxon szocializálódott fejlesztő-gyerekek heggesztették másodállásban, és mivel a szívük sem idehúzott, meg nekik nehezebb is volt a kódolás a linuxvilágon kívül, hát bennmaradt pár biztonsági rés.
Most meg jót röhögnek rajta és lehet megint a pingvin melleket dülleszteni, hogy ilyen Linux alatt nem történhet meg és amúgy is jó alkalom, hogy elmondhassuk az a megoldás hogy lecseréljük az IE8-at..."Gratula!
Mondjuk ha elolvastad volna a security advisory-t és nem csak fröcsögnél ész nélkül, akkor világos lenne számodra is, hogy jelen esetben mit is jelent a másik böngészőre váltás. Hint: "Keep Microsoft Software Updated".
-
fsb1000
nagyúr
Nálad komoly fogalmi zavarok lehetnek... de most nem erről akartam írni.
Mióta megtudtam a Prohardver címlapján megjelent szakmai írásból, hogy a Windoson butulni lehet és linux alatt könnyebb programozni én már semmin sem csodálkozom.
Illetve mióta eme cikk szerzője bulvárosan elhíresült az Excel Hiba okozta.... cikkével [link] az ilyen azonnal cseréld az IE8-at című cikkeket már elég nagy fenntartással kezelemVisszatérve a Windowson butult tömegekhez meg a Linuxon könnyebben fejlesztő szakik témájához:
Ezt az ie8-at is lehet linuxon szocializálódott fejlesztő-gyerekek heggesztették másodállásban, és mivel a szívük sem idehúzott, meg nekik nehezebb is volt a kódolás a linuxvilágon kívül, hát bennmaradt pár biztonsági rés.
Most meg jót röhögnek rajta és lehet megint a pingvin melleket dülleszteni, hogy ilyen Linux alatt nem történhet meg és amúgy is jó alkalom, hogy elmondhassuk az a megoldás hogy lecseréljük az IE8-at.Ráadásul ebben a cikkben úgy van összefésülve mintha maga az MS állítaná ezt, a mondatrészek között nincs tartalmi elválasztás:
"Mivel az IE 8 igen széles körben használt változat, ezért a vállalat közölte, hogy vizsgálják a sebezhetőséget, de addig tanácsokkal segítik a felhasználókat. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb módszer a frissítés a következő verzióra (illetve egy másik böngészőre történő átváltás). "
Kérdezzük mér meg a cikkírót, hogy ez mennyire a szépírói munkásságának terméke, és valóban nyilatkozta az MS, hogy a csere a legjobb megoldás????
Aki még nem tudná, az újságírás a második legerősebb fegyver. (az első a szex)
Mint látható az én hsz-emből is, a zárójelezés nem ad felmentést semmi alól, ha a hír forrását nem jelöljük meg.--------
Egyébként tényleg kellenek az ilyen bulváros címek egy IT lapcsalád címlapjára???Excel-hiba okozta több európai ország súlyos gazdasági gondjait?
Internet Explorer 8: tessék azonnal lecserélni! -
KAMI911
senior tag
Inkább egy jó Firefox, és ahol IE kell ott:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/ie-tab/ -
maxisama
tag
Nem értem mi bajotok. Az IE nagyon jó böngésző. Le lehet vele szedni a Chrome-ot
-
bambano
titán
2013-ban zero day ie8 exploit? csak én nem tudom, mit jelent a zero day?
egyébként a poszt nem mondott semmi újat.
-
Panthera
őstag
-
-
Tirexi
addikt
Maradok a Chrome-nál.
-
.mf
veterán
Nem. Been there, done that. Jó pár céges oldal nem úgy működött vagy egyáltalán nem volt használható IE tabbal Chrome-ban.
Inkább kedves M$nak kéne csinálnia valamit, kiadni frissítést-javítást vagy feloldani az ilyen és ehhez hasonló mesterséges korlátozásokat, hogy XP-hez nem lehet IE8-nál újabbat... tudhatnák, hogy hány nagyvállalat használ még mindig régebbi IE-khez tervezett szoftvereket, akik emiatt nem hajlandóak váltani...
-
törölt tag
Windows XP felhasználókat érinti elsősorban, lehet már május 14-én javítva lesz.
-
sh4d0w
félisten
Nem kell, hogy az internetre legyenek kötve, anélkül is támadhatók a gépek - USB-n, wifin, Thunderbolton keresztül. Elég egy hülye, aki nem érti, miért veszélyes ez, máris bent van a támadó a hálózatban.
oh, floatr, ha tudnád, mi mindennek vagyok szemtanúja, nem egy, hanem legalább négy hátast dobnál zsinórban.
-
floatr
veterán
Ámerikában már feltalálták pl a chrome-ie motor integrációt, amit GPO-val lehet összecsavarozni, hogy melyik tartományban melyik motor szaladgáljon. Nem is értem, hogy miért szívatják magukat komolynak vélt emberek.
Amikor az egyik partnernek hasonló gondjaik voltak IE6-tal, akkor dobtuk nekik ezt a mentőövet, de képtelenek voltak megemészteni, miközben már ők maguk is chrome-ot használnak privát használatra.
-
Mokó
aktív tag
Chrome=NP - IE8=bonyodalommm
-
-
danih
veterán
Remek, főleg vállalti környezetben, ahol pl az általunk használt Nielsen megoldások által hivatalosan támogatott böngésző még mindig az IE8. És IE10-zel pl. nem is működik. Öröm-bódottsá'.
-
-
leslieke
Jómunkásember
Lecseréltem. Másik böngészőre.
-
ceia
őstag
Eddig sem volt érdemes használni..
-
Ghoosty
őstag
Még szerencse, hogy nálunk még mindig a 7-es van használatban a cégnél, így minden biztonságban van.
-
-
-
Egyszerű. Ne használj IE-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest