Hirdetés
- Analóg "félklaviatúra" jött a Lemokey (Keychron) színeiben
- Apple MacBook
- Szupermagos dizájnnal kísérletezik az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
sing1ep1ayer #14 üzenetére
Mondjuk amiket soroltál azok szerintem főleg az ismeretek hiányának tudható be. A vga közti váltás valsz jogos. A wifi drivert jogi dolgok miatt nem mellékelik.
Az ssd trim-et alapból használja telepítéskor, ha winyóról másolt lemez akkor fstab-ban lehet megadni.
A winyó egészségéről infót az ezer éve létező smartmontools is ad, de ubuntun a disk util is kezeli a smart adatokat.Az energia gazdálkodásról nem tudom mennyivel más, az biztos hogy más az alapértelmezett (régebben olvastam róla). A thinkpad-eknél kellemes meglepetés volt hogy linux alól is meg lehet adni az akku töltés paramétereit (talán thinkwikin olvastam és működött).
-
válasz
T400-ra, T420-ra csak feldobtam az Ubuntut, utóbbi gép intel szutyok+nvidia szutyok és nem fűti ezerrel a lapost és nem kapcsol ki. Az nv cucc kivételével minden ment elsőre. Az egyetlen probléma, amivel találkoztam, hogy az intel lassítója időnként szeret hátast dobni - de az ugye nem a rendszer hibája, hanem a fos intel driveré, amivel máshol is lehet találkozni, nem csak linuxon.
Az otthoni gépemben nem válogattam az alkatrészeket (illetve de, tudatosan ATi kártyát vettem bele) és köszönöm, hat éve jól elvagyok vele.Ha szándékosan nem törekszem arra, hogy szétcsesszem a rendszert, nemigen lehet gerincre vágni. Kollégám Windows-t használ, órákig tűnődött azon, hogyan lehetne egy bizonyos szöveges tartalmú fájlból kivágni értékes információkat, nagyjából 3 perc alatt megoldottam bash-sel. Tesztrendszert állítottam össze a munkámhoz Ubuntun, Windows-on nagyjából kivitelezhetetlen lenne a megoldás. Windows egy dologra jó: játszani - de már ez a hegemónia is megtörni látszik (Desura, Steam, Indie, Crytek).
-
F34R
nagyúr
válasz
persze hogyne , az amirol te beszelsz az OSX ahhoz kell valogatni hardvert ehhez nem, az ujabb most kijovo hardverek is siman mennek vele ( alike : gtx titan , haswell, gtx 780 stb) a regi gepekhez is van megoldas BSD
En ssd-vel hasznalom es teljesen meg vagyok vele elegedve . En oruk hogy anno valtottam windowsrol, egyebb ervagas csak a jatek , de ahhoz momentan se a hardverem nincs normalis sem idom hogy ezekkel szorakozzak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest