- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elmör
őstag
Az igaz, hogy nem teljesen pangott a gpu piac, de mitől lenne a GPU-k új generációs eljövetele?
Legalábbis azon a téren ami engem érdekel (PC-k videókártyái, melyek játékra alkalmasak) csak annyit vettem észre, hogy egy újabb rókabőrt próbált mindkét gyártó lehúzni az új kártyákkal. Persze emlékezetes is marad ez az év, mert 3 év után lecseréltem a 280GTX-emet 480GTX-re. DX10 helyett DX11, kevesebb hő, kevesebb zaj, talán kevesebb fogyasztás is, bár ez nem mérvadó. 580GTX-re most nem volt keret, de nem is veszek még egyszer olyan drága kártyát, max ha nyerek 5-öst.
Végülis egy 580-as vagy akár egy annak megfelelő ATi kártya miben másabb? Gyorsabb, annyi, de itt már nincs új "feature" és valószínűleg egy darabig nem is lesz. A játékok grafikája elért egy olyan szintet, amikor már nincs mit nagyon fikázni, csak ki kell találni hogyan lehet egy nagyobb teret részletesen megjeleníteni átlag-olcsóbb konfigon is a mozgásokkal együtt. A franc ne örülne annak, ha elég lenne 80 ezerért új PC-t venni és nem 200-ért, ha akarsz full HD-ban játszani magas részleteséggel és szűrőkkel. Emlékszem amikor talán jó 9-10 éve játszottam egy Geforce 2-essel NFS undergroundot és váltottam FX5200-ra (megjegyzem mindkét kártya a mai napig működik) akkor mekkora flash volt, hogy a felni végre kerek(ebb) és megjelentek a futamot indító csajok meg úgy az egész picit szebb lett. Ma már nem igazán van ilyen, beteszel a gépedbe mondjuk egy 7600GT-t, elég régi? Igen és nem tudod indítani a DX10-et igénylő játékokat vagy tudod, de nem jelenik meg ami hozzá tartozik és? Nem lesz akkora különbség, talán csak 1-1 cím esetében, hiszen ki nézi azt, hogy a Dirt 3-ban a sár meg a tócsa miképp verődik fel vagy sem, ha a kocsi nem lesz olyan kocka mint anno az első Sega rallyban és a fák nem csak pálcikák akkor élvezi már a futamot és nem akad meg a szeme semmin. Max ha vesz egy DX11-et tudó olcsó kártyát és hiába tudja, ha közben meg állandóan szaggat a 430GTS-en, mert nem arra való. Pont az egyik barátom vett nemrég komplett gépet egy P3-as utódjaként. Ő majdnem leesett a székről, pedig csak egy Brothers in arms Hell's Highway-al indítottuk, hol volt akkor még a Battlefield 3!
Érdekes dolgok ezek, én reménykedek, hogy minél több játék megjelenik ezután is PC-re, nem csak konzolra és talán tudnak finomítani a technikán, hogy mindenki számára élvezhető legyen vagy az árakon, hogy megvehetőbbek legyenek a csúcskártyák.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Felelevenítjük az elmúlt 12 hónap legérdekesebb eseményeit, fejlesztéseit és bukásait.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest