Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az igaz, hogy nem teljesen pangott a gpu piac, de mitől lenne a GPU-k új generációs eljövetele?
Legalábbis azon a téren ami engem érdekel (PC-k videókártyái, melyek játékra alkalmasak) csak annyit vettem észre, hogy egy újabb rókabőrt próbált mindkét gyártó lehúzni az új kártyákkal. Persze emlékezetes is marad ez az év, mert 3 év után lecseréltem a 280GTX-emet 480GTX-re. DX10 helyett DX11, kevesebb hő, kevesebb zaj, talán kevesebb fogyasztás is, bár ez nem mérvadó. 580GTX-re most nem volt keret, de nem is veszek még egyszer olyan drága kártyát, max ha nyerek 5-öst.
Végülis egy 580-as vagy akár egy annak megfelelő ATi kártya miben másabb? Gyorsabb, annyi, de itt már nincs új "feature" és valószínűleg egy darabig nem is lesz. A játékok grafikája elért egy olyan szintet, amikor már nincs mit nagyon fikázni, csak ki kell találni hogyan lehet egy nagyobb teret részletesen megjeleníteni átlag-olcsóbb konfigon is a mozgásokkal együtt. A franc ne örülne annak, ha elég lenne 80 ezerért új PC-t venni és nem 200-ért, ha akarsz full HD-ban játszani magas részleteséggel és szűrőkkel. Emlékszem amikor talán jó 9-10 éve játszottam egy Geforce 2-essel NFS undergroundot és váltottam FX5200-ra (megjegyzem mindkét kártya a mai napig működik) akkor mekkora flash volt, hogy a felni végre kerek(ebb) és megjelentek a futamot indító csajok meg úgy az egész picit szebb lett. Ma már nem igazán van ilyen, beteszel a gépedbe mondjuk egy 7600GT-t, elég régi? Igen és nem tudod indítani a DX10-et igénylő játékokat vagy tudod, de nem jelenik meg ami hozzá tartozik és? Nem lesz akkora különbség, talán csak 1-1 cím esetében, hiszen ki nézi azt, hogy a Dirt 3-ban a sár meg a tócsa miképp verődik fel vagy sem, ha a kocsi nem lesz olyan kocka mint anno az első Sega rallyban és a fák nem csak pálcikák akkor élvezi már a futamot és nem akad meg a szeme semmin. Max ha vesz egy DX11-et tudó olcsó kártyát és hiába tudja, ha közben meg állandóan szaggat a 430GTS-en, mert nem arra való. Pont az egyik barátom vett nemrég komplett gépet egy P3-as utódjaként. Ő majdnem leesett a székről, pedig csak egy Brothers in arms Hell's Highway-al indítottuk, hol volt akkor még a Battlefield 3!
Érdekes dolgok ezek, én reménykedek, hogy minél több játék megjelenik ezután is PC-re, nem csak konzolra és talán tudnak finomítani a technikán, hogy mindenki számára élvezhető legyen vagy az árakon, hogy megvehetőbbek legyenek a csúcskártyák. -
Expulso
tag
nagyon jó kis összefoglaló lett.. mondjuk a grafikus piac pangásával nem értek egyet, sztem pont 2011 éve volt a GPU" új generáció eljövetele.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem.
Valóban csökken az egy szálú teljesítmény jelentősége, de annyira mindig szükség lesz rá, hogy ne nyomják a tervezők a béka segge alá a sebességét. A Larrabee-s tervek ezt jelentenék, mivel kvázi annyit tud egy mag, mint az Atom, na jó egy picit többet, de ezzel nem vagy igazából kisegítve. Egymagában ez gyenge, viszont 30 ilyen, már elég jó. Jobb viszont, ha van egy erős procimagod, és mellé pakolsz 24 kismagot. Összességében vesztesz az összetett tempón, de mégis kiegyensúlyozottabb lesz a lapka, mert egy szálon is teljesít majd egy elvárható szintet.
-
rudi
nagyúr
Ez az OS dolog nem csak a klasszikus, x86-os Windowsokra vonatkozik?
Alapvetően arra gondolok, hogy a mezei júzerek döntő többsége ellehet a nagy eszgyálú kraft nélkül is, azon felül megmarad a gémerek egyre jobban konzolosodó rétege, illetve azok akik számításigényes munkára használják az erőforrásaikat. Persze, ez csak a konzumer vonal, eléggé más jellegű kérdéskör a szervereké. Meglátjuk, mit hoz majd a következő 1-2 év (nem elméletben, hanem gyakorlatban).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az mindig fontos lesz valamennyire. Egyre jelentéktelenebb lesz, de az OS feladatokat jobb egy, vagy pár erős procimaggal ellátni, mint sok gyengére optimalizálni. Az Intelnek volt a Larrabee-vel a sok gyenge mag elképzelése, de azóta már ők is a heterogén felé menetelnek. Helyenként persze jobb lehet a sok gyenge mag, de ritka esetek ezek. A legjobb vegyíteni a kettőt. Az az igények nagy részét lefedi.
-
kiskaktusz
addikt
jó kis összefoglaló volt, köszönjük!
-
fgordon
senior tag
Helyesírási hiba / elírás:
"A SATA 2.0-s 320-as széria saját Intel vezérlőt kapott, de az 510-es SATA 3.0-sba Marvell vezérlőt tettel"
Tettek?
-
Kotomicuki
senior tag
Jó cikk, köszönet érte.
Nem egy, a világörökség részét képező, maradandó gondolat van a sorok között.
(látom, nem csak nekem hagy le egy-egy betűt a klaviatúrám...)
-
-
válasz
ricshard444 #75 üzenetére
Sajnos csúsznak...
[link] -
Mikor lesz új Hardverapró? Úgytudtam ma
-
simonzé
addikt
Jaj, a 3D TV az nagyon kell. Az se zavarjon ha úgy nézel ki a szemüvegben, mint egy ütődött marslakó, meg az se, hogy tartalom sincs igazán, vedd meg triplaáron, hogy aztán otthon majd 10-szer használd, amíg a haveroknak bemutatod hogy mekkora marha vagy hogy megvettél egy techdemot.
A 3D-nek szemüveg nélkül sem sok értelme van, majd ha megvannak a hologramok, akkor szóljatok. Persze annak sincs semmi értelme tévénézés szempontból, de az legalább érdekes lehet az ipari világnak.Éljenek a fuzionált magok, az SSD-k, meg az olcsó HDD-k. BUÉK mindenkinek
-
gybazsi
senior tag
Köszönjük az írást, jó volt olvasni egy ilyen mindenre kiterjedő évösszegzőt.
-
staccato
tag
Érdekes cikk volt.köszi.
-
törölt tag
Boldog új évet nektek,nagyon jó kis cikk lett.Grat hozzá
-
Prof01
veterán
Boldog Új Évet Kívánok!
-
kpal
nagyúr
B.U.É.K ,PH !
-
Georg17
tag
B.Ú.É.K. a Prohardver minden munkatársának és minden fórumozónak is egyben!
-
-
Grobby
tag
Köszi az összefoglalót, jó cikk lett - mint mindíg!
Mindenkinek B.U.É.K.!
-
Jégtörő
aktív tag
Remélem sok minőségi, jó cucc lesz jó áron kapható, ez igazán a forinton múlik.
Mekkora kockák vagyunk, más ilyenkor már bulizik, mi meg ülünk a gép előtt.
-
nyunyu
félisten
16 éve először tudtam a tárgyévben gyártott processzort venni reális áron, amivel a régi gépemhez (775) képest kevesebbet fogyasztó és csendesebb rendszert sikerült összeraknom jól érezhető teljesítménynövekedés mellett.
16 eve Pentium 100-at lehetett kapni 40k+AFA HUFert.
Socket 7 sem volt meg, nem hogy 775
(Szivtam is a fogamat a 95 oszen bevasarolt Socket 5-os Intel Advanced/EV alaplap miatt, nem lehetett 133MHz-nel nagyobb procit beletenni
)
-
Jégtörő
aktív tag
BUÉK!
Csak így tovább 2012-ben is. -
nyunyu
félisten
Egon: vállalati szintem még az XP-Win7 váltás is nehézkes (költség, spéci programok, HW kompatibilitás, stb.)
Nagy cegek tobbsege mar megkezdte a Win7-re migraciot.
Szivtunk is emiatt eleget, hiszen hozza kellett nyulni nem 1, nem 2 alkalmazasunkhoz, hogy egyaltalan elinduljon Win7 64 bit alatt.
Ami meg MS J++-ban volt fejleszve, azt most mind ujra kell irni valamelyik modern programozasi nyelven.
-
boeing
őstag
B.U.É.K Mindenkinek.
-
he7edik.
addikt
BÚÉK nullák és egyek
-
zapok
aktív tag
Jó összefoglaló cikk lett!
2011 - Egyértelműen az Intel és a Sandy Bridge éve volt.
16 éve először tudtam a tárgyévben gyártott processzort venni reális áron, amivel a régi gépemhez (775) képest kevesebbet fogyasztó és csendesebb rendszert sikerült összeraknom jól érezhető teljesítménynövekedés mellett.
B.Ú.É.K. - P.H.!
-
bedo13
csendes tag
B.U.É.K.
-
MOSAIC
csendes tag
Buék mindenkinek! Jó összefoglalás.Várom már nagyon a 2012-es hardvereket.
-
cbr688
senior tag
Mindenkinek boldog új évet kívánok és minél több szórakoztató fórumozást és nem utolsó sorban sok eladást! kék halál mentes új évet mindenkinek!
-
Nagy köszönet az egész Prohardvernek a több éve tartó munkájukért, reméljük még sokáig fogtok nekünk sok sok jó hírt , tesztet és bemutatót ide tenni. Boldog új évet!
-
Jó cikk,szokásos minőség,jó olvasni
B.U.É.K. -
Remek összefoglaló volt, tetszett, hogy mindenki megírta tőletek, hogy mi volt szerinte a legnagyobb. Iszonyat jót röhögtem rudi írásán a végén, ahol Vér Pistike története van, ezt nagyon eltaláltad, még ilyet!!
BÚÉK!!
-
.mf
veterán
Kösz az összefoglalót és BÚÉK!
Bár nem vagyok főszerkesztő, csak egyszerű fórumozó, én is kiemelnék egy fontosabb momentumot, és trendet. Ez pedig az ARM robbanásszerű fejlődése és terjedése, ami a jövőben csak még nagyobb mértéket fog ölteni. Az év elején ott tartottunk, hogy két A9 mag, 1,2-1,4GHz-cel -- most pedig ott, hogy 4 db fejlettebb A15 mag, akár 2,5GHz-en, és még mindig minimális fogyasztással. Lehet, hogy még kell két év, de lehet, hogy már jövőre is ott tartunk, hogy egy átlag júzer számítástechnikai igényeit kielégíti ez a vas asztali minigépbe ültetve, töredék fogyasztással, töredék áron (amint idővel stabilizálódik). Valamint a fontosabb momentum: amikor bejelentették, hogy a Windows 8 ARM-on is fog futni. Evvel az ARM asztali (nettop) betörése és rohamos elterjedése pár éven belül biztosra vehető. Érdekes éveknek és átrendeződéseknek leszünk tanúi.
-
huskydog17
addikt
Köszönöm a cikket, nagy öröm volt olvasni, hogy a szerkesztőknél kinél mi tetszett a legjobban!
Én Daywalker-el értek egyet, vagyis számomra is a Sandy Bridge volt az év dobása a brutális teljesítménye és a jóval kisebb fogyasztása miatt (az első generációs Core i családhoz képest).
Számomra az év csalódása sajnos a Bulldozer lett. -
csibe1
addikt
Lehet,hogy nem OLED,de már van,és magyar fejlesztés.
Díjat kapott a magyar 3D televízió
Szemüveg nélkül is térhatású a magyar 3D-tévé
B.U.É.K. mindenkinek!
-
Gabor343
tag
Boldog új évet minden fórumtársnak na és persze a Prohardver csapatának!!
Remélem jövőre is sok érdekes cikket olvashatunk majd itt a PH-n. -
Én nekem úgy rémlik, hogy a Philips már jóideje kínai kézben van, vagy csak a mobil üzletága?
-
Egon
nagyúr
Csak vicceltem.
Nem tudom, lassan egy éve vettük meg a jelenlegi tévénket (Pana TX-P50S20E), de még mindig jólesik ránéznem a nappaliban. Előtte egy 72 cm-es CRT tévénk volt, ahhoz képest nagyon nagy előrelépés képminőségben (arról nem is beszélve, hogy kis túlzással, kikapcsolt állapotban is a nappali dísze). -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azon biztos nem fog múlni. A dark silicon jelensége a probléma arra kell kerülőutat találni. Ha nem a heterogén éra a megoldás, akkor a sok pici procimag marad alternatívának, de ezt főleg azért vetik el a gyártók, mert kicsi magokkal az egy szálas teljesítmény padlóra kerülni. A nagy magokat vegyítve a GPU-val az egy szálas tempó is relatíve erős marad, és még a throughput teljesítmény is magas lehet. Én is úgy gondolom, hogy ez a jobb út.
-
vanye
senior tag
Jó kis összeállítás, gratula hozzá!
Tudom, hogy a PH! nem éppen gazdasági lap, ám mivel nem egy, IT-vonatkozású pénzügyi cikket olvastam már itt, úgy gondolom, hogy az Olympus yakuza-botránya mellett nem kellett volna szó nélkül elmenni. Már csak amiatt sem, mert ez az incidens a jövőben még jócskán befolyással lehet a digitális képalkotás piacára. -
Buék..szép összefoglalás.Köszönöm az olvasmányt.
-
Ezek a TV-s képek olyan jók mindig... a rajta levő emberek mindig mosolyognak. Érdekes mikor megvettem a TV-t sem akkor sem azóta nem vagyok attól boldogabb...
-
ViZion
félisten
Köszönjük, teCCett.
A legjobban várt dolog Bulldozer volt, de ahogy egy fórumtárs mondta: ez egyelőre csak egy melós lapáttal...
Legnagyobb csalódás a VGA "számmisztika" amit művelnek, és a Brazosra épített notebookok voltak.Egon: vállalati szintem még az XP-Win7 váltás is nehézkes (költség, spéci programok, HW kompatibilitás, stb.), a W8 meg eléggé "mobilos" lett, desktopon nem tudnám elviselni, de majd kiderül.
-
Egon
nagyúr
Én úgy látom, hogy a heterogén éra jövője - pár éves távlatban legalábbis - a Windows 8 sikerén avagy bukásán fog múlni (mondjuk azt hiszem ezzel nem találtam fel a spanyolviaszt). Nagy kérdés számomra, hogy a piac mennyire fogja értékelni az új MS oprendszert (tartok tőle, hogy hosszú idő eltelhet, mire meghatározó részesedést szerez). Tablet-ig bezárólag az Androidban óriási potenciál lakozik, a többi (teljesítmény-orientáltabb) szegmensben meg inkább csökkenő tendenciát mutatnak az eladások.
Mindenesetre érdekes meccs lesz, az biztos. -
urdongo
tag
Jó volt olvasni az összefoglalót. Számomra is a Bulldozer volt az év legérdekesebb pillanata és nagyon várom az újabb revíziókat.
Forintban és hardverekben erős boldog újévet kívánok én is mindenkinek!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már mindegy az ARM. A GCN architektúrát AMD64 utasításkészlethez igazították. Innen nincs más út. Ha áttérnek ARM-ra, akkor a Fusion porjekt minimum 3 évet csúszik. Nem éri meg.
Max. az okostelefonhoz lehet ezt megjátszani, mert ott az integráció még nem szoros, és 2015-ig nem is lesz az.
-
rudi
nagyúr
Teny hogy a Bulldozer most rovid tavon meg elegge harmat lett, de az iranyt nagyon is ertekelni kell nala. A heterogen rendszer lehet az x86 jovoje, csak ehhez az kell, hogy az Intel rabolintson, mert az o szava es reszesedese dont. Hiaba talal ki barki barmi mas eloremutatot, ha ahhoz le kell lepni az Intel osvenyerol, akkor kvazi halottnak is tekintheto. Nem eppen kelleme helyzet, de ez van.
Talan, ha az ARM irany elgge megerosodik, akkor az AMD is me meri majd lepni azt, amit az NV, megmondja az Intelnek, hogy kenje a hajara a tisztelt x86-ot es a sokeves processzorfejleszto tapasztalatat, meg a mernoki gardajat atviszi ARM iranyba, ahol lehet brutalis poziciot foghatna (vagy elveszne). Remelem ezt a felfrissitett AMD vezetes is igy latja majd!
-
Zotya84
őstag
Nekem meg a legjobban az tetszett, hogy az optikai meghajtókról sehol egy szó...
Bár tényleg egyre kisebb a szerepük. Ennek ellenére, ha mást nem is, ezt azért elbírtam volna a cikkben mindössze egy bekezdésben összefoglalva... Lehet, hogy benne is volt, csak annyira kevéssé, hogy fel sem tűnt?
Na, Boldogabbat, szebbet, jobbat!
-
Boxi88
őstag
BUÉK
nagyfero2011
Törölték, mert nem felelt meg a szabályzatnak...
-
bmollszeptim
aktív tag
Köszi az össze foglalót.Érdekes volt.
-
Whysperer
addikt
BUÉK nektek is! "Nekem is az AMD FX Bull" a kedvencem 8) Hajár AMD 2012-ben 8) Remélem az AMD elhozza a világ végét az Intelnek 8)))
-
KRi2
aktív tag
"Előbb a kedvező árú SATA 3.0-s 470-es szériát állították ki"
2.0 lesz az.abuék is!
-
Henkei
tag
nagyonjo cikk!
egon: haha. neked is sandy-d van a lapodon. lehet ezert tetszik annyira amit irnak rola mert intel fan vagy.
-
Kon
csendes tag
Köszi az éves összefoglalót szép terjedelmes lett.
és sikerekben gazdag boldog új évet mindenkinek!
-
Dyingsoul
veterán
Jó cikk, köszönjük a szerkesztők véleménynyilvánítását!
Az idei évben számomra is a Sandy Bridge hozta a felpezsdülést, de ahogy írtátok, a mobil piaci termékek (tabletek, okosabbnál okosabb telefonok) is megmozgatták fantáziámat. Erősen gondolkodom is egy tablet beszerzésén (egyetemen jegyzetekből tanulni jól lehetne vele), talán ha kicsit lejjebb megy az áruk. -
franc0
őstag
Rudi véleményére:
Egyrészt a jó marketing miatt, másrészt pedig a hardverek utcahosszakkal előzték be a szoftveres igényeket. Nincs szükség erősebb számítógépre.
Egy 3 éves laptop hardvere bőven elegendő erőt nyújt ahhoz, amire az emberek többsége a gépet használja. Ennek ékes példája volt a P sorozatú Core2Duo procik hosszú élete az Apple laptopjaiban. -
fatallerror
addikt
jó írás, tényleg szar év volt és nem is tudom h volt e olyan év amelyben új vga sorozat nem jelent meg, sok tragédia volt mind földrajzi mind emberi, steve jobs elvesztését beleírhattátok volna
-
Egon
nagyúr
Jó kis összefoglaló.
Ami a szerkesztői értékeléseket illeti, a fene se tudja miért, de nekem Daywalker véleménye tetszett leginkább...Oliverda hozzászólását el se kellett olvasnom, biztos voltam benne, hogy számára a Bulldozer volt a legérdekesebb...
Inkább így. Köszönöm.
[ Módosította: stevve ]
-
miresz
veterán
Jó kis összefoglaló.
Békés Boldog új évet kívánok én is mindenkinek!
(#11) Devid_81: Szerintem a Hustlert keresik.
-
Devid_81
félisten
válasz
Illusion1010 #7 üzenetére
De hiszen ez csak 4...keves ra az esely
-
válasz
Illusion1010 #7 üzenetére
Mind a 4 szőke...
Samsung Wave GT-8500
-
iBlast
aktív tag
Koszi az osszefoglalot, es az egesz eves munkat, nagyon sok unalmas oramat utottetek el
BUEK minden szerkesztonek es olvasonak
-
Devid_81
félisten
Vajon tudjak mit neznek?
Olyan kis okosnak neznek ki -
gyuszaa
őstag
B.U.É.K. minden kedves PH szerkesztőnek olvasónak!
-
Remington
őstag
Köszi, jó volt
A Samsung 470-es nem Sata 2-es?
-
Nekem az lenne a Kánaán, ha jönne a szemüveg nélküli, 3D-s OLED...
-
Killer01
őstag
Köszönet az összefoglalóért és az egész éves profi munkátokért
Csak így tovább 2012-ben is, B.U.É.K.
-
kpal
nagyúr
Szép év volt ! Jövőre ugyan itt !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Felelevenítjük az elmúlt 12 hónap legérdekesebb eseményeit, fejlesztéseit és bukásait.
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Apple Watch 3 okosóra gyári szilikon szíjával - akku 86%-os (!) - 1 hét próbagaranciával! -
- Iphone 15 Pro 128 GB Natural Titanium 17 Hó Gari
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC 7. GEN I5-7500 CPU NVMe SSD DDR4 HDMI Windows 11 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest