- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Még anno a faipari suliba kérdezték felvételinél amin 3 tanár ült bent egy teremben, az egyikük a műhelyrészen tanított és az volt a kérdése, hogy csináltam-e bármit fából vagy foglalkoztam-e már vele bármilyen szinten. Mondtam, hogy IKEA-ból vásárolt bútorokat (b@szott nagy szekrények, meg sima szekrények, komódok, stb-stb...) raktam már össze egyedül. Erre a műhelyes tanár elmosolyodott és félhangosan mondta, hogy "ÁÁáh ukrán legó!" ezen nevetett a 2 kollegina meg én is.
Személy szerint nekem tetszik az ötlet, akik nem értenek hozzá, nincs idejük, van elég pénzük, bosszantja őket a kábeldzsungel annak egy ilyen lehetőség nagyon jól jön. Nincs az az ember aki ne harcolna a kábelekkel még csak a legkisebb rendezgetésig bezárólag is.
-
Malachi
addikt
a hálószobába egy magyar cégtől vettünk lengyel lapra szerelt ruhásszekrényt.
1 - egy másik szekrény útmutatója volt benne, saját tipp alapján legóztam össze
2 - bizonyos csavarok hiányoztak, másból több volt
3 - a két középső ajtó (ez egy majd 2,5 méteres 4 ajtós dög) nem egyformailyet IKEA cuccnál még soha nem láttam.
-
gekkoXT
senior tag
Zéró kábel? A subwoofer akkumulátoros? Hány ceruzaelemmel megy és meddig bírja?
A képernyő meg nem forgatható.
Amúgy nekem kimondottan tetszik az ötlet, bár a Logout-on volt már hasonló elgondolás.
-
Antibazsi
aktív tag
Juniusban lesz a debüt...ugyan nem sűrűn mászkálunk IKEA-ba, de ezt lecsekkolom, kíváncsi vagyok rá. Ha valaki 0-ról akar nappalit berendezni költséghatékonyan ez nagyon jó vételnek tűnik és engem nem is zavarna hogy nincs rajta pl. samu logo.
-
kiskaktusz
addikt
Végre van valami hasonló ötlet egy gyártótól.. Nálunk a TV alatt van egy UPC felvevős cucc, egy HDD DVD playa és mivel ebben tönkrement a lézer, így van még egy beugró kategóriás asztali dvd playa is. Káosz. Bátyáméknál dettó; dvd, xbox, lemezek, upc-s cucc.
-
MZperX75
addikt
Kihívás:
Ikeás bútort, anyázás nélkül összerakni
-
lorinser
senior tag
válasz
szilagyiv #18 üzenetére
Én is a Philipsre gondoltam, de a cikkben benne van, hogy sajnos nem.
Viszont az IKEA TV paraméterei egész jók, kíváncsi leszek egy tesztre is, hogy a valóságban itt mire lesz elég. Mert ugye a száraz adatok még nem garantálják a jó teljesítményt, ahhoz kell még megfelelő elektronika is, hogy a lehető legjobb kép jelenjen meg a képernyőn. Ebben pedig a Philips nagyon jó. -
MacCaine
őstag
Engem kevésbé zavar a kábelezés, mint az a sok dísz... Dísztalicska...
-
Dassler
őstag
Szerintem nem rossz elképzelés. Rengetegen nem foglalkoznak a műszaki részletekkel (gyártó, hogy világít, mennyi/miylen csatlakozó van rajta), azoknak tökéletes. Magamnak nem vennék.
IKEA meg szerintem rendben van, normálisan összerakva semmi baj nincs a bútoraikkal, nyilván nem egy egy darabból történt egyedi faragás minőségét kell elvárni. Asztalosok nekem a kamrába(!) kb 5 méternyi polcot 200-300k között akartak elkövetni, Ikeából ugyan ez mondjuk 50k és erre a célra minek jobb...? Gyerekszoba szinntén teljesen megfelelő Ikea vagy más hasonló bútorokból, úgy is csere van pár év múlva, stb. -
törölt tag
Próbáltad az asztalos topicot?
Nekem onnét mdk fórumtárs készített olyan íróasztalt, hogy az majdnem megszólal. Olcsónak mondjuk nem volt olcsó, de a minőségével abolút arányban volt az ára.Vagy ami még az egyszerűbb bútorok esetében működhet: barkácsbolt. Van amelyikben vállalnak ilyen munkát. Nem tudom általában milyen árakon dolgoznak, ami hozzám közel van, az teljesen korrekt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
jobbacsabba #28 üzenetére
Csodálkoznék, de privátban várom a sztorit. Tényleg.
@Balika911: ez itt már off. Onnan is kértem ajánlatot. Sőt, most onnan valakivel egyeztetünk is egy másik munkáról, sőt, gyakorlatilag meg is állapodtunk. Nem azt mondtam, hogy nem jó, vagy nem vállalják, hanem hogy nem olcsóbb....
-
Malachi
addikt
nagyon tetszik az elképzelés, egy picike gondom van, én pl. nem akarnék mindent eldugni a bútorba. egy szép erősítő a szoba dísze lehet a tévé mellett.
a másik, hogy mostantól asztalost kell hívni, ha elromlik a tévé?
ja és az IKEA minőség témához - tény, hogy vannak nagyon ropi bútoraik, de ami nem a legolcsóbb, az már egészen korrekt és strapabíró náluk is. a munkasarkom pl. már három költözést vészelt át egyetlen karcolás és repedés nélkül, olyan, mint újkorában.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
waithEard #20 üzenetére
Nem az. Példa: előszobafal, cipősszekrénnyel, semmi extra, csak a méretet akartuk pontosra: 5 árajánlat, szórás 90 és 160 ezer forint között (legergyább bútorlapból, semmi nemes anyag, semmi extra megoldás. Ugyanez lapraszerelve, ~20%-kal kisebb méretben: 16 ezer forint szállítással együtt.
Hallgatom a magyarázatot.
(Nincsenek illúzióim az ikeával kapcsolatban, sőt egyenesen drágának tartom, kis utánajárással sokkal olcsóbbat lehet találni, de az asztalosok árai messze meghaladják a bútorboltokéit. Megvan ennek az oka, nem velük van bajom, anyag, üzemanyag, járulék, tudom, de hogy olcsóbbak lennének? Kizárt)
-
-
Jhonny06
veterán
Ez megint egy kurva nagy lehúzás. Minimális erőfeszítéssel meg lehet oldani a kábelezést, nem kell ehhez IKEA.
-
waithEard
őstag
Ezzel vitatkoznom kell, mint gyakorló szakember. Nem hullik darabjaira, ó nem.
ATOMJAIRA bomlik szét!A néni pedig oly mértékben idegesítő, hogy már csak emiatt nem vennék ilyet, még akkor sem, ha jó ötletnek találnám, de nem találom annak.
DeFranco: Ez azért igen erős túlzás\általánosítás. Bár az is biztos, hogy sokan félreértik az IKEA-célját, lényegét. Csak nálunk gondolják azt az emberek, hogy az IKEA generációs bútorokat gyárt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
jobbacsabba #17 üzenetére
Kértél te manapság ajánlatot asztalostól? Az Ikeához képest egész számmal szorozhatsz nyugodtan.
Igen, ugyanabból a farostból dolgozva...
-
szilagyiv
senior tag
Nagyon jó ötletnek találom és szerintem nem valósak a félemek, hogy "de milyen TV kerül bele". Az IKEA-t ismerve jó. Gondolom Philips.
Véleményem szerint túlzás, hogy akár egy gyártón belül is kismillió variáns van - lásd Samsung - és döntse el a cásárló ha tudja, melyik lesz a befutó. Amennyiben ebbe a szekrénybe egy kifogástalan minőságű, gazdag funkcionalitású darab kerül, akkor mindegy ki gyártotta (a kb. 3 gyártó közül...).Aki vesz mondjuk egy Bang & Olufsen cuccot, azt se érdekli ki gyártotta az alkatrészeket bele. Ha tetszik megveszi, ha nem nem.
-
törölt tag
a konstrukció tetszik, de nekem úgy lenne jó ha csak a hátsó kábelvezeto/tarto elem lenne a csomagban, vesa fülekkel, aztán azt teszek rá a méretkategóriából amit akarok. így túl sok megkötés, és az ára se valami baráti (foleg hogy nem feltétlenül szeretnék okos tévét, mert nem biztos hogy támogat minden formátumot amit nasra teszek...)
-
effendi2
tag
Szerintem meg tudnak. Forintosítva ez úgy néz ki, hogy ~220.000 + sarc. Mivel ettől az ártól indul, ez nyilván a 24-es tévével szerelt verzió. Oké, van még egy bluray lejátszó, ami kábé semmit nem ér így 2012-ben, egy médialejátszónak lett volna inkább értelme. Meg egy 2.1-es rendszer, amiről semmit sem tudunk.
Ezzel bármelyik asztalos tud versenyezni, tévéből, hifiből meg akkor olyat veszek, amilyet akarok. -
moli.hu
őstag
ez bukta lesz.
mig az embert nem erdekli, hogy a mosogatogep, milyen marka, honnan van, mit tud (mert abban ma mar alig van kulonbseg), max hogy hogy nez ki, addig a tevenel igenis fontos. foleg a ferfiember szamara, akinek sokkal kevesbe fontos a kinezet, mint a tudas, ar-ertek, marka, dicsekedhetes-faktor. fontos a procedura: az utanajaras, a kivalasztas, a lakas kozeppontjaba elhelyezes.
kerdezik, honnan van a tv, azt valaszolni: ikeabol? mosogepnel senkit se erdekel, az csak egy eszkoz, ami kiszolgal, egy robot. de aki a sajat szorakoztatasaban/elvezeteben is ennyire igenytelen, az az elet mas teruleten meg rosszabb lehet. -
-
nebulo
tag
Szerintem is baromi jó ötlet. Most ne térjünk ki arra, hogy IKEA vagy más gyártó valósítja meg, maga az ötlet az amiért rajongok. És elmondom őszintén, hogy még nincs saját lakásom, de ha lenne, lehet rááldoznék kicsivel többet, hogy kulturáltan nézzen ki a nappali, mint, hogy legyen 100 kábel és minden sz@r 10 LED-del 50 színben pompázzon.
-
banhammer
veterán
Sajnos.
Az IKEA bútorokban az a szerethető, hogy a szerelési utasítások olyan, mint egy LEGO-nak.
Aki LEGO-zott már életében legalább egyszer annak nem lesz problémája egy IKEA bútor összerakásával sem.A vevőszolgálatuk szerintem nagyon korrekt.
Múlt nyáron vettünk két ugyan olyan típusú fiókos szekrényt és az egyikből hiányzott az egyik fontos alkatrész (fiókvezető sin).
Felhívtam a vevőszolgálatot, elmondtam a problémám, bementem az összeszerelési útmutatóval, számlával.
Az útmutatón megmutattam, hogy melyik alkatrész hiányzik.
Pár percre eltűnt a fazon, majd a kezembe nyomta a hiányolt sint. -
Zirowe
nagyúr
Attól függ, hogy milyen minőségű a bútor.
Ikeának is vannak igen masszív darabjai, csak azok nem olcsók, ellenben megbízható és tartósak.
Ezt vettem használtan pár hete, összeszerelve kellett egyedül hazavinnem, és hát nem volt két deka, ellenben masszívan bírta a szállítás strapáját.
-
atti_2010
nagyúr
Húh, ennyi pénzért olyan bútort csináltatok hogy az egész IKEA befosik, mondjuk nem Magyar ország területén, de nem akkora hogy ne lehetne szállítani.
-
effendi2
tag
Huhh, 960 dollár, plusz a magyar sarc egy 24"-es noname tévéért meg némi bútorlapért, elég húzós...
Bár létezik ikea-hype is, ők esetleg megvehetik. -
banhammer
veterán
Egyetlen egy baj van az IKEA bútorokkal.
Összeraktad, leraktad a lakásban a kinézett helyre és ha elmozdítod pl. egy költözéskor akkor darabjaira hullik szét. -
ThorsHUN
őstag
Ket hibajat latom a dolognak:
1, a TV egyfajta es nem az altalam kedvelt marka/tipus kerulhet bele, hanem fix
2, ha a rendszerhez csatolom a 1,5 es 2,5 eves gyerekeimet, akkor hamar amortizalodik
2a, a kerites meg hulyen nez ki -
Mostly Harmless
tag
SHUT UP AND TAKE MY MONEY!
-
zserbox
őstag
igen jó ötlet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A svéd gyártó globális hadjáratot indított a nappaliban tekergőző kusza kábelek ellen.
- Kés topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- PlayStation 5
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest