Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Teljesen normális dolog ez, hogy ha egy szektorban lelassul az innováció, csökkennek a haszonkulcsok, akkor jönnek a kínaiak söprögetni. A nem kínai innovátorok pedig kényszerben vannak ilyenkor, hogy dobjanak valami nagyot, amiért megint el tudnak sok pénzt kérni. Az lenne a baj, ha nem így lenne.
-
Sinesol
veterán
Valahogy nem látom, hogy mitől megkerülhetetlen szereplők ezek...
-
stellaz
veterán
Én soha nem veszek hozzá ilyesmit és az eladók kegyetlenül utálnak olyankor (nem megy nekik a jutalék), volt aki az addig dicsért LG mosógépet kezdte elkeseredettségében fikázni, hogy egy rakás szar, ami 2 év után szét fog hullani. Gondolkoztam, hogy ki sem fizetem inkább...
-
stellaz
veterán
válasz
-Faceless- #73 üzenetére
Auchanban láttam belőlük több modellt, fater akart venni, de egyszerűen botrányos volt. Más tartalmat nem tudtak mutatni rajta.
Tudom, hogy szinte minden ott készül, de az echte kínai tv esetén még a hozzáadott értéket is ott teszik zsebre. A mostani orosz háború azért sok tekintetben elgondolkodtató.
-
-Faceless-
őstag
Kínai gazdaságot nem 1 rohadt tv-vel erősíted hanem azzal, hogy minden eszközbe a chip gyártás legalább 3/4-e ott történik. Az összes kenyérpirítóról, vízforralóról, mikróról, stb.-ről nem is beszélve. Abba meg ne is kezdjek bele mennyi más gyártónak a panelját kínába készítik.
És amúgy nem tudom hol próbáltad, de demó módban folyamatosan megpróbál android tv csatlakozni, és beregisztrálni ez mocskosul lelassítja. Ha belépsz akkor teljesen normálisan megy. Legalábbis LG-nél garantáltan gyorsabb -
stellaz
veterán
válasz
-Faceless- #70 üzenetére
Egyrészt amiket eddig én láttam, azok sok tekinteten elég trék voltak. Hisense meg TLC "qledes" tévéiken úgy szaggatot a mozgásmegjelenítés, hogy ilyet én még nem láttam. A gyári demo videó alatt. És ez csak ami első ránézésre kiderült róluk.
Másrészt a világ geopolitikai állását nézve, nem biztos, hogy a kínai gazdaságot direktben kell erősítenünk.
-
pecccccccca
őstag
válasz
-Faceless- #70 üzenetére
Szerintem ez ilyen O1G jelenség lehet.
Sokan ellenzik, mert csak. Mert a szomszéd is köpködi.
De, hogy miért arra már nincs válasz. -
stellaz
veterán
"Egy évtizede még csak a beavatottak ismerték őket, mára pedig megkerülhetetlen szereplőkké váltak. De mit kell tudni róluk?"
Hogy nem veszünk ilyesmit.
-
kokobe
őstag
válasz
pecccccccca #51 üzenetére
Ez amúgy nagyon kemény!
Nem véletlenül van még mindig plazmám herótóm van az ilyen homogenitástól. -
Exquisito
tag
Én csak videón láttam az ambilight működését, de emlékeim szerint sötét tartalomnál sem kapcsolja le teljesen a világítást. A BlitzWolf BW-LT32 LED szalagom kamerája nem tud mit kezdeni a világos - sötét váltással. És ha ez elég gyakran van, akkor a villogás rohadt idegesítő tud lenni. Azért még így is látványos megoldás, bár többnyire csak valamelyik színnel használom.
-
az ég óvja a világot a kínai hegemóniától
-
pingu22
tag
válasz
A 75C728 olcsóbb mint a 65C11
A C728 igenis a legjobb a középkategóriában (nem csak a Q60-at, de a Q80-at is veri). Félreértés ne essék, valóban nem egy kategória az LCD és az OLED, ez tény. De azért az OLED is messze van a hibátlantól.
Amúgy te magad is leírtad, az ár meg a méret a lényeg. Műszaki kereskedelemben dolgozom. A legtöbb vásárló, aki 75+ col LCD-t vesz, nem csalódik, mert ők ezeket a hibákat "nem is látják" - minél nagyobb a szomszédénál, annál jobb. Az a bizonyos testrész méregetés.
-
ElEvEn11
senior tag
Jaj, de jó, hogy a kínai tévék is már akkor ilyen faszák... Kell a viharnak!
-
janeszgol
félisten
Az utobbi idokben szerintem ez a legerdekesebb cikk, amit itt olvastam. Nekem Hisense tevem van. LG-t akartam, de nem kaptam, igy ez a marka lett. Nem bantam meg.
-
törölt tag
A legjobban utánozni még kamerás rendszerrel lehet, ha a felvett kép alapán reagálnak a LED-ek. Linkeltek valahol olyan rendszert (nem mentettem le), ami állítólag jól működik ha megfelelően el tudod helyezni a kamerát.
A HDMI alapúak elég limitáltak. Médialejátszóról filmezéshez pl. jók. Belső lejátszóval, több eszközzel, 2.1-es jellel már a hajára kenheti az ember. Úgy tudom, a Philips tévék a Hue lámpákkal is képesek rendszerben működni.
-
oszy
veterán
válasz
Donki Hóte #44 üzenetére
Ez azért nem ambilight!
(#45) Hieronymus: Ilyenből nem.
(#46) Tigerclaw: Tudok róla. Írtam is, hogy védve van. Engem is érdekelt a dolog. Boltban nem is láttam csak videókon. Ha lecserélem valamikor, csak ilyet veszek ezután is.
Nagyon sokat ad a filmekhez!
-
-
törölt tag
válasz
A helyedben azért indítanék egy-egy képkeresést az "OLED banding" és "OLED tinting" kifejezésekre, mert ott meg ezek az uniformitásbeli problémák, különösen a nagyobb paneleknél. (Ezek meglátszhatnak tartalom közben is.)
-
pecccccccca
őstag
Annyira ne kapálózz a TCL miatt… Rakás kalap kaka szinte az összes alsó-közép kategóriás LCD tévé. Ezen a szinten nem az a meglepő, ha van valami hiba, hanem az ha nincs…
Ez egy 75c728.Mondjuk Samsung Q60-nál nem egynél is találkoztam ilyennel.
Az LCD technológia nemhogy jobb lenne, de mintha visszafele fejlődnének.
Tudom a pénztárca sokban meghatározza a tévé vásárlást, de manapság amikor hibátlan, csodás képű OLED tévéket gyártanak én el sem tudnám képzelni, hogy mást vegyek. LCD-t pláne. Szivatják magukat ilyen kritikán aluli LCD tévékkel csak azért, mert 75-85” kell ahelyett, hogy vennének egy méretosztállyal kisebbet ami OLED és biztos nem csalódnak.
De hát ugye a méret a lényeg… -
kokobe
őstag
Nagyon nem ugyan az az ára!Rengeteget akcióznak!Pl a tcl 728 65-ös méretben sokszor 280k és fosra veri a samnsung q60-asát.Hangban,képben,összeszerelési minőségben.Megmutatom a vásárlónak aztán viszi is csak a nagyon betyöpösödött agxúak maradnak a retek samsungál maradva vagy keresnek egy hú de fasza lg ipst....
-
swayze
tag
-
Hieronymus
veterán
-
Cs1csó
titán
válasz
Tigerclaw #46 üzenetére
Van méregdrága hivatalos Philips kiegészítő is: Philips HUE
-
Tigerclaw
nagyúr
Kivancsi lennek, miert nem licenszelik mas gyartok. Gondolom mivel nem is mai talalmany, mar nem is kerhetnek erte nagyon veszett osszeget. Megtagadni gondolom nem lehet, se ertelmetlenul nagy osszeget kerni erte. Viszont tenyleg olyan egyedi feature, amire sokan rabolintananak a boltokban.
-
Hieronymus
veterán
válasz
Donki Hóte #44 üzenetére
Szerintem jobbat/jobban csinálsz, mint az eredeti.
A másik problémára is van megoldás. Azt mondod hogy, bambilight és halálra röhögik magukat. -
Én is tudok otthon ambilight-ot csinálni, minden kapható hozzá az aliexpressen, ha kijön hozzám a Birodalmi Jogvédő Hivatal, akkor persze baj lesz.
-
oszy
veterán
Amíg nem tudnak ambilight-ot csinálni (tudom, hogy maga az amiblight le van védve), addig nálam egyik sem rúghat labdába.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Tigerclaw #41 üzenetére
Hmm.
Igaz nincs támpontom, de az a9-es chipjükkel nekem nincs gondom. Pont annyira gyors amennyire egy tv-től elvárom, hogy gyors legyen. De még az a7-es sem lassú számomra.
Mondjuk mivel nálam az Android semmilyen szinten nem játszik, Samsung terméket meg csak SSD-t veszek, és az Airplay fontos, ezért kizárásos alapon nekem maradt az LG. ☺️ -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pecccccccca #16 üzenetére
Eddig csak LG TV-m volt, de naluk a smart hardver gyalazatosan gyenge, illetve valoszinileg emiatt, a Web OS nagyon rovid ideig kap rendes updatet. Legkozelebb emiatt lehet mas gyartora valtok. A legjobb az lenne ha naked TV-ket is gyartananak, smart rendszer nelkul.
-
Hi!King
őstag
válasz
Donki Hóte #34 üzenetére
Plazma TV soha nem futott be annyira, mint az LCD TV, valószínűleg sosem volt a legeladottabb technológia, bár a cikk amit linkeltél, nem említi, de valószínűleg akkor még CRT-ből adtak el legtöbbet. Abban meg ott volt a Samsung és az LG is.
-
Cs1csó
titán
Amúgy pedig ha hasonlóan jó tévéket fognak majd gyártani, mint a többi klasszikus gyártó (van már most is ilyen), annak pont ugyanúgy meg fogják kérni az árát.
Pont ez a lényeg, csak itt nem simán a piacra betörésről van szó, hanem szinte kivéreztetik a konkurenciát - a dömping áraikkal -aztán ha már egyeduralkodók akkor vége az olcsóságnak.Hasonló okok miatt van az USA-Kína kereskedelmi háború.
-
doooo
veterán
válasz
Donki Hóte #34 üzenetére
Egy gyors Google-keresés azonnal megválaszol minden kérdést. Nem a templomban vagyunk, hogy a hitünk döntsön kérdésekben.
Egyébként jogos, nem 15 éve, hanem már 16 éve folyamatosan. Pár napos hír. -
válasz
Donki Hóte #34 üzenetére
Valószínűleg az elképzelés megszépítette az emlékeket.
-
15 éve pont, hogy a plazmaTV volt még a sztár, az eladott TV-knek mindössze csak 10 %-a volt LCD TV, és se a Samsungnak, se az LG nem volt ütőképes plazmaTV-je, szóval kötve hiszem a Samsung elsőségét abban az időben
-
-
doooo
veterán
10 éve senki nem mondott ilyet. Vagy aki ilyet mondott, az nem tudta mit beszél.
A TV-iparban is jó ideje jelen vannak a kínai gyártók (sőt, jóval régebb óta léteznek, mint bármelyik kínai telefoncég), mégsem sikerült ugyanazt elérni, mint a mobiliparban. Egyrészt mert nyilván nem volt olyan mértékű párt-prioritás, másrészt mert másképp működik ez az iparág a mobiliparághoz képest, így hát nem lehet abszolút páhuzamot vonni közöttük.
Amíg a legfontosabb alkatrészeket nem tudják megoldani licencek meg import nélkül, nem tudnak biztos lábon állni. Fel lehet fújni az eladott darabszámok százalékait, de hosszútávú, biztos növekedés, vagy legalább stagnálás, nem garantált így, sőt. És igen, a világgazdaságot befolyásoló tényezők, mint a geopolitika, meg világjárványok, mind, mind beleszólhatnak, és bele is szólnak ebbe. Az elmúlt pár év ezt bebizonyította. Azt is, hogy a legfontosabb csúcstechnológiákban, amik az elektronikai ipart érintik, Kína abszolút le van maradva. Nincs biztos alapja a növekedésnek. -
doooo
veterán
válasz
Hieronymus #24 üzenetére
Nem mintha csak úgy a derült égből, mindenféle okok nélkül történt volna ilyesmi... Vagy, hogy egyébként nem lett volna a "megszokottól" is mesterségesebb a feltörekvésük ezeknek a kínai gyártóknak. Veszteségesen meg minimális profittal nem lehet fennmaradni és még emellé világszinten, drasztikusan terjeszkedni is pár év alatt, csak ha önti a cégekbe a pénzt az állam (még akkor is, ha az államnak is potenciálisan veszteséget okoz mindez).
-
Igen, 10 éve meg azt mondtuk, hogy a kínai mobilgyártás egy vicc, és sosem fognak odaérni... Meg mindenféle körömmel nyomkódos kijelzővel próbálkoztak a Jóskapiacon is...
Erre meg napjainkban...
Nagyvonalú kijelentésekbe szerintem nem mennék bele...
A cikket elolvasva sem az összeszerelni vásárolt alkatrészekkel vannak ezek a kínai TV-k szerelve.
Azért most azt mondom olvasd el előtte az írást, mondjuk a Hisense is elég lesz.
Vagy csak kezdd el ezeket összeadni:
Értem én, hogy a Samsung nagyon kedvelt márka.. De azért lássunk már kicsit túl a koreai szemüvegen, hogy itt hamarosan elég erősen odaérnek a kínai márkák... És nem azért mert összeszerelnek.. -
doooo
veterán
válasz
Donki Hóte #8 üzenetére
Dehogy lesznek... összeszerelni vásárolt alkatrészeket nem lesz elég ehhez, hosszútávon főleg. És egyébként 20 éve sem a "futottak még" kategóriában voltak. A Samsung konkrétan 15 éve világelső.
A különbség, hogy a koreaiak a technológiai fejlesztésben is párhuzamosan haladtak és haladnak, és az alkatrészgyártásban is. -
válasz
Valóban az LG ebben verhetetlen persze ahogy hallom, mert még 12 év alatt még nem volt szükségem rá, a Philips garanciális javítása nem tudom milyen szinten van, szeretném nem meg tudni.
-
Hieronymus
veterán
Európában például a mobilpiacon már évek óta megállt a kínaiak gyors növekedése..
Miután kiütötték a Huaweit, nem nagy csoda. Egyrészt nem volt felkészülve erre a szituációra a többi kínai gyártó. Másrészt felmerül a kérdés, mikor ütik ki a következő feltörekvő kínai gyártót.
-
hoffman_
nagyúr
köszi a cikket elefant, hiánypótló hazai fronton.
pont viaskodom, hogy Samsung Qxx vagy LG Bx, a cikk csak megerősített benne, hogy csak ezek között szabad választani, esetleg még Sony, hogy pakoljam a GDP-t oda is.
borzasztó ez a tendencia. -
mad823
őstag
válasz
pecccccccca #20 üzenetére
Benne van a garanciális feltételekben, hogy beégésre nem vonatkozik.Más kérdés, hogy jófejségből cseréli a panelt ilyen esetben az LG. Kérdés, hogy meddig tart a jófejség.
-
törölt tag
válasz
pecccccccca #20 üzenetére
Viszont a garanciajegyen az szerepel, hogy beégésre nem vonatkozik a korlátozott jótállás. Az itthoni gyakorlat nem ez, hanem hogy cserélik a panelt. De én nem veszek mérget rá, hogy ez mindig így is marad.
A plusz egy év méltányosság a legfurább, ehhez mintha hiányozna a kontextus.
-
fecke78
senior tag
Media marktban vettem 50 ropiért a lg tv hez 5 év garit , törésre meg minden
-
Cassi
őstag
A Philips/TPV nem gyárt saját panelt és így nehéz dolguk van a prémium piacon a koreaiakkal szemben.
Európában például a mobilpiacon már évek óta megállt a kínaiak gyors növekedése, az Apple és a Samsung jól tartják magukat. A kínai márkák részesedése megállt valahol 30% környékén, erre elég a viszonylag kevés R&D és csúcstechnológiai beruházás.
-
sakal83
addikt
válasz
a 3+1 év garanciáról hol van információ?
-
pecccccccca
őstag
Természetesen jó tévéket gyárt a Philips nekem is tetszik egy két modelljük. Viszont garanciális ügyekben az LG verhetetlen. 2021-es OLED modelljeikre 3+1 év gari van beégésre. Azonnal jönnek és az otthonodban cserélik a panelt vagy bármit. Valami ilyet várnék el mindegyik gyártónál. Persze akkor nagyon árkülönbség sem lenne. Én nagyon elégedett vagyok a C1-el. Illetve nekem pl droidos rendszer nem pálya.
De szó se róla, ma már mindegyik gyártónál kapható nagyon jó tévé. Van választék az ízlésekhez. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Donki Hóte #8 üzenetére
A japanok konnyen lehet hogy buknak, mert nem tudnak, akarnak arban lentebb menni, es latva hogy kitol veszik a paneleket, vagy hogy kulsos a smart OS-uk, a fejlesztesbe se raknak penzt. A Sony es Panasonic azt varja, hogy a neve elviszi barmeddig, barmilyen szegmensben, de nem igy van.
A del koreaiak joval rugalmasabbak arban es innovativabbak.
Emellett konnyen lehet hogy Kina hamarosan meglepi Taiwannal azt amit Putyin Ukrajnaval, es a kinai gyarok nagyon hamar a kover nyugati piac nelkul maradhatnak. Csodalkoztam is, hogy nem szinkronban leptek.
-
Éveken keresztül csal Lg tévét vettünk, de tavaly a Telekom jóvoltából egy 65" Philips lett ami ugye kínai TP-Vision, és azt kell mondanom , hogy megveri képminőségben az Lg-t, az android okos rendszere pedig igen csak kiforrott. Azután a fiam is rákopott erre a márkára de ő Oledet vett, hát ez is nagyon jó, igaz nem tudom összehasonlítani mert másik Oled nincs itthon, de remek a képminősége. Azt hiszem ha olyan megbízhatók lesznek mint az Lg volt akkor csak a Philips fog játszani nálam.
-
Tigerclaw
nagyúr
Tudom hogy a Xiaomi meglepoen jo ar ertek aranyu cuccokat csinal, nekem is van jopar, de TV tekinteteben meg kezdok. A smart tamogatasban mondjuk lehet hogy jobbak mint a nagy nevek, akiknek tovabbra is csak alibi az egesz. A Xiaomi smart hardvere valoszinuleg joval erosebb. A panel es a skalazast, hdr-t es hasonloakat vegzo "video" chip viszont valoszinuleg jobb az LG, Samsung oldalan.
-
Pro Koryak
addikt
"Amúgy pedig ha hasonlóan jó tévéket fognak majd gyártani, mint a többi klasszikus gyártó (van már most is ilyen), annak pont ugyanúgy meg fogják kérni az árát."
Pl. Hisense A9G a legolcsóbb lett az oledek között.
+ a qled lcd tévék között is a legolcsóbbak között vannak viszont képminőségben már közel az élvonalban.
-
Barret001
addikt
válasz
Donki Hóte #8 üzenetére
És mindenhol másutt is...
-
20-25 éve a Samsung és a Goldstar is csak a futottak még kategóriában versenyzett és lám, mára lenyomták a régi nagyokat.
5-10 év múlva a kínai gyártók lesznek majd a koreai gyártól helyén.
-
joysefke
veterán
A nagyobb képméret azonos távolságból nézve jobban kitölti a látóteret emiatt sokkal jobban bele tudja magát élni a nézője a TVn látottakba. Ez egy hatalmas előnye a nagy méretnek és emellett apró képminőségbeli hiányosságok másodlagossá válnak, 1-2 nap után pedig már fel sem tünnek. A nagyobb képméret viszont folyamatosan jelen van, jó értelemben.
Ezeket saját magamon is tapasztaltam. Semmiféle képminőségbeli jóság miatt nem lennék hajlandó a számomra ideális méretről visszább lépni vagy amelyik kijelző azt nem éri el, ott még lejjebb menni méretben, mert valaminek "jobb a képminősége". Számomra a megfelelő méret is a képminőség része.
-
Én eldöntöttem, hogy ha lecserélem az Lg tv-m, akkor biztos hogy valami xiaomi tv-t veszek. Szerintem semmivel nem lesz rosszabb a középkategóriás lg 4k tv-mnél egy felső kategóriás xiaomi és árban sem hiszem, hogy nagyon eltérne. Amire én használom tv nézés (
), filmek külső vinyóról és tv adás felvétele, ezt már mindegyik tudja nagyjából.
-
Magnat
veterán
Egyet értek és valszeg pont ezért van az is amit a cikk taglal, h az igazán profi kategóriában még nincsenek jelen .. hozzáteszem, h nekem az a személyes tapasztalatom, h a potenciális vásárlók döntő többségét egyáltalán nem is érdekli a képminőség, gyakorlatilag adott pénzért a lehető legnagyobb képátlót akarja a többség megvenni és még nem is igazán tudom őket hibáztatni abból a szempontból, h ez az átlag user egy oled panelen is max annyi difit fog észrevenni, hogy jobb a feketéje ... de ettől eltekintve a "jó kép" definíciója sokaknál kimerül a maximálisra húzott fényerő és dinamikus kontraszt beállításoknál lehetőleg minél több színnel vegyítve. És hogy magamat is degradáljam egy kicsit, amikor az 50 inches Pana plazmámat lecseréltem egy 65-ös ips paneles Sony lcd-re, az egyetlen dolog ami hiányzott és hiányzik azóta is, az a plazma feketéje, amiért viszont bőven kárpótol a nagyobb kijelző.
-
joey04
titán
szomorú
-
Tigerclaw
nagyúr
Jo lenne latni egy europai statisztikat. Azon szerintem tovabbra is a klasszikus 4-5 marka lehet a dominans. A belepo szegmensben mondjuk biztos megjelentek ezek a cegek is, de messze nem koltottek annyi penzt marketingre, illetve nem mentek bele olyan arversenybe mint az USA-ban. Nalunk max. a legszegenyebb reteg vesz ezektol TV-t, mert abszolut noname-nek szamitanak az atlagember szamara. Meg a kinaiak alltal felvasarolt markaknak is nagyobb piaca lehet.
Az USA-t egy nagy kampannyal vettek be. Europaban ebbol semmi se tortent. Ugyanannyi az ara egy Hisense vagy TCL tevenek mint egy LG, Samsungnak. Egyertelmu, hogy a tobbseg az ismert markat veszi majd.
-
mad823
őstag
Az van, hogy technológiai szempontól bármi a rendelkezésükre áll, ahol én egyedül valamekkora elmaradást látok, az a képfeldogozás, itt a hagyományos gyártóknak, pl. Sony van még valamennyi előnyük a know-how miatt.
Amúgy pedig ha hasonlóan jó tévéket fognak majd gyártani, mint a többi klasszikus gyártó (van már most is ilyen), annak pont ugyanúgy meg fogják kérni az árát. Hülyék lennének nem így tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy évtizede még csak a beavatottak ismerték őket, mára pedig megkerülhetetlen szereplőkké váltak. De mit kell tudni róluk?
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- V-Moda Crossfade M-100 Master
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Apple TV 4K (Ethernet + 128GB tárhely) alig használt
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest