Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacok
őstag
Ha kiforr a technológia nagy segítség lehet a számítógép használatában olyan mozgásképtelen emberek számára is akik a karjaikat sem tudják mozgatni.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Sennalacy
aktív tag
Célzásra egyéb segédeszközök nélkül nem alkalmas mivel nem lehet így a céltárgy sebességét figyelembe véve elé célozni mivel folyton a célon tartja az ember a szemét, hogy annak legkisebb irányváltásait is kalkulálni tudja. Viszont a többiek által említett dolgokra nagyszerű lehetne már most.
Korábban láttam kifejezetten szemmozgást figyelő videót, ott a szem előtt közvetlenül voltak érzékelők ami nyilván részben kitakarja a látóteret viszont esélyesen sokkal precízebb adatokat szolgáltat.. kombinálva ezt az említett érzékelőket követő további külső érzékelőkkel amik a fejmozgást is belekalkulálhatják szerintem nagyon pontos eredmény lenne elérhető. A valódi probléma szerintem inkább a lag kérdése. Az említett videón is a képpont szakadozva, ugrálva követte a szemmozgást érezhető lag kíséretében, így pl. virtuális valóságban ahol ennek szintén jó hasznát lehetne venni egyelőre nem persze lehet, hogy azóta már létezik ennek egy elfogadhatóan kis késleltetést produkáló verziója is.Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
félisten
Azért kérdezem, mert ugyebár a pontos meghatározáshoz két szem mozgását célszerűbb követni, egy szem esetén nehezebb megállapítani azt, hogy merre nézel. Legalábbis elméletileg. Oszt lehet, hogy tévedem...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
nagyúr
Kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy ez ilyen távolságból sokkal pontosabb lehetne a jövőben, ugyanakkor a derive által felhozott dolgokra tökéletesen megfelelne, kiegészíthetné az egeret a kevésbé nagy precizitást igénylő dolgoknál.
#Cifu: szerintem egyetlen szemre fókuszál, és szerintem kiválasztható, melyik szem legyen az.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
félisten
Vajon a szemtengely-ferdülésben szenvedők szemének követésére is képes a rendszer?
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
-
Akula
őstag
Élő példa ahogy a haditechnika elérhetővé válik a civil szférában is.
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
QbHead
aktív tag
El tudom képzelni hogy jó lesz ez a technológia. de én nem célzásra használnám hanem arra hogy rendesen be legyen állítva a depth of field és jó helyen legyen éles a kép.
"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 27'' UltraGear 27GL83A-B 2K WQHD IPS 1ms 144Hz G-Sync Gaming Monitor
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest