Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• M@trixfan

addikt

válasz erdoke #1 üzenetére

A kényelem szól a TV mellett nagyon. Akár 5 percre is lehet rajta YouTube-ot nézni, vagy fél órát játszani. Ráadásul projektorhoz sajnos az egész szobát is el kéne sötétíteni, nem csak sötétet csinálni. Ezt pl. én nem tudom kivitelezni. Persze az élmény így is nagyon nagy és természetes a kép egy tévéhez képest, de akkora kontraszt soha sem lesz meg és ugyebár TV-nél ez akár fényes nappal is mehet. Egyébként nekem a Tron-nál volt megdöbbentő mit tud egy projektor. Olyan plasztikus volt a kép mintha 3D-ben nézné az ember. Persze nagyjából kalibrálgatom a gépet, de egy 480 plaettás színprofil készítése i1 Display Pro-val hihetetlenül "behúzza" a képet, pedig ha jól tudom az ICC profil csak egy 1D LUT. Mivel a Tron nagyon sötét, ezért sokkal kevesebb vászonra visszavert fény ami rontja a kontrasztot. Teljesen sötét felületű szobában a nagy fényerejű jelenetk is ugyanilyenek. Egy 80"-os plazmára viszont lehet szívesen cserélnék, olyan 70" fölöt van már moziélménye az embernek egy átlagos 3-3,5 méteres távolságból.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

Új hozzászólás Aktív témák