IFA 2012 blog: a világ legnagyobb LCD tévéje a Sharp standján

A Sharp évekkel ezelőtt deklarálta, hogy a legfontosabb szegmensnek a szórakoztatóelektronikai, sőt, a komplett otthoni elektronikai iparágban az LCD tévéket tartja. A cég azon kevés piaci résztvevő közé tartozik, amely továbbra is rendelkezik gyártóüzemekkel, és még bővíteni is tudta kapacitását a közelmúltban.

Az is világosan látható, hogy a konszern komoly fantáziát lát a megszokottnál nagyobb méretű televíziók szegmensében. Többek között mi is teszteltünk egy hetven hüvelykes darabot, és beszámoltunk arról, hogy egy 80, és a világ legnagyobb LED LCD tévéjének számító, 90 colos készülékekkel is piacra lépnek. Nem meglepő módon 2012-ben az IFA-n ez utóbbi modellek játszottak főszerepet a vállalat standján.

Élőben – kis túlzással – eltörpülnek mellettük a hatvan és hetven hüvelykes termékek, pedig már azok is egy új szintre emelték az otthoni televíziózást. A hagyományos, LED-es háttérvilágítású, Full HD-s LCD modellek termékcsaládjában a méreten kívül a Sharp a jelek szerint a konzervatív irányvonalat követi. Ez többek között azt jelenti, hogy nem foglalkoznak a más gyártóknál már idén megjelent ultravékony kávákkal, illetve az integrált médialejátszón és a Smart tv rendszeren se változtattak. Viszont újdonság, hogy a cég kínálatában a korábbinál jóval nagyobb részarányt követelnek majd a hagyományos fényes- vagy mattfekete termékek mellett az alumíniumkeretű, azaz fémes színezésű készülékek. A tévék jó része továbbra is a négy alapszínt használó, exkluzív Quattron képalkotási eljárást használja.

Az óriási képméret az üzleti kijelzők termékcsaládjában is kiemelt szerepet kapott. A vállalat a rendezvényen három ilyen modellt: egy 60 (PN-L602B), egy 70 (PN-L702B) és egy 80 hüvelyk (PN-L702B) képátlójút állított ki. A trió mindhárom tagját érintésérzékeny képernyővel, és alumíniumból készült, strapabírónak tűnő készülékházzal látták el a tervezők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés