Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mardel

őstag

válasz huskydog17 #20 üzenetére

Hello!

A Sennheiser HD-555-nél az anyagminőséggel vannak gondok. Még 2008 körül vettem egyet, akkor még a bruttó ára 25 000 Ft körül volt, mostanra jóval drágább.
    Úgy 1-2 év után a műanyag megrepedt, darabok kezdtek el letörni róla, nem volt dobálva, extrém körülmények között használva, fülpárnát 2019ben cseréltem rajta.
    Plusz szigszalaggal kellett megerősíteni a széttört részeket. Párnacserénél modoltam is 595re.
    [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

• hajbel

addikt

válasz huskydog17 #34 üzenetére

Ha fele akkora tapasztalatod lenne, mint ahogy előadod, akkor tudnád, hogy a vezetékmentes fejesek nagy része használható jackel is. A hyperx fikázása meg röhej kategória. Kb. az egész pc-s újságírás szerint minőségi márka, kiemelkedő ár/érték aránnyal és strapabírósággal.

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

• hajbel

addikt

válasz huskydog17 #31 üzenetére

Az, hogy téged mi érdekel miből az itt egyáltalán nem releváns. Vezetékmentes fejhallgatót hasonlítasz vezetékeshez és elvárod, hogy zenében ugyanazt a minőséget hozza a gamer fejhallgató ugyanazon az áron, mint a zenére kihegyezett. Ennek az égvilágon semmi értelme nincs.

(#28) Korbel78: :R

(#32) saen: Erről van szó. A vezetékmentes fejesek jóval drágábbak. Akinek szüksége van erre a prémiumra az fizesse ki, akinek nincs az meg örüljön neki, hogy olcsóbban kap jobbat.

[ Szerkesztve ]

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

• saen

veterán

válasz huskydog17 #31 üzenetére

"Igazából ott a gond, hogy te wireless-ként, míg én vezetékesként tekintek erre a termékre, mert ugye mindkét területhez tartozik, na ezért nem jók a hibrid termékek, személyiségzavarosak lesznek és egyik területen sem lesznek túl jók."

Értelemszerűen aki vezetékest szeretne, az ne vegyen ilyet, nincs értelme.

Cserébe viszont a vezeték nélküli fejesek kifejezetten drágák, legalábbis én még olcsón nem láttam.

• hajbel

addikt

válasz huskydog17 #29 üzenetére

"Magyarázd el légyszi, hogy a MIX pontosan miért jobb játékra, mint egy Sennheiser HD 5xx"

Először is nem lehet összehasonlítani, mert egyrészt a Sennheiser HD 5xx vezetékes, másrészt messze nincsenek egy árban Cloud MIX-el. Attól, hogy zene jól szól egy fejesen, nem biztos, hogy az effektek is tisztábbak, a térbeli hangtervezés is olyan jó, tehát egyáltalán nem biztos, hogy egy counter strikeban olyan jól le tudod követni az ellenfél mozgását térben. Mondjuk a tesztben szereplő Sennheiser HD 4.40-ben pont van AptX codec (ahogy a Mixben is, az Arctis 7-ben nincs), ami nagyon jó, mert a hang késését a tömörítéssel csökkenti, de hang szekcióban 8 pontra vizsgázott, a MIX-el egy árkategóriában lévő nagy testvére 8.5-re a HD 4.50 is elmarad hanzásban a 9-re vizsgázó MIX-től. Egyikhez sem jár szövet fülpárna. Vérlázító! Floodold szét a fent említett fejesek topikját is.

"Olvastam topikot korábban, de csak a fejhallgató topikot, ahol max kihörögik az összes gaming headset-et, ha hangminsőgéről van szó."

Eltévesztetted a házszámot. Ez még mindig elsősorban egy gamer fejes és nem audiofil. Nézz be a gamer torpikba, hogy milyen a hyperx cuccok reputációja, elsősorban ár/érték arányban.

"Próbáltál már élesben valaha normális Hi-Fi fejest?"
    Igen, próbáltam, mondjuk zenét hallgattam vele, nem pedig játszottam. Gamer kategóriában az egyik, ha nem a legjobb a Hyperx összeszerelési minőség és anyaghasználat terén. Az enyémnek saját hibámból szakadt el a kábele, miután a "mester" nemcsak a párnát gyakta szét, hanem a mikrofon portot is, ezért kellett elvinnem egy másik helyre. Addig viszont nem volt baj a műbőr pránával. A Mix párnája egyébként teljesen más kialakítású, mint a colud 2-é, anyagról nem tudok nyilatkozni, mivel a mixel nincs tapasztalatom, a tesztek szerint okés.

• hajbel

addikt

válasz huskydog17 #20 üzenetére

Nem, ezek pont annyival kevésbé jók arra, amire a MIX ki lett találva, amennyivel olcsóbbak. Egy zenehallgatásra jó headset egyáltalán nem biztos, hogy jó gamingre is, ezt a tévhitet nem tudom, hogy honnan vetted, de nézz be bármelyik fejhallgatós topikba, látni fogod, hogy ez mennyire nem így van. Nem két évig bírták, hanem akkor szaggatta szét egy barbár. Nem értem, hogy miért kell egy 25 ezres fejes esetén ilyen párezres tételeken fennakadni.

(#23) Korbel78: Hardwarecanucks teszt. Mivel nem válaszoltál a kérdésemre, feltételezem, hogy a Pro Wirelessről beszélsz, ami egy nagyon jó fejhallgató, főleg ami a featureöket illeti, a cserélhető akkutöltés, a nagyon jó külső vezeték nélküli DAC-al. Mivel a másik kérdésemre sem válaszoltál, ezért azt feltételezem, hogy az alaplapi hangkártyára dugtad rá a Colud II-t, egy 60 ohmos fejhallgatót, vagy a vele kapott bóvli erősítőt használtad. Ez kis túlzással olyan, mintha Remus kipufogót raknál a trabantra és várnád, hogy Ferrari hangja legyen. Egy asus Asus Xonar DG/DGX, Creative Sound Blaster Z a minimum egy cloud 2-höz, vagy külső dac formában u3. A cloud 2 még mindig 4-5x olcsóbb, mitn az Arctis Pro.

• hajbel

addikt

válasz huskydog17 #15 üzenetére

Igen, az említett teszt konklúziója, ugyanaz mint az enyém. Az Arctis 7 akkor van ajánlva (Sound: 8.5), ha csak játszol, a Sennheiser pedig akkor ha nem játszol (Sound: 8). Két full műanyag headsetről van szó. De arra, amire ez a fejes ki van találva, és ami a nevében nagy betűkkel szerepel, MIX használatra ez a fejes a legjobb (Sound 9). A párna pedig egy filléres dolog. Legalábbis hyper x-re utángyártottat kapsz fillérekért. Az én Colud II műbőr párnáim két évig bírták, csak akkor mállottak le, amikor kétszer javítva lett a headset kábelszakadás miatt.

[ Szerkesztve ]

• hajbel

addikt

válasz huskydog17 #13 üzenetére

Ha elolvasod a tesztet, láthatod, hogy nem izzadós műbőrről van szó, bár tény, hogy adhattak volna hozzá plüss párnákat is, mint a cloud 2-höz. Angliában és Németországban 50-55-el nyit, ami nyitóár. Ha mutatsz nekem egy olyan gamingre és zenehallgatásra is ilyen színvonalon alalmas vezeték nélküli headsetet, ami hasonló árban van, akkor igazat adok Neked.

[ Szerkesztve ]

• hajbel

addikt

válasz huskydog17 #11 üzenetére

Szerintem inkább nézz be egy normális topikba és rájössz, hogy a hyper x cuccok gaming headset kategóriában a legjobbak ár/érték arányban, főleg azt tekintve, hogy zenehallgatásra is ajánlottak, a többi gaming headsettel elentétben. Angliában £140-ért látok normális webshopban (OC UK), ami nyitóárnak nem rossz, tekintve, hogy a kategória legjobbja a Cloud Flight már 100-ért kapható, a Mixnek viszont messze jobb az anyaghasználata.

• GoldhandRent

őstag

válasz huskydog17 #6 üzenetére

nekem van egy 5k forintos headsetem, aminek jobb (de legalább ugyan olyan) a mikrofonja, mint a 10-20 ezer forintos USB mikrofonok. Kérdezték is, hogy mit használok, és csodálkozott is mindenki annó, hogy milyen szép tiszta hangja fejesbe integrált megoldásként.

más:
    Nincs BT dongle hozzá ennyi pénzért ? Laptopokban van beépített, oké de nem sok ember vesz heccből BT sticket a gépéhez.

-

Új hozzászólás Aktív témák